Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το θέμα ειναι οτι δε καταλαβαίνεις τι γράφω, θα πιαστεις απο μια κουβέντα και θα ρίξεις τη μπηχτή οπότε άδικα γράφω. Σου μίλησα οτι μιλάω σε ιδανικές συνθήκες και σου εξήγησα σαν να εισαι 6 ετών ωστε να κατανοήσεις οτι στα σημερινά πλαίσια αυτο δε γίνεται φυσικα, αν γίνει αλλαγή τοτε θα γίνεται οπότε και ο αυτος που επένδυσε τόσα χρονια να εξειδικευτει και έδωσε φράγκα στην κοινωνία στην οποία αναφέρομαι αυτο θα ειναι χωρίς χρηματικό αντίτιμο αλλα συνεχίζεις πλέον ξεκάθαρα να ειρωνεύεσαι.

δε με απασχολεί η δική σου περίπτωση που έχεις τους 70 καλοπληρωμένους υπαλλήλους, απο την αρχη ξεκαθάρισα οτι δε μιλάω επι προσωπικού με κανένα, αν θες επι προσωπικου ελα βρες με απο κοντα να μου τα πεις, αν νομίζεις οτι μια κοινωνία θα βασιστεί στην υποθετική καλοσύνη του κάθε αφεντικου κάνεις λαθος και δε περιμένω κάποιος με φράγκα να κατανοήσει αυτα που λέω (εδω δε το κατανοούν οι ίδιοι που τους αφορά), οπότε αλλο μιλάμε για το τώρα τι κάνουμε (οπου το πρόβλημα ειναι να μη σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμος = ανεργία) και άλλο πως θα ήταν ποιο δίκαια τα πράγματα.

η εργατική τάξη όταν συνειδητοποιήσει το συμφέρον και τη θέση της οργανωμένα (σε ευρωπαικη χωρα δε θα συμβει ποτε αυτο) τοτε θα τον αλλάξει το καπιταλισμο και το κάθε αφεντικο θα πάει σπιτάκι του. (και αυτο θα γίνει με βία και άιμα)

η ιστορία δείχνει οτι αυτο θα συμβεί κάποτε, εξάλλου 100 χρονια που για μας ειναι μια ζωη για την ιστορία ειναι κλασμα δευτερολέπτου κάτι που τωρα ειναι ακατόρθωτο αυριο ειναι απλούστατο.

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σου εξήγησα σαν να εισαι 6 ετών ωστε να κατανοήσεις...

Εσύ που δεν είσαι 6 ετών, αραδιάζεις εδώ και τόση ώρα τις ουτοπικές σου φαντασιώσεις περιμένοντας να τις αντιμετωπίσουμε στα σοβαρά και είμαι εγώ εκείνος που χρειάζεται προσπάθεια για να ...κατανοήσει! Καλά κρασιά...

δε περιμένω κάποιος με φράγκα να κατανοήσει αυτα που λέω

Κάποιος που δούλευε ως υπάλληλος επί μια εικοσαετία στην Ελλάδα, κάνοντας το σκατό του παξιμάδι για να επιβιώσει, το περιμένεις να κατανοήσει τις βαθυστόχαστες τρίχες αυτά που αμολάς, ή μπα; Κάποιον π.χ. που - ω, τι έκπληξη! - είναι μόλις ...40 χρόνια μεγαλύτερος από έναν εξάχρονο, που έχει φάει το αγγούρι για δυο δεκαετίες στην Ελλάδα, αλλά έκανε το ...λάθος να κάνει μια προσπάθεια πριν από 7 χρόνια - χωρίς να σε ρωτήσει... - η οποία απέδωσε καρπούς και πλέον τού επιτρέπει να ζει χωρίς άγχος, πώς τον κόβεις ας πούμε; Σαν κάποιον που κατανοεί πέντε πράγματα σχετικά, ή σαν κάποιον που τον έχει διαβρώσει το ...καπιταλιστικό σαράκι μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, σε βαθμό να μη θυμάται το τι έκανε και το πως ζούσε πριν;

(η φράση σου και μόνο - και ειδικά ή επιλογή τής λέξης «φράγκα»... - αποδεικνύει το κόλλημα που έχεις...) 

η εργατική τάξη όταν συνειδητοποιήσει το συμφέρον και τη θέση της οργανωμένα (σε ευρωπαικη χωρα δε θα συμβει ποτε αυτο) τοτε θα τον αλλάξει το καπιταλισμο και το κάθε αφεντικο θα πάει σπιτάκι του. (και αυτο θα γίνει με βία και άιμα)

Μαλακά όμως, μη σκιστεί κάνα καλτσόν...

• Like 3
Δημοσ.

δεν είπα είσαι έξι ετών, είπα σου μίλησα έτσι ωστε να με κατανοήσεις και να μη με παρεξηγήσεις.

δεν είχα όρεξη να στις αραδιάσω, στην αρχη έγραψα απο εκνευρισμο στις απαντήσεις που είδα απο τους πρωτους και μετα συνέχισα γιατι νόμιζα οτι όντως ενδιαφέρθηκες αλλά απλα ήθελες να ειρωνευτείς.

εσύ μόνος σου θίχτηκες και πήρες προσωπικα οτι έγραψα δε φταίω εγω γι αυτό, αν δεν ήθελες να ακουσεις τις τρίχες μου ας μην με ρώταγες, γεια χαρα

Δημοσ.

νόμιζα οτι όντως ενδιαφέρθηκες αλλά απλα ήθελες να ειρωνευτείς.

εσύ μόνος σου θίχτηκες και πήρες προσωπικα οτι έγραψα δε φταίω εγω γι αυτό, αν δεν ήθελες να ακουσεις τις τρίχες μου ας μην με ρώταγες, γεια χαρα

Όντως ενδιαφέρθηκα. Το γεγονός ότι ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι δε θα μπορούσες να απαντήσεις, παρά μόνο με παράθεση ουτοπικών θεωριών, βαρύτητας αντίστοιχης τού «μπάφοι και σεξ στην αμμουδιά», δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Άλλο αυτό και άλλο το ότι απέναντι σε κάποιες θέσεις, η ειρωνεία είναι μονόδρομος (εκτός κι αν έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή, ότι δε μιλάμε σοβαρά, οπότε και πάλι, το γέλιο υγεία είναι...)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Νόμος είναι το δίκιο των Ντοθράκι λέμε

Δημοσ.

Mathsrule ποσο ετων εισαι;

Την πραγματικη ηλικια por favor!

Σου απάντησε ο Ανόρυμους, 17.

Υ.Γ. Πριν ένα τέταρτο ξύπνησα. :P

Δημοσ.

Σου απάντησε ο Ανόρυμους, 17.

Υ.Γ. Πριν ένα τέταρτο ξύπνησα. :P

Ρε μαν δεν θελω να ειμαι κοινοτυπος αλλα στην ηλικια σου τα βλεπεις αλλιως...

Και γω ετσι τα εβλεπα το 2004...

Πιστεψε με εχεις να ανακαλυψεις πολλα ακόμα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξαναρωτάω επειδή πέρασε στο ντουκου

'Εσείς' που λέτε στον άλλον να παρανομήσει για το γενικότερο καλό, τη γνώμη έχετε για πολυεθνικές που παρανομούν (εν μέρει σκοπίμως) επειδή θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη (μετά τα πρόστιμα);

Δημοσ.

Ρε μαν δεν θελω να ειμαι κοινοτυπος αλλα στην ηλικια σου τα βλεπεις αλλιως...

Και γω ετσι τα εβλεπα το 2004...

Πιστεψε με εχεις να ανακαλυψεις πολλα ακόμα...

Προφανώς, αλλά από τη στιγμή που έχω μια (εφήμερη όπως λες) άποψη, γιατί να μην την διατυπώσω κι εδώ;

Στο κάτω-κάτω, συζήτηση να γίνεται. :P

• Like 2
Δημοσ.

Αυτά τα σοσιαλιστικά μοντέλα δουλεύουν με 2 τρόπους και ο ένας δεν είναι σοσιαλισμός.

1) Ισοπεδώνεις τους πάντες με εξουσία και απαγορεύσεις και τιμωρία

2) Το σύνολο (όχι ένα μεγάλο ποσοστό μόνο, το 100%) έχει την παιδεία να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινού καλού.

Το 2ερο είναι κατεμέ και πολλών άλλων , μια ουτοπία.Μπορεί ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός να είναι το μέλλον του κόσμου. Δεν αντιλέγω. Αλλά πρέπει να το αποδείξει κιόλας. Προς το παρόν μετράει μόνο ήττες. Όχι σα μοντέλο μόνο. Απέτυχε να μακροημερεύσει και διαλύθηκε εκ των έσω. Αν 70 χρόνια κομμουνισμού-σοσιαλισμό, ήτοι 3 γενιές με κομμουνιστική-σοσιαλιστική παιδεία δεν κατάφεραν να κρατήσουν μια οικονομία σαν την ΕΣΣΔ ενωμένη και να διαλυθεί με τα αποτελέσματα που ξέρουμε, δεν ξέρω πότε θα πετύχει, ειδικά για την Ελλάδα κλάφτα Χαράλαμπε. Ως τότε μπορούμε να περιμένουμε την πολυπόθητη επανάσταση. Μια τέτοια όμως ουτοπική , μη εγωκεντρική προσέγγιση, έχουν και οι περισσότερες θρησκείες που κηρύττουν την ανιδιοτέλεια και την αγάπη αλλήλων

• Like 1
Δημοσ.

Ο σοσιαλισμός είναι μια ιδεολογία με αρκετά θετικά στοιχεία.

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο αν οι άνθρωποι δεν ήταν εγωιστές και ιδιοτελείς και μπορούσαν να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση.

Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει, το μόνο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί είναι αυτό που κάνουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή καπιταλισμός με σοσιαλιστικά στοιχεία και παροχές στον λαό. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει το κράτος να έχει πολλά έσοδα.

Όχι ότι ο καπιταλισμός βέβαια είναι το τέλειο σύστημα, και αυτός επί πτωμάτων πατάει συνεχώς. Το παιχνίδι είναι χαμένο πριν ακόμη ξεκινήσει για τους πιο πολλούς (για αυτούς που δεν έχουν κεφάλαιο).

Σου αφήνει όμως πάντα το τέλειο δόλωμα... την ελπίδα ότι και ΕΣΥ μπορεί κάποτε να βγάλεις πολλά χρήματα και να γίνεις ο ματαιόδοξος πλούσιος που όλοι ζηλεύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ή από την άλλη να προσπαθήσεις να στρώσεις κωλο που λεμε να μορφωθεις να βαλεις το μυαλό σου να δουλέψει και να ξεχωρίσεις. Το πόσο πλούσιος θα γινεις εξαρτάται.Η δημιουργια πολλές φορές φέρνει μεγαλύτερη ικανοποιηση από τον πλούτο. Το κακό ειναι να θέλεις να γινεις πλούσιος ξαπλα. Αυτό μονο οι πόρνες το καταφέρνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...