Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δυστυχώς αρκετοί διαιτολόγοι δεν γνωρίζουν για χορτοφαγικές/vegan διατροφές.

Όχι απλά δεν γνωρίζουν αλλά είναι και κατηγορηματικοί!

Δημοσ.

Νομίζω ότι προτιμούν να πουν ότι είναι επικίνδυνες τέτοιες διατροφές παρά να παραδεχτούν ότι δεν το έχουν ψάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να γίνει κάποιος χορτοφάγος? Θέλω να πω, το κρέας είναι απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου γι αυτό έχει και τη δυνατότητα να το καταναλώνει σε αντίθεση πχ με την κατσίκα.

Δημοσ.

Οι άνθρωποι είνα παμφάγοι, που σημαίνει ότι μπορούν να τραφούν είτε με τροφές φυτικής προελεύσεως,

με τροφές ζωικής προελεύσεως ή κάποιο συνδιασμό από αυτά τα δύο.

Το κρέας προφανώς και δεν είναι απαραίτητο.

Ο λόγοι σε ηλικίες μέχρι 30 ετών συνήθως είναι ηθικοί, πρώτα απ'όλα για τα ζώα,

δηλ. γιατί να σκοτώνω ζώα (ή να πληρώνω άλλους για να τα σκοτώσουν) εφόσον δεν χρειάζεται

και επίσης για το περιβάλλον, δηλ. μόλυνση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες (από 40 και πάνω) συνήθως γίνεται για λόγους υγείας.

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να γίνει κάποιος χορτοφάγος? Θέλω να πω, το κρέας είναι απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου γι αυτό έχει και τη δυνατότητα να το καταναλώνει σε αντίθεση πχ με την κατσίκα.

Κάποιοι μπορεί να γίνουν για λόγους υγείας, άλλοι για λόγους ηθικής. Αν το κάνεις σωστά το κρέας δεν είναι απαραίτητο, απλά θέλει ψάξιμο και ενημέρωση για να μη δημιουργήσεις προβλήματα στον οργανισμό σου. Αν όμως κάποιος το κάνει συνειδητοποιημένα και το ψάξει καταλήγει να τρώει πιο υγιεινά από αυτούς που τρώνε τα πάντα! :-)

• Like 2
Δημοσ.

Η τελευταία δήλωση δεν είναι αληθής καθώς ο τύπος που τρώει τα πάντα έχει ένα βαθμό ελευθερίας παραπάνω και η χορτοφαγία είναι ένα υποσύνολο στη διατροφή του. Το αποτέλεσμα του υποσυνόλου δε μπορεί να είναι μεγαλύτερο του αποτελέσματος του συνόλου. 

Με άλλα λόγια, ένας συνειδητοποιημένος και ψαγμένος που τρώει από τα πάντα θα τρώει και πιο υγιεινά από αυτόν που περιορίζεται σε χορτοφαγία.

• Like 1
Δημοσ.

Οι άνθρωποι είνα παμφάγοι, που σημαίνει ότι μπορούν να τραφούν είτε με τροφές φυτικής προελεύσεως,

δηλ. γιατί να σκοτώνω ζώα (ή να πληρώνω άλλους για να τα σκοτώσουν) εφόσον δεν χρειάζεται

Ρουφάτε φυτοφάρμακα με το κιλό.

Εσύ για τί λόγους το κάνεις;

Τώρα για τα ζώα, who cares; Έτσι είναι η φύση. Αν μπορούν να φαγωθούν, θα φαγωθούν.

post-203156-0-70293500-1399316378_thumb.jpg

Δημοσ.

Karkabillios,

σχεδόν όλα τα τρόφιμα που καταναλώνω είναι βιολογικά, άρα μάλλον καταναλώνω λιγότερα φυτοφάρμακα

(τουλάχιστον τα πολύ επικίνδυνα) από τους περισσότερους, ανεξαρτήτως αν είναι χορτοφάγοι ή όχι.

Αν και το θέμα δεν είναι για μένα, αφού ρωτάς σου λέω ότι το κάνω για όλους τους λόγους που ανέφερα, βάζοντας πρώτο τα ζώα.

Το "έτσι είναι η φύση" δεν μου λέει κάτι. Βλέπω άλλα ζώα να σκοτώνουν, να βιάζουν, να τρώνε κόπρανα,

αλλά δεν σκοπεύω να τα εντάξω αυτά στην καθημερινότητά μου, γιατί "έτσι είναι η φύση".

Αν εσύ έχεις τέτοιου είδους κριτήρια, πράξε ανάλογα.

Επίσης, δεν ξέρω τι νομίζεις ότι μπορείς να αποδείξεις βάζοντας μια φωτογραφία ενός σαρκοφάγου φυτού.

Οι ηθικές μου αξίες έχουν εξελιχθεί (και ακόμα εξελίσσονται) μέσα από σκέψη, συζήτηση, διάβασμα κλπ

και όχι κοιτώντας φωτογραφίες με "έξυπνες" λεζάντες.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και το θέμα δεν είναι για μένα, αφού ρωτάς σου λέω ότι το κάνω για όλους τους λόγους που ανέφερα, βάζοντας πρώτο τα ζώα.

Το "έτσι είναι η φύση" δεν μου λέει κάτι. Βλέπω άλλα ζώα να σκοτώνουν, να βιάζουν, να τρώνε κόπρανα,

αλλά δεν σκοπεύω να τα εντάξω αυτά στην καθημερινότητά μου, γιατί "έτσι είναι η φύση".

Αν εσύ έχεις τέτοιου είδους κριτήρια, πράξε ανάλογα.

Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου εδω. Η φύση επιτάσσει κρέας για την επιβίωση του ανθρώπου. Μετά τρώτε 10 κιλά μανιτάρια για να πάρετε πρωτεΐνες και τέτοια.

Όσο γαι την κακοποίηση των ζώων που δείχνουν κάτι βιντεάκια στο ίντερνετ, αυτά συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές μονάδες παραγωγής. Γιατί δεν μας δείχνουν και την άλλη μεριά;

Δημοσ.

Εσύ λες ότι δεν καταλαβαίνεις την λογική μου και αμέσως μετά γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν.

Ούτε κρέας "επιτάσσει η φύση¨, ούτε 10 κιλά μανιτάρια τρώω για να πάρω πρωτεΐνες.

Αφού δεν το έχεις ψάξει, γιατί τα γράφεις αυτά;

• Like 1
Δημοσ.

Για πες μου τότε πώς παίρνεις τα στοιχεία του κρέατος που βρίσκονται σε ελάχιστες ποσότητες στα φυτά;

Το επιτάσσει. Δεν νομίζω να έχεις δει κάνα λιοντάρι να βοσκάει. Ούτε καμιά έρευνα που να λέει οτι οι σπηλαιάνθρωποι τρέφονταν μόνο με μαρούλια.

Δημοσ.

Όσο γαι την κακοποίηση των ζώων που δείχνουν κάτι βιντεάκια στο ίντερνετ, αυτά συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές μονάδες παραγωγής. Γιατί δεν μας δείχνουν και την άλλη μεριά;

Μακάρι να ήταν έτσι. Πάντως, ακόμα και οι συνθήκες διαβίωσης να ήταν οι ιδανικές, 

που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι, πάλι θα τα σκοτώσουν γιατί κάποιοι γουστάρουν να τα φάνε.

Δημοσ.

Πειραματικα εκανα vegan διατροφη για 9 μηνες,ετσι για να δω πως ειναι αλλα ειχα διαβασει προσεκτικα  πρωτα. Ηταν πολυ θετικη και ευχαριστη η εμπειρια μου και ακομη και στο γυμναστηριο δεν επεσαν οι επιδοσεις μου παρολο οτι σηκωνω κυριως βαρη και κανω λιγοτερο αεροβικες ασκησεις. Αισθανομουν υπεροχα,πολυ περισσοτερη ενεργεια και καλη διαθεση.Επισης ειχα λιγοτερα νευρα.

Την σταματησα γιατι σκεφτηκα οτι μια ζωη εχω και θα ηθελα να εχω ποικιλια στην διατροφη μου ,αυτος ηταν ο μονος λογος.Αλλα δεν τρωω κρεας περισσοτερο απο 2 φορες την εβδομαδα και συνηθως ψαρι,κοτοπουλο.Πιο πολυ ψαρι.

Σεβομαι και θαυμαζω τα ατομα οπως ο Fader ομως,για την συγκεριμενη  επιλογη τους.Απλα δεν μπορω να βαλω τις αρχες μου πανω απο την γαστριμαργικη μου ευχαριστηση,στο συγκεκριμενο τομεα,παραδεχομαι οτι ειμαι ρηχος. :(

• Like 3
Δημοσ.

Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ γενικές, ποιά είναι αυτά τα στοιχεία που υποστηρίζεις ότι βρίσκονται σε ελάχιστες ποσότητες στα φυτά;

Βρες πρώτα ποιά είναι αυτά, σε τι βαθμό τα χρειαζόμαστε και μετά ψάξε για πηγές στο internet αν σε ενδιαφέρει.

Τώρα το λιοντάρι δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις, μπορεί όταν κοιτάς στον καθρέφτη να νομίζεις ότι βλέπεις λιοντάρι,

αλλά πάω στοίχημα ότι δεν είσαι, για να γράφεις σε forum στον internet.

Και πάλι σου λέω ότι δεν με ενδιαφέρει αν οι σπηλαιάνθρωποι έτρωγαν μόνο μαρούλια. 

Ούτε όλοι οι σπηλαιάνθρωποι τρώγαν τα ίδια πράγματα (αν και κάπως πρέπει να πουλήσουν την paleo/primal διατροφή) 

ούτε σπηλαιάνθρωπος είμαι, ούτε τρώω μόνο μαρούλια.

Δημοσ.

Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ γενικές, ποιά είναι αυτά τα στοιχεία που υποστηρίζεις ότι βρίσκονται σε ελάχιστες ποσότητες στα φυτά;

Βρες πρώτα ποιά είναι αυτά, σε τι βαθμό τα χρειαζόμαστε και μετά ψάξε για πηγές στο internet αν σε ενδιαφέρει.

Τώρα το λιοντάρι δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις, μπορεί όταν κοιτάς στον καθρέφτη να νομίζεις ότι βλέπεις λιοντάρι,

αλλά πάω στοίχημα ότι δεν είσαι, για να γράφεις σε forum στον internet.

Και πάλι σου λέω ότι δεν με ενδιαφέρει αν οι σπηλαιάνθρωποι έτρωγαν μόνο μαρούλια. 

Ούτε όλοι οι σπηλαιάνθρωποι τρώγαν τα ίδια πράγματα (αν και κάπως πρέπει να πουλήσουν την paleo/primal διατροφή) 

ούτε σπηλαιάνθρωπος είμαι, ούτε τρώω μόνο μαρούλια.

Μα τόση συζήτηση γίνεται σε πιο πίσω σελίδες οτι πρέπει να προσέχουν τί τρώνε να παίρνουν τις βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κτλ.

Οκ, άσε το λιοντάρι. Όλα τα άλλα ζώα που δεν είναι χορτοφάγα;

Δεν γίνεται να μην σε ενδιαφέρει. Μήπως νομίζεις οτι άλλαξες είδος απο τότε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...