Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα σε ολα τα μελη..

Επειδη ερχεται καλοκαιρι,θα ηθελα να εξασφαλισω στον σκυλο μου,ρατσας Λαμπραντορ,οσο το δυνατον καλυτερη προφυλαξη απο τα τσιμπουρια και ψιλους.

Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε,καποιο καλο σπρει που θα πρεπει να ψεκασω τον χωρο ή και το σκυλο ή καποιο τροπο για την προφυλαξη του σκυλου απο αυτων των ειδων τα "παρασιτα"

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν της ειχα κολαρο αυτο το διαστημα και που και που της βρισκω 1-2 πανω της αλλα οχι στο δερμα της,επιφανειακα να περπατανε..

Τι πρεπει να της βαλω για να τα εξαλιψω?

Δημοσ.

Αν εχεις βρει τσιμπουρια πανω της πρεπει να πας να κανει εξετασεις για ερλιχια.

Ως προληψη για τα εξωπαρασιτα χρησιμοποιουμε αμπουλες ή περιλαιμια. frontline, effipro ειναι απο τις πιο γνωστες μαρκες. Οι αμπουλες μπαινουν μια, καθε μηνα, και αγοραζεις την καταλληλη για τα κιλα του ζωου. Το κολλαρο διαρκει 2-3 μηνες, αναλογως τη μαρκα.

Σπρει ψεκαζεις αν το ζωο εχει ηδη κολλησει ψυλλους/τσιμπουρια.

Τους θερμους μηνες πρεπει να λαμβανεις εξτρα μετρα προστασιας , για τη σκνιπα που μεταδιδει το λεγομενο καλαζαρ. Ενα κολλαρο scalibor και ψεκασμα με σπρει σιτρονελας καθε μερα, ειναι μια καλη λυση πχ.

Ο κτηνιατρος δε στα χει πει αυτα;

• Like 2
Δημοσ.

Οχι δεν μου τα εχει πει.Μου ειχε πει για κολλαρο της Bayern (οχι Μοναχου :P )

Απλα επειδη τωρα θα αρχισουν οι ζεστες σιγα σιγα τι μου προτεινεις να κανω? Να παρω σπρει για να την ψεκασω τωρα μιας και εχω βρει τσιμπουρια πανω της 1-2 ανα 4-5 μερες (εχω και αδεσποτα στην γειτονια μου λογω της διπλανης γειτονισσας που ειναι ζωοφιλη και ισως κολλαει απο αυτα ή λογω οτι υπαρχουν στο χωρο) αλλα δεν εχει καποιο συμπτωμα απο ερλιχια.

Εχεις καποιο κολλαρο συγκεκριμενο να μου προτεινεις εσυ?Οπως επισης συγκεκριμενο σπρει για να ψεκασω πανω στο σκυλο μου οπως και (λογικα) πρεπει να ψεκασω και τον χωρο με καποιο ειδικο σπρει..

Δημοσ.

Καλα-αζαρ λεγεται η ασθενεια που προκαλειται στον ανθρωπο απο την Leishmania.

Στον σκυλο ονομαζεται λεισμανιωση

Απλα ειτε για λογους εκλαίκευσης,ειτε συνηθειας ειτε απλα παραλειψης,εχει επικρατησει η πρωτη ονομασια , αναφαιρομενοι στα ζωα.

Αποκει και περα υπαρχουν πολλα σκευασματα,αμπουλες κα κολλαρα,ρωτηστε στον Κτηνιατρο και θα τα εξηγησει (ελπιζω :Ρ )

Αποκει και περα ισχυουν τα προληπτικα μεσα που αναφερει η μαργαριτατζιαρ

Δημοσ.

Οχι δεν μου τα εχει πει.Μου ειχε πει για κολλαρο της Bayern (οχι Μοναχου :P )

Απλα επειδη τωρα θα αρχισουν οι ζεστες σιγα σιγα τι μου προτεινεις να κανω? Να παρω σπρει για να την ψεκασω τωρα μιας και εχω βρει τσιμπουρια πανω της 1-2 ανα 4-5 μερες (εχω και αδεσποτα στην γειτονια μου λογω της διπλανης γειτονισσας που ειναι ζωοφιλη και ισως κολλαει απο αυτα ή λογω οτι υπαρχουν στο χωρο) αλλα δεν εχει καποιο συμπτωμα απο ερλιχια.

Εχεις καποιο κολλαρο συγκεκριμενο να μου προτεινεις εσυ?Οπως επισης συγκεκριμενο σπρει για να ψεκασω πανω στο σκυλο μου οπως και (λογικα) πρεπει να ψεκασω και τον χωρο με καποιο ειδικο σπρει..

Δεν έχουν όλοι οι σκύλοι συμπτώματα... Εγώ πέρυσι του έκανα προληπτικά γενικές εξετάσεις και είχε ερλιχείωση. Τώρα του βάζω frontline αμπούλα και ένα -νομίζω πάλι- frontline φάρμακο που το αραιώνω σε έναμιση λίτρο νερό. Δεν του βάζω πολλά πράγματα καθώς κοιμόμαστε μαζί και έχω αλλεργία και στο σκύλο και στα κολάρα κτλ. Αλλά με το φάρμακο αυτό, σώθηκα. Έχει γύρω στα 15-20€ το μικρό οπότε σίγουρα θα το ξέρουν στα πετ σοπ αν ρωτήσεις. 

Δημοσ.

Δεν έχουν όλοι οι σκύλοι συμπτώματα... Εγώ πέρυσι του έκανα προληπτικά γενικές εξετάσεις και είχε ερλιχείωση. Τώρα του βάζω frontline αμπούλα και ένα -νομίζω πάλι- frontline φάρμακο που το αραιώνω σε έναμιση λίτρο νερό. Δεν του βάζω πολλά πράγματα καθώς κοιμόμαστε μαζί και έχω αλλεργία και στο σκύλο και στα κολάρα κτλ. Αλλά με το φάρμακο αυτό, σώθηκα. Έχει γύρω στα 15-20€ το μικρό οπότε σίγουρα θα το ξέρουν στα πετ σοπ αν ρωτήσεις. 

Η αμπουλα ποσο στοιχιζει που λες? (Μια τετοια το μηνα δεν μπαινει νομιζω?)

Και με το δευτερο φαρμακο που λες,ποσο καιρο βγαζεις? Δηλαδη με αυτο ψεκαζεις το σκυλο παραλληλα με την αμπουλα?

Δημοσ.

Αμπουλα καθε μηνα και κολαρο καθε 3μηνο περιπου , αυτα με βαση τα στοιχεια του κατασκευαστη.

Για τιμες ειναι αναλογα τον Κτηνιατρο ,ωστοσο πανω κατω το ιδιο χρεωνεται ανα περιοχη.

Υποψιν,δεν ειναι λουρακι,παιχνιδακι,ή κολαρο.Η αμπουλα ειναι φαρμακο και δεν πωλειται σε πετ σοπ παρα μονο σε αυτα με αδεια πωλησης φαρμακων,σε κτηνιατρικα φαρμακεια και κτηνιατρεια. Αν πωλειται γινεται κατω απο το τραπεζι.

Δημοσ.

Ναι,το γνωριζω για τις αμπουλες τι ειναι..

Απλα μια ενδεικτικη τιμη για την συγκεκριμενη αμπουλα θα ηθελα αλλα και για το αλλο φαρμακο που ανεφερε ο φιλος..

• Like 1
Δημοσ.

Δες εδω http://www.pet4u.gr/Category/3366/antiparasitika_farmakaεχει τα παντα.

Γνωμη μου ειναι...παρε ενα σπρει frontline ή effipro και ψεκασε τη καλα καλα παντου. Απο κει και περα παρε ειτε αμπουλα ειτε κολλαρο.. Προσωπικα προτιμω τις αμπουλες.

Bayer λεγεται η εταιρεια :P το kiltix πχ ειναι ενα κολαρο της που χρησιμοποιειται για την προληψη των εξωπαρασιτων..

Εξετασεις για ερλιχεια και καλαζαρ πρεπει να κανεις καθε χρονο προληπτικα. Πολλα σκυλια δεν εμφανιζουν συμπτωματα αν η νοσος βρισκεται σε αρχικα σταδια.

@κτηνιατρε γνωριζω τον ορο λεϊσμανιωση :)

• Like 1
Δημοσ.

:Ρ χαιρομαι μ, απλα μωρε και εγω ωφειλω να το γραψω ενημερωτικα,ολο κ σε καποιον θα μεινει.

Υποψιν,προκειμενου να μη βρεθειτε προ δυσαρεστης εκπληκεως, η διαφημιση και εμπορια φαρμακων μεσω internet ειναι παρανομη .

Δημοσ.

Ναι καλα εκανες! Απλα το "καλαζαρ" ειναι πιο διαφεδομενο ε και σ εναν ανθρωπο που δε ξερει τα βασικα περι παρασιτωσης, θεωρησα καλυτερα να το πω ετσι :)

• Like 1
Δημοσ.

Η αμπουλα ποσο στοιχιζει που λες? (Μια τετοια το μηνα δεν μπαινει νομιζω?)

Και με το δευτερο φαρμακο που λες,ποσο καιρο βγαζεις? Δηλαδη με αυτο ψεκαζεις το σκυλο παραλληλα με την αμπουλα?

έχω μικρό σκύλο και κάνει γύρω στα 8 ευρώ. Την παίρνω από μαγαζί με κτηνιατρικά φάρμακα και τροφές που δεν πουλάει σκύλους. Απλά εν συντομία τα λέω όλα πετ σοπ. 

Το άλλο το έχω από πέρυσι και δεν το έχω τελειώσει ακόμα... Αλλά έχω μικρό σκύλο και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Επίσης, του βάζω μόνο από Μάιο ως Σεπτέμβρη. Δεν του βάζω κάθε μήνα κτλ. Και αμπούλα του βάζω μόνο τα καλοκαίρια. 

Τον ψεκάζω παράλληλα, ναι. 

Ναι,το γνωριζω για τις αμπουλες τι ειναι..

Απλα μια ενδεικτικη τιμη για την συγκεκριμενη αμπουλα θα ηθελα αλλα και για το αλλο φαρμακο που ανεφερε η φίλη..

fixed!  :-D

λοιπόν, άκυρο! Δεν είναι της frontline. Λέγεται Sebacil και είναι της Bayer αυτό που σου λέω. Σόρρυ που δεν σ'το είπα από την αρχή, αλλά απέφευγα να το ακουμπήσω. Το είχα πάρει 16.50 ευρώ το μπουκαλάκι. Και είναι σχεδόν γεμάτο. Αλλά όπως είπα, έχω 6 κιλά σκυλί οπότε μπορεί εσύ να χρειαστείς μεγαλύτερη δόση και να σου τελειώσει πιο εύκολα

Δημοσ.

έχω μικρό σκύλο και κάνει γύρω στα 8 ευρώ. Την παίρνω από μαγαζί με κτηνιατρικά φάρμακα και τροφές που δεν πουλάει σκύλους. Απλά εν συντομία τα λέω όλα πετ σοπ. 

Το άλλο το έχω από πέρυσι και δεν το έχω τελειώσει ακόμα... Αλλά έχω μικρό σκύλο και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Επίσης, του βάζω μόνο από Μάιο ως Σεπτέμβρη. Δεν του βάζω κάθε μήνα κτλ. Και αμπούλα του βάζω μόνο τα καλοκαίρια. 

Τον ψεκάζω παράλληλα, ναι. 

fixed!  :-D

λοιπόν, άκυρο! Δεν είναι της frontline. Λέγεται Sebacil και είναι της Bayer αυτό που σου λέω. Σόρρυ που δεν σ'το είπα από την αρχή, αλλά απέφευγα να το ακουμπήσω. Το είχα πάρει 16.50 ευρώ το μπουκαλάκι. Και είναι σχεδόν γεμάτο. Αλλά όπως είπα, έχω 6 κιλά σκυλί οπότε μπορεί εσύ να χρειαστείς μεγαλύτερη δόση και να σου τελειώσει πιο εύκολα

Sebacil μου ειπε και μια γειτονισα.Αληθεια γιατι απεφευγες να το ακουμπησεις.Εγω εχω ενα λαμπραντορ περιπου 30 κιλα θυληκο...Εσυ καθε ποτε το ψεκαζεις το σκυλακι σου αυτο το διαστημα των 4ων μηνων του καλοκαιριου?

Σορρυ για την ....αλλαγη φυλλου... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...