Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες το ειρωνικό κομμάτι του post. Η καραμέλα με τις επενδύσεις όταν όλα τα λεφτά των εφοπλιστών φεύγουν έξω και δεν μένει τίποτα εδώ είναι παρωχημένη. Δέχομαι να κάνει το κράτος τεμενάδες στις ξένες εταιρείες όχι όμως στις Ελλήνικές.

Προτιμώ να έρθει ο Δανός με 0% παρά ο Έλληνας με 5% φορολόγηση.

Και εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση, χάρη μας κάνουν. Πώς διάολο να φορολογήσεις ένα καράβι που φορτώνει στην Κίνα και ξεφορτώνει στη Χαβάη με ελληνική σημαία; Αν φύγει ο έλληνας εφοπλιστής και σηκώσει άλλη σημαία θα πάει αλλού δεν του λείπουν οι επιλογές. Αντίθετα χάνει η Ελλάδα το prestige του ενός από τους μεγαλύτερους στόλους, και ερχόμενος ο δανός πχ θα προτιμήσει και αυτός τα δικά του συμφέροντα.

Δεν είναι μοναδικό ελληνικό φαινόμενο αυτό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί παντού παγκοσμίως με την φορολόγηση των εφοπλιστών. Τα άρθρα το παρουσιάζουν σαν "ελληνικό φαινόμενο" μόνο.

Δημοσ.

Και εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση, χάρη μας κάνουν. Πώς διάολο να φορολογήσεις ένα καράβι που φορτώνει στην Κίνα και ξεφορτώνει στη Χαβάη με ελληνική σημαία; Αν φύγει ο έλληνας εφοπλιστής και σηκώσει άλλη σημαία θα πάει αλλού δεν του λείπουν οι επιλογές. Αντίθετα χάνει η Ελλάδα το prestige του ενός από τους μεγαλύτερους στόλους, και ερχόμενος ο δανός πχ θα προτιμήσει και αυτός τα δικά του συμφέροντα.

Ποιο prestige έχει η Ελλάδα; Ότι Ελληνικής καταγωγής άτομα άσχετα τελείως με την Ελληνική οικονομία έχουν καράβια; Να το βράσω το prestige, λέφτα και ανάπτυξη θέλουμε, όχι όνομα.

Δημοσ.

Ποιο prestige έχει η Ελλάδα; Ότι Ελληνικής καταγωγής άτομα άσχετα τελείως με την Ελληνική οικονομία έχουν καράβια; Να το βράσω το prestige, λέφτα και ανάπτυξη θέλουμε, όχι όνομα.

Θα σου φέρω άλλο παράδειγμα μπας και το πιάσεις.

Γιατί τόση μανία τα Σκόπια να συνδέσουν την χώρα τους με τον Μέγα Αλέξανδρο;

Λεφτά και ανάπτυξη χρειάζονται, όχι σύνδεση με ιστορικό πρόσωπο που πέθανε πριν από 25 κοντά αιώνες.

Αν βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει, θα δεις ότι πρόκειται βασικά για τον ίδιο λόγο.

Δημοσ.

Θα σου φέρω άλλο παράδειγμα μπας και το πιάσεις.

Γιατί τόση μανία τα Σκόπια να συνδέσουν την χώρα τους με τον Μέγα Αλέξανδρο;

Λεφτά και ανάπτυξη χρειάζονται, όχι σύνδεση με ιστορικό πρόσωπο που πέθανε πριν από 25 κοντά αιώνες.

Αν βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει, θα δεις ότι πρόκειται βασικά για τον ίδιο λόγο.

Λες άσχετα πράγματα.

Όχι δεν μπορώ να συνδυάσω τον φτιαχτό εθνικισμό προιστορικών κανίβαλων με την οικονομία.

Η ΗΠΑ πχ που είναι πρώτη οικονομία στον κόσμο, έχει ιστορία μερικών αιώνων.

Η Αίγυπτος που έχει ιστορία αρχαιότερη από την δική μας είδαμε τι όνομα έχει στην οικονομία...

Δημοσ.

Λες άσχετα πράγματα.

Όχι δεν μπορώ να συνδυάσω τον φτιαχτό εθνικισμό προιστορικών κανίβαλων με την οικονομία.

Καθόλου άσχετα, απλά αρνείσαι να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει.

Θέμα prestige είναι πάντα. Άλλο να έχεις να κάνεις με τους απόγονους του μεγάλου Αλέξανδρου, άλλο να έχεις να κάνεις με τους Έλληνες και άλλο με τους Μαυροβούνιους πχ. Η Ελλάδα απελευθερώθηκε χάρη στο μυαλό κάποιων Ελλήνων να συνδέσουν την τότε χώρα με τον αρχαιοελληνικό κόσμο, προσπαθώντας να συγκινήσουν τους ευρωπαίους να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των απογόνων των αρχαίων Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό και να χρηματοδοτήσουν. Παράδειγμα.

Άλλο να έχεις να κάνεις με την Ελλάδα του ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους του κόσμου, και άλλο με τα Σκόπια του ανύπαρκτου στόλου.

Και όπως είπα, η φορολόγηση των εφοπλιστών δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ισχύει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Εσύ απλά προτείνεις να χάσει η Ελλάδα και αυτό το μικρό εισόδημα από την ναυτιλία και να το κερδίσει άλλη χώρα.

Δημοσ.

Ο κόσμος φωνάζει τους Αιγύπτιους απόγονους τους Φαραώ δηλαδή...

Εγώ είμαι της άποψης να κάνεις φοροαπαλλαγές εκεί που χρειάζεται και μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, όχι σε κλάδους ήδη ανεπτυγμένους τα τελευταία 200 χρόνια όπως η ναυτιλία. ΔΕΝ έχεις εισόδημα από την ναυτιλία. Εισαγωγές/ Εξαγωγές μπορεί να κάνει ο καθένας.

Δημοσ.

Ο κόσμος φωνάζει τους Αιγύπτιους απόγονους τους Φαραώ δηλαδή...

Εγώ είμαι της άποψης να κάνεις φοροαπαλλαγές εκεί που χρειάζεται και μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, όχι σε κλάδους ήδη ανεπτυγμένους τα τελευταία 200 χρόνια όπως η ναυτιλία. ΔΕΝ έχεις εισόδημα από την ναυτιλία. Εισαγωγές/ Εξαγωγές μπορεί να κάνει ο καθένας.

Ναι, και απόγονους των Φαραώ και του μουσουλμανικού κόσμου. Για ονόμασέ μου τις χώρες της Αφρικής και πες μου για ποιον λόγο εσύ προσωπικά γνωρίζεις περισσότερα για την Αίγυπτο παρά για την Ζιμπάμπουε, πχ. Και αν κάτι γινόταν σε αυτές τις χώρες, με ποια θα αισθανόσουν περισσότερο "κοντά" να το πω και συναισθηματική έλξη.

Και ναι, φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές κάνεις όσο μπορείς. Ήδη υπάρχουν κράτη που προσφέρουν καλύτερες φορολογικές ρυθμίσεις, πχ Παναμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει η Ελλάδα να φορολογήσει περισσότερο. Να χάσουμε και τα λίγα και να πάμε στο ολότελα δηλαδή. Μα πώς δεν το σκέφτηκαν τόσα χρόνια, απορώ..

Δημοσ.

Και ναι, φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές κάνεις όσο μπορείς. Ήδη υπάρχουν κράτη που προσφέρουν καλύτερες φορολογικές ρυθμίσεις, πχ Παναμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει η Ελλάδα να φορολογήσει περισσότερο. Να χάσουμε και τα λίγα και να πάμε στο ολότελα δηλαδή. Μα πώς δεν το σκέφτηκαν τόσα χρόνια, απορώ..

Μα δεν παίρνεις τίποτα! Είτε διπλασιαστούν τα καράβια είτε καούν δεν θα καταλάβεις διαφορά. Φορολογείς με ένα 15% flat tax και όποιος καθίσει, αλλιώς στο καλό.

Πόσο καλύτερα στον Παναμά, τους πληρώνουν κιόλας; Γιατί εδώ οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχουν:

-100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ

-φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων

-απαλλαγή και των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών

-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία

-απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία

-φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα

-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.

Προιόντα ο καθένας μπορεί να σου φέρει να καταναλώσεις, και αυτή είναι η δουλειά τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ο κωλογερμανός ο Αλτσχάημερ.

Το έχω πριν από πολλά χρόνια στη δουλειά μου, αναφερόμενος σ' ένα πελάτη με «μυστήριο-ξενικό» επίθετο. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά: Τον έλεγαν ...Ρολχόιζερ και τον έγραψα «Αλτσχάιμερ» στο δελτίο παραγγελίας, γιατί...μού έδινε στα νεύρα το κανονικό!

Δημοσ.

Η ΗΠΑ πχ που είναι πρώτη οικονομία στον κόσμο, έχει ιστορία μερικών αιώνων.

Η Αίγυπτος που έχει ιστορία αρχαιότερη από την δική μας είδαμε τι όνομα έχει στην οικονομία...

H Αιγυπτος ηταν υπο αιωνες κατω απο τη κυριαρχια αλλων δυναμεων.

Οι ΗΠΑ δεχτηκαν κοσμο απο ολη τη γη.

Δημοσ.

Μα δεν παίρνεις τίποτα! Είτε διπλασιαστούν τα καράβια είτε καούν δεν θα καταλάβεις διαφορά. Φορολογείς με ένα 15% flat tax και όποιος καθίσει, αλλιώς στο καλό.

Πόσο καλύτερα στον Παναμά, τους πληρώνουν κιόλας; Γιατί εδώ οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχουν:

-100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ

-φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων

-απαλλαγή και των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών

-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία

-απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία

-φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα

-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.

Προιόντα ο καθένας μπορεί να σου φέρει να καταναλώσεις, και αυτή είναι η δουλειά τους.

http://www.pmacertification.com/view.asp?idp=7&c=12

Internet έχεις, τον γούγλη, θεωρώ, ότι ξέρεις να τον χρησιμοποιείς, αγγλικά ελπίζω να γνωρίζεις, ψάξε να δεις τι προσφέρουν άλλες χώρες. Ο Παναμάς θεωρείται ο παράδεισος των κατόχων πλοίων, σκαφών, κτλ. Υπάρχουν και άλλες χώρες όμως.

Δημοσ.

http://www.pmacertification.com/view.asp?idp=7&c=12

Internet έχεις, τον γούγλη, θεωρώ, ότι ξέρεις να τον χρησιμοποιείς, αγγλικά ελπίζω να γνωρίζεις, ψάξε να δεις τι προσφέρουν άλλες χώρες. Ο Παναμάς θεωρείται ο παράδεισος των κατόχων πλοίων, σκαφών, κτλ. Υπάρχουν και άλλες χώρες όμως.

Ωραία να πάνε στον Παναμά τότε. Εγώ δεν θέλω να γίνει η Ελλάδα Παναμάς.

Το 0% φόρος, αν δεν προσφέρει 100.000 θέσεις εργασίας είναι ανούσιο.

Στους άλλους κλάδους ακόμα και το πιο μεγάλο λαμόγιο δίνει έστω ένα πενιχρό 10-15% φόρων των κερδών του. 

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία να πάνε στον Παναμά τότε. Εγώ δεν θέλω να γίνει η Ελλάδα Παναμάς.

Είπα εγώ ή κάποιος άλλος να γίνει η Ελλάδα Παναμάς;

Εσύ απλά προτείνεις να χάσει η Ελλάδα τα όποια εισοδήματα έχει από την ναυτιλία. Αντί να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε δηλαδή για "λύση". Μιλάμε για τρομερή σκέψη που γίγαντες οικονομολογίας δεν σκέφτηκαν τόσα χρόνια. Αν μπορέσεις να το εκφράσεις και με μαθηματικό τρόπο, την έχεις στο τσεπάκι την υποψηφιότητα για το Νόμπελ.

Δημοσ.

Είπα εγώ ή κάποιος άλλος να γίνει η Ελλάδα Παναμάς;

Εσύ απλά προτείνεις να χάσει η Ελλάδα τα όποια εισοδήματα έχει από την ναυτιλία. Αντί να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε δηλαδή για "λύση". Μιλάμε για τρομερή σκέψη που γίγαντες οικονομολογίας δεν σκέφτηκαν τόσα χρόνια. Αν μπορέσεις να το εκφράσεις και με μαθηματικό τρόπο, την έχεις στο τσεπάκι την υποψηφιότητα για το Νόμπελ.

Ε πως δεν θα γίνουμε Παναμάς αν αρχίσουμε σε κάθε τι να δίνουμε 0% φόρο χωρίς όρους. Άλλο ανταγωνισμός και μείωση φόρων και άλλο πληρώνουν φόρους μόνο οι φτωχοί.

Αν έρθει αύριο μια εταιρεία να προσφέρει 100.000 νέες θέσεις εργασίας φυσικά και θα της δώσεις 0% φόρο για 25 χρόνια πχ. Δεν είναι όλα το ίδιο όμως.

Δημοσ.

Ε πως δεν θα γίνουμε Παναμάς αν αρχίσουμε σε κάθε τι να δίνουμε 0% φόρο χωρίς όρους. Άλλο ανταγωνισμός και μείωση φόρων και άλλο πληρώνουν φόρους μόνο οι φτωχοί.

Αν έρθει αύριο μια εταιρεία να προσφέρει 100.000 νέες θέσεις εργασίας φυσικά και θα της δώσεις 0% φόρο για 25 χρόνια πχ. Δεν είναι όλα το ίδιο όμως.

Το ότι η ίδια κατάσταση ισχύει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στην φορολόγηση της ναυσιπλοίας, πόσες φορές θα το επαναλάβουμε;

Δηλαδή, έλεος, αν ήξερα θα πήγαινα να μιλήσω με το ταβάνι, καλύτερα θα ξόδευα τον χρόνο μου από το να απαντώ σε κάποιον που απλά δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα και προτείνει να χαθούν και τα όποια υπάρχουν ως λύση.

Με λίγα λόγια, αποχωρώ από άσχετη και χωρίς επιχειρηματολογία συζήτηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...