Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει πως αυτό το κάνουν όσοι δεν προσέχουν την διατροφή τους. Οι υπόλοιποι τρώμε νορμάλ μερίδες και όποιος είναι παραπάνω ψαγμένος δε τρώει καν κρέας. Είναι πολύ σκληρό να σφάζεις τόσα αθώα ζώα κάθε χρόνο για να τρώνε οι κοιλαράδες 10 μερίδες σε 15 λεπτά. 

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει πως αυτό το κάνουν όσοι δεν προσέχουν την διατροφή τους. Οι υπόλοιποι τρώμε νορμάλ μερίδες και όποιος είναι παραπάνω ψαγμένος δε τρώει καν κρέας. Είναι πολύ σκληρό να σφάζεις τόσα αθώα ζώα κάθε χρόνο για να τρώνε οι κοιλαράδες 10 μερίδες σε 15 λεπτά.

Ουφ και περιμενα να γλιτωσουμε τα χορτοφαγικα κυρηγματα. Εμεις θα ψησουμε αυριο 2ο αρνι ετσι για να λυσσαξετε.

Δημοσ.

Ουφ και περιμενα να γλιτωσουμε τα χορτοφαγικα κυρηγματα. Εμεις θα ψησουμε αυριο 2ο αρνι ετσι για να λυσσαξετε.

Να σας κάτσει στο λαιμό.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα ειναι θέμα παιδείας.. Αυτο το γαμημένο συνδρομο της κατοχής που μας κυνηγαει 70 χρόνια τωρα να δουμε ποτε θα παψει με το καλό....

• Like 1
Δημοσ.

Το αρνάκι είναι το πιό άκακο και καλό ζώο.. πως μπορείτε να το φάτε?.. πρέπει να βγεί ένας νόμος που να απαγορεύει τη σφαγή αρνιών και κατσικιών ως κατοικίδια!!!

Δημοσ.

Ειναι οτι εισαι μεσα στις γιορτες και εχει καλη παρεα και φιλους που μπορει να εχεις καιρο να δεις

κατι μου λεει οτι αυτο ειναι απλα μια δικαιολογια. καθε φορα που ειναι γιορτες ολοι τρελενονται με το φαγητο. πλεον με εχει αηδιασει η προσεγγιση αυτη. την εχω πατησει αρκετες φορες στο παρελθον σε εξοδους ή γιορτες που παραετρωγα και μετα ενιωθα αρρωστη, βαρια, νυσταγμενη και χωρις ενεργεια. να μου λειπει, ειναι απαισια η αισθηση.

• Like 2
Δημοσ.

To κρεας ειναι απαραιτητο για τον ανθρωπο αλλα οπως λες καλο θα ηταν να μην σφζουμε τοσα πολλα ζωα και φυσικα οσα πεθαινουν να πεθαινουν με αξιοπρεπης συνθηκες.

κατι μου λεει οτι αυτο ειναι απλα μια δικαιολογια. καθε φορα που ειναι γιορτες ολοι τρελενονται με το φαγητο. πλεον με εχει αηδιασει η προσεγγιση αυτη. την εχω πατησει αρκετες φορες στο παρελθον σε εξοδους ή γιορτες που παραετρωγα και μετα ενιωθα αρρωστη, βαρια, νυσταγμενη και χωρις ενεργεια. να μου λειπει, ειναι απαισια η αισθηση.

μπορει και να ειναι δικαιολογιες αλλα ισχυει σε πολλες οτι ξεφευγεις λογο της παρεας

• Like 2
Δημοσ.

πρεπει να ειμαι η μοναδικη που φευγει συνηθως πεινασμενη απο το τραπεζι το πασχα. :-D απεχθια για το αρνι.

Αρνί, κατσίκι, μαγειρίτσα, αν μαγειρευτούν μέσα στο σπίτι που μένω, είμαι ικανός να τα πετάξω στα σκουπίδια με την μία χωρίς προειδοποίηση. Δεν είσαι η μόνη, μόνο στην μυρωδιά αηδιάζω και όσες φορές μικρός δοκίμασα για να τους κάνω το κέφι, ξέρασα επί τόπου.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια δεν ξερω για εσας αλλα καθε πασχα αυτο το πραγμα δεν μπορει να γινεται. Λεω κατσε να φαω λιγο αρνι μην μου πεσει βαρυ. 2 ωρες μετα τρωω τη μιση σουβλα και μετα δεν μπορω ουτε να αλλαξω πλευρο. Δωστε λυσεις. Απο του χρονου μαλλον θα ψηνω γαλοπουλα. Xριστος Ανεστη σε ολους.

Τρομερο προβλημα της καθημερινοτητας. :-D

Η λυση ειναι απλη. Να μην τρως τη μιση σουβλα....

Το αρνάκι είναι το πιό άκακο και καλό ζώο.. πως μπορείτε να το φάτε?.. πρέπει να βγεί ένας νόμος που να απαγορεύει τη σφαγή αρνιών και κατσικιών ως κατοικίδια!!!

Κλασικος Ελληνας εισαι ετσι(αφηνεις παραθυρακια)? :-D  Αν βγει τετοιος νόμος θα τα σφαζουν ως επισκεπτες....

• Like 2
Δημοσ.

Αρνί, κατσίκι, μαγειρίτσα, αν μαγειρευτούν μέσα στο σπίτι που μένω, είμαι ικανός να τα πετάξω στα σκουπίδια με την μία χωρίς προειδοποίηση. Δεν είσαι η μόνη, μόνο στην μυρωδιά αηδιάζω και όσες φορές μικρός δοκίμασα για να τους κάνω το κέφι, ξέρασα επί τόπου.

στην περιπωση μου ειναι οικογενιακο το θεμα. ο πατερας μου εδω και χρονια φτιαχνει μαγειριτσα με κανονικο κρεας κι οχι συκωτακια οποτε την τρωμε ολοι. τωρα περι αρνιου ηταν κλασσικο σκηνικο πολλες χρονιες να εχουμε ενα χτυκιαρικο κατσικι στην σουβλα για το εθιμο και διπλα να ψηνονται χοιρινες μπριζολες. :-D σε γενικες γραμμες την βγαζω με τσουρεκι και σοκολατενια αυγα αν υπαρχουν.

Δημοσ.

στην περιπωση μου ειναι οικογενιακο το θεμα. ο πατερας μου εδω και χρονια φτιαχνει μαγειριτσα με κανονικο κρεας κι οχι συκωτακια οποτε την τρωμε ολοι. τωρα περι αρνιου ηταν κλασσικο σκηνικο πολλες χρονιες να εχουμε ενα χτυκιαρικο κατσικι στην σουβλα

Επειδη ανεφερες το αρνι και το κατσικι αντμετωπιζοντας τα ως παρομοια/ιδια να αναφερω οτι στην πραγματικοτητα εχουν μεγαλες διαφορές, η κυριοτερη βεβαιως ειναι το λιπος που εχουν και στο κατσικι ειναι πολυ λιγοτερο, 6 περιπου φορες λιγοτερο απο το αρνι ανα κιλο μαζας!! Ενω εχουν και διάφορες αλλες διαφορές(με πλεονεκτημα απο διατροφικης αξιας ειτε στην μια πλευρα ειτε στην αλλη) σχετικα με την διατροφικη τους αξια που δεν τις θυμαμαι τωρα.

Μια αλλη ανουσια βεβαια για αυτον που το τρωει, διαφορά, αλλά ενδιαφερουσα, ειναι οτι το αρνι ειναι ενα "βρωμικο" ζωο, ενα κανονικο γουρουνι που δεν εχει προβλημα να ζει μεσα στη βρωμα, ενω το κατσικι ειναι εκπληκτικα καθαρο ζωο, και πχ οπως μου εχουν πει διαφοροι που εκτρεφουν κατσικια και αρνια και λασπη να εχει το νερο, τα αρνια δεν θα εχουν προβλημα να το πιουν, σε αντιθεση με τα κατσικια που το θελουν τελειως καθαρο, οπως και πχ το μερος που ξεκουραζονται, τα αρνια δεν εχουν προβλημα οσο βρωμικο και να ειναι ενω τα κατσικια αναζητουν την καθαροτερη "γωνια".

Δημοσ.

Να σας κάτσει στο λαιμό.

Κλασικος χορτοφαγος/φιλοζωος που αποδεικνυεται μισανθρωπος. Next please.

Πρεπει να ειμαι απο τους λιγους που δεν με πειραζει το πολυ φαγητο. Ουτε το στομαχι μου το νιωθω βαρυ. Προσωπικα δεν μ αρεσει το κοκορετσι και η μαγειριτσα αλλα σιγα μην τα πεταξω για οσους τα τρωνε. I love αρνι.

Να υποθεσω οτι σε οσους βρωμαει το αρνι το εχουν πλυνει/λεμονισει και ολα τα σχετικα πρωτα;

Τελοσπαντων γουστα ειναι αυτα. Φατε γιατι χανομαστε.

Δημοσ.

1. Τι σχέση έχει αν είναι άκακο με το αν το τρώμε? Δηλαδή ποιό από τα παρακάτω δεν είναι "άκακο"βκαι άρα μπορουμε να το τρώμε ...

- Γουρουνι

- Κότα

- Λαγος

- Αγελάδα

Ποιά ζώα είναι "κακά" για να ξέρουμε τι να τρώμε?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...