pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 εύκολα κόβω το χέρι μου ότι κι αυτή να είχαμε τώρα το ίδιο μπουρδέλο θα ήταν... Οχι, γιατι μετα δε θα προλαβαινεις να αυξανεις τοσο πολυ το post count εκτος κι αν εβαλες φωνητικη αναγνωριση
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Αν νιώθεις οτι το θέμα έχει τελματώσει και δεν έχεις κάτι να προσθέσεις πάνω σε αυτό, απλά απέχεις και δεν συμμετέχεις. Το να κάνεις το θέμα "καράβι" για τους υπόλοιπους, δεν σου δίνει προστιθέμενη αξία, αντιθέτως σε υποβιβάζει. Είπαμε ο σεβασμός δεν ξεκινάει και τελειώνει με το τσιγάρο. Με τον τρόπο που επιλέγεις να κάνεις "διάλογο" την μεγαλύτερη ασέβεια την δείχνεις στον εαυτό σου. Μα προσέθεσα. "1000 λέξεις". Εσύ αισθάνεσαι ότι η στάση μου αποτελεί ένδειξη ασέβειας στο πρόσωπό σου, imagine πώς αισθάνομαι εγώ με τη στάση των καπνιστών δεκαετίες τώρα! Και εμπάση περιπτώσει, η θέση μου είναι σαφής. Δε με απασχολεί καθόλου η υγεία των καπνιστών, με ενδιαφέρει μόνο η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, αφού δυστυχώς "δεν πίπτει λόγος" (=λογική).
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Πρόσεχε μη τυχόν και - κατά λάθος, φυσικά! - απαντήσεις ευθέως και συγκεκριμένα σ' αυτό που σε ρωτούν, διότι μπορεί να σού προκαλέσει αλλεργικό σοκ... Φιοριτούρες, ελιγμοί, πιρουέτες, πάντα «γύρω γύρω»...κι ύστερα καταλογίζεις σε άλλους, επίπεδο ...δημοτικού! Ντρέπεσαι να πεις στα ίσια, αν θα δεχόσουν την ύπαρξη ενός χώρου, όπως αυτός που περιγράφεται - με απόλυτη σαφήνεια... - στην ερώτηση τού Πουρνάρα, την οποία σού έθεσα κι εγώ νωρίτερα; Εκτός κι αν η άρνησή σου να απαντήσεις, οφείλεται στη γνώση τού μέχρι στιγμής αποδεδειγμένου από τα post σου: ότι δε μπορείς να αιτιολογήσεις και να στηρίξεις την απάντησή σου με οποιοδήποτε επιχείρημα ισχυρότερο τού «Διότι ...έτσι!» να σου απαντησω σε τι? αφου το μονο που σας νοιαζει ειναι να μη χασετε τη βολεψη σας του να καπνιζετε παντου και παντα γραφοντας τους αλλους στα @@ σας. τοσα χρονια δε σας ενοιαζε τιποτα δε σεβοστασταν τιποτα και ξαφνικα επειδη υπαρχει μια ελαχιστη πιθανοτητα να χασετε τη βολεψη,επαναστατειτε και ψαχνετε συμβιβασμους και παραθυρακια στους νομους. αλλα ξερω,κανεις δεν ενοχλει ολοι σεβονται κτλ κτλ. politically correct παπαριες λες και ειμαστε σε προεκλογικη συζητηση. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Οχι, γιατι μετα δε θα προλαβαινεις να αυξανεις τοσο πολυ το post count εκτος κι αν εβαλες φωνητικη αναγνωριση και με φτάνει κι ο poulinos...
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μα προσέθεσα. "1000 λέξεις". Εσύ αισθάνεσαι ότι η στάση μου αποτελεί ένδειξη ασέβειας στο πρόσωπό σου, imagine πώς αισθάνομαι εγώ με τη στάση των καπνιστών δεκαετίες τώρα! Οχι φίλε μου, δεν το εξέλαβα ως ασέβεια στο πρόσωπό μου, απλά ένιωσα οτι ο μόνος λόγος που έβαλες την συγκεκριμένη φωτό που σχολίασα ήταν για να κάνεις το συγκεκριμένο θέμα μπάχαλο. Και επειδή σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλα θέματα, ξέρω οτι μπορείς και πολύ καλύτερα, και οτι με το συγκεκριμένο ποστ, απλά υποβιβάζεις τον εαυτό σου και νομίζω οτι δεν θα έπρεπε... αφου το μονο που σας νοιαζει ειναι να μη χασετε τη βολεψη σας του να καπνιζετε παντου και παντα γραφοντας τους αλλους στα @@ σας. Σε ποιούς αναφέρεσαι ακριβώς (γιατί αν τσουβαλιάζεις τους πάντες σε μία κατηγορία είσαι αξιολύπητος). Εξίσου αξιολύπητος με κάποιον που ενώ γνωρίζει οτι έχει δίκιο (πχ οταν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και ενοχλείται απο αυτούς που καπνίζουν) δεν προσπαθεί να διεκδικήσει το δίκιο του και να εφαρμοστεί ο νόμος.
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 και οτι με το συγκεκριμένο ποστ, απλά υποβιβάζεις τον εαυτό σου και νομίζω οτι δεν θα έπρεπε... Και πάλι, η εικόνα μου στο φόρουμ ουδόλως με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Αν ήθελα να το κάνω μπάχαλο το θέμα θα το είχα κάνει... και θα είχα υποστεί τις κυρώσεις. Μπορείτε να μην καπνίζετε στους κλειστούς δημόσιους χώρους που βρίσκομαι εγώ, η γυναίκα και τα παιδιά μου; Αυτό με ενδιαφέρει μόνο.
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Και πάλι, η εικόνα μου στο φόρουμ ουδόλως με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Αν ήθελα να το κάνω μπάχαλο το θέμα θα το είχα κάνει... και θα είχα υποστεί τις κυρώσεις. Μπορείτε να μην καπνίζετε στους κλειστούς δημόσιους χώρους που βρίσκομαι εγώ, η γυναίκα και τα παιδιά μου; Αυτό με ενδιαφέρει μόνο. Βρισκεσαι στους ιδιους χωρους με μελη του φορουμ;
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Σε ποιούς αναφέρεσαι ακριβώς (γιατί αν τσουβαλιάζεις τους πάντες σε μία κατηγορία είσαι αξιολύπητος). Εξίσου αξιολύπητος με κάποιον που ενώ γνωρίζει οτι έχει δίκιο (πχ οταν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και ενοχλείται απο αυτούς που καπνίζουν) δεν προσπαθεί να διεκδικήσει το δίκιο του και να εφαρμοστεί ο νόμος. Δε θα κατσω να ψαξω τι κανει ο καθενας στη ζωη του,ουτε μπορω ουτε με ενδιαφερει,αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην συνεχιστει αυτη η βρωμοκατασταση στα μαγαζια και οπου αλλου υπαρχει. Φανταζομαι εσυ περιμενεις οταν δω καποιον σε κλαμπ να καπνιζει να παω να τον κραξω?
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Και πάλι, η εικόνα μου στο φόρουμ ουδόλως με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Αν ήθελα να το κάνω μπάχαλο το θέμα θα το είχα κάνει... και θα είχα υποστεί τις κυρώσεις. Μπορείτε να μην καπνίζετε στους κλειστούς δημόσιους χώρους που βρίσκομαι εγώ, η γυναίκα και τα παιδιά μου; Αυτό με ενδιαφέρει μόνο. Δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματος όλων, αλλά εγώ ναι μπορώ. Μπορώ τώρα που είναι παράνομο, μπορούσα και στο παρελθόν που ήταν νόμιμο. Εξακολουθώ να μπορώ, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους (πχ παραλία), όπου αν έρθεις να μου πεις (ευγενικά) οτι ενοχλείσαι θα σε σεβαστώ και θα το σβήσω. Το ίδιο θα κάνω και με την ηλεκτρική σκούπα, το ίδιο θα κάνω και με το στερεοφωνικό, το ίδιο θα κάνω και με τις ρακέτες το τάβλι και τα νταούλια. Σεβασμός είπαμε λέγεται, και ΔΕΝ περιορίζεται μόνο στο τσιγάρο. Φανταζομαι εσυ περιμενεις οταν δω καποιον σε κλαμπ να καπνιζει να παω να τον κραξω? Αν ενοχλείσαι και έχεις το δίκιο με το μέρος σου, φυσικά. Διαφορετικά είσαι άβουλος και ανασφαλής. Εκτός αν ήσουν εσύ στις προηγούμενες σελίδες που επιχειρηματολογούσες οτι θες τον νομοθέτη, να πάρει αποφάσεις για να μην έρχεσαι σε σύγκρουση με τις παρέες σου σε θέματα διασκέδασης. (Αν δεν ήσουν - ζητώ συγνώμη). 3
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Βρισκεσαι στους ιδιους χωρους με μελη του φορουμ; Από τη στιγμή που μένω στην Αθήνα, φαντάζομαι ότι με αρκετούς θα έχω συνεβρεθεί στον ίδιο χώρο, ναι. Αλλά η νοοτροπία είναι αυτή μου με ενδιαφέρει η οποία είναι αερόβια, σαν τον ιό της γρίπης, ένα πράγμα.
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματως όλων, αλλά εγώ ναι μπορώ. Μπορώ τώρα που είναι παράνομο, μπορούσα και στο παρελθόν που ήταν νόμιμο. Εξακολουθώ να μπορώ, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους (πχ παραλία), όπου αν έρθεις να μου πεις (ευγενικά) οτι ενοχλείσαι θα σε σεβαστώ και θα το σβήσω. Το ίδιο θα κάνω και με την ηλεκτρική σκούπα, το ίδιο θα κάνω και με το στερεοφωνικό, το ίδιο θα κάνω και με τις ρακέτες το τάβλι και τα νταούλια. Σεβασμός είπαμε λέγεται, και ΔΕΝ περιορίζεται μόνο στο τσιγάρο. Αν ενοχλείσαι και έχεις το δίκιο με το μέρος σου, φυσικά. Διαφορετικά είσαι άβουλος και ανασφαλής. Εκτός αν ήσουν εσύ στις προηγούμενες σελίδες που επιχειρηματολογούσες οτι θες τον νομοθέτη, να πάρει αποφάσεις για να μην έρχεσαι σε σύγκρουση με τις παρέες σου σε θέματα διασκέδασης. (Αν δεν ήσουν - ζητώ συγνώμη). παλια που ηταν νομιμο δεν σε ενδιεφερε οτι ενοχλεις και απλα επικαλοσουν οτι μπορεις να καπνιζεις νομιμα ενοχλοντας τους αλλους τωρα που ειναι παρανομο παλι δε σε ενδιαφερει οτι ενοχλεις και απλα λες οτι καπνιζεις παλι ελευθερα ενοχλοντας τους αλλους επειδη παλια ηταν νομιμο (!) απο τις παρεες μου λιγοι καπνιζουν,οσοι καπνιζουν σπιτι μου βγαινουν εξω. επιλογη μαγαζιων δεν εχουμε να κανουμε γιατι σε ολα καπνιζουν. αν εσυ περιμενεις να παω σε ενα μαγαζι και να πιασω 50 ατομα ολους εναν εναν να τους κραξω εχεις προβλημα.
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 αλλά εγώ ναι μπορώ. Μπορώ τώρα που είναι παράνομο, μπορούσα και στο παρελθόν που ήταν νόμιμο. Εξακολουθώ να μπορώ, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους (πχ παραλία), όπου αν έρθεις να μου πεις (ευγενικά) οτι ενοχλείσαι θα σε σεβαστώ και θα το σβήσω. Ο Νόμος υπάρχει για να μη μπαίνουν οι πολίτες σε αυτές τις διαδικασίες και για να αποφεύγονται πιθανές διενέξεις. Καθορίζει τις ελευθερίες και τα όρια του καθενός μας, ειδικά όταν μιλάμε για πολυπληθείς κοινωνίες όπως το αστικό περιβάλλον μια αχανούς πρωτεύουσας.Τη μία ώρα που θα βρεθώ σε ένα καφέ, δε θα πάρω με τη σειρά ένα-ένα τα τραπέζια για να ζητήσω ευγενικά να σβήσουν τα τσιγάρα τους.
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τι να σου πω ρε Ntinara, γράφω στο πλαίσιο που με κάνεις quote ότι ακόμα και σήμερα να έρθει κάποιος σε εξωτερικό χώρο και μου πει "φίλε κάνε κάτι ο καπνός σου έρχεται επάνω μου" και λέω οτι θα το σεβαστώ και θα το σβήσω, και μου λες οτι δεν ενδιαφέρομαι. Τώρα τι διάλογο μπορούμε να κάνουμε έτσι, δεν ξέρω να σου πω. Αν δεν ακούς τι λέει (τι γράφει έστω ο άλλος) και λες τα δικά σου για να έχεις να λες, φοβάμαι οτι η έννοια του διαλόγου κάπου χάνεται. Αν φοβάσαι να κάνεις τον μπαμπούλα σε ένα μαγαζί που παρανομεί με 50 άτομα μέσα, δεν είσαι υποχρεωμένος φυσικά να τους πιάσεις έναν-εναν και να τους την πεις. Τηλεφωνείς στην αστυνομία και απαιτείς στα όργανα που θα φτάσουν να εφαρμοστεί ο γαμημένος ο νόμος. Να έχεις έναν μπάτσο μονίμως κωλυόμενο δίπλα σου για να διεκδικεί και να επιβάλει τα αυτονόητα δικαιώματά σου εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Ο Νόμος υπάρχει για να μη μπαίνουν οι πολίτες σε αυτές τις διαδικασίες και για να αποφεύγονται πιθανές διενέξεις. Καθορίζει τις ελευθερίες και τα όρια του καθενός μας, ειδικά όταν μιλάμε για πολυπληθείς κοινωνίες όπως το αστικό περιβάλλον μια αχανούς πρωτεύουσας.Τη μία ώρα που θα βρεθώ σε ένα καφέ, δε θα πάρω με τη σειρά ένα-ένα τα τραπέζια για να ζητήσω ευγενικά να σβήσουν τα τσιγάρα τους. O νόμος αναφέρει και για ώρες κοινής ησυχίας. Αν εγώ κάνω πάρτυ για τα γενέθλιά μου στο διπλανό σπίτι απο το δικό σου και ενοχληθείς, έχεις κάθε δικαίωμα να φωνάξεις την αστυνομία. Αν έρθεις και μου χτυπήσεις την πόρτα και μου πεις, "φίλε πήγε 12 η ώρα και αύριο δουλέυουμε, δεν το χαμηλώνεις λίγο", θα πάθεις κάτι? Στο παράδειγμά σου, αν το καφέ είναι κλειστό, τότε δεν θα έπρεπε να καπνίζει κάποιος εξ'αρχής. Αν είσαι έξω, είτε φεύγεις για να μην ενοχλείσαι, είτε ζητάς απο τους άλλους να κάνουν κάτι γι'αυτό (να αλλάξουν θέση στο τασάκι, να φυσάνε αλλού τον καπνό ή ότιδήποτε άλλο) , μπορείς να το κάνεις αυτό και να μην χαλαστείς, σωστά?
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 O νόμος αναφέρει και για ώρες κοινής ησυχίας. Αν εγώ κάνω πάρτυ για τα γενέθλιά μου στο διπλανό σπίτι απο το δικό σου και ενοχληθείς, έχεις κάθε δικαίωμα να φωνάξεις την αστυνομία. Αν έρθεις και μου χτυπήσεις την πόρτα και μου πεις, "φίλε πήγε 12 η ώρα και αύριο δουλέυουμε, δεν το χαμηλώνεις λίγο", θα πάθεις κάτι? Η διαφορά είναι ότι εδώ ο... ενοχλών είναι ένα άτομο και μάλιστα γείτονας. Πριν καταφύγεις σε καταγγελίες, προσπαθείς να τα βρεις μαζί του για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα.
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ενώ με έναν μη γείτονα (όπως εγώ) αδύνατείς να κάνεις διάλογο ρε kirileman? Ή το έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις βρει άκρη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα