Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Υπαρχουν εταιριες οι οποιες (οπως σωστα γραφει ο Τιμον), θα δωσουν την εργασιακη εμπειρια που χρειαζεσαι για το μελλον σου. Επισης υπαρχουν κι εταιριες (οπως παλι σωστα γραφει ο haris), οι οποιες θα σε παρουν απλα για να τους φερνεις τους καφεδες και να βγαζεις το σκυλο βολτα.

Το αν θα πας, και τελικως κατσεις σε μια απο τις δευτερες εταιριες (ενω ο σκοπος σου ειναι η εργασιακη εμπειρια), τοτε ειναι δικη σου βλακεια. Αυτο φαινεται μια χαρα απο τις πρωτες, πας μια βδομαδα, κι αν δεις οτι τελικα ηθελαν πακιστανο, απλα τους ριχνεις μια μουντζα και την κανεις, δε χανεις τιποτε. 

Αν συμπεριφερθουν ολοι οι "εθελοντες" σωστα, πολυ γρηγορα οι εταιριες αυτες, απλα θα παψουν να παιρνουν κοσμο. Στην τελικη, ουτε φοβο εχεις μη χασεις το μεροκαματο, ουτε μη σου βγει το ονομα.

• Like 2
  • Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ή εγώ έχω γίνει πολύ κακόπιστος ή υπάρχουν ακόμα εκεί έξω πολλοί υπεραισιόδοξοι.

Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι σήμερα, με τον μεσαίωνα που ζούμε, θα σε πάρει κάποιος και δεν θα σε χώσει σε απλές χαμαλοδουλειές (φτιάξε τα ντοσιέ στην αποθήκη, τρέχα να πάρεις καθαριστικά, κλπ) αλλά θα μπει στην διαδικασία να σου εξηγήσει την ουσιαστική διαδικασία;;;

Πραγματικά, αν υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που "εργάζεται" με αυτό τον τρόπο και πέρα από την ελπίδα του "να κάνω γνωριμίες" έχει αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του ας μας το πει.

Νομίζω πως πολλοί (κι εγώ μέσα) έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι. Αλλά κάτι υπαρκτό και όχι τις αερολογίες και τους ευσεβείς πόθους του καθενός μας μέσα σε ένα φόρουμ

Ότι τι δηλαδή; Θα πας εσύ χωρίς να πληρώνεσαι για να αποκτήσεις εμπειρία και θα κάτσεις εάν ο άλλος σου λέει να κάνεις την καθαριστήρια και εσύ δεν έχεις πάει εκεί για αυτή την δουλειά;

Και δεν θα φύγεις γιατί; Μην χάσεις τα λεφτά από την δουλειά; 

Έχουν γεμίσει ανεμόμυλους οι ορίζοντες αρκετών ανθρώπων....

Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.

Όπως φαίνεται, εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις ή δεν μπορείς να γράψεις αυτό που θέλεις. 

Και στις δύο περιπτώσεις μία βοήθεια θα σου έκανε καλό.

Δημοσ.

Ή εγώ έχω γίνει πολύ κακόπιστος ή υπάρχουν ακόμα εκεί έξω πολλοί υπεραισιόδοξοι.

Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι σήμερα, με τον μεσαίωνα που ζούμε, θα σε πάρει κάποιος και δεν θα σε χώσει σε απλές χαμαλοδουλειές (φτιάξε τα ντοσιέ στην αποθήκη, τρέχα να πάρεις καθαριστικά, κλπ) αλλά θα μπει στην διαδικασία να σου εξηγήσει την ουσιαστική διαδικασία;;;

Πραγματικά, αν υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που "εργάζεται" με αυτό τον τρόπο ( δηλαδή που ΔΕΝ τον χώσανε στις χαμαλοδουλειές) και πέρα από την ελπίδα του "να κάνω γνωριμίες" έχει αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του ας μας το πει.

Νομίζω πως πολλοί (κι εγώ μέσα) έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι. Αλλά κάτι υπαρκτό και όχι τις αερολογίες και τους ευσεβείς πόθους του καθενός μας μέσα σε ένα φόρουμ

Clear?

Δημοσ.

Clear?

Ε, μολις του φερεις τα καθαριστικα, τον χαιρετας και πας σπιτι σου. Τι σε κραταει;  Ο καλος μισθος ή η μελλοντικη αποκατασταση;

• Like 1
Δημοσ.

στη βδομάδα επάνω φευγεις, στο διμηνο πχ. που έχεις επενδυσει χρονο το σκεφτεσαι διπλά να φύγεις αν ξέρεις ότι ούτε βεβαιωση θα πάρεις ούτε τίποτα ;)

Δημοσ.

στη βδομάδα επάνω φευγεις, στο διμηνο πχ. που έχεις επενδυσει χρονο το σκεφτεσαι διπλά να φύγεις αν ξέρεις ότι ούτε βεβαιωση θα πάρεις ούτε τίποτα ;)

Μα ειναι δυνατον επι ενα διμηνο να τον εχουν για χαμαλη και τοτε να αποφασισει το χρονο που επενδυσε; Επι ενα διμηνο, που δεν εχει δει ακομη το εσωτερικο της εταιριας, δε του περασε απο το μυαλο;

• Like 1
Δημοσ.

Ε, μολις του φερεις τα καθαριστικα, τον χαιρετας και πας σπιτι σου. Τι σε κραταει;  Ο καλος μισθος ή η μελλοντικη αποκατασταση;

Ευτυχώς, γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι το αυτονόητο ήταν κάτι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς. 

Ή ότι δηλαδή ο κάθε εργοδότης θα είναι ένας άλλος Μακιαβέλη ο οποίος δεν τρέχει με την εταιρία του αλλά καταστρώνει σχέδια για το πως θα φερθεί τους 2 πρώτους μήνες και πως στους υπόλοιπους σε αυτούς που παίρνει χωρίς μισθό έτσι ώστε να σκεφτούν εάν θα φύγουν για να μπορέσει το εργοδότης να κερδίσει λεφτά από καθαρίστριες και αποθηκάριους. 

Δεν ξέρω τι μου φαίνεται πιο χαζό... κάποιος που θα σκεφτεί ότι μπορεί να παίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή αυτός που θα σκεφτεί να το κάνει... 

Δημοσ.

Ένα quote τότε, γιατί δεν κατάλαβα που και τι έγραψες. 

Υ.Γ. Και δεν μπορώ να καταλάβω... τι είναι "θεωρία" τελικά... μία θεώρηση που το βλέπει πραγματιστικά ή μία θεώρηση που είναι γεμάτη θεωρίες περί κεφαλαίου και κακών εργοδοτών; Οξύμωρο level over 9000. 

Δημοσ.

μαλιστα, υποθέτω δεν έχεις δοκιμάσει αυτο που προτεινεις; και επιμένεις όταν γράφουν τόσα άτομα ότι αυτα στην πράξη δεν ισχύουν; 

πραγματιστική θεωρηση λεμε.

Δημοσ.

μαλιστα, υποθέτω δεν έχεις δοκιμάσει αυτο που προτεινεις; και επιμένεις όταν γράφουν τόσα άτομα ότι αυτα στην πράξη δεν ισχύουν; 

πραγματιστική θεωρηση λεμε.

Αρα, που το  προβλημα; Απλα δεν πας.

Δημοσ.

Ρε μάγκες, γιατί μερικοί είστε τόσο απόλυτοι στις θέσεις σας; Ακόμα και αν έχετε δίκιο, δε σημαίνει πως έχουν και οι υπόλοιποι ανάλογες των δικών σας εμπειριών, ούτε πως έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Όπως πολύ σωστά γράφει ο pournaras, υπάρχουν εργοδότες και των δύο ειδών στην πιάτσα. Το κακό είναι όμως, πως ελέω οικονομικής κρίσης (!), αυτοί που ψάχνουν για μ@λάκες (μακροχρόνια άνεργους, φοιτητές, μη έχοντες αποδεδειγμένη με χαρτούρα προϋπηρεσία), έχουν τελευταία αυξηθεί, ή ίσως αποθρασυνθεί. 

Συμφωνώ επίσης με τον Pablo_Hasan: πολλές φορές το κίνητρο παραμονής σε κάποια ανούσια θέση είναι η ελπίδα μελλοντικής αποκατάστασης. Καλώς ή κακώς, δεν προσφέρουν όλοι internships, αλλά συχνά αρκούνται στο "έλα να μάθεις τη δουλειά, να δω αν τα πιάνεις κιόλας και αν είσαι καλός, το βλέπουμε για πρόσληψη". Κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερο περπατημένος εργαζόμενος ίσως αντιληφθεί το λάκκο στη φάβα, ο πιτσιρικάς απόφοιτος κάποιας σχολής όμως, τι να κάνει;

Από εκεί και πέρα, δεν είναι όλες οι δουλειές το ίδιο και κακώς γενικεύετε. Για παράδειγμα, προγραμματιστής δεν γίνεσαι χωρίς να ξέρεις να γράφεις κώδικα ανάλογο των απαιτήσεων μιας εμπορικής εφαρμογής, ούτε σερβιτόρος μπορείς να γίνεις αν δεν μπορείς να βαστήξεις δίσκο. Εκεί πάω πάσο, δούλεψε για λίγο αμισθί μπας και μάθεις τα κόλπα.

Όταν όμως π.χ. τσιμπάνε από σχετικά γνωστή εφημερίδα φοιτητές ή νέους αποφοίτους ΑΕΙ δημοσιογραφίας για "πρακτική", κατά την οποία τα καθήκοντά τους είναι η επαναδιατύπωση και το copy paste από άρθρα ανταγωνιστικών μέσων, τι παίζει; Ή ποια δουλειά ακριβώς θα μάθει ένας απόφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, όταν το μόνο του καθήκον είναι το κουβάλημα καλωδίων από και προς το φορτηγό του μπάμια εργολάβου;  

• Like 3
Δημοσ.

ποιό το πρόβλημα ρε παιδιά;Δεν καταλαβαίνω.Αν δεν σου αρέσει η μια εθελοντική εργασία ,ψαξε την επόμενη εθελοντική εργασία.Ολο και κάποια εθελοντική εργασία θα βρεις στα μέτρα σου, για να εκπληρωσεις τα ονειρά σου.Επιλογές να φάνε και οι κότες.

Συμβουλή.Παιδάκια.... αφήστε τους ρομαντισμούς κατα μέρος,σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε ακόμα και τζάμπα.Και ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ  ωρες αμα υπάρχει η εταιρική ανάγκη.Στην ανάγκη, πλήρώστε για να δουλεψετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...