Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την προσφατη εμπειρια μου απο την αναβαθμιση της καρτας γραφικων στο pc μου.

Εχοντας μια 8800gts 640MB σε ενα συστημα intel q6600, asus 5pkc με 6GB RAM, αρχισα αργα να αντιλαμβανομαι οτι δεν τραβαει πια το μηχανημα στα τελευταια παιχνιδια.. Και επειδη η τελευταια αναβαθμιση μου ηταν το 2008, σκεφτηκα οτι αξιζει μια ολικη αναβαθμιση (cpu, mobo, ram, gpu). Τελικα εκανα την κινηση να αγορασω μια ... GTX760..  και να την εγκαταστησω στο παλιο μου συστημα. Ναι, καλα ακουσατε μια 760gtx σε mobo με pci-3 v1.0 και cpu πολλων χρονων. 

Το αποτελεσμα ειναι να εχω ενα pc 100% ανανεωμενο και να τρεχει ολα τα παιχνιδια στο full! Ναι επαιξα και το Crysis 3 τερμα ολα και βλεποντας παραλληλα στην δευτερη οθονη μου τη χρηση του επεξεργαστη να τερματιζει. Εκει οντως ειχα αυτο το bottleneck που ολοι φωναζουν αλλα δεν τρεχει κανενα προβλημα.. 30+ fps στις ανοιχτες περιοχες και 60+ στις κλειστες με χρηση gpu max 70% ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ το παιχνιδι!  Στο Metro Last Light, αντιθετα ειχα λιγοτερη χρηση cpu με max χρηση 70% αλλα περισσοτερη χρηση gpu που εφτανε και 80%+. Απο frames θα ελεγα τελεια 60+ σχεδον σε ολη τη διαρκεια του game!

Δεν αναφερομαι σε αλλα παιχνιδια που δοκιμασα και ολα επαιξαν τελεια , αλλα στα απαιτητικά της εποχης μας.  

Επομενως καταληγω στο συμπερασμα οτι οποιοι εχετε pc στα specs τα δικα μου, καντε μια αναβαθμισουλα στο gpu και πεξτε για κανα χρονο ακομα ολα τα παιχνιδια.. μεχρι την επομενη αναβαθμιση! (εννοειται το gpu θα εχει και αλλα "ψωμια" ακομη και θα μεινει οπως εχει στην αναβαθμιση)..

Δημοσ.

Σε τι αναλυση παιζεις??? Οκ τα 40 και τα 60fps αλλα η χρηση GPU στο 70% δε σημαινει οτι ειναι και σωστη. :)

σε 1650χ1080 native αναλυση της οθονης μου. To ότι "δεν τρεχει το pc σου στο μεγιστο και  δεν αξιοποιειται η καρτα σου στο 100% και παρε ολοκληρωμενο συστημα" που διαβαζω καθε λιγο εδω μεσα θελω να καταγγειλω  :-D

edit: και  δηλαδη πρεπει να ιδρωνει η καρτα για να παιζει σωστα; 

Δημοσ.

Εννοειται οτι πρεπει να ιδρωνει η καρτα για να παιξει σωστα. Αν μιλαμε ομως για 1650x.. αναλυση ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. Επισης το οτι επελεξες την 760 δε σημαινει οτι το ιδιο θα γινοταν και με την 770 και ποσο μαλλον σε αναλυση 1080p+. :)

Μια χαρα ειναι ο Cpu που εχεις αλλα οχι αναλυσεις μεγαλυτερες απο αυτη που παιζεις.

Δημοσ.

κοιταξε να δεις πως εχει το πραγμα.Μερικοι θελουν παντα και παντου 60fps ακατεβατα.Αρα γι αυτους το συστημα σου δεν κανει οποτε και θα πανε για αναβαθμιση.

Εσυ λες τωρα οτι παιζεις με 30fps ο επεξεργαστης τερματιζει και η καρτα γραφικων ειναι στο 70%.

Κανονικα το αναποδο πρεπει να γινεται,δηλαδη να τρεχει η καρτα τερμα.Κοινως και σε σενα ο επεξεργαστης κραταει πισω την καρτα γραφικων.Κανε ενα overclock τον επεξεργαστη στα 3GHz και ξανατρεξε τα παιχνιδια να δεις οτι θα τα ευχαριστηθεις καλυτερα.

τελος το "τρεχω το παιχνιδι στο full" για μερικους ειναι 1080p με τερμα AA και AF και γενικοτερα ο,τι φιλτρο υπαρχει.Εκει δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να ανταπεξελθει ο επεξεργαστης.

Φυσικα και ολα αυτα στα λεω καλοπροαιρετα,δεν εχω κατι με το ποστ σου κλπ, απλα προσπαθω να σου εξηγησω πως εχει η κατασταση γενικοτερα :P

Και μενα δεν με καλυπτει το συστημα της υπογραφης  και κυριως η καρτα γραφικων πλεον αλλα παιζω σε μικρη αναλυση και δεν εχω προβλημα ακομα να εχω σταθερα 60αρια σε bf4.

• Like 1
Δημοσ.

σε 1650χ1080 native αναλυση της οθονης μου. To ότι "δεν τρεχει το pc σου στο μεγιστο και  δεν αξιοποιειται η καρτα σου στο 100% και παρε ολοκληρωμενο συστημα" που διαβαζω καθε λιγο εδω μεσα θελω να καταγγειλω  :-D

edit: και  δηλαδη πρεπει να ιδρωνει η καρτα για να παιζει σωστα;

Άσε εδώ μέσα λες ότι θες να παίζεις και κάνα παιχνιδάκι και το θεωρούν ότι θες να παίζεις στα 1920χ1080 ultra settings με 60fps σταθερά σε όλα τα παιχνίδια.

Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος μπορεί να μην έχει πρόβλημα με το να πάει και στα ~30fps όπως λες και εσύ σε δύσκολα σημεία.

Δημοσ.

Ειμαι χρονια gamer και ειμαι της αποψης οτι τα 50+ frames δεν εχουν καμια σχεση με τα 30. Ειναι πολυ πιο smoοth εμπειρια με τα περισσοτερα καρε, αλλα να καταλαβουμε οτι οι de facto  αποψεις που διαδιδονται καθε λιγο πανω  στο θεμα δεν σημαινει οτι ισχυουν και παντα. Σκοπευω να κανω αμεσα κανονικη αναβαθμιση σε 2,3 μηνες αλλα αν λαμβανα υποψην τις γνωμες των αλλων θα δισταζα να κανω μεμονωμένη αγορα καρτας γραφικων που στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν το μετανοιωσα καθολου. 

To cpu το ανεβασα στα 3,0 GHz και πηρα 5+ frames, απαραιτητα οταν stock εχω 30fps σε απαιτητικα σημεια (για το Crysis 3 μιλαω)

Επισης ο τιτλος του θεματος ειναι λιγο απολυτος το καταλαβαινω, αλλα οπως ειπα ναι υπαρχει αυτο το bottleneck αλλα μην νομιζουμε οτι μια καλη καρτα δεν θα παιξει καλα σε ενα πιο παλιο μηχανημα. Αγοραστε ελευθερα και χαρείτε τα games! 

Δημοσ.

Εννοειται οτι δεν το μετανιωσες, μια χαρα παει. Απλα καποιοι ζητανε δυνατη καρτα γραφικων (gtx760+) με c2d και 1080p ωστε να παιξουν βαρια παιχνιδια. Για αυτους δε κανει και ειναι τσαμπα λεφτα..Πχ το Watchdogs που ερχεται ζηταει πυρηνες αλλα τη βρισκει καλα με την 760. Εκει θα κανεις περικοπες σε 1080p αλλα σε 1024 πχ θα παιξει καλυτερα.

Δημοσ.

Τωρα που το ξαναβλεπω θα αλλαζα τον τιτλο του θεματος σε "Bottleneck και υπερβολες", ταιριαζει καλυτερα πιστευω.

Δημοσ.

Ειμαι χρονια gamer και ειμαι της αποψης οτι τα 50+ frames δεν εχουν καμια σχεση με τα 30. Ειναι πολυ πιο smoοth εμπειρια με τα περισσοτερα καρε, αλλα να καταλαβουμε οτι οι de facto  αποψεις που διαδιδονται καθε λιγο πανω  στο θεμα δεν σημαινει οτι ισχυουν και παντα.

multiplayer παιζεις;

σε single player ειναι τελειως διαφορετικη η κατασταση.

Σκεψου σκηνικο να παιζεις bf4 πχ να σου ριξει ρουκετα ο αλλος και να βουτηξεις στα 20fps  απο τα 50-60 και να περιμενεις να πεσει η φωτια και η εκρηξη ωστε να φυγεις απο το σημειο.Χαλαρα σε εχει σκοτωσει ο αντιπαλος και δεν ξερεις και απο που σου ηρθε.

Δημοσ.

Αν προσεξεις θα δεις οτι οταν καποιος λεει οτι εχει τον q6600 με μια καλη μητρικη, τι του λεμε? Να βαλει μια καρτα και να κανει ολικο upgrade αργοτερα. Οποτε πιστευω καλα εκανες, και δεν θα σου ελεγα οτι θα εχεις bottleneck (ναι εχεις, αλλα και παλι η διαφορα της 8800gts με την 760 lool)

Ο 6600 εχει πολυ χωρο για OC οποτε μπορει ακομα και σημερα να "δεχτει" δυνατες καρτες χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχει μπουκαλι, τον ειχα και εγω και ξερω.

Οποτε, kudos my friend :D

Δημοσ.

Η ανάλυση και τα φίλτρα είναι καθαρά θέμα κάρτας και όχι επεξεργαστή , επειδή ακούστηκε κάτι αντίθετο παραπάνω...Τώρα γενικά , τα περισσότερα παιχνίδια παίζουνε ικανοποιητικά με επεξεργαστές core 2 duo/quad γύρω στα 3GHz και νεότερους. Από κει και πέρα , υπάρχουνε παιχνίδια που είναι πιο απαιτητικά τύπου battlefield 4  , υπάρχουν και άλλα που είναι κακογραμμένα και ζητούν οπωσδήποτε i5/i7 (coh 2/ rome 2/assassins creed). Εσύ βλέπεις τι παίζεις και κανονίζεις σε τι χρειάζεσαι αναβάθμιση.

• Like 1
Δημοσ.

σωστα. οσο ανεβαινεις σε αναλυση οθονης, τοσο μεγαλυτερο ρολο παιζει η καρτα γραφικων. σαφως παιζει ρολο και ο επεξεργαστης, διοτι δεν πας με Celeron να οδηγησεις μια 290Χ ή μια ΤΙΤΑΝ...!!!  αλλα ενας καλος 4πυρηνος σηκωνει τις δυνατες καρτες πολυ καλα..!!

Δημοσ.

σημαντικό ρόλο έχει ο επεξεργαστής αλλά και ένα καλό τροφοδοτικό επιπλέον από μια αξιόλογη κάρτα όπως είναι η gtx 760 μπουκάλι μπορεί να έχεις ακόμα και από το τροφοδοτικό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...