Tilemaxx Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν μιλάμε μόνο για Αθήνα, κάνετε το λάθος να εξισώνετε το πρόβλημα μόνο με την Αθήνα. Το ζήτημα είναι πανελλαδικό. Κυρίως αναφέρομαι σε όσους έχουν ποστάρει στο παρόν θρεντ. Και θα επαναλάβω πως εφόσον δεν "θίγεται" η ελευθερία του άλλου, αφήστε τους καπνιστές στην ησυχία τους. Η ελευθερία μου θίγεται απ' την στιγμή που εισπνέω τον καπνό σου. Στην ησυχία τους θα τους αφήσουμε μόνο όταν κάνουν τα αυτονόητα απο μόνοι τους.
FilipposMD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτό με τη γενικότερη ρύπανση πάντως ποτέ δεν το κατάλαβα. Φαντάζομαι αυτοί που το λένε είναι της άποψης ότι αφού οι μισθοί είναι χάλια και η φορολογία υψηλή, δεν πειράζει να σου κλέψουν και τα όποια λεφτά έχεις στον δρόμο...
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν ειναι μονο η ρυπανση....οποιος εχει κληρονομικο ιστορικο με καρκινους στην οικογενεια, οποιος κανει καθιστικη ζωη, οποιος τρωει fast food ειναι καταδικασμενος να παθει καρκινο καποια στιγμη. Και αυτα τα κανουμε λιγο πολυ ολοι στις συγχρονες κοινωνιες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Να πας με τα πόδια( ή ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά) στην δουλειά και με τα πόδια στην Θεσσαλονίκη ή κολυμπώντας στην Κρήτη για παράδειγμα ή να κουβαλάμε συγγενείς/φίλους στο νοσοκομείο μπας και προλάβουμε... επίσης αφού δεν επιτρέπεται η οπλοφορία να μην έχουμε μαχαίρια στο σπίτι (σκοτώνουν κι αυτά) και να κόβουμε ότι θέλουμε με τα δόντια... yes we went FULL retard...
FilipposMD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν ειναι μονο η ρυπανση....οποιος εχει κληρονομικο ιστορικο με καρκινους στην οικογενεια, οποιος κανει καθιστικη ζωη, οποιος τρωει fast food ειναι καταδικασμενος να παθει καρκινο καποια στιγμη. Και αυτα τα κανουμε λιγο πολυ ολοι στις συγχρονες κοινωνιες. E ναι. Εκτός από τη φορολογία έχεις και παιδί φοιτητή που σου παίρνει λεφτά, χρωστάς από δάνειο, πληρώνεις χαράτσι στη ΔΕΗ, οπότε σε αυτή την περίπτωση όντως δε σε πειράζει να σε κλέψουν!
Silverage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Να πας με τα πόδια( ή ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά) στην δουλειά, να έχεις beeper αντί για κινητό(και να χρησιμοποιεί μόνο landlines) και να τρως σε υγρή μορφή τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την διαβίωσή σου (ούτε καν λόγο για γαστρονομία η οποία είναι περιττή άρα άχρηστη). Η σωματική υγεία πάνω από όλα. Προσπαθώ παρόλα ταύτα. Άντε πάλι. Είπαμε φίλε μου, να υπάρχουν χώροι που θα επιτρέπεται το κάπνισμα και ο καθένας με δική του ευθύνη/γνώση κλπ θα εισέρχεται. Νομίζω πλέον ηθελημένα δεν θέλετε να καταλάβετε τί θέλουμε να πούμε. Η απάντηση γράφτηκε απο κάτω: και με τα πόδια στην Θεσσαλονίκη ή κολυμπώντας στην Κρήτη για παράδειγμα, ό,τι να 'ναι... ή να κουβαλήσεις κάποιον συγγενή σου όταν πεθαίνει στο νοσοκομείο μπας και προλάβεις... yes we went FULL retard... επίσης αφού δεν επιτρέπεται η οπλοφορία να μην έχουμε μαχαίρια στο σπίτι (σκοτώνουν κι αυτά) και να κόβουμε ότι θέλουμε με τα δόντια... Δηλαδη αν δεν καπνιζουν διπλα σας δεν θα παθετε καρκινο, θα εισπνευσετε τον πεντακαθαρο και υγιεινο αερα της Αθηνας..... Ο συγχρονος ανθρωπος δεν τον γλυτωνει τον καρκινο με την αποχη απο το τσιγαρο. Αν είναι δυνατόν! Αφού θα πάθουμε καρκίνο έτσι κι αλλιώς, ας τον πάθουμε μια ώρα νωρίτερα για να μην χαλάσουμε την ζαχαρένια των καπνιστών. yes we went FULL retard...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν ειναι μονο η ρυπανση....οποιος εχει κληρονομικο ιστορικο με καρκινους στην οικογενεια, οποιος κανει καθιστικη ζωη, οποιος τρωει fast food ειναι καταδικασμενος να παθει καρκινο καποια στιγμη. Και αυτα τα κανουμε λιγο πολυ ολοι στις συγχρονες κοινωνιες. ναι μόνο που άλλο να το κάνει κάποιος στον εαυτό του κι άλλο να του το κάνει κάποιος άλλος...
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 ναι μόνο που άλλο να το κάνει κάποιος στον εαυτό του κι άλλο να του το κάνει κάποιος άλλος... Σιγουρα....απλα δεν ειναι αυτη η κυριοτερη αιτια που θα σου προκαλεσει κατι τετοιο. Πηγαινε στο κοντινοτερο νοσοκομειο και ρωτα οσους εχουν καρκινο αν καπνιζαν.....αστο μην κουραζεσαι 50-50 θα ερθει.
Silverage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ωραία, και αφού θα έρθει 50-50 γιατί καπνίζεις; Αυτό το ποσοστό δεν είναι τεράστιο;
nikoskon Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αντίλογος για τον αντίλογο & διάλογος με παράθεση μονόλογων. Sorry guys αλλά το πρόβλημα τελικά, δεν είναι το κάπνισμα. Καλή συνέχεια σε όλους. Sent from my iPhone
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Σιγουρα....απλα δεν ειναι αυτη η κυριοτερη αιτια που θα σου προκαλεσει κατι τετοιο. Πηγαινε στο κοντινοτερο νοσοκομειο και ρωτα οσους εχουν καρκινο αν καπνιζαν.....αστο μην κουραζεσαι 50-50 θα ερθει. δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ανεβάσεις τον κίνδυνο θανάτου άλλου ανθρώπου, ούτε για 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ωραία, και αφού θα έρθει 50-50 γιατί καπνίζεις; Αυτό το ποσοστό δεν είναι τεράστιο; Καπνιζω σχετικα λιγο και το κανω γιατι μου αρεσει, ειναι μια απολαυση για μενα. Οπως μου αρεσουν πολλα αλλα που κανουν κακο. Το 50-50 δειχνει οτι το τσιγαρο μονο του δεν ειναι αυτο που θα με σκοτωσει αλλα ενας συνδυασμος απο πολλους παραγοντες με κυριοτερη την κληρονομικοτητα. Προσωπικα εχω χασει 2 παππουδες 3 θειους και 1 θεια απο καρκινο καθε ειδους, και εχω αλλους τοσους συγγενεις και γνωστους που εχουν καρκινο αυτη τη στιγμη...(μαντεψε ποσοι καπνιζαν και αν οι καπνιστες τον επαθαν πιο γρηγορα). Ειμαι βεβαιος οτι θα πεθανω απο καρκινο και εχω συμβιβαστει με αυτο, ελπιζω μονο να εχω φτασει σε καποια προχωρημενη ηλικια τοτε.
Silverage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Επειδή έτυχε και οι δικοί σου δεν κάπνιζαν δεν σημαίνει οτι το κακό απο το τσιγάρο είναι αμελητέο. Ίσα ίσα, αυτο και τα φυτοφάρμακα παίζει να ευθύνονται για το 90% των καρκίνων. Και επίσης τί μας νοιάζει; Επειδή έχεις συμβιβαστεί εσυ δεν σημαίνει οτι έχουμε συμβιβαστεί και εμείς.
FilipposMD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Το ότι εσύ νομίζει ότι το τσιγάρο δε θα σε σκοτώσει δε σημαίνει ότι έτσι είναι. Κι αν πας σε νοσοκομείο και ρωτήσεις, θα δεις ότι αυτοί που κάπνιζαν είναι πολύ περισσότεροι. Στον πίνακα δείχνει τον σχετικό κίνδυνο των καπνιστών σε σχέση με τους μη καπνιστές. Σχετικός κίνδυνος 5 σημαίνει ότι αν έχεις 100 μη καπνιστές και σε 10 χρόνια πάθουν οι 5 καρκίνο, οι αντίστοιχοι 100 καπνιστές ίδιας ηλικίας, κληρονομικότητας, που μένουν στην ίδια πόλη κτλ θα έχουν 25 που θα πάθουν καρκίνο. Όποιος βλέπει, καταλαβαίνει (ελπίζω). Edit: Βασικά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ κατανοητό, σημαίνει ότι αν είσαι 40 χρονών και καπνίζεις, έχεις 1300% αυξημένο κίνδυνο να πάθεις καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με το αν δεν κάπνιζες. Για κάποιους ανθρώπους ο αρχικός κίνυνος μπορείς να είναι 1/1000, οπότε απλώς τον κάνει 14/1000. Για άλλον μπορεί να είναι 1%, οπότε τον κάνει 14%. Ελπίζω να είναι σαφές.
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Οποιος βλεπει καταλαβαινει αλλα καποια στιγμη οι κυριοι που κανουν τετοιες ερευνες για το καπνισμα πρεπει να μαθουν να ρωτανε τους καπνιστες αν το ξεκινησαν στα 15, τι τσιγαρα κανουν, ποσα και ποσο καιρο καπνιζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα