Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γραψε απλα οτι δε σε νοιαζει για το καπνισμα

και ασε τις politically correct φρασεις για να δικαιολογησεις τον σταρχιδισμο.

Με νοιαζει απλα δεν δεχομαι την υποκρισια του Ελληνα που ξαφνικα την ειδε Ελβετος ενω την πραγματικη εικονα της Ελλαδας την εχει γραμμενη. Προφανως και καποιους τους θιγει το "politically correct" μου.

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνω αλλα πρεπει πρωτα να ξεκινησει απο αυτο? Δηλ το point μου ειναι αυτο "μας πειραξε" τοσο πολυ

and? Η Αθηνα εχει τα υψηλοτερα ποσοστα καυσαεριου στην χωρα... Δεν αναφερομαι μονο στην Αθηνα, δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο 

Δεν δικαιολογω κατι αυτο που εγραψα εγω ειναι τελειος διαφορετικο απο δικαιολογηση κανω μια αναφορα εσυ αν ζεις σε αλλη χωρα και δεν τα βλεπεις δεν πειραζει παντα μπορεις να επισκευτεις την Ελλαδα να τα δεις..... Κανε μια προσπαθεια λιγο παραπανω δεν ειναι τοσο δυσκολο διαβασε το 5 με 10 φορες.. Επισης επειδη κανω μια αναφορα κατι προσπαθησε να με διαψευσεις αλλα μαλλον δεν παιζει κατι τετοιο.. θα ειναι λιγο δυσκολο..

Τωρα περα απο την ειρωνια το ποστ μου εχει σαν σκοπο να δειξει μια πραγματικοτητα του Ελληνα που ¨ολα τα ειχε η Μαριωρη" και ερχεται ο grey και στο επιβεβαιώνει..

Ολοι θελουν αλλαγη, αρκει να μην αρχισει απο αυτους. Το ιδιο με τον καθε καρεκλοκενταυρο Δ.Υ. το ιδιο και με το καπνισμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω και 5 φιλοι μου εχουμε ενα χομπυ

Παμε σε ταβερνες τρωμε φασολαδα και μετα σηκωνομαστε και βαζουμε τον κωλο μας στα μουτρα των υπολοιπων που τρωνε με τις οικογενειες και τα παιδια τους και κλανουμε συνεχεια

Ειναι το χομπυ μας αυτο τι να κανουμε. Αν διαμαρτυρηθει κανεις του λεμε η μπριζολα που τρως κανει πολυ περισσοτερο κακο και το φορτηγο που περναει απεξω ξερεις τι καυσαεριο βγαζει και στο Αμαζονιο ξερεις τι καταστροφη γινεται ?

Ο μαγαζατωρας μας πεταξε εξω

Δεν ειναι αντιδημοκρατικο και απαραδεκτο ?

Δημοσ.

Παμε σε ταβερνες τρωμε φασολαδα και μετα σηκωνομαστε και βαζουμε τον κωλο μας στα μουτρα των υπολοιπων που τρωνε με τις οικογενειες και τα παιδια τους και κλανουμε συνεχεια

Ειναι το χομπυ μας αυτο τι να κανουμε. Αν διαμαρτυρηθει κανεις του λεμε η μπριζολα που τρως κανει πολυ περισσοτερο κακο και το φορτηγο που περναει απεξω ξερεις τι καυσαεριο βγαζει και στο Αμαζονιο ξερεις τι καταστροφη γινεται ?

Παλι γενικευση ετσι;

Τη στιγμη που ολοι οσοι καπνιζουν (ή οχι, αλλα τασσονται υπερ) συζητανε μαζι σου σε αυτο το τοπικ, λενε το ιδιο με εσενα, οτι δε θελουν να ενοχλουν, συνεχιζεις με ενα παραδειγμα γενικευσης...

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν θες να ενοχλείς δεν καπνιζεις σε κλειστό χώρο.

Define κλειστο χωρο. Κλειστος χωρος ειναι και το σπιτι μου, και το σπιτι του κολλητου μου που καπνιζει, και ενας χωρος που θα οριστει οτι καποιος μπορει να καπνισει.

• Like 2
Δημοσ.

Παμε σε ταβέρνες και δεν μιλάμε καθόλου και εάν μιλήσει κανεις του κάνουμε παρατήρηση και του κλείνουμε το στόμα. 
Ειναι το χομπυ μας αυτο τι να κανουμε. Αν διαμαρτυρηθει κανεις του λεμε ότι ξέρεις τι φασαρία δημιουργείς και πόσο η φασαρία που κάνεις μεγαλώνει με το cocktail party effect (link: http://en.wikipedia.org/wiki/Cocktail_party_effect) με συνέπεια να μην μας αφήνει να απολαύσουμε το γεύμα και να ρίχνει το hearing threshold (link: http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_threshold_of_hearing) μας λόγω της ταλαιπωρίας των αυτιών μας?
Δημοσ.

and? Η Αθηνα εχει τα υψηλοτερα ποσοστα καυσαεριου στην χωρα... Δεν αναφερομαι μονο στην Αθηνα, δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο 

Και στα νησιά και στην επαρχία η ίδια κατάντια γίνεται με το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

Δημοσ.

Αρα σε ενα ιδιωτικο κλαμπ με μελη δε θα ησουν αντιθετος;

ολα τα μαγαζια που καπνιζουν ειναι ιδιωτικα κλαμπ ε?

Δημοσ.

H επιχειρηματολογία σου σπάει κόκκαλα. Κανείς δεν είπε οτι είναι δημοκρατικό το να καπνίζει απο πάνω σου ο άλλος την ώρα που τρως και να φυσάει τον καπνό στην μάπα σου. Ακόμη και εγώ (ως καπνιστής) προτιμώ με τα 1000, εστιατόρια στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα και όταν τελειώσω το φαγητό μου, βάζω το μπουφανάκι μου, βγαίνω απ'έξω και καπνίζω. Και στο σπίτι μου όταν είμαι (100% ιδιωτικός χώρος που κάνω ότι μου καβλώσει) και έχω παρέα που δεν έχει τελειώσει το φαγητό της, είτε περιμένω να τελειώσει για να το πυρώσω, είτε βγαίνω στο μπαλκόνι και το κάνω έξω με την ησυχία μου. Το ίδιο ισχύει και με το κλάσιμο. Αν είμαι μόνος μου, θα κλάσω όπου γουστάρω, όταν έχω κόσμο στο σπίτι, είτε θα πάω τουαλέτα, είτε θα βγώ στο μπαλκόνι (θα κάνω και ένα τσιγάρο μια που βγήκα). Στο αμάξι μου, καπνίζω σαν μαλάκας. Όταν θα μπεί φίλος που δεν καπνίζει, θα τον ρωτήσω πριν το ανάψω, και αν μπει φίλος με το παιδί του μέσα, δεν θα διανοηθώ καν να το ανάψω. Αυτό λέγεται, στοιχειώδης σεβασμός, κάτι που πρέπει να έχουν τόσο οι καπνιστές, τόσο και οι μη καπνιστές.

Δημοσ.

H επιχειρηματολογία σου σπάει κόκκαλα. Κανείς δεν είπε οτι είναι δημοκρατικό το να καπνίζει απο πάνω σου ο άλλος την ώρα που τρως και να φυσάει τον καπνό στην μάπα σου. Ακόμη και εγώ (ως καπνιστής) προτιμώ με τα 1000, εστιατόρια στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα και όταν τελειώσω το φαγητό μου, βάζω το μπουφανάκι μου, βγαίνω απ'έξω και καπνίζω. Και στο σπίτι μου όταν είμαι (100% ιδιωτικός χώρος που κάνω ότι μου καβλώσει) και έχω παρέα που δεν έχει τελειώσει το φαγητό της, είτε περιμένω να τελειώσει για να το πυρώσω, είτε βγαίνω στο μπαλκόνι και το κάνω έξω με την ησυχία μου. Το ίδιο ισχύει και με το κλάσιμο. Αν είμαι μόνος μου, θα κλάσω όπου γουστάρω, όταν έχω κόσμο στο σπίτι, είτε θα πάω τουαλέτα, είτε θα βγώ στο μπαλκόνι (θα κάνω και ένα τσιγάρο μια που βγήκα). Στο αμάξι μου, καπνίζω σαν μαλάκας. Όταν θα μπεί φίλος που δεν καπνίζει, θα τον ρωτήσω πριν το ανάψω, και αν μπει φίλος με το παιδί του μέσα, δεν θα διανοηθώ καν να το ανάψω. Αυτό λέγεται, στοιχειώδης σεβασμός, κάτι που πρέπει να έχουν τόσο οι καπνιστές, τόσο και οι μη καπνιστές.

οι μη καπνιστες τι στοιχειωδη σεβασμο θες να εχουν? να μην τολμησουν και βηξουν οταν καπνιζεις?

Δημοσ.

ολα τα μαγαζια που καπνιζουν ειναι ιδιωτικα κλαμπ ε?

Δεν νομίζω να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, και ούτε εσύ πιστεύω οτι καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο, αλλά συζήτηση να γίνεται....

Υποθετικά μιλάει... ΑΝ λοιπόν, ΑΝ υπήρχαν ιδιωτικά clubs ΜΟΝΟ για καπνιστές θα σε ενοχλούσε?

οι μη καπνιστες τι στοιχειωδη σεβασμο θες να εχουν? να μην τολμησουν και βηξουν οταν καπνιζεις?

Ο σεβασμός δεν αρχίζει και τελειώνει στο κάπνισμα, φίλε μου....

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

o σεβασμός κερδίζεται, αν μέχρι στιγμής οι εμπειρίες κάποιου είναι οι χειρότερες τι σεβασμό περιμένεις από αυτόν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...