Cossutius. Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Πεστα εγω μεχρι το λυκειο δεν επαιρνα καθολου χαρτσιλικι αντε χριστουγεννα και πασχα και αυτο λιγο, αμαξι δεν ειχαμε διακοπες σε πολυτελοι προορισμους δεν πηγαμε και η μανα μου εκανα το σκατο της παξιμαδι για να παω στην τριτη λυκειου φροντηστηριο. 5μερη δε πηγα με ελαχισα λεφτα και ο αδερφος μου πηγε στην πουστια και εμενε κρυφα τσαμπα στα δωματια φιλων του. 5ήμερη στο τζαμπέ γιατί ο σύλλογος γονέων βοηθούσε όσους δεν είχαν να πάνε και δουλειά απ τα 12. Σερβιτοριλίκια το καλοκαίρι για να βοηθήσουμε την οικογένεια κανα μεροκάματο σε οικοδομούλα το χειμώνα για να γουστάρουμε. Δεν ειχε και ντιλίβερι τότε. Εγώ και χιλιάδες ακόμα "πλουσιόπαιδα" της εποχής. Οχι τιποτε άλλο αλλά δε μπορουσαμε να ανταγωνιστούμε και τους νεόπλουτους με τις ocean pacific, togs unlimited, levis 501 και στα 18 αμάξι απ τον μπαμπά. Όλες οι ωραίες του σχολείου τους κυνηγουσαν απο πίσω. Εμείς βέβαια παίζαμε κιθάρα οπότε κάτι έμενε :P Όσο για τους Γερμανούς, περισσότερο μας αντιπαθουν αυτοι, απ όσο εμείς. Όποιος ζει στη Γερμανία το επιβεβαιώνει. Άγγλους και εγω δε χόνεψα ποτέ. Με τους Γερμανους κανένα πρόβλημα. Λίγο κρυοι ειναι αλλά λογικό ως βορειοευρωπαική χωρα. 2
kirileman Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Όσο γραφικό είναι να υποστηρίζεις ότι για όλα φταίνε οι ξένοι και ότι όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη, οι άλλοι πιανόντουσαν από κλαρί σε κλαρί, 10 φορές πιο γραφικό είναι να λες ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (εννοώντας την Μέρκελ), οι τράπεζες μας αγαπάνε, οι εφοπλιστές είναι οι μεγαλύτεροι πατριώτες, ο Πρετεντέρης δακρύζει όταν βλέπει τον κόσμο να ψάχνει μέσα στους κάδους και τα 400 δις τα έφαγαν οι καθαρίστριες και η δημοτική αστυνομία, την ίδια στιγμή που η κρίση του υπέροχου νομισματικού μας συστήματος έχει χτυπήσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη και φυσικά οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι! 6
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 οκ...επιβεβαιωθηκε οτι αρκετος κοσμος ζουσε σε τοσο ψηλα κοινωνικα στρωματα που δε μπορουσε να δει τι γινοταν χαμηλότερα. Μόνο ετσι το εξηγω. Μη το παρεις προσωπικα...αρκετοι μιλανε για παχιες αγελαδες εκεινη τη περιοδο...Ισως επειδη εχουν προσωπικα βιωματα. Kατι εχουμε πει οι 2 μας και συνεχιζεις να μην το τηρεις κανοντας ξεκαθαρους προσωπικους υπαινιγμους, προσθετοντας στο τελος ενα "μη το παρεις προσωπικα" για ξεκαρφωμα απ'τα bold. Υποκριτικη σταση και παλι, ως συνηθως. Θα πρεπει επισης αν θες να νομιζεις οτι εισαι αξιος συνομιλητης, να μην θεωρεις πως οποιος γραφει μια γνωμη κρινει εξ'ιδιων. Εσυ μπορει να το κανεις, εγω οχι. Αρα δεν χρειαστηκε να ειμαι των υψηλων στρωματων για να δω οτι η ελληνικη κοινωνια απο το '90 εως και το 2010 ηταν τιγκα στο δηθενιλικι και στον ψευτικο πλουτο. Οτι ακομα και η κυρα Κατινα απ'το Περιστερι εβγαζε νεοπλουτισμο και ποζεριλικι. Οτι η Μερτσεντα ε190 και η μπεμπα 318 γινανε σημα κατατεθεν του Ελληνα το 1990 κι επειτα τα τζιπ (φθηνα ή ακριβοτερα). Ναι οκ ξερω, υπηρχαν χωρια στην Πινδο που ο παπους και η γιαγια αρμεγαν αγελαδες για να μη πεθανουν τα εγγονια απ'την πεινα, αλλα καταλαβαινεις οτι το παραδειγμα των μεγαλουπολεων υπερισχυει απο τις ιστοριες των χωριων που θα ερθεις να μας διηγηθεις με στομφο. Ομως ας μην πολυλογω. Εφοσον διαφωνεις με αυτο που εγραψα, προφανως ταυτιζεσαι με την αποψη οτι ο λογος που το 99% των Ελληνων, ψηφιζε εν γνωσει του μαφιοζους και κλεφτες απο το '80 εως το σημερα ηταν επειδη ηταν φτωχοι και δεν ειχανε να φανε κι ετσι πονταραν στο ρουσφετι και το βολεμα τυπου "οτι φαμε οτι πιουμε". Παρεμπιμπτοντως ρε μαν: Σε αλλα τοπικ μου ελεγες οτι το "μαζι τα φαγαμε" ηταν αδικο για τον ελληνικο λαο. Τωρα ταυτιζεσαι με την αποψη οτι ο Ελληνας (λογω φτωχιας τελος παντων) ηταν ρουσφετολογος. Τι θα γινει? 6
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω ποτε δεν χωνευα τους γερμανους , οπως ποτε δεν θα συμπαθισω τους αγγλους. Το τσουβάλιασμα λαών δείχνει ένα επίπεδο αν μη τι άλλο.
Pa0ki Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 ^ μερικοί από τους 300 σχολιάζουν στο insomnia, δεν εξηγείται αλλιώς edit:στο #62 πήγαινε αλλά με πρόλαβαν 1
Anorymous Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Το τσουβάλιασμα λαών δείχνει ένα επίπεδο αν μη τι άλλο. Δεν μιλαω για τους λαους αγαπητε ασχετα αν ετσι το πηρες μιλαω για τους πολιτικους και τα δημοσια προσωπα της εκαστοτε χωρας.
tritonas00 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Οτι εγραψα τις προαλλες, απαντηση στο αρχικο ερωτημα αλλα και επιβεβαιωνεται (περιτρανα) στο παρον thread. Μετα την κριση, θυμηθηκε ο νεοελληνας την Γερμανια... Και επειδη, ως γνωστον, ποτε μα ποτε δεν φταιει ο ελληνας για τα λαθη του, καποιος αλλος πρεπει φταιει. 1
Cossutius. Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ομως ας μην πολυλογω. Εφοσον διαφωνεις με αυτο που εγραψα, προφανως ταυτιζεσαι με την αποψη οτι ο λογος που το 99% των Ελληνων, ψηφιζε εν γνωσει του μαφιοζους και κλεφτες απο το '80 εως το σημερα ηταν επειδη ηταν φτωχοι και δεν ειχανε να φανε κι ετσι πονταραν στο ρουσφετι και το βολεμα τυπου "οτι φαμε οτι πιουμε". Kαταρχην δε καταλαβαίνω γιατι πιστευεις οτι ειναι ντε και καλά προσωπικό. Μην αρπάζεσαι. Τηρω αυτά που έχουμε πει σε κάθε ποστ που απαντάω σε εσένα. Οντως δεν ειναι κάτι προσωπικό. Πάμε παρακάτω. Δε καταλαβαίνω τι σχέση έχει πως ο λαός είχε λεφτά, με το ο λαός ψηφιζε ρουσφετολόγους. Αρχικά η δική μου εμπειρία σε Θεσσαλονικη και Αθήνα λέει οτι οι περισσότεροι δυσκολα ζουσαμε. Να μιλήσω για φοιτητικά χρόνια που ζούσαμε με 2 και 3 συγκάτοικους για να μοιραζόμαστε έξοδα και δουλεύαμε πρωί βράδυ? ΠΑΡΑ πολυς κόσμος ήταν έτσι. Απ το 2000 και μετά αρχισαν να φτιάχνουν τα πράγματα που οι περισσότεροι βρήκαν κάτι "μονιμο" και άρχισαν τα δάνεια. Κατα τα άλλα το θέμα με τους ρουσφετολόγους ειναι φάουλ. 3 κόμματα υπήρχαν μέχρι το 2005. Ενα απο τα 3 ψήφιζε ο κόσμος. Αυτόν που υποσχόταν οτι θα τα κάνει καλυτερα απ τους άλλους. Αν εσύ ειχες κάποια άλλη λύση πέρα απο την αποχή, μπορεις να τη προτεινεις. Το τσουβάλιασμα λαών δείχνει ένα επίπεδο αν μη τι άλλο. Βασικά δείχνει το χαμηλό νοητικό επίπεδο του χρήστη ή την άγνοιά του. Παρεμπιπτόντως θα ψηφίσεις τον Βαγγέλη του μνημονίου ή όχι?
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δεν μιλαω για τους λαους αγαπητε ασχετα αν ετσι το πηρες μιλαω για τους πολιτικους και τα δημοσια προσωπα της εκαστοτε χωρα. Τότε πρέπει να δεχτείς αγαπητέ πως το διατύπωσες πολύ φτωχά και πως δε μπορούμε για κάθε φράση σου να μυρίζουμε τα νύχια μας. Cossutius, ούτε καταλαβαίνεις τι πρεσβεύω εγώ και οι άλλοι φιλελεύθεροι σε αυτά τα ποσταρίσματα. Θα στο πω για να το δουλέψεις λίγο στο μυαλό σου, γιατί το δακρυγόνο στις πορείες έκαψε πολλά εγκεφαλικά. Δε θέλουμε ούτε το ιδιωτικό αλλά ούτε και το κρατικό (που θες εσύ) μονοπώλιο. Για μένα ο Βαγγέλας είναι ένας επιχειρηματίας που θέλω να τον φορολογήσω και να του τα πάρω, αλλά θέλω και άλλους σαν και αυτόν και ικανοποιημένους (καθώς και όλο τον κόσμο) . Και κυρίως δε θέλουμε το κρατικό νταβατζιλίκι που έχουμε εδώ και δεκαετίες.
Cossutius. Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Σορρυ αγαπητέ μου αλλά δε το δείχνεις με τα ποστ σου. Αντίθετα δειχνεις την υποστηριξή σου προς οτιδήποτε πάει στραβά σε αυτή τη χώρα και έχει υπερμαχο τη παρουσα πολιτική. Παρεμπιπτόντως ουδέποτε εγραψα οτι επιθυμω κρατικο μονωπώλιο. Αν αυτή ηταν απο την αρχη η άποψή σου και διάβαζες με κάθε λεπτομέρια αυτά που γράφει ο άλλος χωρις να τρολάρεις με 2-3 ακόμα θα καταλάβαινες οτι αυτές ακριβως ειναι οι θέσεις και οι δικές μου και πολλών ακόμα που διαφωνείς εδω .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Δε καταλαβαίνω τι σχέση έχει πως ο λαός είχε λεφτά, με το ο λαός ψηφιζε ρουσφετολόγους. Με λιγα λογια εισαι της θεωριας οτι το ρουσφετι υπηρχε (και υαπρχει) για να βγαζουμε γκομενες? Δεν ειναι ας πουμε, για οικονομικη (και οχι μονο) αποκατασταση ε? Δεν ειναι συναλλαγη (περα απο παρανομη και ανηθικη) με σκοπο το προσωπικο ωφελος ε? Ενταξει. Κατα τα άλλα το θέμα με τους ρουσφετολόγους ειναι φάουλ. 3 κόμματα υπήρχαν μέχρι το 2005. Ενα απο τα 3 ψήφιζε ο κόσμος. Αυτόν που υποσχόταν οτι θα τα κάνει καλυτερα απ τους άλλους. Αν εσύ ειχες κάποια άλλη λύση πέρα απο την αποχή, μπορεις να τη προτεινεις. Ποια 3 κομματα? Τουλαχιστον 20 σε καθε εκλογες. Απλα το 90% + ψηφιζε δικομματισμο. Και ΟΧΙ υποσχεσεις, γιατι τις ιδιες υποσχεσεις με τον δικοματισμο εδινε και ο Βεργης, αρα δεν βλεπω το λογο ο δικοματισμος να παιρνει 90% και ο Βεργης ουτε 0,90%. Προφανως ρουσφετι, προφανως το βολεμα του ψηφιζε ο καθενας, με εξαιρεση τα προβατα που πηγαιναν με την μαζα. Και για αυτα φυσικα, φταινε οι Γερμανοι. Αν αυτή ηταν απο την αρχη η άποψή σου και διάβαζες με κάθε λεπτομέρια αυτά που γράφει ο άλλος χωρις να τρολάρεις με 2-3 ακόμα θα καταλάβαινες Μονο εσυ θα καταφερνες στο ιδιο ποστ που υποστηριζεις οτι δεν κανεις προσωπικους χαρακτηρισμους κλπ να εγραφες το παραπανω. Αν δεν τρολαρεις, απλα εμπιπτει κι αυτο το ποστ στη γενικοτερη υποκριτικη σταση σου στις περισσοτερες συζητησεις. Τεσπα πηγαινε ανοιξε κανα τοπικ για τον γειτονα σου που σκανδαλιζεται, τα πας αρκετα καλυτερα εκει. ΥΓ. Φιλικα τα παραπανω, μην τα παρεις προσωπικα ε. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2014 από MiDi_MiLiZ 3
pap1980 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Στα σοβαρα τωρα , η Γερμανια ορθοποδησε μετα τον πολεμο αφου της δοθηκαν/χαριστικαν ενα καρο λεφτα. Για ποια λεφτα μιλας οτι της χαριστηκαν? τις πολεμικες επανορθωσεις που επιβαλλει το δικαιο του νικητη? Μη ξεχνας οτι μετα τον Α' και τον Β'ΠΠ της αφαιρεθηκαν σημαντικα εδαφη. Η προφητεια του Γκεμπελς.
tehAllantin Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 666 φορες τα λεφτά του σχεδίου μάρσαλ της δόθηκαν. Αλλά όχι, στάθηκε στα πόδια της η Γερμανία γιατί οι γερμανοί είναι εργατικοί. Ιστορίες ν'αγαπχιόμαστε...
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Σορρυ αγαπητέ μου αλλά δε το δείχνεις με τα ποστ σου. Αντίθετα δειχνεις την υποστηριξή σου προς οτιδήποτε πάει στραβά σε αυτή τη χώρα και έχει υπερμαχο τη παρουσα πολιτική. Παρεμπιπτόντως ουδέποτε εγραψα οτι επιθυμω κρατικο μονωπώλιο. Αν αυτή ηταν απο την αρχη η άποψή σου και διάβαζες με κάθε λεπτομέρια αυτά που γράφει ο άλλος χωρις να τρολάρεις με 2-3 ακόμα θα καταλάβαινες οτι αυτές ακριβως ειναι οι θέσεις και οι δικές μου και πολλών ακόμα που διαφωνείς εδω . Δεν είναι αυτές οι θέσεις σου. Μπορεί να νομίζεις πως είναι, αλλά απλά πιστεύεις σε ότι είχαμε έως τώρα. Αν πχ, υποστηρίζεις τη μονιμότητα Δ.Υ. δε μπορείς να είσαι φιλελεύθερος και πάντα οι θέσεις σου , στο βάθος, θα αντικρούονται με τις δικές μου και των υπολοίπων φιλελεύθερων (γιαυτούς που είναι, η ταμπέλα ισχύει μόνο για μένα). Σα να λέω πως είμαι χριστιανός αλλά πιστεύω στη μετενσάρκωση. Οι Γερμανοί μετά τον πόλεμο ανέκαμψαν γιατί είχαν τα φράγκα που είχαν πάρει από τους άλλους. Νοοτροπίες λαών δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο πολιτικές συνθήκες. Για τα χαρτζιλίκια και τη φτώχεια 1990-2008. Ένα ποσοστό πληθυσμού πάντα θα έχει λιγότερα από τους άλλους. Έτσι είναι τα πράγματα πάντα. Απλά ήταν μικρό το ποσοστό. Δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα κάθε φορά και ο καθένας από την προσωπική του εμπειρία να νομίζει πως είναι ο κανόνας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις