pavlinara Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 τα διάβασες τώρα εσύ όλα αυτά τα άρθρα; διαβάζω ένα άρθρο που έβαλες και λέει The similarity in risk reduction by vegetable protein foods compared with meat intake suggests that adequate protein intake is attainable in a vegetarian diet. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17686206
CROM271 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Να τι λεει το αρθρο που εβαλες There was a significant interaction between meat consumption and foods high in vegetable protein. Among vegetarians, those who consumed the least vegetable protein intake were at highest risk for fracture. However, increasing levels of plant-based high-protein foods decreased WF risk, with a 68% reduction in risk (hazard ratio (HR) = 0.32, 95% confidence interval (CI) 0.13-0.79) in the highest intake group. Among those with lowest vegetable protein consumption, increasing meat intake decreased the risk of WF, with the highest consumption decreasing risk by 80% (HR = 0.20, 95% CI 0.06-0.66). Με λιγα λογια. Οσοι απο τους χορτοφαγους δεν επαιρναν αρκετη πρωτεινη ειχαν τον μεγαλυτερο κινδυνο. Οσοι χορτοφαγοι επαιρναν απο την διατροφη το μεγιστο ποσοστο πρωτεινων μειωναν τον κινδυνο κατα 68% (συνεχιζε βεβαια να υπαρχει κινδυνος οπως καταλαβαινουμε). Και τελος οσοι απο τους 1ους χορτοφαγους με χαμηλο ποσοστο πρωτεινων εβαλαν στην διατροφη τους και κρεας μειωσαν τον κινδυνο κατα 80%. Τι δεν καταλαβαινετε?
silverado Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Κατα τα άλλα, το κρέας δεν είναι απαραίτητο. Αμα εισαι μαναβης ,πραγματικα δεν ειναι απαραιτητο. Για επαγγελματικους αποκλειστικα λογους.
pavlinara Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Οσοι χορτοφαγοι επαιρναν απο την διατροφη το μεγιστο ποσοστο πρωτεινων μειωναν τον κινδυνο κατα 68% δεν αναφέρει maximum amount στο κείμενο αναφέρει increasing levels όσοι δηλαδή αύξαναν το ποσοστό κατανάλωσης φυτικών πρωτεινών και οι αριθμοί 68% με 80% εκτός του ότι δεν έχουν τραγική διαφορά δεν είναι και απόλυτοι πάντως από αυτό το άρθρο δεν βγαίνει συμπέρασμα ότι η χορτοφαγία είναι επικίνδυνη 1)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21519781 αυτό άκυρο αναφέρεται σε αποκλειστικά φρουτοφάγους 2)http://www.medicalnewstoday.com/articles/263626.php κι εδώ αναφέρει αυτό In conclusion to the study review, the researchers recommend that vegans and vegetarians add vitamin B12 to their diet by eating fermented foods, particular types of mushroom that contain the vitamin and B12-enriched vegetables. 3)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22221769 εδώ λέει για την βιταμίνη Β12 η οποία υπάρχει και στα γαλακτοκομικά και στα αυγά(οι vegetarians τα καταναλώνουν, οι vegans όχι) τα υπόλοιπα θα τα διαβάσω αύριο, πάω για ύπνο τώρα
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όποιος πιστεύει οτι είτε τρώει μονο χόρτα είτε γυμναζεται ειτε δεν καπνίζει και γενικά κάνει υγιεινή ζωη οτι δεν θα πάθει ποτέ καρκίνο η ότι θα πεθάνει στα 100 ειναι απλά χαζός. Σίγουρα μειώνει πιθανότητες συγκριτικά με κάποιον που κάνει τα παραπάνω αλλά δεν τις μηδενίζει. Οσο για τις έρευνες πάντα υπάρχουν και οι δύο απόψεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα αντίστοιχα στρατόπεδα απλά εμεις επιλέγουμε ποιο θα μας πείσει ανάλογα με αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε. Δεν ψάχνουμε επιχειρήματα να μας πουν το σωστό αλλά επιχειρήματα που να επιβεβαιώσουν αυτό που θέλουμε,τα αλλά απλά τα αρνούμαστε ακόμη και αν αυτα που λέει είναι σωστά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην χορτοφαγία και κρεοφαγία αλλα σε ολα τα θέματα τέτοιου τύπου 1
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το θέμα του καρκίνου είναι όντως πιο σύνθετο από τις υπόλοιπες ασθένειες. Δεν ήταν ο σκοπός μου να πω ότι όποιος τρώει χορτοφαγικά δεν θα πάθει καρκίνο, απλώς ότι υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες που λένε ότι η χορτοφαγική διατροφή βοηθάει και σε αυτό το θέμα. Ήταν απλώς για τον CROM271 που έλεγε ότι δεν υπάρχουν. Με τις καρδιοαγγειακές νόσους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Για να τα βρεις CROM271, παίρνεις τον τίτλο, πχ Barnard ND, Nicholson A, Howard JL. The medical costs attributable to meat consumption. Prev Med. 1995;24:646-655 το βάζεις στο google και voila: http://www.birdflubook.org/resources/Barnard_1995_PM_24_646.pdf Τόσο δύσκολο.
Ison_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δε διάβασα όλα τα προηγούμενα posts, αλλά επειδή ξέρω πάνω-κάτω τι γράφεται σε τέτοια threads να πω τα τετριμμένα. Ο άνθρωπος είναι παμφάγος. Τρώει σχεδόν τα πάντα - από αυτά που ετοιμάζει η φύση. Έχει σχετικά πλατιά δόντια για τη μάσηση φυτικής τροφής και υποτυπώδεις κυνόδοντες για λίγο κρέας. Το έντερο του είναι κοντύτερο από των φυτοφάγων και η αποκλειστικά φυτική διατροφή δε θα προλάβαινε να απορροφηθεί, ενώ έχει μακρύτερο από τα σαρκοφάγα και το πολύ κρέας μένει πολύ ώρα στο έντερο και σαπίζει. Ούτε η φυτική τροφή ούτε η ζωική διατροφή από μόνες τους περιχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον άνθρωπο. Αλλά από ό,τι έχω καταλάβει, οι μεν έχουν πάθει κάποια ψυχολογικά από κάποια ντοκυμαντερ και φοβούνται το κρέας, και οι δε, υπερασπίζονται το να τρώνε κάθε μέρα σουβλάκι επειδή μικροί οι μάνες τους τους μπούκωναν με όσπρια. Η αλήθεια, όπως πάντα είναι στη μέση. Ούτε μαύρο,ούτε άσπρο όπως θέλουμε να φάνταζόμαστε, αλλά ένα βαρετό γκρι. Είμαστε παμφάγοι και πρέπει να τρώμε από όλα με μέτρο. 2
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όποιος πιστεύει οτι είτε τρώει μονο χόρτα είτε γυμναζεται ειτε δεν καπνίζει και γενικά κάνει υγιεινή ζωη οτι δεν θα πάθει ποτέ καρκίνο η ότι θα πεθάνει στα 100 ειναι απλά χαζός. Σίγουρα μειώνει πιθανότητες συγκριτικά με κάποιον που κάνει τα παραπάνω αλλά δεν τις μηδενίζει. Οσο για τις έρευνες πάντα υπάρχουν και οι δύο απόψεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα αντίστοιχα στρατόπεδα απλά εμεις επιλέγουμε ποιο θα μας πείσει ανάλογα με αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε. Δεν ψάχνουμε επιχειρήματα να μας πουν το σωστό αλλά επιχειρήματα που να επιβεβαιώσουν αυτό που θέλουμε,τα αλλά απλά τα αρνούμαστε ακόμη και αν αυτα που λέει είναι σωστά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην χορτοφαγία και κρεοφαγία αλλα σε ολα τα θέματα τέτοιου τύπου Νομίζω είναι η πιο εύστοχη παρατήρηση. Ο καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει να βρει, γιατί αποδείξεις ή "αποδείξεις" μπορούν να βρεθούν για τα πάντα. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι προσωπική για τον καθένα και θα πρέπει να είναι σεβαστή.
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ison_ , ούτε εγώ, ούτε οι περισσότεροι χορτοφάγοι φοβούνται το κρέας, αν δεν υπήρχε το ηθικό κομμάτι θα έτρωγα κρέας που και που, όπως θα φάω κάτι που θεωρώ junk που και που.
Galatea Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δε νομίζετε ότι είναι λίγο μακάβριο να συζητάτε για πιθανότητες καρκίνου σε ένα post όπου ένας φίλος μιας κοπέλας ανησυχεί; Λίγη συναισθηματική νοημοσύνη. Κάν'τε debate σε ένα post άλλο.
thomasG4 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Περιμενω αρθρο επιστημονικο πως η σωστη και με μετρο καταναλωση κρεατος βλαπτει την υγιεια. Άλλη μια επιστημονική έρευνα που συνδέει γενικά τη κατανάλωση κρέατος με καρκίνο του παχέος εντέρου. “If you step back and look at the data (on beef and cancer), the optimum amount of red meat you eat should be zero,” said Walter Willett, MD, chair of the Nutrition Department, Harvard School of Public Health, and director of a study of 88,000 American nurses that analyzed the link between diet and colon cancer. The risk of colon cancer for women who eat red meat daily compared to those who eat it less than once a month: 250 percent greater, according to the American Association of Endocrine Surgeons’ “Presidential Address: Beyond Surgery” by Caldwell Esselstyn, San Jose, California, April 15, 1991. The risk of colon cancer for people who eat poultry once a week compared to those who do not eat the same: 55 percent greater, according to the American Journal of Epidemiology study titled “Dietary Risk Factors for Colon Cancer in a Low-Risk Population” by P. N. Singh. The study also said the risk of colon cancer for people who eat poultry four times a week compared to those who abstain: 200 to 300 percent greater. It also cited that the risk of colon cancer for people who eat red meat once a week compared to those who abstain: 38 percent greater. The same study stated that the risk of colon cancer for people who eat beans, peas, or lentils at least twice a week compared to people who avoid these foods: 50 percent lower. http://business.inquirer.net/66739/eating-meat-increases-cancer-risk-by-up-to-300 Άμα θεωρείς και αυτή τη πηγή ως αναξιόπιστη τότε απλά δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δε νομίζετε ότι είναι λίγο μακάβριο να συζητάτε για πιθανότητες καρκίνου σε ένα post όπου ένας φίλος μιας κοπέλας ανησυχεί; Λίγη συναισθηματική νοημοσύνη. Κάν'τε debate σε ένα post άλλο. τοπικ για χορτοφαγια ή κρεατοφαγια ειναι σαν συζητηση apple vs samsung, παναθηναικος vs ολυμπιακος κτλ
Galatea Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Still... είναι ασχημο. Ανοιξτε ενα αλλο θεμα. Μπηκα να δω αν ειχαμε νεα απ'το κοριτσακι και φρικαρα. Όχι ότι δεν είχα ποτέ μου επαφή με τις έννοιες "αρρώστια" και "καρκίνος" και δεν είμαι σε ροζ συννεφάκι, αλλά θέλει λίγη κοινή λογική. Να μπει το παληκάρι εδώ να σας διαβάσει, θα χάσει το χρώμα του.
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και άλλο θέμα. Υπάρχουν και παλαιότερα. Έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα της χορτοφαγικής διατροφής, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σε αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις