deesnider Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Εισαι (γενικα μιλαω) εξω απο την ελλαδα , παρακαλω μην εκφερεις γνωμη για αυτην Ασε να την εκφερουν αυτοι που λουζονται τα σκατα της. ευχαριστω Όσοι λούστηκαν τα σκατά της για περισσότερα από 20 χρόνια και ένιωσαν στο πετσί τους το τι σημαίνει να σε αντιμετωπίζει η ίδια σου η χώρα σα σκουπίδι που, αφού το ξεζουμίσει, θα το πετάξει, έφυγαν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία και στάθηκαν στα πόδια τους σε ξένο τόπο, ο οποίος τους αντιμετώπισε με εκατό φορές μεγαλύτερο σεβασμό και υπευθυνότητα, έχουν την άδειά σου να εκφέρουν γνώμη γι' αυτή; Ή ούτε εκείνοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τα χάλια της; Σορρυ κιολας αλλα οχι. Το "opinion is like...everyone has one" το θεωρω περα για περα λαθος.Για να εχεις γνωμη (και δικαιωμα να την εκφερεις) πρεπει να εχεις γνωση επι του θεματος. Ειναι σαν να παω στην νασα και τους πω "παιδια τελος απο σημερα ο πυραυλος θα καιει παπαρουνες γιατι θα πηγαινει πιο γρηγορα"...δεν εχω την γνωση αρα η γνωμη μου ηταν λαθος μαλακια και περιττη. Αν ο αλλος ζει 10/20/χ χρονια στο εξωτερικο να μου πει την γνωμη του για την Ελλαδα? οπως την βλεπει οταν ερχεται για διακοπες...?? εεεεε οχιιιι... Διότι, οικογένειες, φίλους, κόσμο με τον οποίο μιλάμε καθημερινά, δυνατότητα ενημέρωσης, δεν έχουμε όσοι βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας και περιμένουμε τις διακοπές μας για να σχηματίσουμε εικόνα... ...διότι - για να μιλήσω βάσει προσωπικής εμπειρίας - στα 7 χρόνια που λείπω εγώ από το τσίρκο, έχουν σημειωθεί ...κοσμογονικές αλλαγές προς το καλύτερο εκεί... (...ας αρχίσω να κάνω την πάπια όμως, διότι φαντάσου να ...υποψιαστεί κανείς ότι, ακόμα και διακοπές, σε άλλες χώρες κάνω...τότε θα είναι που θα μού χτυπήσει το «ΑΔΑΗΣ», τατουάζ στο κούτελο...) Ενω οι αλλοι ειναι αγγελουδια, μονο που τα φτερα τους ειναι μαυρα. «...μα, κυρία! Αφού και ο Γιαννάκης κάνει φασαρία...» Να ερχοντουσαν να στησουν μια επιχειρηση σε ελληνικο εδαφος...εστω και με δικα τους ατομα ..απλα το χρημα να κινειται εντος της ελλαδας και ισως να δημιουργησουν και καποια θεση εργασιας...εκει ναι θα πω μαγκας ο τυπος...εφυγε..εφτιαξε καποια λεφτα..ενα μερος των το επενδυσε στην πατριδα...μπραβο του.. Λογικό! Να σε πηδάνε όλη σου τη ζωή εντός τής χώρας σου και, όταν πετύχεις κάτι σημαντικό εκτός αυτής, να το ...επενδύσεις στην Ελλάδα, για να ρίξεις ...μανιβελιά στο χρήμα και να κινηθεί εντός αυτής. Sorry bro, όποιος γουστάρει, ας κάνει τα δικά του λεφτά προσάναμμα και ας πετάξει το δικό του κόπο στα σκουπίδια. Το θέατρο που λέγεται Ελλάδα είναι που μού χρωστάει. Εγώ δεν τού χρωστάω τίποτα... ας ειχε μεινει στην πατριδα που τοσο ποναει να ειχε βελτιωσει τα πραματα στον βαθμο που μπορουσε ή δεν μπορουσε και μετα ας εφευγε και οταν πηγαινε να ανοιξει επιχειρηση να εκραζε τους παντες απο την τελευταια πετρα μεχρι τον πρωθυπουργο... οταν ομως δεν εκανε τιποτα για να βελτιωσει το οτιδηποτε..προφανως θα το λουστει και αυτος οπως το λουζονται και αυτοι που μενουν πισω...καθημερινα. Όσοι έτυχε να είμαστε απασχολημένοι με το να ...επιβιώσουμε, παίρνουμε συγχωροχάρτι που δεν προλάβαμε να ...βελτιώσουμε το τσίρκο; Αν όχι, να το ξέρω, να τα βροντήξω όλα κάτω και να επιστρέψω, μήπως και εξιλεωθώ... παντα μιλησα για αυτους που ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ εξω..δεν μιλαω για αυτους που ειναι 2-3-5 χρονια..αν ειναι δυνατον. Η εντύπωση που έχεις σχηματίσει απ' όσα διαβάζεις κατά καιρούς εδώ μέσα, είναι ότι γράφονται από άτομα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας για καμιά ...εικοσαετία; Σοβαρά, ποιος νομίζεις ότι είναι ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών τού forum; 2-3-5 χρόνια λείπουν οι συντριπτικά περισσότεροι απ' όσους λείπουν. Ποιοι περιμένεις να μιλήσουν εδώ μέσα; Τα μέλη κανενός ΚΑΠΗ; αρα επειδη την ποναω και την αγαπαω την ελλαδα τι πρεπει να κανω? να παρω πουλο?ετσι την βοηθαω? Γιατί να την αγαπάω; Γιατί να την πονάω; Γιατί να θέλω να τη βοηθήσω; Εκείνη με αγάπησε; Εκείνη με πόνεσε; Εκείνη με βοήθησε - ή, έστω, θέλησε ποτέ να το κάνει - όσο καιρό βρισκόμουν, εργαζόμουν και πλήρωνα φόρους σ' αυτή; Ή μήπως, το μόνο που επιδίωξε, ήταν να μού πιει το αίμα μέχρι σταγόνας και μετά, όταν πλέον είδε ότι δεν είχα άλλο, να με γράψει εκεί που δεν έπιανε μελάνι; Αυτοί που λένε ότι δεν αντέχουν την Ελλάδα, τη νοοτροπία κ.τ.λ. είναι χειρότεροι από αυτά που κατηγορούν. Να σας εξηγήσω. Όταν είσαι όμοιος με κάτι, αυτομάτως μπορείς να το αναγνωρίσεις. Κι όταν το αναγνωρίσεις, επειδή δε μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για αυτό, αρχίζεις και μισείς το άλλο. Δηλαδή, αυτοί που έφυγαν εξωτερικό και λένε ότι είναι καλύτερα εκεί και δεν ξαναγυρνούν κ.τ.λ. έχουν όλα τα ελληνικά κουσούρια ανεξαιρέτως. Και μένοντας στο εξωτερικό προσπαθούν να τα ξορκίσουν. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος κατηγορεί τα περί ελλάδας, αυτομάτως ξέρω ότι αν τον είχαμε στην εξουσία, θα ήταν ο χειρότερος που μπορούμε να βρούμε. Όταν η λογική πέφτει θύμα βιασμού... 30 χρονια δηλαδη ανεχοσουν την ελλαδα και τους ελληνες γιατι? μηπως γιατι υπηρχαν λεφτα ? 30 χρονια ολοκληρα γιατι δεν εφυγες ποτε αφου δεν σου αρεσαν η Ελλαδα και οι Ελληνες??(και τους μισεις) μηπως γιατι εγινε το σκατο παξιμαδι ξαφνικα, και λες την κανω για εξω , και μισω την χωρα που μεγαλωσα 30 χρονια? και κατι τελευταιο αφου δεν γουσταρεις τους ελληνες και την ελλαδα γιατι γραφεις σε ελληνικο φορουμ? Διότι, ίσως, δεν είχε την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να την κάνει για έξω νωρίτερα; Εγώ ας πούμε, γιατί έφυγα στα 39 μου και όχι στα 20; «Ξαφνικά» (;;; ) έγινε το σκατό μου παξιμάδι, έτσι; Δε γινόταν επί 20 χρόνια... (Το «κάτι τελευταίο», δε θέλεις να απαντηθεί, πίστεψέ με...) Επεξ/σία 6 Μαΐου 2014 από deesnider 7
christopher0016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Διότι, ίσως, δεν είχε την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να την κάνει για έξω νωρίτερα; Εγώ ας πούμε, γιατί έφυγα στα 39 μου και όχι στα 20; «Ξαφνικά» (;;; ) έγινε το σκατό μου παξιμάδι, έτσι; Δε γινόταν επί 20 χρόνια... (Το «κάτι τελευταίο», δε θέλεις να απαντηθεί, πίστεψέ με...) ε δεν γινοταν 20 χρονια το σκατο μας παξιμαδι... (μιλαω γενικα δεν ξερω τι εκανες εσυ συγκεκριμενα) γιαυτο προφανως την καναν ολοι οταν ηρθε η κριση και πολυ καλα εκαναν δεν αντιλεγω ! και εγω αυριο μεθαυριο μπορει να την κανω οχι ομως επειδη δεν θα αγαπαω την χωρα μου . αλλα για ενα καλυτερο αυριο.. για μενα η Ελλαδα δεν ειναι μνημονια φορους σαπιλα και σκατενια διαθεση . για μενα ειναι θαλασσα ηλιος πρασινο και καλη καρδια (οταν θελουμε)
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 και κατι τελευταιο αφου δεν γουσταρεις τους ελληνες και την ελλαδα γιατι γραφεις σε ελληνικο φορουμ? αλλα να μην ξεχναει και που μεγαλωσε και τον τοπο του. Πιστεύω το ερώτημα απαντήθηκε
pappous_soulis Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 για μενα η Ελλαδα δεν ειναι μνημονια φορους σαπιλα και σκατενια διαθεση . για μενα ειναι θαλασσα ηλιος πρασινο και καλη καρδια (οταν θελουμε) Ήλιος πράσινος, εδώ είσαι σωστός. 4
deesnider Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ήλιος πράσινος, εδώ είσαι σωστός. Βρε τι μού θύμισες...
pournaras Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 παντα μιλησα για αυτους που ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ εξω..δεν μιλαω για αυτους που ειναι 2-3-5 χρονια..αν ειναι δυνατον. ναι και γω την σιχαινομαι την νοοτροπια αυτη..αρα επειδη την ποναω και την αγαπαω την ελλαδα τι πρεπει να κανω? να παρω πουλο?ετσι την βοηθαω? ναι οκ το καταλαβαινω ολοι θελουν να φτιαξουν οικογενειες και το μελλον και λεφτα και και και... ακομα και πολλοι που μενουν πισω αυτο προσπαθουν να κανουν (με λαμογιες γιατι στην ελλαδα πλεον δεν προκοβεις με αλλον τροπο)... αλλα μετα μην λεμε για τα στραβα της ελλαδας , μην λεμε οτι την ποναμε και οτι την αγαπαμε...χεσμενη την εχουμε...την παρτι μας κοιταμε λιγο πολυ ολοι μας... προφανως και εχεις δικιο..αλλα περιμενα απο τον εξυπνο ελληναρα μεγαλοφραγκατο να μην ερθει σαν το κοτοπουλο στην σφαγη να ριξει χρημα.. οποιος εχει χρημα , κινει νηματα και καταστασεις..οταν εχει τα μυρρια να τα ριξεις..πας και εκβιαζεις / πιεζεις καταστασεις αν μαζευοντουσαν Χ ελληνες μεταναστες με Υ εκατομυρρια και λεγανε "θελουμε αυτα και αυτα και αυτα να αλλαξουν για να ριξουμε χρημα ζεστο" νομιζεις οτι δεν θα κατουριοντουσαν απο την χαρα τους τα λαμογια πολιτικοι μας ?χαλι θα τους στρωνανε Ετσι βοηθας την πατριδα , αν και μεταναστης εεε αν πανε και απλα ριχνουν το χρημα ερμαιο στους μαλακες...εεεε οκ. Βεβαια, χαλια θα τους εστρωναν... Τρανταχτο παραδειγμα: Costa Navarino, 12 χρονια χαρτουρα, 3000 υπογραφες υπουργων και υπαλληλων... http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=282731 5
De@th L0rd Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όταν δεν συμφωνείτε σε κάτι τόσο σοβαρό κι έχει να κάνει με την ψυχική σου υγεία και την επαγγελματική αποκατάσταση τότε δεν κοιτάς έρωτες, χωρίζεις.Συγνώμη που μιλάω έτσι αλλά εδώ έγραψες ότι μισείς την Ελλάδα. Έτσι ΡΑ! Απλότητα. Δε μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα όταν μισεί κάποιος κάτι δικαιολογημένα. Τι λόγος πέφτει στους υπόλοιπους; Κάποιοι όπως εγώ δε μπορούν να φύγουν,αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή θέση εργασίας στο αντικείμενο που σπούδασαν. Να πάω πχ ξανα Ολλανδία να κάνω τι; Να πιάσω δουλειά ως γκαρσόνι που ούτως η άλλως θα είμαι χείριστος, σε καναν Έλληνα για 700 ευρώ; Και τι θα κερδίσω; Αλλαγή ώρας κ μεσημβρινού, χειρότερο καιρό, και λιγότερα λεφτά από αυτά που βγάζω(λόγω αυξημένων εξόδων); ΟΥΑΟΥ ενθουσιάστηκα αύριο, θα χωρίσω τη γυναίκα μου(λέμε τώρα), θα γράψω στα @@ μου την οικογένειά μου κ θα κλείσω εισιτήριο για Άμστερνταμ. Έτσι απλά.
Lucifer Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το βασικό μου πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ακριβώς η ερώτηση "Αφού δε σου αρέσει γιατί δε φεύγεις;". Εγώ θέλω να φτιάξει, εσύ θες να μη γκρινιάζω. Ποιος πρέπει να φύγει; 9
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 για κάποιο λόγο με στεναχώρησε το όλο θέμα απο ότι διάβασα... ή μήπως φταίει ο καιρός?
Cossutius. Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όλοι θέλουν να φτιάξει. Ο καθένας απ τη δική του οπτική γωνία. Εκεί ειναι το πρόβλημα
Lucifer Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όλοι θέλουν να φτιάξει. Ο καθένας απ τη δική του οπτική γωνία. Εκεί ειναι το πρόβλημα Όχι. Όλοι θέλουν να φτιαχτούν. Όχι να φτιάξει. Η έννοια της συλλογικότητας και του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Όπως σε κάθε χώρα που δεν πέρασε ποτέ διαφωτισμό. 20
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 τι ακριβώς κάνεις για να φτιάξει; (συγκεκριμένα παραδειγματα πλιζ)
Lucifer Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Προσπαθώ να είμαι σωστός, έντιμος και φερέγγυος σε όλων των ειδών τις συναναστροφές και συναλλαγές μου και να δρω βάσει του τι θεωρώ δίκαιο για το σύνολο παρά συμφέρον για εμένα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 συγκεκριμένα παραδειγματα ειπα, για να καταλάβω αν όντως μπορεί να αλλάξει η χώρα ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα