zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν κριτήρια. 3 λύσεις υπάρχουν στο θέμα, συγκεκριμένος αριθμός αδειών ανά περιοχή, να είναι στην κρίση του καταστηματάρχη αν θα επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα και τέλος απαγόρευση παντού χωρίς εξαιρέσεις. Για μένα μόνο η 3η λύση είναι δραστική και θα φέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα, τα άλλα είναι μπαλώματα. Σε λίγο (ή λίγο περισσότερο) καιρό θα το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό το ότι απαγορεύεται, είτε καπνίζουμε είτε όχι.
Toufas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δεν θα δουλεψει αυτο το συστημα. Ολοι θα λαδωσουν για να παρουν αδεια. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Λαμπρά! Το έριξες κι εσύ στο τσουβάλιασμα και στο «όλοι είστε τα ίδια σκατά»...παραιτούμαι, νίκησες! μα αυτό δεν έγινε? δεν απαγορεύτηκε γενικά το κάπνισμα και στους κλειστούς που υποτίθεται ότι απαγορεύτηκε δεν εφαρμόστηκε στην τελική, άρα ποιος το στερήθηκε? κανείς...
N3k21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ξέρω, είναι λάθος το ότι συνεχίζω να ποστάρω εδώ, δεν αντέχω όμως (σαν το κάπνισμα ένα πράμα). Ρε αντικαπνιστές, ρε αλάνια μου, αγορίνες μου όμορφες και γυναικάρες μου, έχετε σκεφτεί πως η ύπαρξη μαγαζιών όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, τελικά σας συμφέρει; Πως με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι πιθανότητες να φουμάρουνε κάφροι στα δικά σας μαγαζιά; Λες ρε Toufas ότι όλοι θα λαδώσουν για να πάρουν άδεια. Ενώ αν δεν υπάρξει διαχωρισμός, αν έχουν κονέ για λάδωμα, τι λες να παίξει; Δε θα το χρησιμοποιήσουν για να γλυτώσουν κάποιο ενδεχόμενο έλεγχο ή για να διαγραφούν τα όποια πρόστιμα τους ρίξουν; 1
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες επιτρέπεται να υπάρχουν ξεχωριστά δωμάτια καπνιζόντων, αλλά με την προϋπόθεση να μην σερβίρονται φαγητό και ποτό σε αυτά τα δωμάτια. Αυτό γίνεται για την προστασία των εργαζομένων, αποδεικνύοντας αυτό που λέω επί τόσα ποστ. Σε κάτι τέτοιο εγώ προσωπικά δεν έχω ηθικές αντιρρήσεις. Ωστόσο, χώρες όπως η Ισπανία και η Ολλανδία, που δοκίμασαν λύσεις σαν αυτές που προτείνονται κι εδώ (μερικά μαγαζιά καπνιστών κτλ) σύντομα άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ολικές απαγορεύσεις, γιατί αυτές οι λύσεις είναι προβληματικές σε πρακτικό επίπεδο για πολλούς λόγους. Δε χρειάζεται να κάνουμε κι εμείς τα ίδια λάθη, εφόσον έχουμε δει τι πετυχαίνει και τι όχι. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 δεν είμαστε ίδιοι, εδώ θα πετύχει...
zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Απλά επειδή άργησε πολύ να απαγορευτεί μας φαίνεται περίεργο και υπάρχουν αντιδράσεις. Αν εφαρμοστεί έστω για λίγο καιρό ο νόμος θα φαίνεται σε όλους το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου και θα απορούμε πως πηγαίναμε σε μαγαζιά τίγκα στην κάπνα και το θεωρούσαμε νορμάλ
Silverage Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ρε αντικαπνιστές, ρε αλάνια μου, αγορίνες μου όμορφες και γυναικάρες μου, έχετε σκεφτεί πως η ύπαρξη μαγαζιών όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, τελικά σας συμφέρει; Πως με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι πιθανότητες να φουμάρουνε κάφροι στα δικά σας μαγαζιά; Να απαγορεύεται ΠΑΝΤΟΥ χωρίς παραθυράκια τύπου ιδιωτικές λέσχες. Να γίνει παράνομο και όποιον πιάνουν να καπνίζει, 1000 ευρώ πρόστιμο. Η ηλιθιότητα πρέπει να τιμωρείται ανελέητα. Αφού έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα οτι σκοτώνει και δεν λένε να το κόψουν μόνοι τους, πρέπει να τους μπει ένα αγγούρι στον κώλο να στρώσουν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ολικη απαγορευση καπνισματος σε κλειστους δημοσιους χωρους. Ακομα συζηταμε για το αν πρεπει να ανοιξουν μαγαζια με ενδειξη "τεκες", χωρις να μπορουμε να αντιληφθουμε τα προβληματα που δημιουργει μια τετοια προσεγγιση? Το καπνισμα πρεπει να παψει να υπαρχει σε δημοσιους κλειστους χωρους. Παντου. Κι ο Ελληνας πρεπει να το βαλει καλα στο μυαλο του. Οπως εμαθε να βαζει τη ζωνη του οταν μπαινει στο αμαξι, ετσι να μαθει να ξεχναει το τσιγαρο οταν κλεινει την πορτα και εχει αλλους γυρω του. Τοσο απλα. Αν ποινικοποιηθει λοιπον και η ποινη επιβαλλεται ευκολα, γρηγορα και συχνα, θα δειτε τι ωραια που θα κοπουν οι παραδοσεις και οι συνηθειες του Ελληναρα. Τα υπολοιπα ειναι για να εχουμε να λεμε εμεις που νομιζουμε οτι ειμαστε πολιτισμενοι και εξυπνοι ως Ελληνες-Ευρωπαιοι, ενω ειμαστε τυπικοι Ανατολιτες με τα ολα μας. Και βασικα αδικη συζητηση εδω και 30ποσες σελιδες. Copy-paste του νομου απο ευνομουμενες χωρες της ΕΕ, copy-paste και στον τροπο εφαρμογης του και τελος με τις βαθυστοχαστες θεωριες-φιλοσοφιες-αποψεις-προτασεις εκατερωθεν. 2
man of steel Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Να απαγορεύεται ΠΑΝΤΟΥ χωρίς παραθυράκια τύπου ιδιωτικές λέσχες. Να γίνει παράνομο και όποιον πιάνουν να καπνίζει, 1000 ευρώ πρόστιμο. Η ηλιθιότητα πρέπει να τιμωρείται ανελέητα. Αφού έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα οτι σκοτώνει και δεν λένε να το κόψουν μόνοι τους, πρέπει να τους μπει ένα αγγούρι στον κώλο να στρώσουν. Και οι μηχανές οι χιλιάρες σκοτώνουν να τις καταργήσουμε και αυτές;Λέω τώρα..Ο καθένας κάνει στον εαυτό του ότι γουστάρει εφόσον δεν ενοχλεί τους άλλους.Αυτό συζητούμε να υπάρχει ένας χώρος για αυτούς που επιθυμούν να καπνίζουν.Για να στο πάω και σε χειρότερο επίπεδο και το σεξ χωρίς προφυλακτικό σκοτώνει.Να στέλνουμε στην φυλακή ή να βάζουμε πρόστιμο σε όσους δεν φορούν σκούφο;Εδώ ο νόμος δίνει απαλλαγή αν έχεις ποσότητα ναρκωτικού επάνω σου αν μπορείς να αποδείξεις ότι η ποσότητα που κουβαλάς δικαιολογείται ως προσωπική χρήση και θα βάζουμε πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάποιον που καπνίζει;Ρε τι ακούμε εδώ μέσα.
N3k21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Η ηλιθιότητα πρέπει να τιμωρείται ανελέητα. Μεγάλη μπουκιά φάε... Αφού έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα οτι σκοτώνει και δεν λένε να το κόψουν μόνοι τους, πρέπει να τους μπει ένα αγγούρι στον κώλο να στρώσουν. Ερώτηση: Στην περίπτωση που εμένα μ' αρέσει το τσιγάρο, αλλά μ' αρέσει και να τοποθετώ αγγούρια εντός του παχέος εντέρου μου, τι γίνεται; Τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιες φάσεις; Επίσης, μπορώ να καπνίζω αφού κάνω ό,τι κάνω με το αγγούρι; Γιατί κι αυτό ως σεξ πιάνεται. Ε, εγώ μετά το σεξ συνήθως ανάβω τσιγάρο. Εννοείται βέβαια πως όλα αυτά θα γίνονται σε ιδιωτικό χώρο και αφού ζητήσω την άδεια του αγγουριού. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Η ηλιθιότητα πρέπει να τιμωρείται ανελέητα. Αφού έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα οτι σκοτώνει και δεν λένε να το κόψουν μόνοι τους, πρέπει να τους μπει ένα αγγούρι στον κώλο να στρώσουν. το τερμάτισες κι εσύ... 2
Silverage Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μεγάλη μπουκιά φάε... Ερώτηση: Στην περίπτωση που εμένα μ' αρέσει το τσιγάρο, αλλά μ' αρέσει και να τοποθετώ αγγούρια εντός του παχέος εντέρου μου, τι γίνεται; Τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιες φάσεις; Επίσης, μπορώ να καπνίζω αφού κάνω ό,τι κάνω με το αγγούρι; Γιατί κι αυτό ως σεξ πιάνεται. Ε, εγώ μετά το σεξ συνήθως ανάβω τσιγάρο. Εννοείται βέβαια πως όλα αυτά θα γίνονται σε ιδιωτικό χώρο και αφού ζητήσω την άδεια του αγγουριού. Βάλε οτι θες. Δεν μας ενδιαφέρει. Και οι μηχανές οι χιλιάρες σκοτώνουν να τις καταργήσουμε και αυτές;Λέω τώρα..Ο καθένας κάνει στον εαυτό του ότι γουστάρει εφόσον δεν ενοχλεί τους άλλους.Αυτό συζητούμε να υπάρχει ένας χώρος για αυτούς που επιθυμούν να καπνίζουν.Για να στο πάω και σε χειρότερο επίπεδο και το σεξ χωρίς προφυλακτικό σκοτώνει.Να στέλνουμε στην φυλακή ή να βάζουμε πρόστιμο σε όσους δεν φορούν σκούφο;Εδώ ο νόμος δίνει απαλλαγή αν έχεις ποσότητα ναρκωτικού επάνω σου αν μπορείς να αποδείξεις ότι η ποσότητα που κουβαλάς δικαιολογείται ως προσωπική χρήση και θα βάζουμε πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάποιον που καπνίζει;Ρε τι ακούμε εδώ μέσα. Οι μηχανές σκοτώνουν συνήθως οταν κάνεις μαλακίες. Το τσιγάρο σκοτώνει είτε το θες είτε όχι.
deesnider Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν κριτήρια. 3 λύσεις υπάρχουν στο θέμα, συγκεκριμένος αριθμός αδειών ανά περιοχή, να είναι στην κρίση του καταστηματάρχη αν θα επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα και τέλος απαγόρευση παντού χωρίς εξαιρέσεις. Για μένα μόνο η 3η λύση είναι δραστική και θα φέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα, τα άλλα είναι μπαλώματα. Το να είναι στην κρίση τού καταστηματάρχη το απορρίπτω κι εγώ. Το «συγκεκριμένος αριθμός αδειών ανά περιοχή» όμως, κάθε άλλο παρά παράλογο ή ανέφικτο μού φαίνεται. Γιατί μόνο το «ολική απαγόρευση» πρέπει να είναι αποδεκτό και ποιο τελικώς είναι το «ζητούμενο αποτέλεσμα»; Να προστατέψουμε τον κόσμο γενικά (καπνιστές και μη) από το κακό που κάνει το κάπνισμα; Αν ναι: Με τον τρόπο που προτείνω εγώ, οι μη καπνιστές δεν επιβαρύνονται σε κανένα βαθμό. Οι καπνιστές, μέχρι (και αν) αποφασίσουν να το κόψουν, στο σπίτι τους θα καπνίζουν όσο γουστάρουν (ενεργητικά) χωρίς να ενοχλούν κανέναν και θα επιτρέπουν σε όποιον γουστάρουν να καπνίζει (οπότε θα είναι και παθητικοί αποδέκτες). Όταν θα θέλουν να βγουν έξω, θα έχουν συγκεκριμένους χώρους όπου επίσης θα καπνίζουν, συνεχίζοντας να βλάπτουν τον εαυτό τους (τόσο ενεργητικά όσο και παθητικά) - μόνο για όσο διασκεδάζουν έξω μας έπιασε ο καημός; το ότι βλάπτουν τον εαυτό τους συστηματικά στο σπίτι τους δε μας πειράζει; - επίσης χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Το πρόβλημα λοιπόν πού ακριβώς έγκειται και το «μπάλωμα» ποια ακριβώς τρύπα πάει να μπαλώσει; Με απλά λόγια όσο το δυνατόν παρακαλώ... Σε λίγο (ή λίγο περισσότερο) καιρό θα το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό το ότι απαγορεύεται, είτε καπνίζουμε είτε όχι. Εγώ δε χρειάζομαι καθόλου καιρό. Ανέκαθεν το θεωρούσα φυσιολογικό το να απαγορεύεται, ακόμα κι όταν δεν απαγορευόταν, από τη στιγμή που υπάρχει κόσμος ο οποίος ενοχλείται. Το γιατί όμως πρέπει να απαγορεύεται να υπάρχουν κάποιοι χώροι διασκέδασης, στους οποίους οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίζουν όπως και στο σπίτι τους, ακόμα δεν έχει απαντηθεί ούτε ελάχιστα πειστικά ή τεκμηριωμένα. Μόνο «διότι έτσι», «δε γίνεται να εφαρμοστεί» και «έτσι κάνουν στην Ευρώπη» έχω δει ως απαντήσεις. Ακόμα και την παντιέρα τής προστασίας των εργαζομένων την κατέβασα. Είπα ότι όσοι εργάζονται εκεί θα το κάνουν εις γνώσιν και κατόπιν επιλογής τους. Δεν έγινε δεκτό διότι κάποιοι θεωρούν ότι ...αποκλείεται ένας καπνιστής εργαζόμενος να επιλέξει εκουσίως κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν αποκλείεται, αλλά αντέτεινα το να εργάζονται μόνο οι ιδιοκτήτες και μέχρι στιγμής - δόξα τω Γιαραμπή - δε βγήκε κανείς να ισχυριστεί ότι και οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται (από κάποια ...ανώτερη δύναμη, ας πούμε...) Το μόνο που έχει μείνει - και ακόμα κάποιοι το θεωρούν απάντηση... - είναι η μίρλα τής κάθε γεροντοκόρης, που δε θα μπορεί να ασκήσει το δημοκρατικό της δικαίωμα να μπει ειδικά σ' αυτούς τους ελάχιστους χώρους και να απαιτήσει να σταματήσουν οι θαμώνες να καπνίζουν, διότι τής αποσυντονίζουν την περίοδο... Sorry μάγκες, αλλά αυτό δεν είναι συζήτηση, είναι δούλεμα... Δεν θα δουλεψει αυτο το συστημα. Ολοι θα λαδωσουν για να παρουν αδεια. Άρα το πρόβλημα είναι ο διαβλητός κρατικός μηχανισμός. Ο οποίος κατά ένα μαγικό τρόπο, δε θα είναι διαβλητός επί ολικής απαγόρευσης. Το λάδωμα θα πέσει μόνο για να πάρουν άδεια αυτοί που δεν τη δικαιούνται. Για να σβηστούν πρόστιμα, να αποφευχθούν έλεγχοι και τα σχετικά, επί ολικής απαγόρευσης, δε θα στάξει ούτε σταγόνα λάδι... ...όταν μιλάω εγώ για δούλεμα, ξέρω τι λέω. Και να δουλεύετε εμένα, πάει στο διάολο! Να δουλεύετε και τον εαυτό σας όμως; Τέτοιος μαζοχισμός; Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2014 από deesnider 2
Silverage Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Άρα το πρόβλημα είναι ο διαβλητός κρατικός μηχανισμός. Ο οποίος κατά ένα μαγικό τρόπο, δε θα είναι διαβλητός επί ολικής απαγόρευσης. Το λάδωμα θα πέσει μόνο για να πάρουν άδεια αυτοί που δεν τη δικαιούνται. Για να σβηστούν πρόστιμα, να αποφευχθούν έλεγχοι και τα σχετικά, επί ολικής απαγόρευσης, δε θα στάξει ούτε σταγόνα λάδι... Ακριβώς. Δεν νομίζω να λαδώονουν τα περίπτερα για να πουλάνε ναρκωτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα