MovingShadow Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σας , τίθεται το εξής πρόβλημα : Η μάνα μου το 2013 πήρε ένα εφάπαξ κοντά στα 45.000 , καθαρά. Τις κάνανε τις παρακρατήσεις , και τα κουρέματα , αυτό είναι το καθαρό ποσό. Εγώ τον Νοέμβρη του '13 , ξεκίνησα μια επιχείρηση. Για εξοπλισμό και τα ρέστα , έβγαλε η μάνα μου απο την τράπεζα 17.000 € , και τα δώσαμε , τμηματικά, σε διάφορους προμηθευτές με το δικό μου ΑΦΜ. 2 Ερωτήσεις : 1. Το εφάπαξ της μάνας μου μπαίνει στο ειδόδημα? Και αν ναι , τί ισχύει , ποια η φορολογική κλίμακα , γιατί δεν το βρίσκω πουθενα....Φορολογούντε τα ακαθάριστα , φορολογούντε τα κουρέματα? Η λογίστρια μου είπε ότι ότι ήτανε να της παρακρατήσουνε , τις παρακρατήσανε , και δεν πρεπει να το βάλει στα εισοδήματα 2. Εγώ το '13 είχα μηδενικά έσοδα απο την επιχείρηση. Μου είπε η λογίστρια , ότι σαν Ελευθ.Επ. , με μηδενικά έξοδα έχω τεκμαρτο 3.000 €. Απο την άλλη , δεν δικαιολογούντε τα 17.000 έξοδα. Πόθεν έσχες? Που τα είχες? Άρα τα είχες , και τα ξόδεψες. Οπότε 17.000 + 3.000 = 20.000 *26%(απο το πρώτο ευρώ) = 5200 € Σας παρακαλώ , δώστε μου τα φώτα σας , γιατί θα παλαβώσω , και η λογίστρια μου είπε θα τα κοιτάξει και τα δύο εξωνυχιστικά , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω , γιατί να πληρώσω τόσα λεφτά με 0 έσοδα?????
DrLo Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δεν είμαι λογιστής και όσα θα πω είναι "εκ της λογικής" - το τεκμαρτό παίζει να ισχύει - Το 17000 έξοδα => έσοδα είναι χαζομάρα και δε νομίζω να ισχύει ... και έτσι να είναι δεν είναι κέρδος σου, είναι στη χειρότερη έσοδά σου ... δεν φορολογείσαι στα έσοδα, αλλά στα κέρδη , δηλ ακόμα και αν δεχθούμε ότι ντε και καλά έχεις έσοδα (τεκμαρτά) 17000+3000 τα κέρδη σου θα είναι 17000+3000-17000 = 3000 Κανονικά στη χειρότερη θα πρέπει απλά να αποδείξεις που τα βρήκες .... θα μπορούζε να είναι το κεφάλαιό σου πχ αλίμονο αν φορολογούταν το αρχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Τώρα εφόσον στα έδωσε η μάνα σου, λογικά, ή πρέπει η μάνα σου να φαίνεται σαν συνεταίρος στην εταιρεία σας ή αν στα έχει κάνει δωρεά (δε ξέρω αν ισχύει άλλο για δωρεά σε παιδί σου) θα πρέπει να φορολογηθεί ως τέτοια (όχι στη κλίμακά σου) - Τι νομική μορφή έχει η επιχείρησή σου ? - Ρώτα έναν λογιστή που κάνει δηλώσεις αυτού του είδους να σε συμβουλέψει όχι μόνο για τη δήλωση αλλά και πως πρέπει να "μπαίνουν" λεφτά στην επιχείρησή σου (το "μου τα έδωσε η μάνα μου" δεν είναι τρόπος χρηματοδότησης επιχειρήσεων). Ο τύπος που ρώτησες υποψιάζομαι ότι τα έχει χαμένα.
rus Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σας , τίθεται το εξής πρόβλημα : Η μάνα μου το 2013 πήρε ένα εφάπαξ κοντά στα 45.000 , καθαρά. Τις κάνανε τις παρακρατήσεις , και τα κουρέματα , αυτό είναι το καθαρό ποσό. Εγώ τον Νοέμβρη του '13 , ξεκίνησα μια επιχείρηση. Για εξοπλισμό και τα ρέστα , έβγαλε η μάνα μου απο την τράπεζα 17.000 € , και τα δώσαμε , τμηματικά, σε διάφορους προμηθευτές με το δικό μου ΑΦΜ. 2 Ερωτήσεις : 1. Το εφάπαξ της μάνας μου μπαίνει στο ειδόδημα? Και αν ναι , τί ισχύει , Aπο την ΑΤΕ το πηρε?[ποιες παρακρατησεις και ποια κουρεματα?] Το εφαπαξ γραφεται στη δηλωση αλλα δε φορολογειται. Κωδικος 657.
paylidis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Aπο την ΑΤΕ το πηρε?[ποιες παρακρατησεις και ποια κουρεματα?] Το εφαπαξ γραφεται στη δηλωση αλλα δε φορολογειται. Κωδικος 657. Και αντίστοιχα για τις 17000 πιθανώς να πρέπει να αποδείξεις ότι είναι από δωρεά εσυ. Το θέμα είναι το πως-σίγουρα ένας σοβαρός Λογιστης θα ξέρει.
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 2. Εγώ το '13 είχα μηδενικά έσοδα απο την επιχείρηση. Μου είπε η λογίστρια , ότι σαν Ελευθ.Επ. , με μηδενικά έξοδα έχω τεκμαρτο 3.000 €. Απο την άλλη , δεν δικαιολογούντε τα 17.000 έξοδα. Πόθεν έσχες? Που τα είχες? Άρα τα είχες , και τα ξόδεψες. Οπότε 17.000 + 3.000 = 20.000 *26%(απο το πρώτο ευρώ) = 5200 € Ποιος σου λέει αυτές τις τρέλες, ειλικρινά. Τρέχα φύγε από κει όσο είναι καιρός.
fylatos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Όλες οι νεοσυστατες επιχειρήσεις είναι πιστωτικές και η εφορία το ξέρει αυτό. Αν είσαι πιστωτικός για πέντε χρόνια βεβαια, τοτε θα κινηθούν ελεγκτικά.
dollyyy19 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 καλως ηρθες στον κοσμο του ελ.επαγγελματια....μην φορας πολλα και βαρια ρουχα,διοτι θα στα βγαζουν τακτικα για να σε περασουν ενα χερακι.......... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα