Johny Q Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα φόρουμ. Όπως λέει ο τίτλος μιας και η αγορά εργασίας έχει τα μαύρα της τα χάλια, ενδιαφέρομαι να ανοίξω μια μικροεπιχείρηση. Όχι κάποιο καφέ ή φαγάδικο μιας και έχει γεμίσει ο τόπος, αλλά κάποιο νετ καφέ. Μένω σε γειτονιά που έχει κοντά σχολείο και φροντιστήριο οπότε θεωρώ πως θα έχει πελατεία. Μόνη μου ένσταση είναι πως πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ οπότε ίσως τελικά να μην το χω σκεφτεί καλά. Εσείς τι λέτε; Αξίζει μια τέτοια επένδυση;
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα φόρουμ. Όπως λέει ο τίτλος μιας και η αγορά εργασίας έχει τα μαύρα της τα χάλια, ενδιαφέρομαι να ανοίξω μια μικροεπιχείρηση. Όχι κάποιο καφέ ή φαγάδικο μιας και έχει γεμίσει ο τόπος, αλλά κάποιο νετ καφέ. Μένω σε γειτονιά που έχει κοντά σχολείο και φροντιστήριο οπότε θεωρώ πως θα έχει πελατεία. Μόνη μου ένσταση είναι πως πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ οπότε ίσως τελικά να μην το χω σκεφτεί καλά. Εσείς τι λέτε; Αξίζει μια τέτοια επένδυση; Το ποστ σου μαρτυρά ότι δεν έχεις ασχοληθεί σε βάθος με το τι και πως. Κριτήριό σου είναι μόνο ότι μένεις απέναντι από σχολείο ? Δηλαδή αν έμενες απέναντι από νεκροταφίο θα γινόσουν μαρμαράς ? Κοντά στο ίδιο σχολείο (αν υποθέσουμε ότι αυτό από μόνο του δικαιολογεί ένα net cafe) μένουν μερικές χιλιάδες άτομα. Γιατί εσύ και όχι οι άλλοι ? 1
Flexeril Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ας διορθώσει κάποιος το τίτλο,(επιχειρείν). Ξέχνα τα νετκαφέ,οι πάκηδες έχουν στα πλυντήριά τους με λιγώτερο από 0.5€ την ώρα. 1
Johny Q Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Όντως δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος (whatever that means) επίσης δεν βρίσκω το λάθος στο σκεπτικό ότι εκεί που υπάρχουν πιτσιρίκια θα ανοίξω κάτι που τα προσελκύει. Όσο για το "γιατί εγώ κι όχι οι άλλοι" με κούφανες. Ας διορθώσει κάποιος το τίτλο,(επιχειρείν). Ξέχνα τα νετκαφέ,οι πάκηδες έχουν στα πλυντήριά τους με λιγώτερο από 0.5€ την ώρα. Μπορώ να τον διορθώσω εγώ; Πίστευα είναι μια καλή λύση.
Flexeril Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ναι,μπορείς,επεξεργασία>χρήση πλήρους επεξεργαστή κειμένου. Μόνο το φαΐ και το πιώμα δουλεύει σήμερα. Α και τα ναρκωτικά/λαθροτσίγαρα.
michael92 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δεν το θεωρώ απαραίτητα κακή λύση, αν μπορείς να χτυπήσεις τις τιμές. Γνώμη μου είναι αν το κάνεις να το κάνεις κάπως έτσι. Gaming PCs: 1.5e την ώρα Δεινόσαυρους για browsing και απλά games: 0.5e την ώρα (Δεν εννοώ PC 10ετίας αλλά low consumption PCs χωρίς κάρτα γραφικών για να καίνε και λίγο ρεύμα). Επίσης μπορείς να διοργανώνεις διάφορα events αλλά και να προσφέρεις μέσα καφέ, snack, γλυκά και αναψυκτικά σε πολύ χαμηλές τιμές. Προφανώς το netcafe θα το χεις μόνος σου και θα δουλεύεις 18ωρα αν θες να βγάλεις λεφτά.
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Όσο για το "γιατί εγώ κι όχι οι άλλοι" με κούφανες. Γιατί ΕΣΥ μπορείς να ανοίξεις ένα μαγαζί που δε τολμά να ανοίξει κάνείς άλλος? Ποιό είναι το "ξεχωριστό" προσόν σου ή δυνατότητά σου? Πιθανές απαντήσεις σου: - ένα τέτοιο μαγαζί απαιτεί να ρίξεις μπροστά λεφτά που έχω μόνο εγώ - ένα τέτοιο μαγαζί απαιτεί γνώσεις που έχω μόνο εγώ - έχω στο μυαλό μου μια ιδέα που δε την έχει σκεφτεί κανένας άλλος, να παίζουν πιστσιρίκια WOW με χρυσόψαρα να τους γαργαλάνε τα πόδια - έχω τα μεγαλύτερα βυζιά κλπ κλπ 1
panagos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Τα Internet καφέ υποφέρουν τα τελευταία χρόνια. Θυμάμαι εποχές που πηγαίναμε και μας χρέωναν 1000δρχ την ώρα (πολλά λεφτά για μαθητή)! Τέλος πάντων, σήμερα σχεδόν παντού προσφέρεται δωρεάν wifi, πολλοί έχουν 3g και όλοι έχουν pc με μια γρήγορα σύνδεση στο σπίτι τους. Γιατί να πάνε στο νετ καφέ να παίξουν όταν μπορούν μέσα σε λίγη ώρα να κατεβάσουν το παιχνίδι; Ο μόνος τρόπος πιστεύω για να "πιάσει" είναι να διοργανώνει events και tournaments με δώρα, να έχει membership με κάρτες, και να έχει πολύ καλές τιμές, προσφορές και πλαφόν - 10 ευρώ για όλη μέρα πχ.
Backpacker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Έχω ένα φιλαράκι μου στην πόλη καταγωγής μου...βγάζει έναν αξιοπρεπέστατο μισθό το παιδί...αυτός ήταν σαν και σένα..δεν έβρισκε δουλειά(2 χρόνια άνεργος) στον τομέα του (παιδαγωγικό τελείωσε) δεν έβλεπε μέλλον και είχε ένα ακίνητο το οποίο ήταν ξενοίκιαστο κοντά στα 2 χρόνια...με ένα κεφαλαιάκι 15.000(5.000 είχε αυτός στην άκρη και πήρε ένα 10.000 δάνειο με εγγυητή τον πατέρα του) έφτιαξε το μαγαζάκι με 30 pc μέσα...μετά από 15 μήνες λειτουργίας πλέον έχει ένα σταθερό καθαρό κέρδος γύρω στο 1,500 ευρώ τον μήνα...βέβαια αυτός τα μόνα έξοδα που έχει πλέον ρεύμα/τέβε/ιντερνετ γιατί ο χώρος είναι δικός του και δουλεύει ο ίδιος μέσα κάνα 12-15 ώρες την ημέρα στην ξεφτίλα..και τις υπόλοιπες ώρες τον βοηθάει είτε η αδερφή του είτε κάνα φιλαράκι..και μια φορά που άνοιξε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είχε και ένα παιδί από Τρίτη μέχρι και Σάββατο 6 ώρες την ημέρα για 6 μήνες χωρίς να βάζει αυτός τπτ απ'την τσέπη του. Στην αρχή τον βοήθησε πολύ και ο πρώτος του ξάδερφος που έχει τελειώσει ΤΕΙ Πληροφορικής και του έκανε τρελή τιμή για τις εγκαταστάσεις και τις καλωδιώσεις και τον έχει και μόνιμο συνεργάτη για τα εκάστοτε που χρειάζονται πάντα.. Το μαγαζί είναι 80 τετραγωνικά περίπου έχει 2 γυμνασιολύκεια κοντά του και ένα δημοτικό πρωινό/απογευματινό...έχει και ένα παταράκι 25 τετραγωνικά στο οποίο εδώ και 3 μήνες έχει χώσει 3 55άρες τηλεοράσεις με δερμάτινους καναπέδες και παιχνιδομηχανές (ps.xbox,wii) και μόνο από κει πλέον βγάζει το ΤΕΒΕ του να φανταστείς...(έχει και μερικούς μόνιμους στην γειτονιά που είναι άσχετοι από υπολογιστές και τέτοια και τους πουλάει τις τελευταίες ταινίες που βγαίνουν κάθε φορά..πριν ρθουνε σε σινεμάδες ελλάδα ή σε dvd club κάνα 2ευρω την μία και βγάζει και από κάνα εξτραδάκι) Αλλά θέλει πολλές ωρες δουλειάς...όχι ότι είναι τίποτα κουραστικό βέβαια προς θεού...λίγο να γουστάρεις τους υπολογιστές θα είναι ο παράδεισος σου εκεί μέσα αλλά πρέπει να είσαι όλη την μέρα και νύχτα στο μαγαζί για να έχεις τα λειτουργικά στον πάτο..γιατί αν αρχίσεις να δίνεις μεροκάματα θα καταλήξεις να βγάζεις όσα και ο υπάλληλος σου.....ενώ τώρα έχει κάνει απόσβεση ήδη πάνω απ'το μισό δάνειο και του έχουν μείνει κάτι λιγότερα από 4.000 χρέος στην τράπεζα...μέχρι τον Σεπτέμβρη θα ξεχρεώσει. Τώρα εσύ τι κεφάλαιο έχεις?Έχεις δικό σου χώρο ή θα νοικιάζεις και αν ναι πόσο νοίκι έχεις βρει περίπου? Άποψη μου πάντως αν δεν έχεις δικό σου χώρο δύσκολα να βγάζεις καλό κέρδος... 4
Johny Q Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Χώρος όχι δεν υπάρχει, αλλά δε θα δυσκολευτώ να πετύχω καλή τιμή. Όλα ξενοίκιαστα έχουνε μείνει. Το κεφάλαιο είναι στα 20.000 χωρίς δάνειο. Οπότε αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το δω στην πορεία. Δεν έχω πρόβλημα με το ωράριο έτσι κι αλλιώς στην καφετέρια που είμαι τώρα βαράω 10ωρα για πλάκα και απλήρωτα. Άρα το μόνο "αγκάθι" είναι ότι δν θα γλυτώσω αυτά που γλύτωσε ο φίλος σου απ τον χώρο.
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Οι γονεις πλεον δεν εχουν χρηματα για να δινουν στα πιτσιρικια για να πηγαινουν στα νετ καφε.εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει σωστη επιλογη?εχει κανενα περιπτερο εκει κοντα?εχει κανενα μαγαζι με χαρτικα ειδη?
Johny Q Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Οι γονεις πλεον δεν εχουν χρηματα για να δινουν στα πιτσιρικια για να πηγαινουν στα νετ καφε.εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει σωστη επιλογη?εχει κανενα περιπτερο εκει κοντα?εχει κανενα μαγαζι με χαρτικα ειδη? Περίπτερο ναι έχει. Γιατί;
Backpacker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Χώρος όχι δεν υπάρχει, αλλά δε θα δυσκολευτώ να πετύχω καλή τιμή. Όλα ξενοίκιαστα έχουνε μείνει. Το κεφάλαιο είναι στα 20.000 χωρίς δάνειο. Οπότε αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το δω στην πορεία. Δεν έχω πρόβλημα με το ωράριο έτσι κι αλλιώς στην καφετέρια που είμαι τώρα βαράω 10ωρα για πλάκα και απλήρωτα. Άρα το μόνο "αγκάθι" είναι ότι δν θα γλυτώσω αυτά που γλύτωσε ο φίλος σου απ τον χώρο. Όπως είπε και ο Thanos από πάνω σίγουρα τα νετ καφέ είναι σε παρακμή...δεν το συζητάμε αυτό...ο μόνος κλάδος που είναι σε τέτοια παρακμή επίσης πιστεύω είναι τα DVDάδικα..όπως και να το κάνουμε έχουν κάνει τον κύκλο τους... Αν δεν έχεις δικό σου χώρο δεν είναι μόνο το ανέβασμα των λειτουργικών που ανεβαίνει κατακόρυφα είναι και το πόσα λεφτά πρέπει να ρίξεις στο μαγαζί που θα βρεις για να το κάνεις μαγαζί...(εμένα στο μαγαζί του φίλου μου ήταν πιο πριν καφετέρια και το μαγαζί ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση καθώς ο προηγούμενος είχε ρίξει χρήμα και το είχε φτιάξει πολύ ωραία π.χ τοίχους,τουαλέτες,τζαμαρίες,φωτισμούς,ηλεκτρολογικά και τέτοια και πολλά από μέσα τα κράτησε καθώς του χρωστούσε ο προηγούμενος κάποια ενοίκια όταν έφυγε)...στην περίπτωση του φίλου μου πιστεύω το μαγαζί που έκανε είναι ο ορισμός του value for money..τέτοια επιχείρηση με τέτοιο ευτελέστατο κεφάλαιο δεν πιστεύω ότι γίνεται στο 99% των περιπτώσεων... Επίσης το να μην έχεις δικό σου χώρο σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζεις κεφάλαιο και για τους πρώτους μήνες που θα μπαίνεις μέσα εννοείτε μέχρι να φτιάξεις όνομα και να αρχίσεις να αποκτάς πελατεία και θαμώνες..στην περίπτωση του φίλου μου αυτό δεν ίσχυε..έπρεπε δλδ απ'την αρχή ίσα ίσα να βγάζει 520 ευρω τον μήνα (ρευμα,τεβε,ιντερνετ) ποσό που όπως και να το κάνουμε το μαζεύεις στην ξεφτίλα...έτσι δεν κινδύνευε να μπει μέσα...αν είχε ενοίκιο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα...άλλη πίεση χρόνου και πρέπει να καθιερωθείς πολύ πιο γρήγορα σαν στέκι στην περιοχή.
zio10 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Νομίζω η καλή εποχή των net café έχει περάσει. Λίγα έχουν μείνει πλέον. Έχουν αρκετά έξοδα και στο να στηθούν και στο να συντηρηθούν. Με τόσο χαμηλές τιμές που χρεώνουν ανά ώρα απορώ πως βγαίνουν! Ψάξε πχ να δεις πόσα θα πληρώνεις για internet κάθε μήνα ή πόσα χρήματα θα χρειαστείς για να αγοράσεις τα παιχνίδια και που θα πρέπει συνέχεια να αγοράζεις τα καινούργια. Βάλε και τις αναβαθμίσεις που χρειάζονται κάθε ένα διάστημα συν τα πάγια έξοδα για ένα μαγαζί, για μένα να το σκεφτείς πολύ καλά και να βάλεις κάτω τα νούμερα να δεις πόσο θα σου κοστίσει και πόσα θα πρέπει να βγάζεις την ημέρα/μήνα για να μη μπαίνεις μέσα
lepaterious Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Φτιαξε ενα μαγαζι μονο με ps4 και fifa και κανα ραλακι και βαλε 50 λεπτα το μισαωρο να δεις ποσα πιτσιρικια θα ερθουν. Παρε 4 ps4 και κανε δουλεια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα