teo20net Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δώ και λίγο καιρό παρατηρώ ότι όταν ακουμπάω το pc (κυρίως στην πίσω μεριά, για να συνδέσω κάποια usb θύρα π.χ.), νιώθω λίγο ρευματάκι να με τσιμπάει κάποιες φορές. Σαν να μην ειπναι γειωμένο δηλαδή. Ξέρει κάποιος αν είναι όντως θέμα γείωσης η κάτι άλλο και πω διορθώνεται; Edit: Μόλις είδα παρακάτω το θέμα του φίλου με το κατσαβίδι που άναβε. Στην περίπτωσή μου το κάνει σε όποια πρίζα και να συνδέσω το pc ενώ μάλιστα, όταν το είχα αγοράσει (πριν 2,5 χρόνια) δεν είχε τέτοια θέματα.
SPANK Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Αυτο το έκανε σε εναν φίλο που ειχε το pc σε χαλασμένο πολύμπριζο , οταν το έβαλε σε κανονική σούκο μπρίζα ηταν κομπλέ
FasTaker Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Η καποιο καλωδιο ακουμπαει στο μεταλλικο μερος του κουτιου. Λιγο απιθανο να συμβει αυτο αλλα υπαρχει και αυτη η πιθανοτητα.
kogi4ever Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Ειχα το ιδιο προβλημα και εφταιγε η μπριζα.
zackeron Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 αμα η πριζα δεν ειναι σουκο, αλλαξε την το ιδιο θεμα ειχα και εγω
plpapadopoulos Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 99% θέμα πρίζας ή ελλατωματικού πολύμπριζου, ή κακής γείωσης στο σπίτι.
DiogenisX Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 99% θέμα πρίζας ή ελλατωματικού πολύμπριζου, ή κακής γείωσης στο σπίτι.
teo20net Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Τον υπολογιστή όντως τον έχω σε πολύπριζο αλλά τον μετακινώ συχνά και μου κάνει το ίδιο ακριβώς και στα 2 σπίτια που τον χρησιμοποιώ. Θα κάνω μια δοκιμή και πάλι να το επιβεβαιώσω. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί πρόβλημα στον υπολογιστή όταν συμβαίνει αυτό;
stelios18120 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Πριζα-πολυμπριζο-κακη γειωση σπιτιου.με αυτην την σειρα τσεκαρε τα και πες μας.κοιτα η πριζα που το βαζεις να ειναι σουκο
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Τον υπολογιστή όντως τον έχω σε πολύπριζο αλλά τον μετακινώ συχνά και μου κάνει το ίδιο ακριβώς και στα 2 σπίτια που τον χρησιμοποιώ. Θα κάνω μια δοκιμή και πάλι να το επιβεβαιώσω. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί πρόβλημα στον υπολογιστή όταν συμβαίνει αυτό; Δυσκολο πολύ δύσκολο. Οι πρίζες που χρησιμοποιείς είναι έστω κάποια σούκο; Αν όχι τότε για αυτό σου το κάνει. Ναι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Μπαμ και κάτω μπορεί να σου κάψει κάτι απο τη στιγμή που όλο το σασί έχει ρεύμα.
plpapadopoulos Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Τσεκάρεις εννοείται και το καλώδιο ρεύματος που πάει στο τροφοδοτικό. Ενδεχομένως ο ακροδέκτης της γείωσης να μην πατάει καλά (χαλαρωμένα ελάσματα εσωτερικά του βύσματος). Άλλαξε το καλώδιο με άλλο και δοκίμασε ξανά.
Deltami Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 είχα ένα pc με το ίδιο πρόβλημα παλιότερα και αυτό που έφταιγε ήταν πως το πίσω μέρος της μητρικής ακουμπούσε σε κάποια σημεία στο μεταλικό κουτί. Αν μπορείς να ανοίξεις το κουτί απο τν πίσω μεριά (της μητρικής ) και να τοποθετήσεις κάποιου είδους λεπτή μόνωση πχ ένα χαρτονακι. Συμφωνώ επείσης πως είναι θέμα γείωσης οπως σ είπαν και παραπάνω
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 είχα ένα pc με το ίδιο πρόβλημα παλιότερα και αυτό που έφταιγε ήταν πως το πίσω μέρος της μητρικής ακουμπούσε σε κάποια σημεία στο μεταλικό κουτί. Αν μπορείς να ανοίξεις το κουτί απο τν πίσω μεριά (της μητρικής ) και να τοποθετήσεις κάποιου είδους λεπτή μόνωση πχ ένα χαρτονακι. Συμφωνώ επείσης πως είναι θέμα γείωσης οπως σ είπαν και παραπάνω Προσωπικά θεωρώ αδύνατο αυτό που αναφέρεις ότι γινόταν. Ίσως ήταν κάτι άλλο και απλά έτυχε να συμπίπτει με το άλλο πρόβλημα σου. Θα το αιτιολογήσω έτσι για να γίνει κουβέντα και να ακούσω κι άλλες απόψεις. 1) αν ακούμπαγαν επαφές της μητρική στο σασί τότε κατά 99% θα υπήρχε άμεσο πρόβλημα με τον υπολογιστή. Δε θα ξεκίναγε ή θα είχες κάψει τίποτα. 2) Ας υποθέσουμε ότι όντως ακούμπαγε και δεν είχε πρόβλημα ο υπολογιστής. Με 12V που είναι το maximum που υπάρχει στη μητρική, δεν είναι εφικτό να παρουσιαστεί αίσθηση ότι σε χτυπάει το ρεύμα. 2
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Εγω το ειχα παθει day 1 με το δικο μου και τελικα ηταν θεμα μπριζας, εβαλα παλαντεζα με σουκο σε μια αλλη μπριζα και τωρα κανενα προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα