Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να βελτιώσω το καλοκαίρι τα αγγλικά μου. Στην ανάγνωση είμαι μέτριος πριν λίγο καιρό άρχισα να διαβάζω τα βιβλία Asoiaf και είχα λίγες άγνωστες λέξεις αλλά σταμάτησα λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό που θέλω να βελτιώσω είναι η προφορά μου που θα την χαρακτήριζα χάλια. Έχω το lower

Δημοσ.

Θα ήθελα να βελτιώσω το καλοκαίρι τα αγγλικά μου.

Η καλύτερη εξάσκηση θα είναι να δουλέψεις σε κάποια τουριστική επιχείρηση το καλοκαίρι.

Δεν είναι ανάγκη βέβαια να μιλάς όπως ένας  Άγγλος, απλά μην είναι και τελείως πακιστάνικη η προφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να βελτιώσω το καλοκαίρι τα αγγλικά μου. Στην ανάγνωση είμαι μέτριος πριν λίγο καιρό άρχισα να διαβάζω τα βιβλία Asoiaf και είχα λίγες άγνωστες λέξεις αλλά σταμάτησα λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό που θέλω να βελτιώσω είναι η προφορά μου που θα την χαρακτήριζα χάλια. Έχω το lower

Προφορά αν δεν έχεις άτομο που την έχει μητρική ή που την γνωρίζει καλά, να σε διορθώνει όλη την ώρα, αποκλείεται να διορθώσεις. Μόνη λύση να μάθεις τα σύμβολα του αγγλικού IPA, υπάρχουν sites στο ίντερνετ, ακούς την προφορά και επαναλαμβάνεις μέχρι να την πετύχεις, και μετά ένα καλό λεξικό και ξανά από την αρχή διάβασμα του λεξιλογίου που ήδη έχεις (και καινούργιου φυσικά) με τη σωστή προφορά των λέξεων, όπως τις δίνει το λεξικό. Το καλοκαίρι δεν θα σου φτάσει όμως, είναι χρονοβόρα διαδικασία και θέλει επιμονή και επιμονή.

Μίλα σαν γκέι και θα πετύχεις την προφορά.

Σώπα, από πότε η αγγλική προφορά έχει χροιά γκέι;

Η καλύτερη εξάσκηση θα είναι να δουλέψεις σε κάποια τουριστική επιχείρηση το καλοκαίρι.

Δεν είναι ανάγκη βέβαια να μιλάς όπως ένας  Άγγλος, απλά μην είναι και τελείως πακιστάνικη η προφορά.

Κανείς έλληνας δεν έχει πακιστάνικη προφορά στα αγγλικά. Γενικά τον έλληνα τον καταλαβαίνεις όποια γλώσσα και αν μιλάει, στο 99% των περιπτώσεων (εξαιρούνται οι ομογενείς). Η ελληνική προφορά είναι χαρακτηριστικότατη λόγω των λίγων φωνήεντων (α, ε, ι, ο, ου) που χρησιμοποιούμε, όπως και των συμφώνων που λείπουν από τους ελληνικούς ήχους.

Δημοσ.

Προφορά αν δεν έχεις άτομο που την έχει μητρική ή που την γνωρίζει καλά, να σε διορθώνει όλη την ώρα, αποκλείεται να διορθώσεις. Μόνη λύση να μάθεις τα σύμβολα του αγγλικού IPA, υπάρχουν sites στο ίντερνετ, ακούς την προφορά και επαναλαμβάνεις μέχρι να την πετύχεις, και μετά ένα καλό λεξικό και ξανά από την αρχή διάβασμα του λεξιλογίου που ήδη έχεις (και καινούργιου φυσικά) με τη σωστή προφορά των λέξεων, όπως τις δίνει το λεξικό. Το καλοκαίρι δεν θα σου φτάσει όμως, είναι χρονοβόρα διαδικασία και θέλει επιμονή και επιμονή.

Σώπα, από πότε η αγγλική προφορά έχει χροιά γκέι;

Κανείς έλληνας δεν έχει πακιστάνικη προφορά στα αγγλικά. Γενικά τον έλληνα τον καταλαβαίνεις όποια γλώσσα και αν μιλάει, στο 99% των περιπτώσεων (εξαιρούνται οι ομογενείς). Η ελληνική προφορά είναι χαρακτηριστικότατη λόγω των λίγων φωνήεντων (α, ε, ι, ο, ου) που χρησιμοποιούμε, όπως και των συμφώνων που λείπουν από τους ελληνικούς ήχους.

Τι λεξικο θα προτεινες;

Προς αυτο:

"Προφορά αν δεν έχεις άτομο που την έχει μητρική ή που την γνωρίζει καλά, να σε διορθώνει όλη την ώρα, αποκλείεται να διορθώσεις"

Δεν εχω καποιο τετοιο γνωστο

Δεν εχω την δυνατοτητα να δουλεψω σε τουριστικη επιχειρηση

Δημοσ.

Εγώ στη σχολή του Longman (dictionary of contemporary english) χρησιμοποιούσα, αλλά είναι αγγλοαγγλικό. Τι κυκλοφορεί από αγγλοελληνικά δεν έχω ιδέα.

Δούλεψε πάνω σε αγγλικό IPA, υπάρχουν πολλά sites να βοηθήσουν αν το ψάξεις, και το βλέπεις μετά για αγορά λεξικού. Εξάλλου και online μπορείς να βρεις sites που δίνουν και την προφορά των λέξεων.

Δημοσ.

για την ανάγνωση / γενική κατανόηση

1) Κλείνεις την τηλεόραση 

2) Την πετάς απο τον παράθυρο 

3) Βλέπεις μόνο ξένες ταινίες και σειρές που κατεβάζεις απο internet, και μόνο με αγγλικούς υπότιτλους 

5) το profit θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την εκμάθηση αγγλικών

για την προφορά

http://www.omegle.com/

• Like 2
Δημοσ.

3) Βλέπεις μόνο ξένες ταινίες και σειρές που κατεβάζεις απο internet, και μόνο με αγγλικούς υπότιτλους 

για την προφορά

http://www.omegle.com/

1)Απο ελληνικη τηλεοραση βλεπω ελαχιστη τιποτα ειδησεις 

2) Μερικες φορες οταν βρισκω μια ταινια ή σειρα σε καλη αναλυση την βλεπω στην τηλεοραση (εννοω πανω απο 1,4 Gb για σειρες και πανω απο 10Gb σε ταινιες) για αυτο το λογο ειναι χρησιμη

3)Ξενες σειρες και ταινιες βλεπω αλλα με ελληνικους υποτιτλους

4)(δεν εγραψες τιποτα στο 4)

Δημοσ.

Αυτό.

Άντε να διαβάσεις κανένα βιβλίο

Σχετικά με την προφορά

Πρώτα να αποφασίσεις αν θέλεις βρετανική, αμερικάνικη, αυστραλέζικη, κτλ

Κοινώς μην τρελαίνεσαι για το accent αν δεν έχεις ευχέρεια λόγου

Δημοσ.

Για να εξασκηθείς βλέπε τις ταινίες χωρίς υπότιτλους. Επίσης διάβαζε αγγλικά λογοτεχνικά βιβλία με ένα λεξικό από δίπλα. Τώρα όσο για την προφορά δεν καταλαβαίνω γιατί σε καίει. Νομίζεις ότι δε θα σε καταλαβαίνουν? Αν ναι δες τους Ιταλούς πως τα μιλάνε. :P

Δημοσ.

Στο πρωτο μηνυμα ειπα πως ξεκινησα να διαβαζω απο το Asoiaf, το 1ο βιβλιο διαβασα καμια 200αρια σελιδες χωρις δυσκολια εαν και ειχα μερικες αγνωστες αλλα σταματησα αυτην την περιοδο λογω ελλειψης ελευθερου χρονου και θα το συνεχισω το καλοκαιρι (ο προλογος μου ειχε φανει πιο δυσκολο απο ολα τα αλλα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...