Προς το περιεχόμενο

Δίσκος σε κουτί USB


sanguis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις αγόρασα το κουτί USB 2 Chronos είπα να δοκιμάσω την ταχύτητα της μεταφοράς δεδομένων:Eτσι:(Sandra 2003)

Benchmark Breakdown

Buffered Read : 18 MB/s

Sequential Read : 18 MB/s

Random Read : 5 MB/s

Buffered Write : 17 MB/s

Sequential Write : 16 MB/s

Random Write : 6 MB/s

Average Access Time : 8 ms (estimated)

Αν βάλω το δίσκο σε IDE θύρα τότε βγαίνει:Buffered Read : 69 MB/s

Buffered Write :45 MB/s

Απ' ότι βλέπω από τα αποτελέσματα ναι μεν λειτουργεί το USB 2 αλλά η μνημη cache του δίσκου δε φαίνεται να λειτουργεί (Στο device manager η cache είναι ενεργοποιημένη)

Και καλά αυτός ο δίσκος έχει μόνο 2ΜΒ cache.Αν όμως πω να βάλω στο κουτί κάποιον με 8ΜΒ μάλλον τον αχρηστεύω.

Οπότε μάλλον παραμύθι η ταχύτητα του USB;;;Απόψεις;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε sanguis, έχω ακριβώς το ίδιο κουτί με έναν Western Digital 7GB μέσα. Αν βυμάμαι καλά, το Sandra μου έδινε περίπου 14-15 ΜΒ/sec. Μπορεί το USB2.0 να δίνει θεωρητικά 480Mbps (/8=60MB/sec) αλλά στην πράξη δεν έχω δεί πουθενά ταχύτητες πάνω από 18-20 MB/sec. Εντάξει όμως, δεν είναι και για να κλαιγόμαστε! To USB 1.1 δίνει λιγότερο από 1 ΜΒ/sec! Σκέψου ότι 18ΜΒ/sec σε CD-Rec αντιστοιχεί σε 120χ εγγραφή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο παραμύθι και οι ταχύτητες του ΑΤΑ. Εχω το ίδιο κούτι και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ψιλοαπογοητεύτικα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα σε ρυθμίσεις όπως πάρα πολλοί άλλοι οπότε έγραψα στο everythingusb.com για να δω αν μπορεί να γίνει κανένα tweak. Λίγο πολύ και πάλι όμως απλά επαληθεύεται ο θεωρητικός κανόνας του 1/4 ...

 

Ακόμα και στο ΑΤΑ, οι ταχύτητες βρίσκονται κοντά στο 1/4 του ονομαστικού. Έτσι ένας ΑΤΑ 133 βρίσκεται στο περίπου στα 33ΜΒ/s ενώ ένας 100 στα 25. Απλά βλέπουμε ότι και στο USB τίποτα δεν διαφέρει.. Τούμπες να κάνεις το μέγιστο που μπορείς να φτάσεις είναι το 1/3 του θεωρητικού δηλαδή 20-23ΜΒ/s . Συνεπώς η σκηνή είναι απλά μια από τα ίδια: «καθαρό marketing»:)

 

Απλά το USB 2.0 εξακολουθεί να έχει το καταπληκτικό του (επιτέλους!) πραγματικού plug & play! Μόνο για αυτό και αξίζει τα λεφτά του! Τι να λέμε... Βάζεις βγάζεις πράγματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά;;; :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...