Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας απαντήσω για μένα.

Ναι. Πολλές φορές για όλους.

Όχι και χαίρομαι. Το βαριέμαι.

Ναι. 

Ναι. 

Ναι.

Ναι.

Επίσης χάρη στα λεφτά που δεν χάλαγα σε νοίκι είχα αυτοκίνητο να πάω όπου θέλω και μου έμεναν στο χέρι περισσότερα από ένα βασικό μισθό τώρα.

Μερικοί ορίζουν τη φοιτητική ζωή με τις έξτρα ευθύνες.

Εγώ ήθελα απλά αυτά τα χρόνια να περάσω όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θα μπορούσα να το κάνω σε αυτό το βαθμό αν είχα πάει αλλού. 

Θες να πεις ότι με τους γονείς στο σπίτι μπορούσες να φέρνεις 5 κολλητούς τετάρτη βράδυ να δείτε μπάλα..ή μπορούσες να ξενυχτήσεις με φιλαράκια σπίτι μέχρι το πρωί παίζοντας προ ή βλέποντας ταινίες ή έφερνες γκόμενα στις 4 τα ξημερώματα με τους γονείς να κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο που φόρτωσες από κλαμπ ή ρακάδικο ή και γω δεν ξέρω από που αλλού ή μπορούσες να κάνεις πάρτυ στο σπίτι?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τουλάχιστον μπορούσε να πάει να μείνει σε σπίτι κάποιου άλλου ξερωγω.

Στην επαρχία και που θα ΄χε σπίτι, ποιον να καλέσει και πόσες φορές;

Και 4 τα ξημερώματα πού να τη βγάλει στην επαρχία, σε κωλάδικο ή σε φούρνο;

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται από τους γονείς. Προσωπικά έμεινα Αθήνα για σπουδές ενώ θα μπορούσα να περάσω οπουδήποτε σχετικά με το αντικείμενο μου και δεν το μετάνιωσα λεπτό. Βέβαια σχεδόν κάθε Σαβ/κο οι γονείς μου έφευγαν για το χωριό της μητέρας μου αλλά και πάλι αν είχα άλλους γονείς δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσα να κάνω την ζωή που έκανα και κάνω χωρίς να έχω φύγει από το σπίτι μου.

Το λέω γιατί βλέπω άλλες περιπτώσεις με κάτι μάνες με συμπεριφορά κυράτσας/κουτσομπόλας ΄΄χωριατολογικής΄΄ ακόμα και φίλων μου και λέω ΄΄ευτυχώς, Παναγία μου΄΄. Ναι σε εκείνη την περίπτωση θα σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω από το σπίτι για σπουδές.

Δημοσ.

Ναι.

Είπα και πριν οτι μένω σε δωμάτιο εκτός σπιτιού. Δεν χρειάζεται να περάσω μέσα απο το σπίτι. Δεν ενοχλώ δεν με ενοχλούν.

Και πολύ φίλοι μου είναι έτσι.

Δημοσ.

Τουλάχιστον μπορούσε να πάει να μείνει σε σπίτι κάποιου άλλου ξερωγω.

Στην επαρχία και που θα ΄χε σπίτι, ποιον να καλέσει και πόσες φορές;

Και 4 τα ξημερώματα πού να τη βγάλει στην επαρχία, σε κωλάδικο ή σε φούρνο;

Λούσι μάλλον δεν έχεις ιδέα από επαρχιακές πόλεις γιατί νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την επαρχία με την έρημο...

Επίσης αυτό με το δωμάτιο ξεχωριστό από σπίτι και που το έχετε και πολλά ατομα και στην Αθήνα κιόλας τι είναι? Φάση όπως παλιά οι τουαλέτες ήταν έξω απτο σπίτι?Πρώτη φορά το ακούω...

• Like 3
Δημοσ.

Είμαι λίγο υπερβολικός ίσως, αλλά δε μιλάμε για εκδρομούλα ή φιλοξενία σε κάναν φίλο.

Λέμε να μένεις 4 χρόνια σε ένα μέρος που έχει 10 μέρη να βγεις και σου αρέσουν τα 2.

Δημοσ.

Για μένα η πλήρης φοιτητική εμπειρία ορίζεται ως η εμπειρία που αποκτάς μένοντας μακριά από τους γονείς/στενους συγγενείς σου, σε διαφορετική πόλη. Τόσο απλά.

Προφανώς όποιος δε το έχει ζήσει, δε το καταλαβαίνει, όση και ελευθερία να έχει στο σπίτι που μένει με τους γονείς του.

Ας αναρωτηθεί κάποιος φοιτητής που μένει με γονείς: μαγειρεύει; (Και δεν εννοώ μια φορά στις 15) πλένει; σκουπίζει; σιδερώνει; φέρνει φίλους όποτε γουστάρει; γκόμενες όποτε γουστάρει; και άλλα χίλια δυό.

Μη λέμε ότι θέλουμε.

Δεν ξέρω κατα πόσο νοικοκυρεύεται κάποιος φεύγοντας από το σπίτι και τι αποκομίζει σε επίπεδο φοιτητικής εμπειρίας από αυτό. Αλλά νομίζω κι εγώ ότι σίγουρα κάνει πράγματα που δε θα έκανε με την ίδια άνεση μένοντας με τους δικούς του. Από την άλλη όμως και όπως φαίνεται από τα ποστ δεν επιδιώκουν όλοι την ίδια φοιτητική ζωή.

Δημοσ.

Είμαι λίγο υπερβολικός ίσως, αλλά δε μιλάμε για εκδρομούλα ή φιλοξενία σε κάναν φίλο.

Λέμε να μένεις 4 χρόνια σε ένα μέρος που έχει 10 μέρη να βγεις και σου αρέσουν τα 2.

Καμία σχέση Λούσι..σαν κάποιος που έχει μεγαλώσει Σέρρες..σπούδασε Ηράκλειο Κρήτης και έχει ζήσει αρκετές βδομάδες σε Ιωάννινα,Ρέθυμνο(εκεί δούλευα και 2 εξάμηνα κιόλας) και Κομοτηνή οι επαρχιακές πόλεις έχουν περισσότερες από 10 επιλογές που λες όπως επίσης και τεράστιο συν των μικρών αποστάσεων..επίσης όσες και αν είναι οι επιλογές είτε οι 15-20 των επαρχιακών πόλεων είτε οι 100-150 της Αθήνας στο τέλος όσον αφορά τα μαγαζιά πάντα 4-5 το πολύ να κάνεις στέκια..ούτε οι επιθεωρητές του υγειονομικού δεν γυρνάνε σε περισσότερα.

Στις 4 τα ξημερώματα σε επαρχιακή πόλη σε 10 λεπτά με τα πόδια ειμαι στο σπίτι οποιουδήποτε φίλου μου και αράζουμε...ή πάω για ποτάκι με το που με στέλνουν μήνυμα στις 2 την νύχτα...άιντε κάντο αυτό στην Αθήνα των παρανοικών αποστάσεων που άμα εσύ μένεις κοντά στο ΤΕΙ στο Αιγάλεω π/χ και η άλλη σπουδαζει και μένει κοντά στην πανεπιστημιούπολη κλάφτα Χαράλαμπε...αν δεν έχεις αμάξι δεν μπορείς να πας..και αν έχεις αμάξι έχεις τρελά έξοδα..(εντάξει αν είσαι φοιτητής από άλλη πόλη στην αθήνα και έχεις ΚΑΙ δικό σου αμάξι πάμε σε άλλη κατηγορία που θέλεις στην ξεφτίλα 600 ευρώ τον μήνα μόνο για ενοίκια-κοινόχρηστα-λογαριασμούς-βενζίνη-ασφαλεια-τέλη-σέρβις τον μήνα..και με σουπερ μάρκετ πάει στα 700-800 και με την διασκέδαση πάνω από 1000 ευρώ τον μήνα.)

Αλλά το ρεζουμέ είναι οτι στην φοιτητική ζωή ο στόχος είναι να γνωρίσεις και να τεστάρεις τον εαυτό σου σε όσες περισσότερες καταστάσεις μπορείς...ε τώρα πως μπορεί να γίνει αυτό με τους γονείς στα 10 μέτρα(άρα μηδέν αίσθηση αυτοδιαχείρησης και συνεχής έλεγχος{όοοοοοσο αδιακριτικός και απαρατήρητος να ειναι πάντα θα υπάρχει όσο είσαι μέσα στα χωράφια τους...τέρμα})..τους παιδικούς σου φίλους στην καθημερινότητα σου και τους βασικούς σου κύκλους γνωριμιών μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό αλλαγμένους και διευρυμένους...ένας θεός ξέρει...

• Like 8
Δημοσ.

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Αλλά κάνεις ένα λάθος. Δεν αναφερόμαστε τόςο στο θέμα διασκέδασης, που προφανώς μια μεγάλη πόλη όπως η αθήνα προσφέρει αμέτρητες επιλογές, αλλά αναφερόμαστε στην ελευθερία, ανεξαρτησία, το κουμάντο τέλος πάντων που κάνει κάποιος στη ζωή του μένοντας μακριά από γονείς.

Εμπειρία για μένα θεωρείται και το να μην έχω λεφτά να φάω ή να βγω βόλτα τις τελευταίες μέρες του μήνα καθώς και το πως θα διαχειριστείς το όλο θέμα. Όπως εμπειρία είναι να ψήνεσαι στο πυρετό, να λιώνεις στη διάροια κλπ κλπ και να είσαι μόνος και να μην έχεις την μαμά να σου φτιάξει σουπίτσα.

Προφανώς κάποιος φοιτητής που ζει με γονείς δε τα έχει ζήσει αυτά.

Και ξαναλέω, δεν αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στο θέμα της διασκέδασης. Υπάρχουν χίλια δυό πράματα που προσδιορίζουν αυτό που λέμε φοιτητική ζωή.

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες επαρχία από επαρχία διαφέρει, μη τσουβαλιάζετε τα πάντα. Δεν είναι το ίδιο π.χ. το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, ή ο Βόλος με την Καβάλα, τις Σέρρες ή την Αλεξ/πολη ξέρω γω. Προσωπικά έχω ζήσει αρκετά χρόνια Γιάννενα και σε φάσεις καψίματος είχα πάντα επιλογές. Είτε καθημερινή είτε ΠΣΚ. Οποιαδήποτε -καμένη- ώρα της μέρας. Και επιλογές για διάφορα γούστα: σε ροκάδικα-μεταλάδικα, τσιπουράδικα, σε τρεντάδικα για άλλους κλπ κλπ.

Κι επίσης παίζουν προφανώς και τα γούστα. Ας πούμε τώρα μένω μόνιμα Κομοτηνή (σαν ντόπιος) που είναι σχεδόν υποτριπλάσια απ' τα Γιάννενα και μπορεί να μη γουστάρω εγώ (λόγω και εντοπιότητας, λόγω του ότι είναι τόσο μικρή και συχνά βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους, λόγω του ότι είναι πολύ της κυρίλας και ο φοιτητόκοσμος-τα μαγαζιά κ.α.) αλλά απ' όσο βλέπω τα περισσότερα φοιτηταριά γουστάρουν αβέρτα τη φάση. Και πολλοί είναι κι από Αθήνες, Σαλονίκες που εκεί παραξενεύεσαι σε φάση: ντακς τι να του πει τώρα αυτουνού η Κομοτηνή το χωριό, αυτος στην μεγαλούπολή του τα έχει δει όλα.

Δημοσ.

Παίδες επαρχία από επαρχία διαφέρει, μη τσουβαλιάζετε τα πάντα. Δεν είναι το ίδιο π.χ. το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, ή ο Βόλος με την Καβάλα, τις Σέρρες ή την Αλεξ/πολη ξέρω γω. Προσωπικά έχω ζήσει αρκετά χρόνια Γιάννενα και σε φάσεις καψίματος είχα πάντα επιλογές. Είτε καθημερινή είτε ΠΣΚ. Οποιαδήποτε -καμένη- ώρα της μέρας. Και επιλογές για διάφορα γούστα: σε ροκάδικα-μεταλάδικα, τσιπουράδικα, σε τρεντάδικα για άλλους κλπ κλπ.

Κι επίσης παίζουν προφανώς και τα γούστα. Ας πούμε τώρα μένω μόνιμα Κομοτηνή (σαν ντόπιος) που είναι σχεδόν υποτριπλάσια απ' τα Γιάννενα και μπορεί να μη γουστάρω εγώ (λόγω και εντοπιότητας, λόγω του ότι είναι τόσο μικρή και συχνά βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους, λόγω του ότι είναι πολύ της κυρίλας και ο φοιτητόκοσμος-τα μαγαζιά κ.α.) αλλά απ' όσο βλέπω τα περισσότερα φοιτηταριά γουστάρουν αβέρτα τη φάση. Και πολλοί είναι κι από Αθήνες, Σαλονίκες που εκεί παραξενεύεσαι σε φάση: ντακς τι να του πει τώρα αυτουνού η Κομοτηνή το χωριό, αυτος στην μεγαλούπολή του τα έχει δει όλα.

Για αυτό φίλε μου δεν πιστεύω το ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αυτό με τα μαγαζιά που λένε μερικοί...άλλα πράγματα είναι η φοιτητική ζωή...ο αθηναίος που συχνάζει στο Μερσέντες ή ο Σαλονικιός που πάει στο Μαρκίζ και στην Κομοτηνή το ίδιο ωραία θα περνάει και στο Lobby και στα Ιωάννινα το ίδιο ωραία θα περνάει στο Teatriz και στο Ηράκλειο στο Zuma...

Σίγουρα κάποιες πόλεις που έχουν περισσότερες σχολές άρα και φοιτητές σε βοηθάνε να γνωρίσεις και περισσότερα άτομα..τα Χανιά ειναι 2 φορές το Ρέθυμνο...αλλά ρώτα οποιοδήποτε σε ποια απτις δύο πόλεις είναι πιο ωραία η φοιτητική ζωή..τα Ιωάννινα που σπούδασες εσύ φίλε μου κατεμέ είναι η τοπ φοιτητούπολη(σαλονίκη έξω γιατί ειναι και μεγαλούπολη ταυτόχρονα)..και Κομοτηνή το ίδιο αλλά εσύ πλέον την ζεις στην μεταφοιτητική σου φάση και είναι και το μέρος που μεγάλωσες και έτσι εκ των συνθηκών δεν μπορείς να το νιώσεις πόσο φοιτητούπολη είναι. 

Επιλογές υπάρχουν σε όλες τις πόλεις είπαμε και ο καθένας παντού θα βρει αυτό που γουστάρει για διασκέδαση..είτε αυτό ειναι ροκάδικο είτε σκυλάδικο είτε ρακάδικα είτε ελληνάδικα είτε και γω δεν ξέρω τι άλλο...το παν είναι να βρεις καλή παρέα να κολλήσεις..γιατί δεν υπάρχουν "τα φιλαράκια απτο σχολείο"..αν δεν κάνεις παρέες και φίλους θα κάθεσαι σε ένα σπίτι μόνος σου και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα..δεν είναι επιλογή δλδ όπως στην πόλη σου..είναι ανάγκη και θέμα διαβίωσης.

Ε σαν φοιτητής που σκας μούρη σε μια πόλη που δεν ξέρεις και δεν σε ξέρει άνθρωπος είναι τεράστιο τεστ προσωπικότητας να καταφέρεις να κάνεις τον κύκλο σου..να γνωρίσεις πόσο κόσμο..να κοσκινήσεις να δεις με ποιους κολλάς στο κάθε τι..και με ποιους όχι..ότι και να λέμε αυτά τα τεστ προσωπικότητας ένα άτομο που δεν φεύγει από την πόλη του δεν πρόκειται να τα ζήσει...να ξέρεις ότι βασίζεσαι μόνο στον εαυτό σου και στους φίλους που έκανες εκεί...να μην υπάρχουν ούτε γονείς ούτε παιδικοί φίλοι...να πρέπει να φροντίσεις το 100% του νοικοκυριού σου ολομόναχος και το μηνιαίο μπάτζετ σου επίσης...να ξέρεις ότι αν τα λεφτά τελειώσουν στις 22-25 του μήνα θα πρέπει να τρως καθε μερα λέσχη και να κάνεις τράκα τσιγάρα και καφέ μέχρι να ρθει η πρώτη του μηνός και όχι έχω το φαί μου εξασφαλισμένο απτην μαμάκα και αν χρειαστώ θα πάρω κάνα έξτρα 20ευρω για να βγω το σάββατο.

Αυτά είναι must για μια φοιτητική ζωή..για να γίνεις προσωπικότητα και να ωριμάσεις όταν πρέπει και όχι κοντά στα 30 σου...

Δημοσ.

Παρατηρώ ότι σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στον βασικό σκοπό της φοιτητικής περιόδου: την φοίτηση στο πανεπιστήμιο! Για μένα, επιλέγεις πανεπιστήμιο/σχολή και όχι μέρος για να περάσεις καλά ή για να ωριμάσεις. Πας για να σπουδάσεις και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα, όχι από άποψη σημασίας, αλλά με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για να τα ζήσεις.

Το να μένεις μόνος σου και να έχεις ευθύνη για το σπίτι σου και τον εαυτό σου είναι πολύ ουσιαστική εμπειρία. Μόνο που μπορείς να τη ζήσεις και με ένα erasmus ή δουλεύοντας σε μια ξένη πόλη ένα καλοκαίρι ή και μετά το πανεπιστήμιο, όταν θα μείνεις μόνος σου.

Το να γνωρίσεις κόσμο από το μηδέν κτλ, μπορείς να το κάνεις και ταξιδεύοντας μόνος σου τα καλοκαίρια.

Επίσης, μια που αναφέρθηκε η σύγκριση μικρής-μεγάλης πόλης. Διαφωνώ ότι τα ίδια κάνεις και στις δύο. Όντας φοιτητής στην Αθήνα είχα ευκαιρίες να ακούσω από κοντά 2-3 νομπελίστες, να πάω με φθηνά φοιτητικά εισιτήρια σε παραστάσεις στο Μέγαρο που δε θα πήγαινα ποτέ, να δω θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από κουλά συγκροτήματα. Η αδερφή μου στην Κομοτηνή δεν τις είχε. Δε σημαίνει ότι τα ευχαριστήθηκα όλα αυτά, αλλά είχα την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να δω μήπως κάτι από αυτά μου αρέσει. Αν είσαι του μέσου όρου στα γούστα, μια χαρά θα περάσεις και στην Κομοτηνή, αρκεί να έχεις φίλους. Αν όμως σου αρέσει η όπερα ή το death metal ή το paintball ή οι ρετροσπεκτίβες κορεατικού κινηματογράφού ή κάτι παρόμοιο, τον ήπιες. Και σίγουρα δεν θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις αν σου αρέσει κάτι από όλα αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Παρατηρώ ότι σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στον βασικό σκοπό της φοιτητικής περιόδου: την φοίτηση στο πανεπιστήμιο! Για μένα, επιλέγεις πανεπιστήμιο/σχολή και όχι μέρος για να περάσεις καλά ή για να ωριμάσεις. Πας για να σπουδάσεις και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα, όχι από άποψη σημασίας, αλλά με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για να τα ζήσεις.

Το να μένεις μόνος σου και να έχεις ευθύνη για το σπίτι σου και τον εαυτό σου είναι πολύ ουσιαστική εμπειρία. Μόνο που μπορείς να τη ζήσεις και με ένα erasmus ή δουλεύοντας σε μια ξένη πόλη ένα καλοκαίρι ή και μετά το πανεπιστήμιο, όταν θα μείνεις μόνος σου.

Το να γνωρίσεις κόσμο από το μηδέν κτλ, μπορείς να το κάνεις και ταξιδεύοντας μόνος σου τα καλοκαίρια.

Επίσης, μια που αναφέρθηκε η σύγκριση μικρής-μεγάλης πόλης. Διαφωνώ ότι τα ίδια κάνεις και στις δύο. Όντας φοιτητής στην Αθήνα είχα ευκαιρίες να ακούσω από κοντά 2-3 νομπελίστες, να πάω με φθηνά φοιτητικά εισιτήρια σε παραστάσεις στο Μέγαρο που δε θα πήγαινα ποτέ, να δω θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από κουλά συγκροτήματα. Η αδερφή μου στην Κομοτηνή δεν τις είχε. Δε σημαίνει ότι τα ευχαριστήθηκα όλα αυτά, αλλά είχα την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να δω μήπως κάτι από αυτά μου αρέσει. Αν είσαι του μέσου όρου στα γούστα, μια χαρά θα περάσεις και στην Κομοτηνή, αρκεί να έχεις φίλους. Αν όμως σου αρέσει η όπερα ή το death metal ή το paintball ή οι ρετροσπεκτίβες κορεατικού κινηματογράφού ή κάτι παρόμοιο, τον ήπιες. Και σίγουρα δεν θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις αν σου αρέσει κάτι από όλα αυτά.

Το θέμα σπουδές το αναφέρω στο αρχικο πόστ όπως και το να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μπορείς να σπουδάσεις σε άλλη πόλη.Τα θεωρούμε δεδομένα για χάρη της συζήτησης και μένουμε στο θέμα φοιτητική ζωή σαν εμπειρία εκτός campus...

Σίγουρα η Αθήνα έχει άπειρες επιλογές δεν είπε κανένας το αντίθετο ρε παιδιά..αλλα εδώ δεν μιλάμε ( αν και μερικοί το έχουν καταλάβει έτσι και δεν ξέρω τον λόγο) για το "σπουδές πατρικό στην Αθήνα vs σπουδές επαρχία..." εδώ μιλάμε για το σπουδές στο πατρικό όπου και αν είναι αυτό vs σπουδές εκτός πατρικού σπιτιού όπου και αν είναι αυτο το πατρικό σπίτι"

Paintball έχει και στην επαρχία παιδιά..αφιερώματα κινηματογραφικά κάνουν όλα οι σινελέσχες σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα Ιδρύματα...σίγουρα όχι στο ίδιο μέγεθος και ποικιλία σαν της Αθήνας αλλά σίγουρα υπάρχουν...

Γενικά μην χάνετε την ουσία του τόπικ γιατί βλέπω ότι πολλοί το έχετε παρεξηγήσει τελείως...

• Like 1
Δημοσ.

Ο απόλυτος καθρέφτης της νεοελληνικής κατάντιας αυτό το τόπικ, πως να διασκεδάσουμε ακούω, πώς να τα "σπάσουμε" ακούω, αλλά πως και πότε θα σπουδάσουμε δεν βλέπω να το λέει κανείς. Το κύριο μέλημα των φοιτητών στην Ελλάδα είναι το πώς θα έχουν όσο καλύτερη "φοιτητική" ζωή γίνεται, χωρίς κανείς να υπολογίζει τις περουσίες που αφαιρούνται κυριολεκτικά απ' τις δύσμοιρες τις οικογένειες για να κάνει το σπλάχνο τους καλή "φοιτητική ζωή".

Και μετά, όταν θα έχουμε φτάσει τα late 20's και θα ξύνουμε τα τέτοια μας, όταν πρίν θα έχουμε χαλάσει περιουσίες για σπουδές χωρίς αντίκρυσμα, θα κατηγορούμε την εκάστοτε κακή κυβέρνηση για την κατάντια μας. Όλα για την καλοπέραση.

• Like 3
Δημοσ.

Ο απόλυτος καθρέφτης της νεοελληνικής κατάντιας αυτό το τόπικ, πως να διασκεδάσουμε ακούω, πώς να τα "σπάσουμε" ακούω, αλλά πως και πότε θα σπουδάσουμε δεν βλέπω να το λέει κανείς. Το κύριο μέλημα των φοιτητών στην Ελλάδα είναι το πώς θα έχουν όσο καλύτερη "φοιτητική" ζωή γίνεται, χωρίς κανείς να υπολογίζει τις περουσίες που αφαιρούνται κυριολεκτικά απ' τις δύσμοιρες τις οικογένειες για να κάνει το σπλάχνο τους καλή "φοιτητική ζωή".

Και μετά, όταν θα έχουμε φτάσει τα late 20's και θα ξύνουμε τα τέτοια μας, όταν πρίν θα έχουμε χαλάσει περιουσίες για σπουδές χωρίς αντίκρυσμα, θα κατηγορούμε την εκάστοτε κακή κυβέρνηση για την κατάντια μας. Όλα για την καλοπέραση.

Επειδή προφανώς δεν διάβασες το αρχικό ποστ και ακόμα και αν το διάβασες δεν κατάλαβες τίποτα σε παρακαλώ μην συνεχίζεις με άσχετα επί του τόπικ θεματα..ακούστηκε η άποψη σου (άσχετη με την ουσία του θέματος τέλος). Δεν θέλω off-topic ή τρολαρίσματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...