Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

25ευρώ? Μάλλον πλάκα κάνεις φίλε μου. Μπορεί αυτό να είναι το μέσο μεροκάματο, δεν το γνωρίζω. Φίλος μου πρίν 1 χρόνο έψαχνε δουλειά ως σερβιτόρος, βέβαια κατά 80% θα έφευγε έξω απλά έψαχνε μήπως και τελευταία στιγμή βρεί κάποια δουλειά εδώ και αποφύγει το εξωτερικό, σε μια δουλειά του είπανε για 10 ώρες την ημέρα σερβιτοριλίκι με 15 ευρώ χωρίς ένσημα, εννοείται δεν ασχολήθηκε άλλο και έφυγε για Λονδίνο.

Ναι αλλα με τα tips παει πανω απο 25ε. Και στους ντελιβερι μπορεί και να μην δίνουν τίποτα ,αλλα βγάζουν χρήματα απο τα tips

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Οχι ρε τρόμπα δεν θα μου πεις εσυ τι θα κάνω στην ζωη μου. Και θα κάτσω και μπορει να πάρω και δευτερο και τρίτο πτυχίο και μπορει να σου τραβήξω καμια μπουνιά στην μούρη γιατι έτσι μου κάπνισε. deal with it

Πάρε όσα πτυχία θέλεις μόνο σε παρακαλώ, μη με χτυπήσεις

Δημοσ.

Πάρε όσα πτυχία θέλεις μόνο σε παρακαλώ, μη με χτυπήσεις

αχααχα μην φοβάσαι ρε συ δεν είμαι βίαιος. Το έγραψα πανω στα νεύρα μου :P

Δημοσ.

Ναι αλλα με τα tips παει πανω απο 25ε. Και στους ντελιβερι μπορεί και να μην δίνουν τίποτα ,αλλα βγάζουν χρήματα απο τα tips

Τα tips κάθε δουλειάς δεν μπορείς να τα υπολογίσεις μέσα στο μεροκάματο όμως αφού δεν είναι κάτι σταθερό, δεν είναι σε όλες τις δουλειές και δεν είναι για όλους τα ίδια

Δημοσ.

Τι είναι τα tips? Εννοείς μπουρμπουάρ και τέτοια? Αυτά έχω την αίσθηση οτι απλά δεν υπάρχουνε πλέον και δεν κάθεται σχεδόν κανείς να δώσει....

Δημοσ.

Τι είναι τα tips? Εννοείς μπουρμπουάρ και τέτοια? Αυτά έχω την αίσθηση οτι απλά δεν υπάρχουνε πλέον και δεν κάθεται σχεδόν κανείς να δώσει....

Υπάρχουν δουλειές που έχουν αλλά είναι άλλο πράγμα από το μεροκάματο που θα παίρνεις

Δημοσ.
Αν το κράτος απαγόρευε αυτές τις αγγελίες, θα υπήρχαν οι θέσεις απλά σε πιο ''εσωτερικό κύκλο?'' Μάλλον ναι.

Τι εννοείς σε πιό "εσωτερικό κύκλο"?

Ε ψιτ πήγαινε εκει να δουλέψεις τζάμπα και επειδή ειναι καλά παιδιά αυτοι, μπορει στο τέλος να σου δωσουν και χαρτί προυπηρεσίας.

Ισα ίσα που αν το κράτος τις απαγόρευε δε θα έβρισκαν ούτε για ζήτω.

Είναι γνωστές οι αντιλήψεις του γνωστου που ανακάλυψε  το χαράτσι για την αμισθή εργασία και τους "μαθητευόμενους" με τη προοπτική πως θα μειώσουν το ποσοστό ανεργίας.

Ότι βγαίνει στη φόρα ειναι ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα. Μετράνε αντιδράσεις απλά.

Το κακό της υπόθεσης ειναι οτι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές. Και όχι αυτές δεν ειναι οι πολυεθνικές όπως θα πίστευαν κάποιοι. Διότι η πολυεθνική γνωρίζει πως αν δεν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει και αγορά.

Αντιθετα ο Μητσος ο Μπακάλης και κάτι μικροεπιχειρηματίες, κάνουν κρα για τέτοια κορόιδα που θα τους δουλεύουν δωρεάν.

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς,

άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδιγμένο ότι ότι απαγορεύει το κράτος αμέσως εξαφανίζεται ...

πχ ναρκωτικά, πουτάνες, κάπνισμα σε καφετέριες, ανασφάλιστη εργασία κλπ

Δημοσ.

Τι εννοείς σε πιό "εσωτερικό κύκλο"?

Ε ψιτ πήγαινε εκει να δουλέψεις τζάμπα και επειδή ειναι καλά παιδιά αυτοι, μπορει στο τέλος να σου δωσουν και χαρτί προυπηρεσίας.

Είναι γνωστές οι αντιλήψεις του γνωστου που ανακάλυψε  το χαράτσι για την αμισθή εργασία και τους "μαθητευόμενους" με τη προοπτική πως θα μειώσουν το ποσοστό ανεργίας.

Ότι βγαίνει στη φόρα ειναι ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα. Μετράνε αντιδράσεις απλά.

Το κακό της υπόθεσης ειναι οτι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές. Και όχι αυτές δεν ειναι οι πολυεθνικές όπως θα πίστευαν κάποιοι. Διότι η πολυεθνική γνωρίζει πως αν δεν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει και αγορά.

Αντιθετα ο Μητσος ο Μπακάλης και κάτι μικροεπιχειρηματίες, κάνουν κρα για τέτοια κορόιδα που θα τους δουλεύουν δωρεάν.

Στην ελλαδα οι δουλειες δινονται σε γνωστους και μετα αν δε βρισκουν πανε μεσω βιογραφικών. 

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς,

άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδιγμένο ότι ότι απαγορεύει το κράτος αμέσως εξαφανίζεται ...

πχ ναρκωτικά, πουτάνες, κάπνισμα σε καφετέριες, ανασφάλιστη εργασία κλπ

Διότι η τζάμπα εργασία και η σχέτη της με τα ναρκωτικά, τις ιερόδουλες κτλ ειναι άμεση.:P

Στην ελλαδα οι δουλειες δινονται σε γνωστους και μετα αν δε βρισκουν πανε μεσω βιογραφικών.

Oι δουλειές. Όχι η δουλεία.

Δημοσ.

Διότι η τζάμπα εργασία και η σχέτη της με τα ναρκωτικά, τις ιερόδουλες κτλ ειναι άμεση. :P

Α. Παρέβλεψες το τελευταίο "ανασφάλιστη εργασία" που είναι παράνομη αλλά κάθε άλλο από "εξαφασνισμένη"

Β. Ναι είναι άμεση ... η αδυναμία του ελληνικού κράτους να ελέγξει αυτό που απαγορευει είναι ουσιαστικά η ίδια σε όλους τους τομείς.

• Like 1
Δημοσ.

Οι φίλοι φίλων θα πήγαιναν. Τα παιδιά τους, ανίψια, θα πήγαιναν. 

Η πραγματικότητα  είναι πως αυτά τα φαινόμενα δεν σταματάνε με νόμους. Μπορείτε να παραπονιέστε όσο θέλετε και δικαίωμά σας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αν υπάρχει μια ''αγορά'' για αυτές τις θέσεις εργασίας, ο νόμος που τις απαγορεύει, αναιρείται από την αγορά.

O DrLo παραπάνω συμπληρώνει το μήνυμά μου.

Δημοσ.

Α. Παρέβλεψες το τελευταίο "ανασφάλιστη εργασία" που είναι παράνομη αλλά κάθε άλλο από "εξαφασνισμένη"

Β. Ναι είναι άμεση ... η αδυναμία του ελληνικού κράτους να ελέγξει αυτό που απαγορευει είναι ουσιαστικά η ίδια σε όλους τους τομείς.

Α. Αν θέλεις να γράψεις κάτι συγκεκριμένο, γράψε μονο αυτό. Μην το αφηνεις τελευταιο...

Β. Πες μου ΜΙΑ χώρα του κόσμου που δεν έχει ναρκωτικά, ιερόδουλες, ανασφάλιστη εργασία.

Δεν ειναι θέμα αδυναμίας. ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ να εφαρσμόσει τον νόμο σε βαθμό που οντως θα υπάρχει καταστολη των φαινομένων. Μεταξύ μας, κανεις δεν θέλει. Η κονομα ειναι μεγάλη.

Η άποψή μου ειναι πως αν η δωρεάν εργασία κρινόταν παράνομη θα το ξανασκεφτόταν ο νέος που θα ηθελε να πάει για να πάρει αυτο το περιβόητο χαρτί προυπηρεσίας.

Είπαμε τέτοιες πρακτικές θα ευνοησουν κάποιους εξυπνάκιδες..

Οι φίλοι φίλων θα πήγαιναν. Τα παιδιά τους, ανίψια, θα πήγαιναν.

Μόνο με τη προοπτικη οτι είτε θα πάρει κάποιο βαρβάτο χαρτι στα χέρια του, ειτε θα προσληφθει στην εταιρία. Προσωπικά δεν ξέρω πολλά κορόδια πλέον. Και επειδη ο κόσμος έχει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κάτι τέτοια σιγά σιγά πεθαίνουν. Οπως έχουν πεθάνει και ψάχνουν ακομα για χαζους, αυτές οι απατεωνοεταιρίες που στέλνουν φοιτητές να πουλάνε εικόνες και μπλοκ-στυλο με ποσοστά πώλησης.

Κάτι τέτοια τα κάνουν πλέον μονο όσοι δεν έχουν ενημερωθεί ή όσοι πραγματικά δεν έχουν κάτι να χάσουν (εκτος απ τον κόπο τους)

Δημοσ.

Α. Αν θέλεις να γράψεις κάτι συγκεκριμένο, γράψε μονο αυτό. Μην το αφηνεις τελευταιο...

Όχι δε θέλω να γράψω κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να γράψω όσα παραδείγματα ΓΟΥΣΤΑΡΩ ... πειράζει ?

Β. Πες μου ΜΙΑ χώρα του κόσμου που δεν έχει ναρκωτικά, ιερόδουλες, ανασφάλιστη εργασία.

Μπορώ να σου πω χώρες που έχουν περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία στον έλεγχο της παράνομης εργασίας. Ο κόσμος μας δεν είναι "ψηφιακός" 0 ή 1 ... 

Δεν ειναι θέμα αδυναμίας. ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ να εφαρσμόσει τον νόμο σε βαθμό που οντως θα υπάρχει καταστολη των φαινομένων.

Έχει σημασία αν δε μπορεί ή αν δε θέλει ?

Μεταξύ μας, κανεις δεν θέλει. Η κονομα ειναι μεγάλη.

Η άποψή μου ειναι πως αν η δωρεάν εργασία κρινόταν παράνομη θα το ξανασκεφτόταν ο νέος που θα ηθελε να πάει για να πάρει αυτο το περιβόητο χαρτί προυπηρεσίας.

Η δωρεάν εργασία ΕΙΝΑΙ παράνομη (τουλάχιστον όπως περιγράφεται παραπάνω)

Είπαμε τέτοιες πρακτικές θα ευνοησουν κάποιους εξυπνάκιδες..

Δημοσ.

Είναι θέμα αδυναμίας. Δε μπορείς να επιβάλλεις στον άνθρωπο να μην κάνει αυτό που θέλει. Ακόμα και στη Βόρειο Κορέα υπάρχει μαύρη αγορά με δολάρια και τύποι που την κοπανάνε από τα σύνορα και είμαι σίγουρος, πορνεία, τζόγος, ναρκωτικά. Τα ίδια και σε πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα, εκτός και αν τα μάθαιναν με το που έπεφτε το καθεστώς, πράγμα που αμφιβάλλω σφόδρα. 

Και ποια κονόμα? Όταν στη Δανία απαγορεύεται η πορνεία και γεμίζουν τα μπουρδέλα της Γερμανίας, ποιος κερδίζει και επηρρεάζει την πολιτική της Δανίας? Οι νταβατζήδες της Γερμανίας? Το κράτος το συμφέρει η ανασφάλιστη εργασία? Το να φεύγουν οι επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας? Το να δουλεύουν όλοι μαύρα? Ή αμμισθί? Και αν έβγαινε ένας ακόμα πιο αυστηρός νόμος , θα άλλαζε τίποτα? Όπως και στα ναρκωτικά? Δε νομίζω.

Βγαίνουν οι επιχειρηματίες και ζητάνε περισσότερους εθελοντές από την κυβέρνηση? Σιγά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...