Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ιδωτικός τομέας αυτή τη στιγμή είναι σφαγείο δεν έχεις χρόνο όχι να πας για πτυχίο αλλά το πιθανότερο είναι να χρειάζεσαι και 2η δουλειά ώστε να μπορέσεις να ζήσεις.Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνδυάσεις δουλειά και σπουδές όταν είσαι σε ιδιωτική επιχείρηση τι θα πεις όταν θα έχεις εργαστήρια, πρακτικές, εξετάσεις?

Και πάλι υπάρχουν λύσεις όμως διαδικασία πανελλήνιων επί ίσοις όροις με τα νέα παιδιά και μπες όπου θες αν το αξίζεις. Αλλιώς ΕΑΠ αν μπορέσεις να γίνεις δεκτός. Αν δεν μπορέσεις για πιο λόγο πιστεύεις πως αξίζεις ένα πτυχίο?

Τα εργαστηρια υπαρχουν και τα απογευματα , οι θεωρειες ειναι ενα θεμα.

Το ΕΑΠ νομιζω ειναι με κληρωσει οποτε δεν ειναι η καλυτερη επιλογη. 

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Π.χ. δεν έχει προτεραιότητα να γίνουν υποχρεωτικές οι παρακολουθήσεις προκειμένου να έχουν δικαιολογία για να κάνουν διαγραφές;

Γέλασα

Ούτε οι ίδιοι το θέλουν αυτό, αν αύριο πάνε όλοι οι ενεργοί φοιτητές για μάθημα πολύ απλά δε θα χωρέσουν στην αίθουσα/αμφιθέατρο

Ας φτιάξουν καμιά υποδομή πρώτα

• Like 1
Δημοσ.

Το ΕΑΠ, δεν ειναι απλά με κλήρωση. Ειναι και ακριβό και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Το επίπεδο των σπουδών του ειναι υψηλότατο.

Πρέπει να έχεις, χρήμα, πραγματικά μεράκι και απίστευτη όρεξη και χρόνο για να το τελειώσεις σε 4 χρόνια, ενω ειναι αναγκαίο να υπάρχει ένα Α υπόβαθρο. Ας πουμε δε μπορεις να πας να σπουδάσεις πληροφορική ξέρω γω, χωρις να έχεις καλές γνώσεις μαθηματικών. Θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Ούτε βέβαια μπορεις να τελειώσεις Ελληνικό Πολιτισμό αν δεν λιώσεις στο διάβασμα. Και εκει δεν τίθεται θέμα παπαγαλίας, αλλά κριτικής σκέψεις, εκπόνησης επιστημονικών εργασιών κτλ κτλ.

Απ όσο θυμάμαι, οι μισοι που το ξεκινάνε, το σταματάνε μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα για διάφορους λόγους.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

αρχικα μιλαει για αυτους που μπηκαν 2006 και πριν οποτε σε αυτο που αναφερθηκε προηγουμενος εχεις περασει 4ος ετος εχεις ενα μαθημα ή πτυχιακη κτλ σε διαγραφουμε απλα να θυμησω οτι εχει περασει το 8ο ετος οχι το 4ο.

περιεργοι καθηγητες υπαρχουν παντου αλλα υπαρχουν και λυσεις! αναβθμολογιση,επιτροπη κτλ! ορεξη να εχεις να ασχοληθεις!

και επισης οσο περιεργοι καθηγητες υπαρχουν αλλο τοσο υπαρχουν τεμπεληδες,αδιαφοροι κτλ φοιτητες

Τει λαρισας σε 4 χρονια ειχα τελειωσει με ολα τα μαθηματα ενα εξτρα χρονο που ειχα φυγει απο λαρισα και εκανα πρακτικη και πτυχιακη στην πολη μου συνολο 5! (και θα το ειχα τελειωσει πιο νωρις αλλα περιμενα να τελειωσει ο αλλος το δικο του κομματι της πτυχιακης για να παρουσιασουμε).

Με εβδομαδιαια παρακολουθηση και λιγο διαβασμα στις εξεταστικες τα περισσοτερα μαθηματα παιρνιουνται!

για μενα καλα κανουν και διαγραφουν κοσμο για να κανουν μια καλη εκκαθαριση ωστε να μπορουν να φτιαξουν την εκπαιδευση (δεν περιμενω να φτιαχτει αλλα ισως γινει λιγο καλυτερη απο οτι ειναι τωρα)

• Like 1
Δημοσ.
Τει λαρισας σε 4 χρονια ειχα τελειωσει

Ρε...εγω 1 βδομάδα πηγα σε φίλο στη Λάρισα όταν ήμουν φοιτητής και αντιλήφθηκα τον λόγο που έκανε 7 χρόνια για να βγάλει τη σχολή.

ΤΙ θύελλα ηταν αυτή λεμεεεεεεεεεεε!!!

• Moderators
Δημοσ.

γιδο θυελλα! αχρηστοι οι περισσοτεροι λαρισσαιοι! ολη μερα για καφε στελνοντας στα χωραφια τους αλλους!!!

Δημοσ.

Έκανα 7 χρόνια να βγάλω ένα ψωρό-ΤΕΙ. Απ' αυτά, ένα εξάμηνο χάθηκε λόγω καταλήψεων, ενώ περίπου άλλο τόσο έκανα για να βρω καθηγητή που να ενδιαφέρεται ν' αναλάβει την Πτυχιακή που είχα σκοπό να κάνω. Οπότε πες ένα έτος το έχασα εξαιτίας του μαλακισμένου συστήματος. 

Ωστόσο, άλλο ένα χρόνο τον έχασα από δικές μου μαλακίες, διότι πολύ απλά το έριξα στη Dolce Vita, πατώντας στη Σχολή μόνο για τα εργαστήρια και τις εξεταστικές.

Μάνι μάνι λοιπόν χρειάστηκα 5 χρόνια για να περάσω τα μαθήματα και αυτό μάλιστα όντας σκράπας με σημαντικά γνωστικά κενά, καθώς και αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις κολλημένων καθηγητών.

Θέλω να καταλήξω στο ότι, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (οικογενειακά ή μεγάλα οικονομικά προβλήματα), ένας μέσος φοιτητής μπορεί με στοιχειώδες αλλά συνεπές διάβασμα και παρακολούθηση, να βγάλει άνετα μια Σχολή σε 4-6 χρόνια. Ακόμα και όλα στραβά να πάνε, τα 8 χρόνια είναι ένα επαρκές διάστημα για να τελειώσεις. Αν χρειάζεσαι παραπάνω, ή είσαι ζαμάν φου, ή -συγγνώμη που το γράφω έτσι- δεν τα πολυπαίρνεις τα γράμματα, οπότε καλύτερα να κάνεις κάτι άλλο, παρά να χαραμίζεις χρόνο και χρήμα.

Πριν αρχίσουν να διαγράφουν αιωνίους δεν θα έπρεπε πρώτα να ανεβάσουν το επίπεδο της παρεχόμενης φοίτησης;

Π.χ. δεν έχει προτεραιότητα να γίνουν υποχρεωτικές οι παρακολουθήσεις προκειμένου να έχουν δικαιολογία για να κάνουν διαγραφές;

Εκτός βέβαια κι αν πιστεύετε ότι με το που διαγραφούν 180.000 άτομα, την επόμενη μέρα η πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα ανέβει καμιά δεκαριά levels. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε όσοι το πιστεύετε. :)

Ωστόσο συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένουν τόσο στις διαγραφές φοιτητών, ενώ μπορούν να εφαρμόσουν κάποιο εναλλακτικό μέτρο, όπως π.χ. αυτό που προτάθηκε νωρίτερα για δίδακτρα μετά τα 8 έτη φοίτησης.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι οχι καλη φαση θα μιλαμε για ενα πραγματικα ανοικτο πανεπιστημιο.

Αυτό όμως με τις σημερινές συνθήκες δε γίενται .... δε μιλάμε για ιδεατούς κόσμους που ξέγνιαστοι τρέχουμε σταλιβάδια ενώ αγγελάκια ψέλνουν και πεταλούδες περάνε από λουλούδι σε λουλούδι,.

• Like 3
Δημοσ.

Το ΕΑΠ, δεν ειναι απλά με κλήρωση. Ειναι και ακριβό και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Το επίπεδο των σπουδών του ειναι υψηλότατο.

Πρέπει να έχεις, χρήμα, πραγματικά μεράκι και απίστευτη όρεξη και χρόνο για να το τελειώσεις σε 4 χρόνια, ενω ειναι αναγκαίο να υπάρχει ένα Α υπόβαθρο. Ας πουμε δε μπορεις να πας να σπουδάσεις πληροφορική ξέρω γω, χωρις να έχεις καλές γνώσεις μαθηματικών. Θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Ούτε βέβαια μπορεις να τελειώσεις Ελληνικό Πολιτισμό αν δεν λιώσεις στο διάβασμα. Και εκει δεν τίθεται θέμα παπαγαλίας, αλλά κριτικής σκέψεις, εκπόνησης επιστημονικών εργασιών κτλ κτλ.

Απ όσο θυμάμαι, οι μισοι που το ξεκινάνε, το σταματάνε μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα για διάφορους λόγους.

Καλά, δεν το λες και υψηλότατο....έκανα ένα μάθημα του πρώτου έτους στον ευρωπαικό πολιτισμό, ιστορία Ευρώπης, ακόμα τα κλαίω τα 800 που έδωσα. Τέσσερις εργασίες, όλες τις έκανα την τελευταία μέρα πριν την παράδοση, στην πρώτη πήρα 5, στην τελευταία που είχα μπει στο νόημα τι και πως το ζητάνε πήρα 9. Και παπαγαλία στις εξετάσεις, διάβασμα συνολικά τις δυο τελευταίες βδομάδες, μια χαρά το πέρασα το μάθημα. Ευτυχώς που μου ήρθαν κάποιες οικονομικές δυσκολίες και δεν μπόρεσα να πληρώσω και άλλα μαθήματα, αλλιώς αντί για 800 θα έκλαιγα πολλά περισσότερα.
Δημοσ.

Είσαι σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ? Χρωστάς έστω και ένα μάθημα? Δεν έχεις τελειώσει τη πτυχιακή σου και έχει τελειώσει το 4ο έτος? Είσαι μέσα στους 180.000. Απλά τα πράγματα.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις, χρειάζεται όμως μια διευκρίνηση εδώ. Εάν χρωστάς π.χ. την Πτυχιακή ή μερικά μαθήματα και ξεπεράσεις το ανώτατο επιτρεπτό όριο φοίτησης, δε διαγράφεσαι αυτομάτως. Δικαιούσαι να ζητήσεις παράταση ενός ακόμα έτους. Το αίτημα σου εξετάζεται στο Συμβούλιο Τμήματος και απ' αυτούς κρίνεται το κατά πόσο θα σου παραχωρήσουν το επιπλέον αυτό περιθώριο.

Δε νομίζω δηλαδή κάποιος που πραγματικά τελειώνει να διαγραφεί. Το μέτρο προφανώς θα κάψει αυτούς που χρωστάνε τα μισά (και βάλε) μαθήματα της Σχολής, ενώ είναι εγγεγραμμένοι 8-9 χρόνια.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από συμφοιτητή μου, ο οποίος μπήκε το 2004 και διαγράφεται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

• Like 1
Δημοσ.

Ε και εσύ αδελφάκι μου, το πιο εύκολο μάθημα έκανες. Πήγαινε στα δυσκολα...σε καμια φιλοσοφία που ειναι για γερά νεύρα. Ασε :P

Ωστόσο, άλλο ένα χρόνο τον έχασα από δικές μου μαλακίες, διότι πολύ απλά το έριξα στη Dolce Vita, πατώντας στη Σχολή μόνο για τα εργαστήρια και τις εξεταστικές.

Nαι αλλά πέρασες γ@μ@τ@!!!! Αξία? Ανεκτίμητη.

• Like 1
Δημοσ.

Ε και εσύ αδελφάκι μου, το πιο εύκολο μάθημα έκανες. Πήγαινε στα δυσκολα...σε καμια φιλοσοφία που ειναι για γερά νεύρα. Ασε :P

Nαι αλλά πέρασες γ@μ@τ@!!!! Αξία? Ανεκτίμητη.

Φιλοσοφία; Με τα νεύρα μου παίζεις; Παραλίγο να χάσω μία ολόκληρη χρονιά με όλα τα μαθήματά της περασμένα εξαιτίας της, 6 εξεταστικές παρακαλώ. Μάθημα πρώτου έτους στο πανεπιστήμιο στις Βρυξέλλες, 400 σελίδες syllabus, κι εμένα να μην μιλώ ακόμα καλά τα γαλλικά. Την πρώτη χρονιά την πέρασα partial, γιατί χρωστούσα 3 μαθήματα από το πρώτο έτος, τα δυο δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, τα πέρασα την δεύτερη χρονιά ανετούτσικα. Η φιλοσοφία, ω θεοί και δαίμονες!!!

Και η μαλακία είναι ότι αν περάσεις partial μια χρονιά, την επόμενη πρέπει οπωσδήποτε να τα έχεις περάσει για να συνεχίσεις στην τρίτη, αλλιώς επιστρέφεις στην πρώτη και χάνεις όσα μαθήματα από την δεύτερη πέρασες. Και τα είχα περάσει όλα της δεύτερης... Ένα καλοκαίρι, δεν έκανα τίποτα άλλο, παρά να διαβάζω φιλοσοφία και μου έφυγαν και λεφτά σε ιδιαίτερα με έναν φοιτητή μεταπτυχιακού να βοηθάει, να'ναι καλά το παιδί...

Οπότε, δυσκολότερη η φιλοσοφία του ανοιχτού αποκλείεται να είναι από αυτό που πέρασα...

(Ιδίως όταν θυμάμαι φιλοσοφία μεσαίωνα, που ανάθεμα για ποιον λόγο την ενέταξαν μέσα στην φιλοσοφία, που όλη την ώρα για τον Θεό μιλούσαν και μαλακίες έλεγαν, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!)

Και όσον αφορά το μάθημα, δεν είχα άλλη επιλογή, αφού πήρα ένα αυτό έπρεπε να πάρω.

Και ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο, δεν μου έστειλαν τα βιβλία, μετά μου έστειλαν βιβλία άλλου μαθήματος, τα έλαβα τελικά αρχές Οκτώβρη. Τα έξτρα βιβλία ακόμα τα έχω παρόλο που δεν τα πλήρωσα, δεν τα ζήτησαν πίσω (από την άλλη, 800 ευρώ για 3 βιβλία ιστορίας και άλλα τρία που έκαναν λάθος και έστειλαν, δεν τα λες λίγα, λες και έχουν δέσιμο με χρυσό ένα πράμα...)

Δημοσ.

Ρε παίδες να πω κάτι...

Έχουν υπάρξει πολλά παρόμοια thread κι εδώ και σε άλλα forum που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος: κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Κοινώς, ό,τι έχουν δει στις σχολές τους νομίζουν ότι έτσι είναι και στις υπόλοιπες σχολές. Σαν το στρατό ένα πράγμα, που ό,τι βρήκε ο άλλος στη μονάδα του, έτσι νόμιζε ότι είναι και σε όλα τα άλλα στρατόπεδα και μονάδες, με αποτέλεσμα να ακούς κάτι τύπους να τρώνε κάτι εμπλοκές, αυστηρούς καραβανάδες, τίγκα αναφορές κλπ κι όταν του εξιστορείς τα δικά σου (που δεν έχεις κάνει ούτε τα μισά), μένει με το στόμα στο πάτωμα.

Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις με πολλές ιδιαιτερότητες (και δεν είναι 1-2 ούτε 5-10, είναι πολλές δυστυχώς) και είναι άστοχο κι εκτός πραγματικότητας το να τα τσουβαλιάζουμε. Εδώ είναι σαν το άσπρο με το μαύρο ίδιες σχολές, απλά σε διαφορετική πόλη. Προσωπικά, επειδή πολλά χρόνια τώρα τυχαίνει να γνωρίσω πολύυυ κόσμο από πολλές σχολές (φοιτητές, διοικητικούς και διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων) τα έχω δει όλα σ' αυτόν τον τομέα.

Επίσης ένα τετριμμένο που έχω διαβάσει πολλές φορές είναι το: "ε να, τα έγραφε στα τέτοια του", "δεν έστρωσε κώλο να διαβάσει", "έκανε το ένα και μετά έκανε το άλλο κλπ", οπότε τα 'θελε και τα 'παθε και δεν πρέπει να μιλάει τώρα. Ok, προφανώς έκανε τα λάθη του ο άλλος, είτε μικρά είτε μεγαλύτερα είτε εγκλήματα. Δεν είναι το θέμα μας αυτό όμως. Σε αυτή τη φάση που είναι και οριακή η κατάσταση με τις επικείμενες διαγραφές αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και στη ζωή του καθενός, μας ενδιαφέρει τι γίνεται από 'δω και πέρα, αφήνουμε το τι έγινε πριν χρόνια. Είναι σαν να είναι ο άλλος με καρκίνο, να πηγαίνει στο νοσοκομείο και να του λέει ο γιατρός: "ε και συ το γ@μησες, 1 πακέτο τη μέρα έκανες, έπινες τον πάτο σου, έκανες χάλια διατροφή και δε μπορώ να σε βοηθήσω, τα 'θελε ο κώλος σου". Δεν είναι λογική αυτή.

Τελικώς πρέπει να ληφθούν πολλά υπ' όψην για να ισχύσουν τα περί διαγραφών. Πρακτικά, το 1ο βεβαίως είναι το αν ο άλλος εμφανίζεται στις εξεταστικές (κι ας πούμε τακτικά, όχι 1 εξεταστική το χρόνο για το ξεκάρφωμα), κάτι που πάει να πει ότι ενδιαφέρεται για το πτυχίο του. Αυτό είναι πολύ απλό να διερευνηθεί. Μια αναλυτική βαθμολογία το δείχνει αυτό, οπότε υπάρχουν τα στοιχεία στις βάσεις δεδομένων των γραμματειών. Όπως επίσης θα έπρεπε (θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αυτό βεβαίως) να ενημερωθούν είτε προσωπικά ο καθένας απ' τη σχολή του (αν κι όπου είναι δυνατόν αυτό) είτε με αναλυτικές ανακοινώσεις του κάθε τμήματος το τι και πως. Συγκεκριμένα και υπεύθυνα όμως, όχι να υπάρχει αυτό το αόριστο (ω ναι, είναι) του νόμου.

edit: Έγραψα τα παραπάνω και μετά από λίγο διαβάζω το ποστ του από κάτω. Ok...

• Like 4
Δημοσ.

Επιτέλους. Όποιοι λόγοι κι εάν συντρέχουν, δέκα χρόνια για σπουδές 4 ετών δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Εάν έστω και ένας το πάρει το πτυχίο στα 4 χρόνια δεν έχουν καμία δικαιολογία οι υπόλοιποι εκτός κι εάν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι με επιβεβαίωση φυσικά από τον αρμόδιο ιατρό (όπου έτσι κι αλλιώς υπήρχε κανονισμός για ασθενείς φοιτητές από όσο γνωρίζω).

Λιγότερο κοπροσκύλιασμα, περισσότερο διάβασμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...