Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέγεται internship και δεν είναι νέο φρούτο ούτε και θέμα για καταγγελίες και τα ρέστα. http://en.wikipedia.org/wiki/Internship

Είναι μία πολύ decent κατάσταση για όσους νέο-εισερχόμενους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία και για όσους επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και να γλιτώσουν έξοδα (έχοντας βέβαια και μειωμένες επιδόσεις από τους εργαζόμενους). 

Μερικές φορές ο εργαζόμενος με αυτό το καθεστώς αμείβεται αλλά και μερικές όχι. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδίδει όσο ένας έμπειρος αλλά δεν κοστίζει και όσο ένας τέτοιος. Επίσης, μιας και είναι νέο-εισερχόμενος φέρνει και νέες μεθόδους και απόψεις που ανοίγουν δρόμο και για τους επόμενους νέους. 

Αλλά, όπως με όλα, σε ένα νέο κράτος που από την δημιουργία του μαστίζεται από την κουτοπονηριά της Ανατολής οι κάτοικοί του κοιτάνε μόνο πώς θα χρησιμοποιήσουν κάτι νέο για να κάνουν με περισσότερη λαμόγια ό,τι κάνανε πριν και βάσει αυτού κρίνουν και ό,τι νέο (εξ ίδιων κτλ). 

Φαντάζομαι πόσο γελοίο θα φαίνεται το concept της καταγγελίας ενός ad για internship σε αναπτυγμένες χώρες... 

• Like 8
  • Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν αναιρώ κάτι. Δε δέχομαι να δουλέψω για κατώτατο. Δεν δέχομαι.-

Προτιμώ να κάνω 5-6 μήνες πρακτική για να μάθω αυτό που θέλω κι από εκεί και πέρα αποφασίζω το πώς θα κινηθώ. Αν δεν υπάρχει κενή θέση εργασίας και παρ'όλα αυτά δέχονται να μπω στην ομάδα τους, είμαι ευγνώμων. Θα κερδίσουν από εμένα, αλλά κερδίζω κι εγώ. 

Αν ο Α και ο Β πιστεύει ότι αυτό είναι μάταιο - γνώμη του.

Δεν δέχεσαι κατώτατο μισθό αλλά δέχεσαι τζάμπα;

Δημοσ.

αναιρεις τα λεγομενα σου  ο ιδιος απο την στιγμη που περνεις τον κατωτατο εισαι ανιδικευτο προσωπικο,με την εμπειρα της εργασιας αποκτας πλεον ειδικευση και εμπειρια και ενδεχομενως και καλυτερο μισθο...

πριν βρεθω στη θεση που μαι ημουν ανεργος 9 μηνες ,δουλειες για να δουλεψω ειχα αλλα ηθελαν σκλαβους ,και γιια να σε προλαβω το ανεργειακο ειναι 6 μηνες απλα παντα εκαννα τα κουμαντα μου για τετοιες περιπτωσεις .οι σοβαρες εταιριες που λες σε καμια περιπτωση δεν θα θελαν προσωπικο δωρεαν ,να το θεσω αλλιως ,αν ημουν  σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα περνα ποτε καποιον που θα ρθει να μου πει να δουλεψω δωρεαν  γιατι σημαινει οτι το ατομο δεν εχει α) αυτοεκτιμηση και διεκδικητικοτητα και β) δεν θα θελα προσωπικο που δεν εχει καποιιο οραμα για τον εαυτο του και θεωρει οτι η οποια του εργασια δεν αξιζει αμοιβη...

Εγω τελιωσα τις σπουδες μου το 2011 αν εξαιρεσεις οτι το 12 δεν κοιταξα για δουλεια για σοβαρους πρωσοπικους λογους ειμαι 2 χρονια ανεργος , δυστηχως εχω μηδενικη προυπηρεσια οποτε για μενα θα ηταν ενας λογος να παω .

Υπαρχουν μεγαλες εταιρειες που κατα καιρους διαλεγουν νεους για να τους δωσουν εμπειρια δεν το θεωρω κακο αρκει να μαθαινεις και οχι να σε εχουν για φωτοτυπιες και καφεδες.

Δημοσ.

Εγω τελιωσα τις σπουδες μου το 2011 αν εξαιρεσεις οτι το 12 δεν κοιταξα για δουλεια ειμαι 2 χρονια ανεργος , δυστηχως εχω μηδενικη προυπηρεσια οποτε για μενα θα ηταν ενας λογος να παω .

Υπαρχουν μεγαλες εταιρειες που κατα καιρους διαλεγουν νεους για να τους δωσουν πηρα δεν το θεωρω κακο αρκει να μαθαινεις και οχι να σε εχουν για φωτοτυπιες και καφεδες.

Η κεντρική ιδέα της εφαρμογής της "πρακτικής" εν ελλάδι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα μάθει ο "εργαζόμενος" τίποτα, που ρώτησε κάποιος (εκτός από το ότι θα μάθει να είναι πιο καχύποπτος στο μελλον)

Δημοσ.

Ναι. Πρακτική λέγεται. 

και σε λιγο καιρο που θα ψαχνεις δουλεια θα ζητανε μονο ατομα για πρακτικη

oh wait,αυτο γινεται ηδη.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι. Πρακτική λέγεται. 

Δηλαδή αν ο άλλος γράφει πρακτική, είσαι εντάξει, δεν το θεωρείς εκμετάλευση.

Δημοσ.

Η κεντρική ιδέα της εφαρμογής της "πρακτικής" εν ελλάδι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα μάθει ο "εργαζόμενος" τίποτα, που ρώτησε κάποιος (εκτός από το ότι θα μάθει να είναι πιο καχύποπτος στο μελλον)

Δυστηχως ετσι ειναι πλεον φυσικα θα κανεις στην αρχη χαμαλικη αλλα να σου μαθουν και πεντε πραγματα, αλλα μην σε παραξενευει αυτο εδω υπαρχουν ατομα που τους λεω οτι ειμαι μηχανικος τε και κοιταω για τεχνικες εταιρειες και με κοιτανε με ενα υφος τι λες αν δεν πας 10 χρονια να σκαβεις και να κουβαλας πως θα πας σε γραφειο λες και ειναι αυτη η δουλεια ενος μηχανικου.

Δηλαδή αν ο άλλος γράφει πρακτική, είσαι εντάξει, δεν το θεωρείς εκμετάλευση.

στην πρακτικη εισαι ακομα μαθητης-φοιτητης αρα ειναι μερος της εκπαιδευσεις σου ενω μετα εισαι επαγγελματιας 

Δημοσ.

αλλα μην σε παραξενευει αυτο εδω υπαρχουν ατομα που τους λεω οτι ειμαι μηχανικος τε και κοιταω για τεχνικες εταιρειες και με κοιτανε με ενα υφος τι λες αν δεν πας 10 χρονια να σκαβεις και να κουβαλας πως θα πας σε γραφειο λες και ειναι αυτη η δουλεια ενος μηχανικου.

Δεν πειράζει, άστους να σκάνε μέσα στην μιζέρια τους και τον κομπλεξισμό τους κατακρίνοντας τους νέους που ψάχνουν δουλειά. Εσύ πάλεψε και μην τους δίνεις σημασία.

Να τους δώ βέβαια όλους αυτούς με τις δήθεν γραφειάρες και τις τεχνικές εταιριάρες όταν θα τους έρχονται τα ραβασάκια από το ΚΕΑΟ και την εφορία με τις οφειλές του ΤΣΜΕΔΕ.

Δημοσ.

Οκ, ναι για την πρακτική αλλά ακόμα και εκεί δίνουν ένα μισθό. Εδω λέμε για τελείως τζάμπα.

νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενη να σου κολλανε τα ενσημα και να σου παρεχουν εξοδα κινησης πχ καρτα οασα

Δεν πειράζει, άστους να σκάνε μέσα στην μιζέρια τους και τον κομπλεξισμό τους κατακρίνοντας τους νέους που ψάχνουν δουλειά. Εσύ πάλεψε και μην τους δίνεις σημασία.

Να τους δώ βέβαια όλους αυτούς με τις δήθεν γραφειάρες και τις τεχνικές εταιριάρες όταν θα τους έρχονται τα ραβασάκια από το ΚΕΑΟ και την εφορία με τις οφειλές του ΤΣΜΕΔΕ.

να ηταν μονο αυτοι καλα θα ηταν και γνωστοι που δεν σπουδασαν την ιδια νοοτροπια εχουν και σε κραζουν κιολας οτι εισαι ψωναρα, ζεις στον κοσμο σου κλπ κλπ

Δημοσ.

Ναί σιγά την σούπερ προϋπηρεσία που θα έχει και θα προκύψει πρόβλημα με την συστατική επιστολή.

Άραγε σε περιπτώσεις εθελοντικής εργασίας υπάρχει τρόπος να δηλώνεται κάποιος στο ΙΚΑ και να φαίνεται οτι εργάζεται εθελοντικά? Η τελικά πρέπει να παίρνει μισθό για να μπαίνει ένσημο επί του μισε

Αρχικα εγω νομιζα οτι οταν τελειωσει καποιος την εθελοντικη εργασια θα παρει μεν μια συστατικη επιστολη αλλα ομως ισως να μην  εχει σφραγιδα. και λεω χωρις σφραγιδα καθως νομιζα οτι ο ορος "εθελοντικη εργασια" δεν υφισταται  και ετσι θα ηταν ρισκο η εκαστοτε εταιρια να εβαζε σφραγιδα στη συστατικη επιστολη και ουσιαστικα να ελεγε οτι ΝΑΙ τον απασχολουσα (και σε μια διασταυρωση στοιχειων να φαινοταν οτι τον απασχολουσε παρανομα="εθελοντικα"). ΑΛΛΑ τελικα δεν ειναι παρανομα καθως οντως υφισταται η εθελοντικη εργασια. ισως με καποιες προυποθεσεις αλλα υφισταται.

με καθε επιφυλαξη.

Δημοσ.

Δεν αναιρώ κάτι. Δε δέχομαι να δουλέψω για κατώτατο. Δεν δέχομαι.-

Προτιμώ να κάνω 5-6 μήνες πρακτική για να μάθω αυτό που θέλω κι από εκεί και πέρα αποφασίζω το πώς θα κινηθώ. Αν δεν υπάρχει κενή θέση εργασίας και παρ'όλα αυτά δέχονται να μπω στην ομάδα τους, είμαι ευγνώμων. Θα κερδίσουν από εμένα, αλλά κερδίζω κι εγώ. 

Αν ο Α και ο Β πιστεύει ότι αυτό είναι μάταιο - γνώμη του.

Δυστυχως για εσενα αν πας αμισθι καπου απλα δεν θα σου μαθουν τιποτα. Απλα θα σε φορτωσουν με ογκο εργασιας με τετοιο τροπο ωστε οι αλλοι να καθονται και να μπορεσουν να παρουν τις αδειουλες τους με ανεση. Το αμισθι απο μονο του σημαινει οτι δεν δινεις την πρεπουσα σοβαροτητα στο προσωπο σου και επιπλεον οτι για να το κανεις αυτο σημαινει οτι εχεις αρκετες πλατες ετσι ωστε να τη βγαζεις ανετα 6 μηνες χωρις να παιρνεις μια. 

Δεν παω στα ποιο βαθεια να αρχισω να μιλαω για ειδος ειδικευσης, ζητηση, μισθολογικη κλιμακα κτλ γιατι θα μου παρει σεντονια. Γενικα απλα εχε στο μυαλο σου οτι θα σε εκμεταλευτουν χωρις επι της ουσιας ομως να μαθεις τιποτα. Ενα απλο τσιρακι θα εισαι και τιποτα παραπανω. 

• Like 1
Δημοσ.

http://euractiv.gr/ekpaideysi/i-amisthi-praktiki-askisi-orgizei-toys-neoys-stin-eyropi

http://www.forbes.com/sites/realspin/2014/01/16/why-your-unpaid-internship-makes-you-less-employable/

Τουλαχιστον εκει προβληματιζονται , δεν χοροπηδανε απλως απο χαρα στο ονομα της προοπτικης

Δημοσ.

κλαίω με αυτά που βλέπω εδώ μέσα, τι θα πεί πρακτική/δοκιμαστικό κλπ κλπ?

μούφες είναι, απο την στιγμή που παράγεις(έστω και λιγότερο απο κάποιον έμπειρο) πρέπει να αμοίβεσαι.

το έχουν βρεί τώρα για να βγάζουν δουλειά τζαμπέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...