Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

deesnider, το πρακτικό πρόβλημα δεν είναι ο διαβλητός κρατικός μηχανισμός. Ή τέλος πάντων δεν είναι μόνο αυτό.

Έστω ότι μιλάμε για το 20% των καταστημάτων που θα πρέπει να πάρουν ειδική άδεια για καταστήματα καπνιστών. Προφανώς οι άδειες δε θα είναι ισόβιες, θα πρέπει να ανανεώνονται. Σκεφτείτε πόσες δεκάδες χιλιάδες καφέ, μπαρ και εστιατόρια υπάρχουν στην Ελλάδα. Σκεφτείτε τώρα τη χαρτούρα, τις χιλιάδες ανθρωποώρες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για αυτή τη δουλειά. Επιπλέον, δημιουργείς ένα κλειστό επάγγελμα, τη στιγμή που γίνεται χαμός να ανοίξουν τα ήδη υπάρχοντα!

Επίσης, είναι δυσκολότερο να κάνεις ελέγχους όταν υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ και ο κόσμος είναι δυσκολότερο να εμπεδώσει το μέτρο, γιατί θα πρέπει να κοιτάζει ποιό είναι καπνιστών και ποιό όχι. Υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες, οι οποίες έχουν φανεί στις χώρες που το δοκίμασαν.

• Like 1
  • Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βάλε οτι θες. Δεν μας ενδιαφέρει.

Οι μηχανές σκοτώνουν συνήθως οταν κάνεις μαλακίες. Το τσιγάρο σκοτώνει είτε το θες είτε όχι.

Πως απαντάτε όμως απομονώνοντας μόνο μια φράση του post  ε ατιμούλικα;Σου ανέφερα και άλλα πράγματα που σκοτώνουν αλλά εκεί τίποτα.Πχ το σεξ χωρίς προφυλακτικό.Και σε αυτούς που δεν το χρησιμοποιούν 1.000 ευρώ πρόστιμο και το αγγούρι στον κώλο;

Δημοσ.

Πως απαντάτε όμως απομονώνοντας μόνο μια φράση του post  ε ατιμούλικα;Σου ανέφερα και άλλα πράγματα που σκοτώνουν αλλά εκεί τίποτα.Πχ το σεξ χωρίς προφυλακτικό.Και σε αυτούς που δεν το χρησιμοποιούν 1.000 ευρώ πρόστιμο και το αγγούρι στον κώλο;

Ούτε το σεξ σκοτώνει "ατιμούλικο". Εκτός και αν πας με καμιά μπίχλο στην Ομόνοια με 5 ευρώ.

Ακόμα και αν απαγορευόταν όμως πώς θα σε πιάνανε;

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες επιτρέπεται να υπάρχουν ξεχωριστά δωμάτια καπνιζόντων, αλλά με την προϋπόθεση να μην σερβίρονται φαγητό και ποτό σε αυτά τα δωμάτια. Αυτό γίνεται για την προστασία των εργαζομένων, αποδεικνύοντας αυτό που λέω επί τόσα ποστ. Σε κάτι τέτοιο εγώ προσωπικά δεν έχω ηθικές αντιρρήσεις.

Δε θα με χάλαγε καθόλου ως λύση. Στο μπαράκι δεν πάω για να πιάσω τον κώλο τής σερβιτόρας. Πάω για να πιω, να ακούσω μουσική, να καπνίσω και να χαβαλεδιάσω, είτε με την παρέα μου, είτε μόνος μου. Αν σού βρω τρόπο να σερβίρονται τα πάντα σ' αυτά τα ξεχωριστά δωμάτια, χωρίς να πατάει ούτε στιγμή μέσα το πόδι της η σερβιτόρα, θα συμφωνήσεις; Πιο απλό απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς: Να δίνονται απ' έξω, μέσα από άνοιγμα  που θα χωράει ίσα ίσα το δίσκο με τα ποτά π.χ. Πώς δίνουν στις ταινίες φαγητό στους επικίνδυνους φυλακισμένους, τύπου Hannibal Lecter; Το κλείνουμε;

αυτές οι λύσεις είναι προβληματικές σε πρακτικό επίπεδο για πολλούς λόγους.

Κάποιους απ' αυτούς τους λόγους, έναν-δυο επιγραμματικά, μπορείς να αναφέρεις;

Ακομα συζηταμε για το αν πρεπει να ανοιξουν μαγαζια με ενδειξη "τεκες"

Δεν ξέρω στη μεταξύ ποιων συζήτηση αναφέρεσαι, αλλά τουλάχιστον από πλευράς μου, έχει τεθεί ως απαράβατος όρος προκειμένου να υπάρχουν χώροι σαν αυτούς που περιγράφω, η ύπαρξη τέλειου συστήματος εξαερισμού/ανανέωσης τού αέρα. Υπάρχει, εφαρμόζεται και το ζω καθημερινά σε τεράστιο αριθμό μαγαζιών. Οπότε το «μαγαζιά με ένδειξη "τεκές"», μάλλον κάποιος άλλος το είπε και σε μπέδεψε...

Και βασικα αδικη συζητηση εδω και 30ποσες σελιδες. Copy-paste του νομου απο ευνομουμενες χωρες της ΕΕ, copy-paste και στον τροπο εφαρμογης του και τελος με τις βαθυστοχαστες θεωριες-φιλοσοφιες-αποψεις-προτασεις εκατερωθεν.

Καλά, με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» λειτουργούν τα πάντα, είτε σε «ευνομούμενες» χώρες, είτε σε κωλοχανεία που παριστάνουν ότι είναι τέτοιες. Προφανώς και θα γίνει σε στυλ copy-paste και θα τελειώσει το παραμύθι, τουλάχιστον σε επίπεδο πρακτικής.

Η συζήτηση όμως, δε θα είναι ποτέ ούτε άδικη, ούτε άσκοπη, ούτε ανούσια. Πάντα θα υπάρχουν τεκμηριωμένες θέσεις, που θα αντιμετωπίζονται με ειρωνεία ελλείψει επιχειρημάτων και θα ενοχλούν επειδή θα αποδεικνύουν συνεχώς ότι το μουλάρωμα δεν αποτελεί ούτε αιτιολόγηση, ούτε επιχείρημα. Δεν υπάρχει λόγος άγχους. Απλά κάποιοι θα καθιστούμε μονίμως σαφές, ότι δεν τρώμε σανό και δε δεχόμαστε de facto οτιδήποτε μας λένε «διότι ...έτσι!» Για πάρτη μας το κάνουμε, για να μη μας μπερδεύουν με τους πολλούς ανεγκέφαλους, δεν κατεβαίνουμε στην πολιτική...   

Σκεφτείτε τώρα τη χαρτούρα, τις χιλιάδες ανθρωποώρες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για αυτή τη δουλειά.

Από 'κει που ήταν θέμα υγείας των εργαζόμενων, όταν αποδείχθηκε ότι μπορεί κάλλιστα να μην υφίσταται τέτοιο ζήτημα, έφτασε να είναι πρόβλημα χαρτούρας...λυπάμαι φίλε! Απλώς «όχι»...αυτό δεν το θεωρώ καν συζήτηση και, όσο κι αν για κάποιους το θεωρώ κάθε άλλο παρά αναπάντεχο, από κάποιους άλλους εκπλήσσομαι όταν το αντιμετωπίζω... 

Επιπλέον, δημιουργείς ένα κλειστό επάγγελμα, τη στιγμή που γίνεται χαμός να ανοίξουν τα ήδη υπάρχοντα!

Θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο δράμα το άλλο ένα ανάμεσα στα τόσα, όταν αφορά την επιθυμία ενός σημαντικού ποσοστού τού πληθυσμού, να μπορεί να καταναλώνει και στο χώρο διασκέδασής του ένα νομίμως πωλούμενο προϊόν, το οποίο καλώς ή κακώς, αφενός το έχει συνδυάσει με την ίδια τη διασκέδαση, αφετέρου τού είναι πάρα πολύ δύσκολο να το στερηθεί εφόσον είναι οργανικά εξαρτημένο απ' αυτό.

Πρόσεξε την ειρωνεία: Το κράτος διατηρεί νόμιμη την πώληση ενός εξαρτησιογόνου προϊόντος και, αφού εξαρτηθείς, σού αρχίζει τα καψόνια αναγκάζοντάς σε να το στερηθείς στο χώρο όπου έχεις μάθει να το έχεις δεδομένο, ακόμα κι αν δεν ενοχλείς κανέναν. Εντάξει, για 'μένα αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός, κι ας λέει η Ευρώπη ότι θέλει. Σε λίγο θα μας πει ότι πετάει ο γάιδαρος κι εμείς θα πρέπει να λέμε «ναι πετάει» επειδή το είπε η Ευρώπη...έχουμε πλέον αγγίξει την κορυφή τής γελοιότητας!

Επίσης, είναι δυσκολότερο να κάνεις ελέγχους όταν υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ και ο κόσμος είναι δυσκολότερο να εμπεδώσει το μέτρο, γιατί θα πρέπει να κοιτάζει ποιό είναι καπνιστών και ποιό όχι. Υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες, οι οποίες έχουν φανεί στις χώρες που το δοκίμασαν.

Ο μόνος έλεγχος που έχει να κάνει το κράτος σε αυτό το υποθετικό σενάριο, είναι το αν καπνίζει κάποιος στο 95% των μαγαζιών όπου απαγορεύεται. Τίποτε άλλο. Αυτό δε θα έκανε κι αν απαγορευόταν στο 100% ; Ειδικά για το 5% εκείνων όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, απλά πρέπει να ελέγχει αν λειτουργεί επαρκώς ο εξαερισμός. Τι άλλο να ελέγξει; Μήπως κάποιος πελάτης ...σταμάτησε να καπνίζει για να τού κόψει πρόστιμο αφού βρίσκεται σε μαγαζί καπνιστών; Σοβαρά, την όποια δυσκολία δεν τη διακρίνω πουθενά, γι' αυτό και σού ζήτησα να μού αναφέρεις επιγραμματικά κάποια από τα εμπόδια που εννοούσες πριν.

Όσο για το άλλο με τον κόσμο...ορίστε; Τι να ...εμπεδώσει ο κόσμος; Το να υπάρχει π.χ. ένα κοινό χαρακτηριστικό σήμα, ευδιάκριτο σε βαθμό να βγάζει μάτι, το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν στο πλέον εμφανές σημείο αναρτημένο, όλα τα μαγαζιά που θα έχουν την εν λόγω άδεια, είναι τόσο πρωτοποριακή πατέντα, ώστε να τρέξω να κατοχυρώσω δικαιώματα;

Φίλιππε, ξέρεις τι καταλαβαίνω εγώ με το φτωχό μου μυαλό; Ότι ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, ψάχνουμε τρόπο να το δημιουργήσουμε, για να έχουμε λόγο να γκρινιάζουμε...  

• Like 2
Δημοσ.

Ρε συ deesnider, εγώ τη θέση μου για την υγεία των εργαζομένων την έχω εξηγήσει και είναι κάθετη. Αλλά λέω ότι ακόμα κι αν το ξεπεράσουμε αυτό ή βάλουμε άλλες προϋποθέσεις, δημιουργείται ένα τεράστιο γραφειοκρατικό βάρος. Καλά το λες εσύ για το σήμα. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα να ελέγχεται η γνησιότητα του σήματος (για να μην βάζει ο καθένας ένα πλαστό); Πρέπει. Πρέπει να απασχολούνται υπάλληλοι να μαζεύουν χαρτούρα κάθε χρόνο για το ποιός έχει άδεια και ποιός όχι; Πρέπει. Όταν αυξάνεις τη γραφειοκρατία, δημιουργείς προβλήματα και επιπλέον κόστη. Δεν λέω καμιά σοφία. Αυτό που λες εσύ με μια πρόταση "να ελέγχει κάποιος αν δουλεύει ο εξαερισμός" δεν είναι τόσο απλό όταν μιλάμε για χιλιάδες επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100 χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα. Υπολόγισε τι σημαίνει να κάνουν όλοι αυτοί (ή όσοι θέλουν τέλος πάντων) αίτηση για να πάρουν το σήμα, να πάρουν τις βεβαιώσεις που θα χρειάζονται για εξαερισμούς, τετραγωνικά, να γίνουν έλεγχοι κτλ.

Όσο για το κλειστό επάγγελμα, εδώ γίνεται της πόπης να ανοίξουν τα υπάρχοντα, γιατί είναι φανερό ότι δημιουργούν προβλήματα και κοινωνικές αδικίες. Τι θα πει "δεν είναι και τόσο μεγάλο δράμα"; Ανήκουμε στην Ε.Ε., δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό.

Όσο για τον παραλογισμό της πώλησης και ταυτόχρονου περιορισμού, τα ξαναείπαμε. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία τέτοια περίπτωση είναι στην ανθρώπινη κοινωνία. Είναι σαν τους παράνομους μετανάστες και την ιατρική τους περίθαλψη. Ως κράτος τους θεωρείς παράνομους, αλλά αν πάθουν ατύχημα, θα τους παράσχεις περίθαλψη. Ή σαν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Επιτρέπεις την πώληση, αλλά έχεις όριο ταχύτητας τα 120. Δεν είναι αυτά αντιφατικά; Είναι, αλλά είπαμε. Η πραγματικότητα είναι δεσμευτική στην πολιτική.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε το σεξ σκοτώνει "ατιμούλικο". Εκτός και αν πας με καμιά μπίχλο στην Ομόνοια με 5 ευρώ.

Ακόμα και αν απαγορευόταν όμως πώς θα σε πιάνανε;

Όχι ρε ατιμούλικο αρχίνα να πηδάς δεξιά και αριστερά χωρίς προφυλακτικό και δεν θα σκοτώσει το σεξ.suuuuuuureΚαι που είσαι δεν χρειάζεται να είναι ούτε μπίχλο ούτε να μένει στην ομόνοια.όπως δεν μου απαγορεύει κανείς το πως θα πηδάω έτσι και στην καπνιστική μου συμπεριφορά πρέπει να μου δώσει έναν χώρο για να καπνίσω αλλιώς τον καπνό θα τον φας εσύ στην μάπα!Απ την στιγμή που η πώληση του είναι νόμιμη και πληρώνω φόρο για αυτό πρέπει να έχω το μέρος όπου θα το καπνίσω γιατί μου δίνει ευχαρίστηση ειδικά όταν πίνω ποτό ή καφέ.Αν λοιπόν δεν θες να τρως τον καπνό μου στα δικά σου μούτρα θα έπρεπε εσύ πρώτος να ενδιαφερθείς  για να έχω και εγώ τον χώρο μου να απολαύσω αυτό που πληρώνω και φορολογούμαι.Αν δεν γίνει αυτό εσύ θα τρως τον καπνό των άλλων στα μπαρ και στα κλάμπ.Και μετά πήγαινε εσύ σαν μάγκας και πες στο 80% των θαμώνων των κλαμπ να βάλουνε το αγγούρι στον κώλο.Σε κάποιον θα μπει αλλά δεν είμαι σίγουρος σε ποιανού

Δημοσ.

Όχι ρε ατιμούλικο αρχίνα να πηδάς δεξιά και αριστερά χωρίς προφυλακτικό και δεν θα σκοτώσει το σεξ.suuuuuuureΚαι που είσαι δεν χρειάζεται να είναι ούτε μπίχλο ούτε να μένει στην ομόνοια.όπως δεν μου απαγορεύει κανείς το πως θα πηδάω έτσι και στην καπνιστική μου συμπεριφορά πρέπει να μου δώσει έναν χώρο για να καπνίσω αλλιώς τον καπνό θα τον φας εσύ στην μάπα!Απ την στιγμή που η πώληση του είναι νόμιμη και πληρώνω φόρο για αυτό πρέπει να έχω το μέρος όπου θα το καπνίσω γιατί μου δίνει ευχαρίστηση ειδικά όταν πίνω ποτό ή καφέ.Αν λοιπόν δεν θες να τρως τον καπνό μου στα δικά σου μούτρα θα έπρεπε εσύ πρώτος να ενδιαφερθείς  για να έχω και εγώ τον χώρο μου να απολαύσω αυτό που πληρώνω και φορολογούμαι.Αν δεν γίνει αυτό εσύ θα τρως τον καπνό των άλλων στα μπαρ και στα κλάμπ.Και μετά πήγαινε εσύ σαν μάγκας και πες στο 80% των θαμώνων των κλαμπ να βάλουνε το αγγούρι στον κώλο.Σε κάποιον θα μπει αλλά δεν είμαι σίγουρος σε ποιανού

Α ρε μάγκα. Είσαι ωραίος! Όχι μόνο θες να δηλητηριάζεσαι, όχι μόνο είσαι κάφρος και ρίχνεις τον καπνό σου στα μούτρα του άλλου αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΣ  να σου φτιάξουμε και ειδικό χώρο να καπνίζεις για να είσαι χαλαρός!

Χεστήκαμε αν φορολογείσαι! Και εγω φορολογούμε όπως και όλοι μας, τί με αυτό;Θες να βγάλουμε να την μετρήσουμε; Νομίζεις οτι είσαι ανώτερος απο τους άλλους ή έχεις περισσότερα δικαιώματα επειδή καπνίζεις ;  Άκου ρε τι διαβάζω!

Αντί να σέβεσαι τους άλλους που δεν καπνίζουν, τους "καβαλάς".

• Like 2
Δημοσ.

Με τον γαματο εξαερισμό που χουνε τα περισσοτερα μαγαζια της Ελλαδας, ειναι γραφικο να λενε καποιοι πως τους ενοχλει τοσο πολυ ο καπνος. Σε αλλες χωρες στεκει περισσοτερο ο αντικαπνιστικος νομος! Κυριως προβληματικοι, κομπλεξικοι και ατομα με εμμονες το κανουν τοσο θεμα που στην πραγματικοτητα δε βγαινουν ποτε απο το σπιτι τους. Απλα να χουμε κατι να ασχολουμαστε και φυσικα να τσακωνομαστε..

Οπως και να χει καλο θα ηταν να υπαρχει σε καθε μαγαζι χωρος καπνιστων και μη. Η ολικη απαγορευση ειναι υπερβολικη.

Δημοσ.

Μπροστά στην ανάγκη για εργασία, μπορεί ο άνθρωπος να μην υπολογίσει την υγεία του προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Επομένως το σωστό ερώτημα δεν είναι το αν τον ενοχλεί ο καπνός ή όχι, κάτι το οποίο αποτελείται από υποκειμενικά κριτήρια, αλλά το αν, παρόλο τον σωστό εξαερισμό κτλ, επιβαρύνεται η υγεία του. Το βλέπουμε δηλαδή από την πλευρά της κοινωνικής ευθύνης του κράτους, να προστατεύει τους πολίτες του όταν δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν ξέρουν να το κάνουν οι ίδιοι. Δεν γίνεται να "υπογράφεις" να δουλεύεις με οποιουσδήποτε όρους γιατί έτσι ξεκινάει η εκμετάλλευση του εργαζομένου. Πολλοί ρωτάνε "γιατί τα πουλάνε τότε;". Ε δυστυχώς το κράτος υπολογίζει και τα έσοδα από τους φόρους, που είναι πάρα πολλά.

Εσύ ας πούμε καπνίζεις. Μπορείς να φέρεις ο,τι επιχείρημα θέλεις υπέρ του δικαιώματός σου στην απόλαυση, στην χαλαρότητα και στην διασκέδαση που σου προσφέρει ένα τσιγάρο. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να πατάει πάνω στην ανάγκη του άλλου να μην εισπνέει τον καπνό σου, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο.

Προσωπικά, ενώ ξέρω (όπως όλοι) τους κινδύνους του καπνίσματος, μερικές φορές δεν με πειράζει να πάω κάπου που καπνίζουν. Στα γούστα κιόλας μπορεί να σκάσω ένα πουράκι για το χαβαλέ και όποτε πάω Άμστερνταμ .. τέλος πάντων έχει πλάκα.

Τυπικά όμως, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αντιτίθεμαι σε αυτό που λες.

Μπορούμε να το πάμε εκεί που δεν θέλω να φτάσουμε ποτέ ως κοινωνία. Ζούμε σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στη γνώση είναι τόσο προσιτή, που η άγνοια είναι επιλογή. Επομένως όποιος καπνίζει, είναι αλκοολικός και τρώει κοντοσούβλια με το κιλό, κάνει συνειδητά πλέον κακό στην υγεία του και δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα στη νοσηλεία με αυτούς που προσέχουν. Θα γίνονται υποχρεωτικές εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποιος φανεί πως κάνει καταχρήσεις, θα τρώει πρόστιμο ή δεν θα τον καλύπτει η ασφάλειά του ξέρω γω. Εκτός κιαν ιδιωτικοποιηθεί εντελώς η υγεία, και ο καθένας πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο για να χαίρει και τις ανάλογες υπηρεσίες.

Το θεμιτό είναι να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι και να βάζουμε μέτρο. Μια κοινωνία χωρίς παιδεία είναι μια κοινωνία με περισσότερες απαγορεύσεις.

Αλλαξε το προβλημα "τσιγαρο" με "λιγνιτορυχεια", "σκουπιαδια", εκκενωση βοθρων", "χαλυβουργια", "ναυπηγεια", κλπ

Μπροστα στην αναγκη για εργσια μπορει ο ανθρωπος να μην υπολογισει την υγεια του κλπ κλπ.τα υπολοιπα δυστυχως ειναι ακριβως τα ιδια με αυτα που περιγραφεις.

Που ακριβως ειναι η κοινωνικη ευθυνη του κρατους;

deesnider, το πρακτικό πρόβλημα δεν είναι ο διαβλητός κρατικός μηχανισμός. Ή τέλος πάντων δεν είναι μόνο αυτό.

Έστω ότι μιλάμε για το 20% των καταστημάτων που θα πρέπει να πάρουν ειδική άδεια για καταστήματα καπνιστών. Προφανώς οι άδειες δε θα είναι ισόβιες, θα πρέπει να ανανεώνονται. Σκεφτείτε πόσες δεκάδες χιλιάδες καφέ, μπαρ και εστιατόρια υπάρχουν στην Ελλάδα. Σκεφτείτε τώρα τη χαρτούρα, τις χιλιάδες ανθρωποώρες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για αυτή τη δουλειά. Επιπλέον, δημιουργείς ένα κλειστό επάγγελμα, τη στιγμή που γίνεται χαμός να ανοίξουν τα ήδη υπάρχοντα!

Επετρεψε μου, εχοντας αρκετα χρονια εργασιας σε αυτον τον τομεα, να σου πω οτι δεν ειναι καθολου δυσκολο το να ξερει το κρατος ποιος και τι ειδους μαγαζι εχει. Ολες οι παπαριες γινονται, ωστε να "φαινεται"οτι ο pournaras" εργαζεται. Τα τελευταια χρονια, η εφορια τουλαχιστον (που απο εκει θα παρεις στοιχεια), ξερει ακομη και που κατουρας, ασχετο αν δεν το δειχνει, διοτι οπως ειπα και πριν, πρεπει κι ο pournaras να δουλεψει (πιστευω να με εννοεις τι εννοω).

Οταν λοιπον ο ελεγκτης (ας πουμε για την περιοχη μου), θα φυγει απο το Αγρινιο, για να ερθει στην Αρτα (οπως ακριβως κανει μεχρι σημερα το κλιμακιο  της εφοριας), θα εχει ηδη στα χερια του μια λιστα με το ποιος εχει τι, με το ποιος εχει αδεια καπνιζοντων, ποιος οχι, ποιος ζητησε και δεν ελαβε κλπ.

Το αγαπητο μας κρατος, μας εχει παρα πολυ καλα καταγεγραμμενους ολους μας (και αυτο στο λεω απο αρκετες προσωπικες και εργασιακες εμπειριες), το οτι δε θελει να στο δειξει, ειναι καθαρα γιατι πρεπει να δικαιολογησει τους εξτρα υπαλληλους του.

• Like 1
Δημοσ.

Πότε θα καταλάβετε ότι το κάπνισμα είναι η επιλογή μιας μη φυσικής, μη απαραίτητης για τη διαβίωση συνήθειας, για την οποία η κοινωνία δε σας οφείλει απολύτως τίποτα; Ούτε μαγαζιά για καπνίζοντας, ούτε ταξί, ούτε ειδικά βαγόνια, ούτε ειδικά αεροπλάνα, ούτε ειδικές διατάξεις και νομοθεσίες, ούτε τίποτα. Ακόμα και η standard τοποθέτηση τασακίων και αναπτήρα στα αυτοκίνητα είναι απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου και αποτελεί κατάλοιπο μιας παλαιότερης νοοτροπίας, αυτής που μας αναγκάζει τώρα να διεκδικούμε το αυτονόητο. Ολική απαγόρευση του τσιγάρου σε κλειστούς δημόσιους χώρους χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

• Like 2
Δημοσ.

Αλλαξε το προβλημα "τσιγαρο" με "λιγνιτορυχεια", "σκουπιαδια", εκκενωση βοθρων", "χαλυβουργια", "ναυπηγεια", κλπ

Μπροστα στην αναγκη για εργσια μπορει ο ανθρωπος να μην υπολογισει την υγεια του κλπ κλπ.τα υπολοιπα δυστυχως ειναι ακριβως τα ιδια με αυτα που περιγραφεις.

Που ακριβως ειναι η κοινωνικη ευθυνη του κρατους;

Δεν έχεις άδικο αλλά εδώ μιλάμε για το αναγκαίο κακό. Τι να κάνουμε, κάποιος πρέπει να είναι στα λιγνιτωρυχεία αλλιώς δεν θα είχαμε ρεύμα. Κάποιος πρέπει να μαζεύει τα σκουπίδια αλλιώς θα είχαμε ασθένειες του μεσαίωνα. Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος, μέχρι να εφευρεθούν καλύτερες μέθοδοι, είναι να κατατάσσει μερικά επαγγέλματα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Βέβαια, για να είμαστε σίγουροι και να ξέρουμε τι λέμε, θα πρέπει να έχουμε στατιστικά στοιχεία για τα παραπάνω. Πόσοι αρρωσταίνουν δουλεύοντας σε ορυχεία, πόσοι σε ναυπηγεία, πόσοι σε περιβάλλον που επιτρέπεται το κάπνισμα κτλ.

Δημοσ.

Α ρε μάγκα. Είσαι ωραίος! Όχι μόνο θες να δηλητηριάζεσαι, όχι μόνο είσαι κάφρος και ρίχνεις τον καπνό σου στα μούτρα του άλλου αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΣ  να σου φτιάξουμε και ειδικό χώρο να καπνίζεις για να είσαι χαλαρός!

Χεστήκαμε αν φορολογείσαι! Και εγω φορολογούμε όπως και όλοι μας, τί με αυτό;Θες να βγάλουμε να την μετρήσουμε; Νομίζεις οτι είσαι ανώτερος απο τους άλλους ή έχεις περισσότερα δικαιώματα επειδή καπνίζεις ;  Άκου ρε τι διαβάζω!

Αντί να σέβεσαι τους άλλους που δεν καπνίζουν, τους "καβαλάς".

Καταρχήν δεν καπνίζω έραψα δυο σελίδες πίσω ότι το κοψα εδώ και τρία χρόνια.Δες το έτσι.Πολλοί χώροι κατασκευάζονται για τις κάβλες άλλων.Γιατί όχι και μαγαζιά καπνιστών.Επειδή βαριέμαι να γράφω αν έχεις απορία ποιοι χώροι κατασκευζονται για τις κάβλες αλλων θα σου απαντήσω σε επόμενο post

Δημοσ.

Πάντως το ότι το τσιγάρο πωλείται νόμιμα και άρα θα πρέπει να υπάρχουν χώροι διασκέδασης που θα επιτρέπεται η χρήση του δεν στέκει νομίζω. Σκεφτείτε πόσα πράγματα πωλούνται νόμιμα αλλά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα μπαρ! Είναι καθαρά για χρήση σε ιδιωτικό χώρο (ή σε ανοιχτό στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Δημοσ.

Πάντως το ότι το τσιγάρο πωλείται νόμιμα και άρα θα πρέπει να υπάρχουν χώροι διασκέδασης που θα επιτρέπεται η χρήση του δεν στέκει νομίζω. Σκεφτείτε πόσα πράγματα πωλούνται νόμιμα αλλά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα μπαρ! Είναι καθαρά για χρήση σε ιδιωτικό χώρο (ή σε ανοιχτό στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Έλα ρε φίλε zio10 ποιος λέει ότι η χρήση του περιορίζεται σε ιδιωτικό χώρο.Άλλωστε κανένας δεν είπε να καπνίζουν μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά να υπάρχει χώρος αποκλειστικά για άτομα που απολαμβάνουν το κάπνισμα.Και εγώ είμαι κατά π.χ στο να γίνονται κόντρες με μηχανές ή αυτοκίνητα όμως μία χαρά κατασκευάζονται πίστες για να βγάζει ο κάθε γκαζάκιας τις κάβλες του. Ε να υπάρχει χώρος από ιδιώτη(δεν ζητάω να μου τον φτιάξει το κράτος)όπου να μπορώ να βγάζω και την δική μου κάβλα.Πόσο δύσκολο είναι αυτό δηλαδή;

• Super Moderators
Δημοσ.

τόσο όσο για να μην το επιχειρήσουν καν άλλες χώρες οι οποίες δεν είναι τόσο μπουρδέλο σαν την δικιά μας και θεωρητικά θα ήταν πιο εφικτή η σωστή υλοποίησή του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...