Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ιατροφαρμακευτική τη πληρώνω ούτως η αλλιώς με τους φόρους μου. 

Αυτό μπορούμε να το λέμε γιατί μας συμφέρει αλλά δεν είναι έτσι (τουλάχιστον όχι για όλες τις υπηρεσίες), τα φάρμακά μου τα πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ όχι το "κράτος" ... αν είναι να αυξηθουν οι φόροι για να τα βάλουμε μαζί τότε τα λες σωστά.

Πρόσφατα γέλαγα με ένα παλικάρι που έλεγε για τη Σουηδία και πόσο γαμάτα ειναι, τι στιγμή που έχω 2 Σουηδους στη δουλειά μου που ήρθαν Ελλάδα να εργαστουν γιατι εκεί δεν υπάρχει τίποτα.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η ιστορία αυτών των 2 να μην αντικατοπτρίζει τη μέση κατάσταση ... και εγώ έχω στη δουλειά μου πάνω από 2 ελληνες που ξεκίνησαν να δουλευουν αμέσως μετά τις σπουδές τους με αξιοπρεπείς απολαβές ... δεν είναι όμως η μέση εικόνα έλληνα νέου.

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά, αυτό το "ξενιτιά" θα πρέπει να το κόψετε σιγά-σιγά, τουλάχστον όσον αφορά στις χωρες της Ευρώπης και πολύ περισσότερο στις χώρες τις ΕυρωπαΪκής ένωσης (δε μιλάμε να πάει κάποιος σε καμιά Σ. Αραβία, Νιγηρία κλπ). Καταντάει εκνευριστικό και είναι υπκοριτικό.

Δεν ήταν τέτοια η πρόθεσή μου, το χρησιμοποίησα χαριτολογώντας. Έχω ένα γνωστό που κάποτε δούλευε σε εργοτάξια στη Λιβύη, τον δουλεύαμε λίγο λέγοντας πως "έχει ξενιτευτεί στην Αραπιά". :P

προσωπικα πιο δυσκολο μου φαινεται να αποχωριστω φιλους και συγγενεις και να παω στο εξωτερικο. δεν ξερω ρε παιδια πραγματικα νοιμιζω αδυνατω... ειδικα οσο μεγαλωνουμε τοσο πιο συναισθηματικα δενομαι μαζι τους και μου μοιαζει ολο και πιο δυσκολο . Βεβαια εδω στην Ελλαδα ειναι χαλια τα πραγματα στον επαγγελματικο τομεα δεν το συζητω

Το θέμα είναι πως πρέπει να τα βάλεις όλα στη ζυγαριά και να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για τη ζωή σου, πώς θα μπορέσεις να τα φέρεις έτσι ώστε να λες "είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου". Είναι δύσκολη απόφαση και η απάντηση διαφορετική για τον καθένα.

Γενικά παντού δύσκολα ειναι αν δεν υπάρχουν φράγκα. Ποτέ μου δε κατάλαβα αυτή τη μανία κάποιων "φύγετε να σωθείτε". Να σωθείς απο τι? Ειναι καλύτερη η φορολογία ή τα ενοίκια στο εξωτερικό?

Μπορεί κατά τόπους να μην είναι καλύτερη ούτε η φορολογία ούτε τα ενοίκια. Αλλά είναι καλύτερα

• το ότι δεν παρκάρει κανένας μαλάκας πάνω στη διάβαση ή ακόμα χειρότερα στη ράμπα και κανένας δεν το αφήνει τριπλοπαρκαρισμένο επειδή θέλει να κάνει όχι παραπάνω από 5 βήματα για να πάει όπου είναι να πάει
  • το ότι στην αγορά εργασίας οι πάσης φύσης καραγκιόζηδες είναι η εξαίρεση και σίγουρα όχι ο κανόνας
  • το ότι όταν χρειαστεί νοσοκομείο θα υπάρχει κρεβάτι
  • το ότι όταν πάει το παιδί σου σχολείο θα πάρει και βιβλία αντί να νιώσει από πρώτο χέρι την ανικανότητα της κυβέρνησης

και άλλα τέτοια πράγματα. Βέβαια υπάρχουν άλλα στραβά εκεί όπως λέει πολύ σωστά ο παντελύκος, οπότε ο καθένας τα ζυγίζει.

Δημοσ.

Αυτό μπορούμε να το λέμε γιατί μας συμφέρει αλλά δεν είναι έτσι (τουλάχιστον όχι για όλες τις υπηρεσίες), τα φάρμακά μου τα πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ όχι το "κράτος" ... αν είναι να αυξηθουν οι φόροι για να τα βάλουμε μαζί τότε τα λες σωστά.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η ιστορία αυτών των 2 να μην αντικατοπτρίζει τη μέση κατάσταση ... και εγώ έχω στη δουλειά μου πάνω από 2 ελληνες που ξεκίνησαν να δουλευουν αμέσως μετά τις σπουδές τους με αξιοπρεπείς απολαβές ... δεν είναι όμως η μέση εικόνα έλληνα νέου.

H φορολογία μας αυτη τη στιγμη καλύπτει τα πάντα. Για παράδειγμα, aκόμα και διόδια να μην ειχαμε στους δρόμους, υπάρχουν τα τέλη κυκλοφορίας ακριβως για τον ιδιο σκοπό. Απλά στην Ελλάδα εχουμε τη παγκόσμια πρωτοτυπία να διπλοτριπλοφορολογούμαστε.

Το ΤΣΜΕΔΕ πως πιστευεις οτι συντηρείτε? Εχει κανα δέντρο που βγάζει χρήματα?

Ισχύει αυτο που έχει γραφτει αρκετές φορές. Βάση των όσων πληρώνουμε θα έπρεπε να ειμαστε το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα το να έρχεται ο Σουηδός να εργαστεί στην Ελλάδα για 1000 ευρω αντικατοπτρίζει ένα πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμη με την ανεργία στην εν λόγο χώρα, αποτελεί έναυσμα για να ψάξει κανείς καλυτερα το τι ακριβως συμβαινει στην βόρεια Ευρώπη στα εργασιακά και το πόσο εύκολο ειναι εν τέλη να εργαστει κάποιος εκεί, τι ανταγωνισμός υπάρχει, ποιες οι ευκαιρίες κτλ κτλ.

Οσο για τις συνθήκες εργασίας, τα πάντα έχουν αρχίσει και χειροτερεύουν. Η "κρίση" δεν ειναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Και εγώ εργάζομαι αλλά αυτό δε σημαίνει οτι όλοι εργάζονται. Ο καθένας μπορεί να κάνει την έρευνά του και να κρίνει.

Ότι ακριβως έγραβε και ο Pantelwolf. Δεν ειναι για όλους το εξωτερικό, χωρις να σημαίνει (προσθέτω εγω), οτι κάποιοι ειναι μέτριοι στην εργασία τους ή δεν έχουν τα προσόντα. Δεν ειναι καλύτερα ή χειρότερα έξω. Είναι ΕΣΥ τι θεωρείς καλύτερο ή χειρότερο.

π.χ. εγω αυτή τη φέτα ζωή των Ολλανδών δε μπορουσα να την αντέξω. Λες και κοιμούνται όρθιοι (και στην εργασία τους φυσικά, ένας μυθος που επιτέλους πρέπει να καταρριφθεί για την αποδοτικότητα των ξένων...τους ζήσαμε και τους ξέρουμε πόσο...αποδοτικοί ειναι..) ένα πράγμα και μόλις βγει ο ήλιος κάνουν σα τους παλαβους :P :P

Ούτε το τουπέ των Γάλλων και την συμπεριφορά τους γενικά (χωρις να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και γαμάτοι άνθρωποι).

Απ την άλλη ναι, έχουν καλύτερη παιδεία οι Ολλανδοι, δε βλέπεις σκουπίδι κάτω, ωραία μέρη που θα πας...αν δε βρέχει :P

Δημοσ.

εξακολουθώ να απορώ με εσάς που πιστέυεται οτι στην Ελλάδα είμαστε ισάξιοι με άλλους. παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά μου δινεται την εντύπωση ότι εθελοτυφλείτε. 

• Like 1
Δημοσ.

εξακολουθώ να απορώ με εσάς που πιστέυεται οτι στην Ελλάδα είμαστε ισάξιοι με άλλους. παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά μου δινεται την εντύπωση ότι εθελοτυφλείτε.

Head εσυ εισαι; Θεωρεις τον εαυτο σου πιο χαζο απο τους Καναδους; Θεωρεις τον εαυτο σου πιο τεμπελαρο απο τους Ισλανδους; Θεωρεις οτι σε πηρανε στην εταιρια γιατι εβαλες τον μπαρμπα σου κι οτι εφαγες τη θεση απο καποιο καλυτερο Αμερικανο;

Αν ναι, γραψτο. Αν οχι, θα αρχισουμε μεταξυ μας τα "εγω οχι, αλλα οι αλλοι". Δες τι γινεται, ειμαστε το ενα, ειμαστε το αλλο, αλλα αν αρχισεις προσωπικους χαρακτηρισμους "ε εγω πεφτω στις εξαιρεσεις"

• Like 1
Δημοσ.
Αν ναι, γραψτο. Αν οχι, θα αρχισουμε μεταξυ μας τα "εγω οχι, αλλα οι αλλοι". Δες τι γινεται, ειμαστε το ενα, ειμαστε το αλλο, αλλα αν αρχισεις προσωπικους χαρακτηρισμους "ε εγω πεφτω στις εξαιρεσεις"

Γράφε περισσότερο ρε μπαγάσα. Γράφε ρε φωνή της αλήθειας το μπελά μου μέσα :-) :-)

Δημοσ.

Αυτό που θεωρώ εγώ πιο δύσκολο στο να ζεις και να δουλεύεις στο εξωτερικό είναι η αίσθηση ότι είσαι ξένος! Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αν πας στα 20, 25, 30 σου σε μια άλλη χώρα δεν ξέρεις τον τρόπο ζωής τους, την κουλτούρα τους, τη διασκέδασή τους, τα αστεία τους, τα έθιμα τους κλπ. Πάντα θα είσαι "ξένος" όπως είναι κι αυτοί που ήρθαν εδώ, αυτό είναι που με προβληματίζει και θα θελα να πουν τα παιδιά που ζουν και δουλεύουν έξω αν και κατά πόσο ισχύει.

Δημοσ.

>άντε τώρα να τους πεις οτι βγήκαν τα αποτελέσματα και η ελλαδα εχει πεσει ακόμα χαμηλότερα (απο περςι) στο IT education.

Δημοσ.

Αυτό που θεωρώ εγώ πιο δύσκολο στο να ζεις και να δουλεύεις στο εξωτερικό είναι η αίσθηση ότι είσαι ξένος! Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αν πας στα 20, 25, 30 σου σε μια άλλη χώρα δεν ξέρεις τον τρόπο ζωής τους, την κουλτούρα τους, τη διασκέδασή τους, τα αστεία τους, τα έθιμα τους κλπ. Πάντα θα είσαι "ξένος" όπως είναι κι αυτοί που ήρθαν εδώ, αυτό είναι που με προβληματίζει και θα θελα να πουν τα παιδιά που ζουν και δουλεύουν έξω αν και κατά πόσο ισχύει.

Τίποτα δεν είναι φίλε..σίγουρα εξαρτάται από τον άνθρωπο και πόσο ευπροσάρμοστος είναι...αλλά βασικό πιστεύω είναι με τη διάθεση πας..αν είσαι συνεχώς με το μυαλό στην Ελλάδα και αχ μου λείπει το ένα αχ μου λείπει το άλλο τότε θα κακοπεράσεις γιατί είσαι αρνητικά προδιαθετειμένος. τότε το έχασες το παιχνίδι. Το αίσθημα του ξένου προσωπικά δεν το έχω...μένω Ισπανία με 3 συγκάτοικους (2 αυστραλούς και μια αργεντινα) και δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα ξένος ούτε στιγμή. Όπως είπε και ο Παπάζογλου 

"Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά

και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά

εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά

σάμπως φταις κι εσύ καημένη 

και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά"

Το να λέμε το 2014 για αποστάσεις και τέτοια ειναι αστείο πιστεύω...τουλάχιστον για εμάς που είμαστε μετανάστες στην Ευρώπη...για αυτούς σε Αυστραλία ή ΗΠΑ ή Καναδά το καταλαβαίνω. Αλλά αν ζεις Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία,Σκανδιναβία ή όπως οι περισσότεροι που ξέρουμε όλοι στην Μ.Βρετανία είναι πάμφθηνο να γυρνάς Ελλάδα αρκετά συχνά για να βλέπεις οικογένεια και φίλους.

Σαν Μακεδόνας που σπούδασε Κρήτη το 2003 θέλαμε περισσότερα λεφτά ή χρόνο για να πάμε σπίτια μας από ότι θέλω τώρα που είμαι Ισπανία. Μην τα μεγαλοποιούμε όλα λοιπόν.

Το εξωτερικό για πολλούς είναι η καλύτερη λύση καθώς υπάρχει μια εξέλιξη και μια αναγνώριση στην δουλειά σου..καλύτερες παροχές ζωής...και πάρα πολλά επίπεδα πάνω στο θέμα παιδεία που τα βιώνεις σε όλα όσα κάνεις στην καθημερινότητα σου...από την οδήγηση και την εξυπηρέτηση σε ένα μαγαζί ή μια υπηρεσία..μέχρι την γνωριμίες σου και το γενικό επίπεδο διαβίωσης σου.Το εργασιακό περιβάλλον είναι απλά κάτι άλλο από αυτό που λένε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα κατά ένα τεράστιο ποσοστό.

• Like 1
Δημοσ.

Praet, δεν αποτελώ εξαίρεση. Σε ποιόν δεν αρέσει ο ωχαδερφισμός. Είμαστε μια περίεργη μίξη Δυτικού και μεσανατολίτη. δεν έχουμε ισχυρή ταυτότητα σε κάποιο από τα 2.  

Φίλτραρα και προσαρμόστηκα σε ότι είχα γύρω μου. Πλέον μετά από μόνο 3 χρόνια εδώ, υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας και θεωρώ πολλά πράγματα δεδομένα που στην Ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο. 

Στην εταιρεία με πήρανε για αυτά που ήξερα, δεν γνωρίζαν την ηθική μου, την κουλτούρα μου και εμένα σαν άτομο με ότι συνεπάγεται αυτό. Μακάρι να είχα μπάρμπα θα ήταν και πιο εύκολή η αρχή.

Και όχι δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως σε πολλά πράγματα είμαι ακόμα εν γνώση μου για τον πέοντα, αλλά έχω δει πολλές αλλαγές στον εαυτό μου και σιγά σιγά προσπαθώ. Θα σου δώσω ένα λινκ με το τι με ώθησε να έρθω εδώ, για να αποφύγω κοπηπάστα. Δημοσιεύθηκε μερικούς μήνες από όταν το έγραψα. Γράφθηκε τον Νοέμβριο του 2011,  2 μήνες αφού πάτησα πόδι εδώ για την τότε πρακτική.

http://www.thesstoday.gr/arthra/27-opinion/51-2012-10-01-19-49-15.html

Ισχύει. όσο και να θέλω, εξακολουθώ να είμαι το ορκ παοκτσής που γεννήθηκε σε ένα χωριό της μακεδονίας και οχι με τις ανέσεις και τα κομφορ ενός καναδού. Δεν παύω να εκτιμώ όμως, το τι μου έχει προσφέρει αυτός ο τόπος σε αντίθεση με τον δικό μου. Culture shock λέγεται και έφαγα φρικη για λίγο καιρό στην αρχή. 

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ πολύ τυχερούς όσους είχαν επαγγελματικές βλέψεις, έβλεπαν την δουλειά τους σοβαρά, είχαν όνειρα σωστής καριέρας και κατάφεραν να μείνουν Ελλάδα και συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη από όπου κατάγομαι. 

Αθήνα ελπίζω να είναι καλύτερα. 

Όσο για τους Ελληνες όσους πετυχαίνω "έξω" στον χώρο μου είναι πολύ ανώτεροι από τον τοπικό ανταγωνισμό, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι βγήκαν έξω για αυτό τον λόγο (ήταν ανώτεροι και δεν άντεχαν την Ελληνική μιζέρια) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, αυτό το "ξενιτιά" θα πρέπει να το κόψετε σιγά-σιγά, τουλάχστον όσον αφορά στις χωρες της Ευρώπης και πολύ περισσότερο στις χώρες τις ΕυρωπαΪκής ένωσης (δε μιλάμε να πάει κάποιος σε καμιά Σ. Αραβία, Νιγηρία κλπ). Καταντάει εκνευριστικό και είναι υπκοριτικό.

Δεν μπορεί να πηγαίνεις να δουλέψεις στην Ελβετία, στη Σουηδία, στην Αγγλία κλπ και να το λες ξενιτιά.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, και πολύ περισσότερο σε μια ελευθερη αγορά σαν αυτή της ΕΕ η "δίαχυση" του εργατικού δυναμικού δεν είναι απλά "επιτρεπτή" αλλά και αναμενόμενη και σε μεγάλο βαθμό το ζητούμενο.

Δε μπορεί στην Ελλάδα να επικτρατούν φιλοευρωπαικες ιδεες περι Ευρωπαικής Ενωσης και να αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τη Λάρισα να βρει δουλειά στη Μπρατισλάβα ξερωγω σαν κάτι διαφορετικό από το να βρει στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο όταν ακολουθεί μια εξειδίκευση που έχει ζήτηση εκεί. Αν κάποιος τελειώσει φαρμακευτική πχ και πει "ρε γαμώτο πάω μετανάστης στην Ελβετία" πρέπει να τρώει φάπες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δε μπορείς να ζητάς "Ενωμένη Ευρώπη" αλλά εσύ να μη κουνήσεις τον κώλο σου από εκεί που έτυχε να γεννηθείς. Το πήγα "ξενιτιά" στην Γαλλία πχ θα πρέπει να ακούγεται τόσο χαζό όσο το πήγα "ξενιτιά" στη Πάτρα πχ.

Αν έκανε ΕΝΑ καλό αυτή η κρίση στην Ελλάδα είτε ότι "αναγκασε" τους έλληνες να δουν τον εαυτό τους σαν εν δυνάμει εργαζόμενους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ (ή και περισσότερο).

Πραγματικά τα είπε όλα το παιδί...είναι ντροπή για την ίδια την λέξη ξενιτιά και τους Έλληνες που την έχουν όντως βιώσει τα παλαιότερα χρόνια και κάποιους λιγότερους που την βιώνουν σήμερα σε Μ.Ανατολή-Αυστραλία-ΗΠΑ-Καναδά (και στους τελευταίους όσον αφορά καθαρά το θέμα απόσταση από το σπίτι τους και όχι εννοείτε σε συνθήκες ζωής που είναι τρομερά υψηλές κατά συντριπτικό ποσοστό).

Δηλαδή διάβασα μερικούς πριν που ζήσαν σε χώρες στην Ευρώπη και ορκίζομαι ότι είχαν ανοιχτό τον winamp από πίσω να παίζει Καζαντζίδη...έλεος ρε παιδιά...ελάχιστη διαφορά βρίσκω στο να πάει κάποιος από την Ελλάδα στην Αγγλία ή την Σκανδιναβία ή την Ισπανία από  αυτό που κάνουν άπειροι γιατροί-αστυνομικοί-δάσκαλοι-στρατιωτικοί-νοσηλευτές που διορίζονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδα μακριά από το σπίτι τους...

Δηλαδή τι διαφορά έχει ένας Σαλονικιός δάσκαλος που διορίζεται στην Ρόδο ή την Κρήτη ή την Πελλοπόνησο από έναν αρχιτέκτονα που βρίσκει δουλειά στην Ρώμη ή έναν προγραμματιστή που βρίσκει δουλειά στο λονδίνο ή το Μάνστεστερ? Έναν σεφ από την Λάρισα που βρίσκει δουλειά σε ξενοδοχείο σε νησί από έναν σεφ που βρίσκει δουλειά σε ξενοδοχείο στην Ελβετία ή την Γαλλία? Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας παιδιά...ένα μεγάλο χωριό είναι πλέον η Ευρώπη.

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά τα είπε όλα το παιδί...είναι ντροπή για την ίδια την λέξη ξενιτιά και τους Έλληνες που την έχουν όντως βιώσει τα παλαιότερα χρόνια και κάποιους λιγότερους που την βιώνουν σήμερα σε Μ.Ανατολή-Αυστραλία-ΗΠΑ-Καναδά όσον αφορά καθαρά το θέμα απόσταση από το σπίτι τους και όχι σε συνθήκες καθώς οι συνθήκες ζωής είναι τρομερά υψηλές κατά συντριπτικό ποσοστό.

Δηλαδή διάβασα μερικούς πριν που ζήσαν σε χώρες στην Ευρώπη και ορκίζομαι ότι είχαν ανοιχτό τον winamp από πίσω να παίζει Καζαντζίδη...έλεος ρε παιδιά...ελάχιστη διαφορά βρίσκω στο να πάει κάποιος από την Ελλάδα στην Αγγλία ή την Σκανδιναβία ή την Ισπανία από  αυτό που κάνουν άπειροι γιατροί-αστυνομικοί-δάσκαλοι-στρατιωτικοί-νοσηλευτές που διορίζονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδα μακριά από το σπίτι τους...

Δηλαδή τι διαφορά έχει ένας Σαλονικιός δάσκαλος που διορίζεται στην Ρόδο ή την Κρήτη ή την Πελλοπόνησο από έναν αρχιτέκτονα που βρίσκει δουλειά στην Ρώμη ή έναν προγραμματιστή που βρίσκει δουλειά στο λονδίνο ή το Μάνστεστερ? Έναν σεφ από την Λάρισα που βρίσκει δουλειά σε ξενοδοχείο σε νησί από έναν σεφ που βρίσκει δουλειά σε ξενοδοχείο στην Ελβετία ή την Γαλλία? Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας παιδιά...ένα μεγάλο χωριό είναι πλέον η Ευρώπη.

λιγοτερα μεταφορικα (ΕΛΤΑ) για τα ταπερακια...

=]

• Like 2
Δημοσ.

μα καλά τι συγκρίνετε μωρέ. είχε τεράστιο διαφορά από όταν ήμουν εντός της ίδιας μου της χώρας με το να φύγω Καναδά. Κουλτούρα, εμπειρίες, γλώσσα είναι σε παραλληλισμό πιο κοινότυπες μέσα σε έναν λαό από το να φύγεις έξω. 

Νταξ όχι και καζαντίδης, αλλά τα σύκα σύκα και την σκαφη σκάφη. 

Δημοσ.

μα καλά τι συγκρίνετε μωρέ. είχε τεράστιο διαφορά από όταν ήμουν εντός της ίδιας μου της χώρας με το να φύγω Καναδά. Κουλτούρα, εμπειρίες, γλώσσα είναι σε παραλληλισμό πιο κοινότυπες μέσα σε έναν λαό από το να φύγεις έξω. 

Νταξ όχι και καζαντίδης, αλλά τα σύκα σύκα και την σκαφη σκάφη. 

Διάβασε καλύτερα...για Ευρώπη μιλάμε τώρα...γίνεται διευκρίνιση για τους υπερατλαντικούς μετανάστες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...