gdriver Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 κάποτε στη γειτονιά μου είχαν αρχίσει να βάζουν τζαμαρίες μέσα στα μαγαζιά. τώρα πια ξηλώθηκαν. άφήστε την άλλη πατέντα που έχουν βρει, κάνει κρύο δεν κλείνουμε τζαμαρίες καθίστε κάτω από θερμάστρες ακόμα και μέσα. το ειρωνικό σε άλλα μαγαζιά ,είναι πως σε ένα τραπέζι έχει σήμα μην καπνίζετε και στο αμέσως διπλανό ,σχεδόν κολλήτό τραπέζι επιτρέπεται.χμμμ!
adi32 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Λεφτα δε θελουν να μαζεψουν ? Ας εφαρμοσουν το νομο που ισχυει σε καθε πολιτισμενο κρατος Θα τους πει κανεις τιποτα ? 3
Backpacker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Λεφτα δε θελουν να μαζεψουν ? Ας εφαρμοσουν το νομο που ισχυει σε καθε πολιτισμενο κρατος Θα τους πει κανεις τιποτα ? Σε μια λογική χώρα θα είχες δίκιο...αλλά έλα που στο Ελλάντα πάνε να βγούνε και από πάνω..και κάνουν και κινητοποιήσεις τα ζώαδια και έχουν βαφτίσει το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο δικαίωμα...που σαι ρε Νταλί να χύσεις με τόσο σουρεαλισμό! 6
adi32 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 http://www.nooz.gr/world/akoma-kai-to-kapnisma-apo-trito-xeri-mporei-na-prokalesei-vlaves-sto-dna-kai-karkino Βλάβες στο DNA από "τρίτο χέρι κάπνισμα"
Thanos1972 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 τους τελευταιους 2 μηνες παντως πεφτει πολυ κυνηγι για το καπνισμα εδω που ειμαι. και στις καφετεριες και στους χωρους εργασιας. μπορω να πω οτι εχει αρχισει να δουλευει ο νομος με λογα λογια. καπνιστης ειμαι,πιστευα θα με χαλαει το ολο σκηνικο αλλα τελικα,σιγα,μια χαρα και ετσι.
Grey Warden Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Πρόσφατα διάβασα οτι ελεγκτές έβαλαν πρόστιμο στο εστιατόριο Tudor του King George για το κάπνισμα. Όχι γιατί κάποιος κάπνιζε αφού δεν επιτρέπεται πουθενά σε ολόκληρο το King George αλλά επειδή δεν είχαν... πινακίδες! Χαχαχαχα! Δυστυχώς στους περισσότερους κλειστούς χώρους συνεχίζεται το κάπνισμα κανονικά και δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει εύκολα αυτό.
doctor_667 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Βλέπω παντού συγκρίσεις με το εξωτερικό, αυτό που δεν παίρνει κανείς υπόψιν είναι ότι η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο που οι καπνιστές είναι πλειοψηφία και το πνεύμα του νόμου θα έπρεπε να το λαμβάνει αυτό υπόψιν. Ακόμα, είναι γελοίο να υπάρχει νόμος που δεν εφαρμόζεται για χρόνια (κακώς φυσικά) και ξαφνικά να γράφουν πρόστιμα (όπως ακούω συμβαίνει σε πολλές πόλεις αυτή τη στιγμή). Κατά τα άλλα, υπάρχουν λύσεις που δεν είναι άσπρο μαύρο (ξεχωριστό καπνιστήριο πχ), αλλά και οι δύο πλευρές μοιάζουν αμετακίνητες. Φιλικά από έναν μη καπνιστή 2
N3k21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Κατά τα άλλα, υπάρχουν λύσεις που δεν είναι άσπρο μαύρο (ξεχωριστό καπνιστήριο πχ), αλλά και οι δύο πλευρές μοιάζουν αμετακίνητες. Σκέψου πως η μια απ' αυτές τις δύο περιβόητες πλευρές, θεωρεί απολύτως φυσιολογικό το να απασχολούνται οι εργαζόμενοι 12 ώρες και χωρίς ένσημα, αντί να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή η πρόσληψη επιπλέον π.χ. part time προσωπικού. Για ποιο λόγο λοιπόν να μπει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης καφετέριας στη διαδικασία (και τα έξοδα) κατασκευής ξεχωριστού καπνιστηρίου, από τη στιγμή που μπορεί να τη βγάζει λάδι τζάμπα; Ούτε εγώ είμαι απολύτως υπέρ της σχεδόν ξαφνικής έναρξης επιβολής προστίμων, σ' αυτή τη χώρα όμως δυστυχώς μόνο δια της ράβδου μαθαίνουν μερικοί.
Backpacker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Και τι πάει να πει το κάνουν οι περισσότεροι...αυτή η ατιμωρησία και η κατάχρηση πάνω στην αναλγησία του κράτους είναι ένας απτους λόγους που είναι τόσο υψηλά τα ποσοστά στην ελλάδα...ο καπνός του επιστημονικά αποδεδειγμένα σκληρού ναρκωτικού σου βλάπτει εμένα που κάθομαι δίπλα σου(τυχαίε καπνιστή).Αν θέλεις βάλε 10 τσιρότα και μάσα 5 τσίχλες νικοτίνης..δεν θα σου πει κάνας τπτ..αλλιώς στο σπίτι σου..που καθόμαστε σε αυτή την χώρα και βαφτίζουμε δικαιώμα την δημόσια χρήση ναρκωτικού το οποίο βλάπτει μη χρήστες...έλεος δλδ!!!!!! 6
george_gr1 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 ακόμα και σε "καμένο" μπαρ που είχα πάει, ένας κι ένας όλοι, που περίμενα να γίνεται ντουμάνι, βγαίναν έξω και καπνίζαν. μόνο ένας ήταν μέσα αλλά κάθοταν ακριβώς διπλα στην έξοδο. εγώ πάντως έχω δει αλλαγή. ακόμα και στη δουλειά μου, κάτι καρακάξες που καπνίζουν βγαίνουν στο μπαλκόνι, παρόλο που η πιθανότητα ελέγχου είναι μικρή. ελπίζω μόνο να συνεχιστεί αυτό και να μην αποδειχθεί πυροτέχνημα. για την δουλεια συμφωνω, αλλα για μαγαζι πρεπει να πηρες αεροπλανο και το εχεις ξεχασει.
doctor_667 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Και τι πάει να πει το κάνουν οι περισσότεροι...αυτή η ατιμωρησία και η κατάχρηση πάνω στην αναλγησία του κράτους είναι ένας απτους λόγους που είναι τόσο υψηλά τα ποσοστά στην ελλάδα...ο καπνός του επιστημονικά αποδεδειγμένα σκληρού ναρκωτικού σου βλάπτει εμένα που κάθομαι δίπλα σου(τυχαίε καπνιστή).Αν θέλεις βάλε 10 τσιρότα και μάσα 5 τσίχλες νικοτίνης..δεν θα σου πει κάνας τπτ..αλλιώς στο σπίτι σου..που καθόμαστε σε αυτή την χώρα και βαφτίζουμε δικαιώμα την δημόσια χρήση ναρκωτικού το οποίο βλάπτει μη χρήστες...έλεος δλδ!!!!!! Το ότι το κάνουν οι περισσότεροι πρέπει να κάνει πιο προσεκτικό το κράτος στην εφαρμογή του και πχ δίνοντας μια περίοδο χάριτος για να προετοιμαστούν τα μαγαζιά καταλλήλως, φτιάχνοντας καπνιστήρια. Μιλάμε ακόμα για κάτι που θεωρούταν αυτονόητο παντού στον κόσμο μέχρι πριν μερικά χρόνια. Η διαφορά με τις άλλες χώρες είναι ότι εκεί φοβούνται ότι θα τους πιάσουν και υπακούουν (όπως το ίσιο συμβαίνει και με την φοροαπαλλαγή πχ). Σε ξένη χώρα ζω που άλλαξε σχετικά πρόσφατα ο νόμος και τα ίδια ακριβώς ακούω, η διαφορά είναι ότι δεν τους παίρνει να μην ακούσουν γιατί ξέρουν ότι θα φάνε πρόστιμο.
zio10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Επαρχία πρέπει να τηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό το μέτρο. Συμφωνώ με τον φίλο που είπε για την Καστοριά, απαγορευόταν παντού, σε καφέ, τσιπουράδικα, μεζεδοπωλεία-εστιατόρια, bar...και δεν είδα κανέναν να παραπονιέται! Όσοι θέλανε βγαίνανε έξω, ίσα ίσα που πολλοί λέγανε ότι είναι αφορμή να το μειώσουν!
livewire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δεν είμαι καπνιστής, αλλά το τσιγάρο δε με ενοχλεί, παρά μόνο μόνο αισθητικά. Θεωρώ θεμιτό να απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και άλλους παρόμοιους χώρους, αλλά θεωρώ επίσης καφρίλα να απαγορεύεται σε χώρους που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται ανήλικοι, έγκυες και ασθενείς, όπως πχ σε μπαράκια μετά από κάποια ώρα το βράδυ. Αυτό το ισοπεδωτικό του νόμου να απαγορεύεται παντού και να την πληρώνουν όλοι, καταστηματάρχες και πελάτες(θεωρητικά) είναι ενδεικτικό του ότι ο νόμος γράφτηκε στο πόδι από μια αγοραφοβική αμοιβάδα. Κάπου πρέπει να μπει μια γραμμή, για να είναι και πιο ρεαλιστική η όποια επιτυχία του μέτρου. Κατά τη γνώμη μου, το βάρος της ευθύνης (και του προστίμου) θα έπρεπε να βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον καπνιστή που δεν συμμορφώνεται με τις σημάνσεις και τις επισημάνσεις που οφείλουν να υπάρχουν σε κάθε χώρο. Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω πρέπει να κάνει ο καταστηματάρχης πέρα από την σαφή σήμανση του χώρου του? Να καταδώσει τον πελάτη του? Να τον πλακώσει και να τον πετάξει έξω? Δουλεύω σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος και χάρηκα πολύ που τα αφεντικά μου ξεκίνησαν με πολύ ενθουσιασμό να εφαρμόζουν το μέτρο, αλλά πόσο να αντέξουν όταν το μαγαζί τους αδειάζει στο άκουσμα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα? Και πως να μην αδειάσει, όταν η μέση αμοιβάδα επιλέγει το χώρο που θα πιει τον καφέ ή το ποτό της με βάση το αν θα την αφήσουν να καπνίσει? Ο σουρεαλισμός είναι όταν ζητάνε τασάκι στη ζούλα ο μπαμπάς και η μαμά που βγήκαν βόλτα με το μωρό στο καρότσι. Στα τρένα, που λέει και η νεολαία μας. Οι καταστηματάρχες έχουν ήδη φορτωθεί αρκετά σε σχέση με κάποια χρόνια πίσω, ας μην πληρώσουνε και τη μαγκιά του καθενός που λέει "κι αν το βγάλω και το ανάψω, τι θα μου κάνεις?"
zio10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Αν απαγορευθεί παντού δεν θα χάνει κανείς πελάτες. Για μένα χωρίσματα κλπ στα μαγαζιά δεν λειτουργούν, να επιτρέπεται μόνο έξω και τέλος, μια συνήθεια είναι σιγά το θέμα 3
Orpheas1992 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Βλέπω παντού συγκρίσεις με το εξωτερικό, αυτό που δεν παίρνει κανείς υπόψιν είναι ότι η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο που οι καπνιστές είναι πλειοψηφία και το πνεύμα του νόμου θα έπρεπε να το λαμβάνει αυτό υπόψιν. Επιτελους καποιος το ειπε..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα