Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα ...

Του κάνες την μούρη κρέας, με τέτοια επιχειρήματα, του βαλτού των πολυεθνικών που θέλουν να προωθήσουν τους εμβολιασμους για έλεγχο της μάζας.

:eek:

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το κακό το οποίο έχω διαπιστώσει είναι πως ακόμα και γιατροί έχουν την άποψη του να μην εμβολιαστείς και πως όλο αυτό είναι κόλπο.

Δυστυχώς ισχύει. Μην αναφερθώ σε καθηγητή καρδιολογίας και πρώην υπουργό υγείας που έβγαινε και έλεγε αρλούμπες για τα εμβόλια.

Πάντως αν θυμάμαι καλά, υπήρξε έλλειψη εμβολίων, τουλάχιστον για κάποια περίοδο, δεν ξέρω μετά αν εξομαλύνθηκε η κατάσταση. Θυμάμαι γνωστή μου γιατρό που βαζε «βύσμα» για να βρει εμβόλιο για τη μάνα της που ήταν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δε μπορούσε να βρει.

Κι αυτό ισχύει. Κι εγώ μέσω γνωστού φαρμακοποιού που έψαχνε στις φαρμακαποθήκες βρήκα για τους γονείς μου και νομίζω είχαν έλλειψη και στα νοσοκομεία για το προσωπικό. Γιατί και στον τομέα της υγείας έχουμε πάντα σωστές προτεραιότητες!

Δημοσ.

Φίλιππε, άσε τις μαλαγανιές και ζήτα συγγνώμη.

Βγαίνει τώρα ο κάθε γιατρός να μιλήσει για την ιατρική! :P

Δημοσ.

Πέρα απο τα εμβόλια κλπ θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης λόγω της φετινης καλοκαιρίας; Στην ουσία δεν περάσαμε χειμώνα οπότε πολλά μικρόβια πρέπει να επιβίωσαν. 

Δημοσ.

Πέρα απο τα εμβόλια κλπ θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης λόγω της φετινης καλοκαιρίας; Στην ουσία δεν περάσαμε χειμώνα οπότε πολλά μικρόβια πρέπει να επιβίωσαν. 

Κάπου το διάβασα-άκουσα και εγώ.

Ισχύει για τέτοιες αρρώστιες;

Δημοσ.

Εγώ θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε θρήνος και οδυρμός στα δελτία γιατί εντοπίστηκε μπεκάτσα με τη γρίπη των πουλερικών 1500χλμ. από τα σύνορά μας. Σήμερα με τόσους νεκρούς δεν τρέχει τίποτα!

...και ΔΕΝ χτυπάει μόνο υψηλού κινδύνου άτομα αλλά και νεαρούς χωρίς κανέναν παράγοντα κινδύνου.

• Like 1
Δημοσ.

γιατί κολλάνε γρίπη τον χειμώνα και πεθαίνουν τα μικρόβια;

Δημοσ.

Η κακοκαιρια επιτεινει την επιδημια της γριππης, αυξανει τα κρουσματα. Κυριως λογω συγχρωτισμου. Τα μικροβια ζουν μεσα στους ξενιστες τους, δεν πετανε στον αερα. Ακομα και σε αερογενη μεταδοση, παραμενουν πολυ λιγο στον αερα μετα απο βηχα, φτερνισμα, ομιλια και εισπνεονται με μορφη μικρο-σταγονιδιων.

• Like 1
Δημοσ.

νταξει παιδια ψυχραιμια.περσι προπερσι μας ειχαν πρηξει τα ουμπαλα με το Η1Ν1 ειχε τρεξει ο κοσμος πανικοβλητος να εμβολιαστει κ να κανει τσεκαπ ΜΗ ΤΥΧΟΝ κολλησε,κ μετα απο 5-6 μηνες βγηκανε οι ιδιοι οι δημοσιοκαφροι να πουνε οτι ηταν μουφα κ οτι ειχαν καβα τα εμβολια αδιαθετα!!!ναι ναι καλα ακουσατε,το θυμαμαι σαν τωρα,σε δελτιο των 8 του αντεννα,να λενε αυτο το πραμα.

οι στατιστικη κ η λογικη παει περιπατο οταν γραφει η πενα του αληταρα δημοσιογραφου.ποσοι πεθαινουν καθε μηνα απο ατυχημα?απο τροχαιο?απο πνιγμο?απο πεσιμο?απο εμφραγμα λογω συγχρονης ζωης κ κακης διατροφης?απο τσιγαρο?

αυτα δε παρουσιαζονται φυσικα,γιατι πολυ απλα,το ολο στορυ του κερδους κ της φιλοφαρμακιας θα παει περιπατο..

μεχρι τοτε,ας κλειστουμε στα σπιτια μας γυρω απτη τηλεοραση.α κ να φαμε κ κανα ντονατ-σουβλακι-πιτσα.κ να κολλησουμε τον καναπε.κανει καλο.

Δημοσ.

Μα φέτος ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Μάλιστα είναι σημαντικό να αρχίσει νωρίς η αντι-ιική θεραπεία (καμία σχέση με τα αντιβιοτικά). Οπότε αν κάποιος έστω και νεαρός έχει 2-3 μέρες συμπτώματα και επιδεινώνεται θα πρέπει να επισκεφτεί γιατρό. Για εμβολιασμό βέβαια είναι πλέον αργά.

Δημοσ.

Δηλαδή αυτό λέγεται επιδημία? Αλήθεια? 47 θανάτοι?

Περισσότεροι πεθαίνουνε απο τροχαία καθημερινα......

Επιδημία σημαίνει ανησυχητική εξάπλωση, όχι το πόσοι πέθαναν ήδη.

Το video του Mikeus είναι χοντρή μάπα.

Δημοσ.

1. Δεν είναι καινούργια γρίπη. Κάθε χρόνο υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικά στελέχη, αλλά μιλάμε για ιούς που εμφανίζονται λίγο πολύ κάθε χρόνο.

2. Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε ξυπνοπούλια και δεν είμαστε κορόιδα σαν τους άλλους λαούς, να κάνουμε εμβόλια για να πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, ορίστε πόσο ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους (πηγή ECDC). attachicon.gifFlu.jpg

Για όποιον δεν κατάλαβε, ΜΟΝΟ στη φανταστική Ελλάδα υπάρχει έξαρση της γρίπης φέτος. Οι άλλοι οι κουτοπόνηροι Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν το φθινόπωρο και δεν έχουν πρόβλημα. Εντελώς θύματα της προπαγάνδας των φαρμακοβιομηχάνων, έτσι;

3. Ασχέτως με το αν αυτοί που πεθαίνουν έχουν και άλλα προβλήματα υγείας, μιλάμε για ανθρώπους που θα είχαν γλιτώσει αν είχαν εμβολιαστεί (αυτοί και οι γύρω τους).

4. Αυτοί που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας "τρώνε" τις ελάχιστες θέσεις από άλλους ασθενείς που τις χρειάζονται. Άρα για κάθε θύμα της γρίπης (που όπως βλέπω μερικούς τους αφήνει αδιάφορους ότι αρρώστησαν ή πέθαναν), μπορεί να υπάρχουν άλλοι 2-3 που πέθαναν γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ όταν το χρειάστηκαν. Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν λίγο παραπάνω από 500 κλίνες ΜΕΘ και οι 47 καταλαμβάνονται από θύματα της γρίπης αυτή τη στιγμή. Για να μην αναφέρω πόσο κοστίζει μια μέρα νοσηλείας στη ΜΕΘ.

5. Για κάθε θάνατο από γρίπη υπάρχουν δεκάδες περιστατικά που χρειάστηκε να πάνε στα επείγοντα των νοσοκομείων και εκατοντάδες που απλά αρρώστησαν και έκατσαν σπίτι τους. Με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιβάρυνση των νοσοκομείων και την παραγωγικότητα της χώρας.

Αυτά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ξερεις ποσοι δεν ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ να κανουν το εμβολιο και δεν ειδα καποια καμπανια για δωρεαν εμβολιο πουθενα.

Δημοσ.

Το εμβολιο για τη γριππη κοστιζει 6.10€. Για τους ασφαλισμενους, γραφεται στο βιβλιαριο και εχει 0 συμμετοχη (που θα βρεις γιατρο δωρεαν να στο γραψει βεβαια με τα χαλια του ΕΟΠΥΥ). Καταλαβαινω την οικονομικη δυσχερεια, αλλα το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο για κανεναν. 6 ευρω το χρονο.

Δημοσ.

μπορώ να πάρω σύριγγα και να το σουτάρω μόνος μου το εμβόλιο ? ή πρέπει να γίνει σε σοκομείο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...