Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 το κοκορέτσι όπως είπα δεν το ταΐζουν με το ζόρι σε δημόσιους κλειστούς χώρους... Κάπου χάνεις το νόημα αυτού που θέλω να πω εγώ. Όπως πολύ σωστά λες κανείς δεν πρόκειται να στο ταίσει με το ζόρι, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Χτες σου είπα το ίδιο και για την κοκαίνη (που δεν το σχολίασες) οτι δηλαδή κανείς δεν θα σε βάλει να την σνιφάρεις με το ζόρι. Η Ε.Ε έχει απαγορεύσει την κοκαίνη (και άρα η χρήση της και στην Ελλάδα είναι παράνομη), έχει επίσης (και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας αν δεν κάνω λάθος) και την πώληση εντοσθίων (πχ το 97 στην Αγγλία που επιχειρήσαμε να αγοράσουμε ολόκληρο αρνί για να το σουβλίσουμε το πάσχα, μας κοίταζαν σαν κανίβαλους- τελικά μας έδωσαν ολόκληρο κατόπιν παραγγελίας- χωρίς κεφάλι και εντόσθια) , εδώ όμως ο νόμος αυτός είτε δεν επιβλήθηκε είτε δεν εφαρμόστηκε. Αυτό για μένα είναι double standards, ή επιλεκτική επιλογή του ποιου νόμου θα εφαρμόζεται, και ποιου όχι. Διαφωνείς?
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 άρα γιατί να χάνουμε το χρόνο μας με την συζήτηση αυτή ενώ ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σωστά κι αποτελεσματικά? Γιατι κατι πρεπει να συζητησουμε Και τον νομο περι χαρατσιου, τον κουβεντιασαμε επι δεκαδες σελιδες, αν και ξεραμε οτι στο τελος παλι ολοι θα πληρωναμε. Προσωπικη μου γνωμη ειναι για να εφαρμοστει κατι τετοιο, αν στην ευρωπη εχεις ενα Α ελεγχο, εδω πρεπει να εχεις 10Α. Οι λογοι ειναι πολλοι. 1. Η σκατοσυνηθεια που μας εμεινε απο τη χουντα, και που καθε καταγγελια μεταφραζεται σε ρουφιανιλικι. Οσο λοιπον καταγγελαμε τοσα χρονια ολες τις λαμογιες, αλλο τοσο θα καταγγειλουμε και τουτη. 2. Ο ελεγχος, που θα ειναι ελαχιστος, οπως και σε ολους τους τομεις της ελληνικης κοινωνιας. 3. Το διαφορετικο κλιμα, μου μας επιτρεπει να κατσουμε εξω τουλαχιστον 6-7 μηνες το χρονο χωρις σομπα, και τους υπολοιπους, οι καφετεριες να κανουν τις πλατειες θερμοκηπια. 4. Η μη απαγεορευση στα κεντρα διασκεδασης (τα οποια δεν ειναι μονο τα μπουζουκια, αλλα και τα μεγαλα κλαμπ). 5. Η ιδια η κριση, που εχει αναγκασει πολυ κοσμο να μη βγαινει πλεον οσο εβγαινε, οποτε καποιοι καπνιστες, ακομη και ως δικαιολογια θα μαζευονται σπιτακι τους με την παρεα τους (οπως ηδη κανουν λογω ελλειψης χρηματων). Σιγουρα μειωση του καπνισματος θα υπαρξει, το βλεπω ηδη, αρκετοι φιλοι μου ζητησαν συμβουλες για το ηλεκτρονικο, αλλα και απο αυτους δεν περιμενω ολοι να το κοψουν, και γενικοτερα δεν περιμενω τα αποτελεσματα που πολλοι φανταζονται, με τα καταστηματα γεματα κοσμο, και κανεις να μην καπνιζει. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Κάπου χάνεις το νόημα αυτού που θέλω να πω εγώ. Όπως πολύ σωστά λες κανείς δεν πρόκειται να στο ταίσει με το ζόρι, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Χτες σου είπα το ίδιο και για την κοκαίνη (που δεν το σχολίασες) οτι δηλαδή κανείς δεν θα σε βάλει να την σνιφάρεις με το ζόρι. Η Ε.Ε έχει απαγορεύσει την κοκαίνη (και άρα η χρήση της και στην Ελλάδα είναι παράνομη), έχει επίσης (και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας αν δεν κάνω λάθος) και την πώληση εντοσθίων (πχ το 97 στην Αγγλία που επιχειρήσαμε να αγοράσουμε ολόκληρο αρνί για να το σουβλίσουμε το πάσχα, μας κοίταζαν σαν κανίβαλους- τελικά μας έδωσαν ολόκληρο κατόπιν παραγγελίας- χωρίς κεφάλι και εντόσθια) , εδώ όμως ο νόμος αυτός είτε δεν επιβλήθηκε είτε δεν εφαρμόστηκε. Αυτό για μένα είναι double standards, ή επιλεκτική επιλογή του ποιου νόμου θα εφαρμόζεται, και ποιου όχι. Διαφωνείς? δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν double standards, αλλά και πάλι τι πρέπει να κάνουμε? να είμαστε παγκοσμίως οι μόνοι που πρέπει να τηρηθεί αντίστοιχο double standard για το τσιγάρο? να είμαστε πιο ελαστικοί? να απγορεύσουμε το τσιγάρο? αφού δεν το απαγορεύουμε να μην το περιορίζουμε καθόλου? Γιατι κατι πρεπει να συζητησουμε που συμπτωματικά είναι συζήτηση για ελαστικοποίηση/παράκαμψη του νόμου
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 που συμπτωματικά είναι συζήτηση για ελαστικοποίηση/παράκαμψη του νόμου Οταν εχεις ενα τουλαχιστον 30% του ελληνικου πληθυσμου να ειναι αντιθετο (σημειωτεον με τοσο ποσοστο στις εκλογες βγαζεις αυτοδυναμη κυβερνηση), λογικο ειναι να συζητας καποιες παραμετρους οχι παρακαμψης αλλα ελαστικοποιησης. 1
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Αρα σε ενα ιδιωτικο κλαμπ με μελη δε θα ησουν αντιθετος;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Οταν εχεις ενα τουλαχιστον 30% του ελληνικου πληθυσμου να ειναι αντιθετο (σημειωτεον με τοσο ποσοστο στις εκλογες βγαζεις αυτοδυναμη κυβερνηση), λογικο ειναι να συζητας καποιες παραμετρους οχι παρακαμψης αλλα ελαστικοποιησης. ναι ενώ οι καπνιστές σε άλλες χώρες πριν την εφαρμογή των νόμων ήταν τρομακτικά λιγότεροι...
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 να είμαστε παγκοσμίως οι μόνοι που πρέπει να τηρηθεί αντίστοιχο double standard για το τσιγάρο? να είμαστε πιο ελαστικοί? να απγορεύσουμε το τσιγάρο? αφού δεν το απαγορεύουμε να μην το περιορίζουμε καθόλου? Μα δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί σήμερα, που να μην θέλουν να περιοριστεί η χρήση του τσιγάρου. Κάποιες σελίδες πριν μίλησα και για απαγόρευση του απο την στιγμή που κάνει τόσο κακό. Αν όμως, ΑΝ (το οποίο υποδηλώνει υπόθεση) γινότανε κάτι αντίστοιχο με τα coffee shops της ολλανδίας, και με κάτι αντίστοιχο ως νομοθετικό πλαίσιο, (τα οποία φυσικά και δεν έκλεισαν τα παραδοσιακά μαγαζιά που πωλούν καφέ), ποιον ακριβώς θα ενοχλούσε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 δεν το σκέφτηκαν πιστεύεις άλλες χώρες αυτό ώστε να είναι πιο εύκολη δουλειά τους στην εφαρμογή ενός αντικαπνιστικού νόμου? τόσο μαζόχες είναι και δεν το έκαναν?
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Γιατί νιώθω οτι ενώ δεν έχεις κάτι value adding να προσθέσεις, προσπαθείς να μετατρέψεις την συζήτηση σε μαλακία? δεν το σκέφτηκαν πιστεύεις άλλες χώρες αυτό ώστε να είναι πιο εύκολη δουλειά τους στην εφαρμογή ενός αντικαπνιστικού νόμου? γιατί δεν το έκαναν? Δεν γνωρίζω. Αλλά για ποιες χώρες αναφέρεσαι? Μήπως γιατί δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιδράσεις? (ρωτάω δεν γνωρίζω...) Αλλά ρωτάω εσένα συγκεκριμένα (ως αντικαπνιστής, αλλά ως έξυπνο και σοβαρό άτομο), θα είχες εσύ κάποιο πρόβλημα με κάτι αντίστοιχο ενός ολλανδικού coffee shop που θα επιτρεπόταν το κάπνισμα?
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 ναι ενώ οι καπνιστές σε άλλες χώρες ήταν τρομακτικά λιγότεροι... Οχι βεβαια, αλλα οπως ειδες και στο λινκ, δεν εχουν ολες ολικη απαγορευση, και προσωπικα επειδη δεν εχω παει να ζησω, δεν ξερω στις υπολοιπεες ποσο καλα εφαρμοζεται (βλ. Lucifer σελ. 8).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν γνωρίζω. Αλλά για ποιες χώρες αναφέρεσαι? Μήπως γιατί δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιδράσεις? (ρωτάω δεν γνωρίζω...) πχ σε αυτές Το ειδα, καποιες χωρες εχουν καθολικη απαγορευση, καποιες οχι. Ενα τυχαιο αρθρο παλιο που βρηκα... http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=237970 κι αντίστοιχες αντιδράσεις να μην υπήρχαν, αν με αυτό το τρόπο δεν είχες "καμία" αντίδραση θα ήταν κέρδος για μια κυβέρνηση... Οχι βεβαια, αλλα οπως ειδες και στο λινκ, δεν εχουν ολες ολικη απαγορευση, και προσωπικα επειδη δεν εχω παει να ζησω, δεν ξερω στις υπολοιπεες ποσο καλα εφαρμοζεται (βλ. Lucifer σελ. 8). όταν όμως δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την ολική, που τεχνικά πιστεύω ότι είναι πιο απλή, πως θα εφαρμόσουμε την μερική? που τα βύσματα/λαδώματα θα πέφτουν αβέρτα...
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Γιατί νιώθω οτι ενώ δεν έχεις κάτι value adding να προσθέσεις, προσπαθείς να μετατρέψεις την συζήτηση σε μαλακία? Γιατί το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε, κατά τη γνώμη μου. Δεν ανέχομαι να συζητάω θέματα που αφορούν την υγεία μου με εκείνους που διεκδικούν το δικαίωμα να τη βλάπτουν, όταν μάλιστα υπάρχει και νόμος του κράτος σε "ισχύ". Το μόνο ανοιχτό θέμα για μένα είναι η εφαρμογή του νόμου και η επιβολή ποινών με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα! Κατά τα άλλα, δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαγορεύσω ή θα υπαγορεύσω στους άλλους πώς θα πεθάνουν, όταν, μάλιστα, είναι σαφές ότι έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους.
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 όταν όμως δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την ολική, που τεχνικά είναι πιο απλή, πως θα εφαρμόσουμε την μερική? Η μερικη ηταν παρα πολυ σωστα δομημενη στον πρωτο νομο που ψηφιστηκε το '11, που αφορουσε τα τμ και στα μεγαλυτερα το διαχωρισμο αν ηθελες (αν δεν ηθελες το εκανε πληρως αντικαπνιστικο). Ο νομος ηταν πολυ σωστος, και αν τον εφαρμοζες για μια 5ετια ωστε να συνηθισει ο κοσμος, περναγε μετα χωρις προβληματα στην πληρη απαγορευση. Πας τωρα σε μια νυχτα να εφαρμοσεις την πληρη απαγορευση, και αναρωτιεσαι γιατι υπαρχουν αντιδρασεις...
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Γιατί το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε, κατά τη γνώμη μου. Δεν ανέχομαι να συζητάω θέματα που αφορούν την υγεία μου με εκείνους που διεκδικούν το δικαίωμα να τη βλάπτουν, όταν μάλιστα υπάρχει και νόμος του κράτος σε "ισχύ". Το μόνο ανοιχτό θέμα για μένα είναι η εφαρμογή του νόμου και η επιβολή ποινών με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα! Κατά τα άλλα, δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαγορεύσω ή θα υπαγορεύσω στους άλλους πώς θα πεθάνουν, όταν, μάλιστα, είναι σαφές ότι έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους. Αν νιώθεις οτι το θέμα έχει τελματώσει και δεν έχεις κάτι να προσθέσεις πάνω σε αυτό, απλά απέχεις και δεν συμμετέχεις. Το να κάνεις το θέμα "καράβι" για τους υπόλοιπους, δεν σου δίνει προστιθέμενη αξία, αντιθέτως σε υποβιβάζει. Είπαμε ο σεβασμός δεν ξεκινάει και τελειώνει με το τσιγάρο. Με τον τρόπο που επιλέγεις να κάνεις "διάλογο" την μεγαλύτερη ασέβεια την δείχνεις στον εαυτό σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Η μερικη ηταν παρα πολυ σωστα δομημενη στον πρωτο νομο που ψηφιστηκε το '11, που αφορουσε τα τμ και στα μεγαλυτερα το διαχωρισμο αν ηθελες (αν δεν ηθελες το εκανε πληρως αντικαπνιστικο). Ο νομος ηταν πολυ σωστος, και αν τον εφαρμοζες για μια 5ετια ωστε να συνηθισει ο κοσμος, περναγε μετα χωρις προβληματα στην πληρη απαγορευση. Πας τωρα σε μια νυχτα να εφαρμοσεις την πληρη απαγορευση, και αναρωτιεσαι γιατι υπαρχουν αντιδρασεις... εύκολα κόβω το χέρι μου ότι κι αυτή να είχαμε τώρα το ίδιο μπουρδέλο θα ήταν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα