Porg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Το γάλα από την στιγμή του αρμέγματος μέχρι την εμφιάλωση του δεν παραμένει πάνω από 30 ώρες στα χέρια της εκάστοτε εταιρείας. Θα παραληφθεί στους σταθμούς συλλογής γάλακτος μέσα σε ~2 ώρες το πολύ από τις διάφορες φάρμες και από εκεί άμεσα υπό ψύξη στο εργοστάσιο. Οι ταχύτητες από κει και πέρα είναι πολύ μεγάλες και γιαυτό στις περισσότερες βιομηχανίες αν όχι σε όλες δουλεύουν τρεις βάρδιες το 24ωρο. Έτσι σε 1 άντε σε 2 μέρες για τα νησιά το γάλα από τον παραγωγό φτάνει στο ράφι. Τα χρονικά διαστήματα που αναφέρεις δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν σε ένα τόσο ευαλλοίωτο προϊόν. Αυτό γινόταν παλιά.Ο φίλος μόλις πριν λίγο τα έβγαλε απτο μυαλό του, έτσι δουλεύουν πλέον Τα milko συνεχίζουν να τα φτιάχνουν απο ληγμένα (όσα έχουν παστεριώσει ήδη πάνω απο ένα χρόνο δηλαδή) βάζουν και γιαούρτια μέσα αν έχουν πολλές επιστροφές 2
aris1986 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Εγώ με δυσανεξία στη λακτόζη δεν το ακουμπούσα το γάλα από εποχές δημοτικού. Βγήκαν βέβαια γάλατα με 70%-80% λιγότερη λακτόζη τα δοκίμασα αλλά ως εκεί...
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Ισχύει Το έχω διαβάσει και στο olaosamaskruvoun.blogspot.com Γι' αυτό να πίνετε μόνο ΝΕΟΓΑΛ που δεν έχει τέτοιους κωδικούς πάνω Αχ τι μου θυμισες σαν φοιτητης Νεογαλ και μπουγατσα κρεμα Δυστηχως Αθηνα Νεογαλ δεν βρισκεις και ροδοπακι επιδης. Παντως για μενα το θεμα ειναι οτι για αλλη μια φορα κανουμε τι λενε οι αλλοι. Εγώ με δυσανεξία στη λακτόζη δεν το ακουμπούσα το γάλα από εποχές δημοτικού. Βγήκαν βέβαια γάλατα με 70%-80% λιγότερη λακτόζη τα δοκίμασα αλλά ως εκεί... Εγω δεν ξερω πως και γιατι αλλα εγω δυσανεξια στην κρεμα γαλακτος αμα φαω κατι με κρεμα μετα απο 2-3 ωρες το πολυ με παει τσιρλιο με το γαλα δεν εχω κανενα προβλημα. 1
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Πολύ το ψάχνουμε με τις μέρες κλπ, κόψτε το γάλα, δεν προσφέρει και τίποτα! 2
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Πολύ το ψάχνουμε με τις μέρες κλπ, κόψτε το γάλα, δεν προσφέρει και τίποτα! Εχεις ενα δικιο ετσι πως εχει γινει ειναι σαν νερο πια
noob Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αχ τι μου θυμισες σαν φοιτητης Νεογαλ και μπουγατσα κρεμα Δυστηχως Αθηνα Νεογαλ δεν βρισκεις και ροδοπακι επιδης. Για το ροδοπάκι μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά..
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Για το ροδοπάκι μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά.. Να λαθος μου απλα δεν εχουν ολα τα σουπερς αυτο πχ που παω δεν εχει οποτε αμα τυχει και παω σε ενα αλλο που ειναι πιο μακρια και εχει παιρνω.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 To γάλα δε προσφέρει τίποτα μετά την απογαλάκτιση του ανθρώπου. Κοινώς μόλις παρατάει το βυζάκι της μάνας του. Άντε προσφέρει λίγη απόλαυση σαν filler σε καφέδες,ροφήματα κτλ. Καμία ουσιώδη διατροφική προσφορά ειδικά το αγελαδινό κ ειδικά στη μορφή που πωλείται στα supermarket. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες τροφές για να πάρουν ασβέστιο τα παιδιά μιας κ πολλοί κόπτονται για τα παιδιά τους και το φρέσκο γάλα. 2
Mau-Maus Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 To γάλα δε προσφέρει τίποτα To γάλα προσφέρει τα παντα μπορεις να βρεις 100 αρθρα να λενε οτι το γαλα ειναι αχρηστο μπορω να βρω 1000 που να λενε το αντιθετο ! το ιντερνετ μπορει να σε μαθει τα παντα μπορει να σε κανει κ τον πιο ασχετο ομως δυστυχως ... οπως και να χει η αληθεια στο γαλα κρυβεται καπου στην μεση ! ουτε τα απειρα καλα μας προσφερει ουτε ειναι γτπ! μην ειστε απολυτοι - ο απολυτισμος ειναι κακος συμβουλος .. 7
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 To γάλα προσφέρει τα παντα μπορεις να βρεις 100 αρθρα να λενε οτι το γαλα ειναι αχρηστο μπορω να βρω 1000 που να λενε το αντιθετο ! το ιντερνετ μπορει να σε μαθει τα παντα μπορει να σε κανει κ τον πιο ασχετο ομως δυστυχως ... οπως και να χει η αληθεια στο γαλα κρυβεται καπου στην μεση ! ουτε τα απειρα καλα μας προσφερει ουτε ειναι γτπ! μην ειστε απολυτοι - ο απολυτισμος ειναι κακος συμβουλος .. Γενικα και εγω ξερω οτι το γαλα δεν κανει και πολλα δηλαδη πιο πολυ το πινουμε γιατι μας αρεσει σαν γευση, καλυτερα θα ηταν πχ ναι παιρνει καποιος πρωτεινη γαλακτος σε σκονη.
mouxaxa Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Γενικα και εγω ξερω οτι το γαλα δεν κανει και πολλα δηλαδη πιο πολυ το πινουμε γιατι μας αρεσει σαν γευση, καλυτερα θα ηταν πχ ναι παιρνει καποιος πρωτεινη γαλακτος σε σκονη. Γιατί ρε παιδιά; Τα ωραιότατα τυράκια δεν σας κάνουν; Εντάξει έχουν λιπαρά αλλά υπάρχουν και χωρίς λιπαρά όπως η μυζήθρα. Χωρίς να ξέρω και πολλά στο κομμάτι πρωτεΐνη-σκόνη τις περισσότερες φορές απ' ότι έχω ακούσει από φίλους που ρουφάνε σέικερ, είναι είτε καζεΐνες είτε πρωτεΐνες ορού - τυρογάλακτος και είναι αρκετά ακριβές όσο μεγαλώνει η καθαρότητα. Όσο για αν το γάλα είναι ένα τίποτα ή είναι τα πάντα προσωπικά δεν αποδέχομαι κανέναν από τους δύο χαρακτηρισμούς καθώς είναι extreme και οι δύο και δεν μπορούν να βασιστούν σε επιστημονικά επιχειρήματα έτσι απόλυτοι που είναι. Το σίγουρο είναι ότι αν το γάλα προσφέρει 1 στην διατροφή ενός ανθρώπου, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί - γιαούρτι - κεφίρ - αϊράνι - κούμις - κ.α.) προσφέρουν 10 ίσως και 100. Τα μίλκο και γενικά σοκολατούχα φτιάχνονται από συμπυκνωμένο γάλα 100% εισαγωγής (συνήθως Γαλλίας - Γερμανίας) στην χώρα μας.
Grey Warden Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Το γάλα σκέτο δεν μου αρέσει αλλά σε οποιαδήποτε άλλη μορφή το καταναλώνω ή βάζω στον καφέ. Συνειδητοποίησα πόσο ωραία γεύση έχει το γάλα το φυσικό όταν ήπια στη φάρμα της θείας μου στη Ζιμπάμπουε χωρίς όλη αυτή τη βιομηχανική επεξεργασία που έχουν τα γάλατα της αγοράς. Πραγματικά πολύ ωραία γεύση. Όσο για τα τυριά τα λατρεύω και φυσικά την κρέμα γάλακτος και τα γλυκά. Και δεν τα καταναλώνω επειδή θεωρώ οτι μου προσφέρουν κάτι αλλά επειδή μ αρέσουν. Απορώ πως υπάρχουν άντρες που κάνουν σαν ιδιότροπες νοικοκυρές.
saya Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Eλπιζω μετα απο αυτο να πεσουν οι τιμες. Στην Γερμανια με το τριπλο παρακαλω μισθο το γαλα εχει την μιση τιμη και το ιδιο τα γαλακτομικα και τα παραγοντα τους , γιαουρτακια , επιδορπια , κτλ .. εχουν βρει ολοι τον Ελληναρα που ποτε δεν εκανε ερευνα αγορας , ποτε δεν οργανωνοταν και διεκδικουσε και αρμεγανε. Αντε να αλλαξει λιγο το σκηνικο γιατι τοσο καιρο για να μην χαθουν τα προνομια των μκο και οσως ετρωγαν με χρυσα κουταλια εννοειται οτι τα πληρωσαν τα υποζυγια παλι. 1
paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αχ τι μου θυμισες σαν φοιτητης Νεογαλ και μπουγατσα κρεμα Δυστηχως Αθηνα Νεογαλ δεν βρισκεις και ροδοπακι επιδης. Παντως για μενα το θεμα ειναι οτι για αλλη μια φορα κανουμε τι λενε οι αλλοι. Εγω δεν ξερω πως και γιατι αλλα εγω δυσανεξια στην κρεμα γαλακτος αμα φαω κατι με κρεμα μετα απο 2-3 ωρες το πολυ με παει τσιρλιο με το γαλα δεν εχω κανενα προβλημα. Εχει στο καρφουρ ένα που το λέει γάλα νευροκοπιου. Ψαξτο...
kage Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) To γάλα προσφέρει τα παντα μπορεις να βρεις 100 αρθρα να λενε οτι το γαλα ειναι αχρηστο μπορω να βρω 1000 που να λενε το αντιθετο ! το ιντερνετ μπορει να σε μαθει τα παντα μπορει να σε κανει κ τον πιο ασχετο ομως δυστυχως ... οπως και να χει η αληθεια στο γαλα κρυβεται καπου στην μεση ! ουτε τα απειρα καλα μας προσφερει ουτε ειναι γτπ! μην ειστε απολυτοι - ο απολυτισμος ειναι κακος συμβουλος .. προφανως και η αληθεια ειναι καπου στην μεση... και η διαφορα που συζηταμε ειναι για το γαλο που πινει το 90%του πληθυσμου και οχι για αυτους που χουν μια κατσικα αγελαδα στο χωριο τους προς ιδιαν καταναλωση! το ιδιο στορυ γινεται ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τωρα με τις "μελετες" για ακτινοβολια κινητων-κεραιων και γενικοτερα στο ευρος συχνοτητων.... http://www.inz.gr/page24.html http://www.terrapapers.com/?p=7289 http://cyprus-critics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363 y.g. ειναι γνωστο εδω και δεκαειτες οτι τοσο το κρεας οσο και το εγχωριο γαλα δεν φτανει για να καλυψει τις εγχωριες αναγκες! παλιοτερα το γαλα/κρεας βαφτιζοταν ελληνικο ή απλα πλεον(2010) δεν καταγραφεται εθνικοτητα... <<..η παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας και δη υπό τις παρούσες συνθήκες δεν ξεπερνά το 40% των αναγκών μας, η παραγωγή βόειου κρέατος είναι στο 12% των αναγκών μας>> Στον Κανονισμό, που η δημόσια διαβούλευσή του ολοκληρώθηκε στις 25/10/2013, αναφέρεται σαν υποχρέωση ότι "το 75% τουλάχιστον των "επιδόρπιων" και των "προϊόντων γάλακτος" (αναγόμενα σε νωπό γάλα) να είναι ελληνικής προέλευσης". Αυτό σημαίνει ότι κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα (υψηλής παστερίωσης, συμπυκνωμένο κ.α.) θα μπορούν να λέγονται "ελληνικά" αν και θα έχουν κατά 25% εισαγόμενη πρώτη ύλη γάλακτος>> Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2014 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα