Sugizo Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Η κατασταση στην ελλαδα θα αλλαξει οταν αλλαξει νοοτροπια ο λαος , οι πολιτικοι και ξαναστηθουν οι δομες του κρατους απο το μηδεν.Δηλαδη ποτε αλλα αυτο ειναι δικαιολογια για να λακισουμε? άρα? στα λόγια μας έρχεσαι, αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία σιχαθήκαμε και φύγαμε (προσωπικά ήθελα να φύγω πολύ πριν από την κρίση) να μου πεις για κάποιον που είναι 20 χρονια έξω, να συμφωνήσω ότι δεν μπορεί να εκφέρει εμπεριστατωμένη αποψη, (σαν κάτι λουλούδια που ξέρω στη γερμανία που ψηφισαν golden dawn) για εμενα που είμαι 2-3 χρονια έξω νομίζω ότι δεν με νοιάζει καν τι πιστεύεις. 1
silverado Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 ας ειχε μεινει στην πατριδα που τοσο ποναει να ειχε βελτιωσει τα πραματα στον βαθμο που μπορουσε ή δεν μπορουσε και μετα ας εφευγε και οταν πηγαινε να ανοιξει επιχειρηση να εκραζε τους παντες απο την τελευταια πετρα μεχρι τον πρωθυπουργο... οταν ομως δεν εκανε τιποτα για να βελτιωσει το οτιδηποτε..προφανως θα το λουστει και αυτος οπως το λουζονται και αυτοι που μενουν πισω...καθημερινα. Ξερω περιπτωσεις που ηρθαν με την καλυτερη διαθεση απο εξω,φεραν ενα σκασμο λεφτα και φυγαν πανι με πανι παλι εξω,γιατι εδω ηταν προβατα αναμεσα στους λυκους. Γιαυτο μην περιμενεις κανενας λογικος να ερθει να ριξει τα λεφτα του εδω, γιατι δεν προκειται να υπαρξει. Μονο ξενα λαμογια ανωτατου επιπεδου θα ερθουν εδω να κανουν επενδυσεις στα χαρτια την ωρα που θα ρημαζουν τον τοπο και αυτο γιατι μπροστα τους τα δικα μας λαμογια θα βαρανε προσοχη. 4
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 παντα μιλησα για αυτους που ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ εξω..δεν μιλαω για αυτους που ειναι 2-3-5 χρονια..αν ειναι δυνατον. ναι και γω την σιχαινομαι την νοοτροπια αυτη..αρα επειδη την ποναω και την αγαπαω την ελλαδα τι πρεπει να κανω? να παρω πουλο?ετσι την βοηθαω? ναι οκ το καταλαβαινω ολοι θελουν να φτιαξουν οικογενειες και το μελλον και λεφτα και και και... ακομα και πολλοι που μενουν πισω αυτο προσπαθουν να κανουν (με λαμογιες γιατι στην ελλαδα πλεον δεν προκοβεις με αλλον τροπο)... αλλα μετα μην λεμε για τα στραβα της ελλαδας , μην λεμε οτι την ποναμε και οτι την αγαπαμε...χεσμενη την εχουμε...την παρτι μας κοιταμε λιγο πολυ ολοι μας... Ξερω περιπτωσεις που ηρθαν με την καλυτερη διαθεση απο εξω,φεραν ενα σκασμο λεφτα και φυγαν πανι με πανι παλι εξω,γιατι εδω ηταν προβατα αναμεσα στους λυκους. Γιαυτο μην περιμενεις κανενας λογικος να ερθει να ριξει τα λεφτα του εδω, γιατι δεν προκειται να υπαρξει. Μονο ξενα λαμογια ανωτατου επιπεδου θα ερθουν εδω να κανουν επενδυσεις στα χαρτια την ωρα που θα ρημαζουν τον τοπο και αυτο γιατι μπροστα τους τα δικα μας λαμογια θα βαρανε προσοχη. προφανως και εχεις δικιο..αλλα περιμενα απο τον εξυπνο ελληναρα μεγαλοφραγκατο να μην ερθει σαν το κοτοπουλο στην σφαγη να ριξει χρημα.. οποιος εχει χρημα , κινει νηματα και καταστασεις..οταν εχει τα μυρρια να τα ριξεις..πας και εκβιαζεις / πιεζεις καταστασεις αν μαζευοντουσαν Χ ελληνες μεταναστες με Υ εκατομυρρια και λεγανε "θελουμε αυτα και αυτα και αυτα να αλλαξουν για να ριξουμε χρημα ζεστο" νομιζεις οτι δεν θα κατουριοντουσαν απο την χαρα τους τα λαμογια πολιτικοι μας ?χαλι θα τους στρωνανε Ετσι βοηθας την πατριδα , αν και μεταναστης εεε αν πανε και απλα ριχνουν το χρημα ερμαιο στους μαλακες...εεεε οκ.
Zein Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 ποτε δεν ψηφισα μεγαλο κομμα..στις 2 τελευταιες μου δουλειες βγηκα με -10.000ευρω απληρωτους μισθους , στον οαεδ δεν πηρα ποτε επιδομα , αν και ανεργος πληρωσα μια χρονια 500 ευρω φορο.Και τωρα που προσπαθω να κανω ενα επαγγελματικο ανοιγμα με εναν φιλο μου ακομα βαζω λεφτα απο την τσεπη μου/τσεπη γονιων μου μεχρι να αποδωσει το ανοιγμα. Αν υπηρχε καποιος που επρεπε να φυγει οχι πετωντας αλλα με διακτινιση απο αυτο το κρατος θα πρεπε να ημουν εγω...αλλα προτιμω τον τοπο μου..τους ανθρωπους του με οσα σκατα και αν κουβαλανε και οραματιζομαι καποια στιγμη στο μελλον να βαλω ενα λιθαρακι εγω..ενα λιθαρακι ο αλλος.να στειλουμε στο διαολο πολιτικους και νοοτροπιες....και ας ζουμε καθημερινα με 5ευρω στην τσεπη και χωρις μεγαλοπνοοα σχεδια για το μελλον... Οποτε λοιπον, για ποιον λογο δεν φευγεις ΕΣΥ για το εξωτερικο αν περνας τοσο ασχημα? Καθαρα φιλικα και ελπιζω να μην προσβληθεις, αλλα σου αρεσει ο μαζοχισμος? Τι νομιζεις θα αλλαξεις μονος σου ενα ατομο αμα απλα προσπαθεις να παιξεις δικαια με τους κανονες? Το προβλημα ειναι στο ιδιο το παιχνιδι, οχι σε εσενα. Και αυτο θα αλλαξει ειτε με ανοργανωτη αντισταση *καμια σχεση με αναρχια κτλ κτλ (εξαιρετικο link: http://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=140&t=419) , ειτε με μια σειρα ακομα περισσοτερων ΣΟΚ για την χωρα , οπου δυστηχως θα υποφερουν και αλλοι συνανθρωποι μας χωρις λογο. Το να καθεσαι ομως πισω και απλα να παραπονιεσαι την ωρα που θεωρεις τον εαυτο σου μαχητη, ηρωα και δε ξερω γω τι αλλο , δε βοηθαει ουτε την ελλαδα ουτε προφανως και εσενα. Τωρα για τα ατομα που λενε "δεν υπαρχει καλυτερη χωρα στον κοσμο απο οτι η ελλαδα" , φανταζομαι η μονη ξενη χωρα που θα εχουν μεινει πανω απο 5 μηνες στη ζωη τους θα ηταν η κυπρος , και αυτο για το φανταριλικι τους. 1
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 @zein ακριβως αυτη η νοοτροπια πρεπει να παψει..οτι ο καθενας μας ειναι απλα ενα ατομο που συνυπαρχει αναγκαστικα ξερωγω με καποιους αλλους...και ο καθενας παλευει για την παρτι του.Θεωρω οτι αν εγω κανω την χ αλλαγη , ο αλλος την ψ αλλαγη , ο παραλλος την αλλη αλλαγη..σιγα σιγα να αλλαξει το συστημα..η νοοτροπια...πραγμα δυσκολο ξαναλεω..γιατι εχει βαθιες ριζες στον λαο μας ολη αυτη η "σταση" ζωης. Το προβλημα ειναι το ιδιο το παιχνιδι οπως λες.αρα ? η λυση ειναι ? να μην το παιξουμε?να παμε να παιξουμε σε αλλη παραλια? Δεν το παιζω ουτε μαχητης ουτε ηρωας ουτε καν σε διαδηλωσεις δεν παταω για να αυταπαταμαι οτι κατι κανω...γιατι δεν θεωρω οτι οποιαδηποτε μορφη διαδηλωσης/αντιστασης με τον καφε στο χερι , νωχελικο περπατημα και ανουσια συγκρουση με μπατσους και δακρυγονα αλλαζει κατι , οτι ιδρωνει καποιο αυτι. Ακομα και τα συνδικατα οταν θιγονται διαδηλωνουν μεμονωμενα..ουτε καν εκει δεν υπαρχει κοινο μετωπο..οσο δεν θιγεται καποιος καθεται καναπε..οταν του κοβουν καποιο προνομιο..τσουπ στο πεζοδρομιο να κωλοβαρεσει με την φραπεδια και το πανο στο χερι λες και κατι εκανε.Για να κατεβουν 5 εκατομμυρια να βουλιαξουν το συνταγμα να σου πω εγω χεσιμο που θα πεσει εκει μεσα στην Βουλη... Ο ελληνας ακομα δεν πεινασε για τα καλα..και οπως λες και συ θα παιξουν και αλλα ΣΟΚ που θα τον ταρακουνησουν καποια στιγμη και θα τα γαμησει ολα και ολους...εε για αυτην την μερα ζω να δω τα μουτρα μερικων. Σαφως το να πας μεταναστης και να κοιταξεις το μελλον σου ειναι μια επιλογη...ποτε δεν την κατακρινα..απλα μου ακουγεται καπως να ακουω απο αυτους που ειναι απεξω..να μου λενε πως περναω εδω μεσα..λες και δεν το ξερω απο πρωτο χερι χωρις διαθεση μοιρολατριας το λεω αυτο.
alex_000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ξερω περιπτωσεις που ηρθαν με την καλυτερη διαθεση απο εξω,φεραν ενα σκασμο λεφτα και φυγαν πανι με πανι παλι εξω,γιατι εδω ηταν προβατα αναμεσα στους λυκους. Γιαυτο μην περιμενεις κανενας λογικος να ερθει να ριξει τα λεφτα του εδω, γιατι δεν προκειται να υπαρξει. Μονο ξενα λαμογια ανωτατου επιπεδου θα ερθουν εδω να κανουν επενδυσεις στα χαρτια την ωρα που θα ρημαζουν τον τοπο και αυτο γιατι μπροστα τους τα δικα μας λαμογια θα βαρανε προσοχη. Φυσικά ξέρεις πολλές περιπτώσεις γιατί το όνειρο των περισσότερων που βγαίνουν έξω είναι με ότι λεφτά καταφέρουν να βγάλουν να γυρίσουν σαν επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Όταν όμως βλέπεις τον σωστό τρόπο που πρέπει να δουλεύουν τα πράματα τόσα χρόνια, συνηθίζεις και το κάνεις τρόπο ζωής και μετά γυρνάς να ακούσεις για μπανάνες και να σου βάλει χέρι ο κάθε αγράμματος φυσικά θα φύγεις με την ουρά στα σκέλια. προφανως και εχεις δικιο..αλλα περιμενα απο τον εξυπνο ελληναρα μεγαλοφραγκατο να μην ερθει σαν το κοτοπουλο στην σφαγη να ριξει χρημα.. οποιος εχει χρημα , κινει νηματα και καταστασεις..οταν εχει τα μυρρια να τα ριξεις..πας και εκβιαζεις / πιεζεις καταστασεις Μάλιστα, οπότε προτείνεις τον άλλο να γυρίσει και να γλύψει, να λαδώσει, να ρουσφετιάσει για να ρίξει νέο αίμα στην τραγική κατάσταση, έτσι θα φτιάξουν τα πράγματά? ας ειχε μεινει στην πατριδα που τοσο ποναει να ειχε βελτιωσει τα πραματα στον βαθμο που μπορουσε ή δεν μπορουσε και μετα ας εφευγε και οταν πηγαινε να ανοιξει επιχειρηση να εκραζε τους παντες απο την τελευταια πετρα μεχρι τον πρωθυπουργο... οταν ομως δεν εκανε τιποτα για να βελτιωσει το οτιδηποτε..προφανως θα το λουστει και αυτος οπως το λουζονται και αυτοι που μενουν πισω...καθημερινα. Επίσης λες ότι αυτοί που φύγαν έξω δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την χώρα. Να μιλήσω έχοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μου αν και πιστεύω πολλοί θα συμμεριστούν την άποψη μου, οι περισσότεροι που φεύγουν έξω φεύγουν γιατί δεν αντέχουν άλλο. Ο λόγος που δεν αντέχουν άλλο είναι γιατί ποτέ δεν ήταν μέρος του συστήματος. -Πλήρωναν φόρους χωρίς να κλέβουνε -Προσπαθούσαν να κάνουν καριέρα με την προσπάθειά τους και αξιοκρατικά -Αποκτήσαν τις γνώσεις και τα τυπικά προσόντα που τους έδωσαν την δυνατότητα να ανταγωνιστούν τον ξένο στην ίδια του την χώρα (κάτι που όσοι είστε Έλλαδα το θεωρείτε παίξε γέλασε, λες και όποιος φύγει έχει στρωμένα χαλιά). Τα τυπικά προσόντα που στην Ελλάδα είναι "δυο χαρτιά" γιατί έτσι τα θεωρούν οι ίδιοι οι φοιτητές όταν μονίμως αντιγράφουν και περνάν μαθημάτα με την βοήθεια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ -Δεν παρανομούσανε -Είχαν όνειρα για το μέλλον και προσπαθούσαν για το καλύτερο Όταν εγώ είμαι έτσι για 12 χρόνια μετά την ενηλικίωση μου και το σύστημα με γαμάει από παντού, δεν αντέχω άλλο και φεύγω. Τον ρόλο μου όμως για την βελτίωση της χώρας τον έκανα, προσπάθησα όσο μπορούσα να κάνω την Ελλάδα καλύτερη κάνοντας το καλύτερο που μπορούσα ως πολίτης. Δεν πρόκειται να "μην αντέχει" όποιος είναι μέρος του συστήματος. Τι να μην αντέχει τον εαυτό του? Έτσι και αλλιώς αν είσαι με τα "ελληνικά μυαλά" έξω σε φτύνει εκείνο το σύστημα. Ούτε να κλέβεις μπορείς, ούτε να δουλεύεις σε σοβαρές εταιρίες χωρίς να αξίζεις μπορείς κ.ο.κ 1
Cossutius. Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Koιτάχτε παιδιά. Το "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" δε το είπε τυχαία κάποιος. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε οτι μια ομάδα φίλων είναι αυτοί. Δείχνει τη δουλειά σου και το συγκεκριμένο προϊόν σε πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις. Δε συζητάω καν για το δημόσιο. Πιστεύετε οτι έχουν ελπίδα?? Πες οτι εισαι οι kickstarters. Tι ελπίδες έχεις στην Ελλάδα? Εκεί ειναι το ζήτημα. Οτι ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί οπως το δημοσιο. 2
Ison_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αυτοί που λένε ότι δεν αντέχουν την Ελλάδα, τη νοοτροπία κ.τ.λ. είναι χειρότεροι από αυτά που κατηγορούν. Να σας εξηγήσω. Όταν είσαι όμοιος με κάτι, αυτομάτως μπορείς να το αναγνωρίσεις. Κι όταν το αναγνωρίσεις, επειδή δε μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για αυτό, αρχίζεις και μισείς το άλλο. Δηλαδή, αυτοί που έφυγαν εξωτερικό και λένε ότι είναι καλύτερα εκεί και δεν ξαναγυρνούν κ.τ.λ. έχουν όλα τα ελληνικά κουσούρια ανεξαιρέτως. Και μένοντας στο εξωτερικό προσπαθούν να τα ξορκίσουν. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος κατηγορεί τα περί ελλάδας, αυτομάτως ξέρω ότι αν τον είχαμε στην εξουσία, θα ήταν ο χειρότερος που μπορούμε να βρούμε.
Jenkins Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το κακό με τους Έλληνες που μισούν την Ελλάδα, είναι ότι φεύγουν στο εξωτερικό, επιστρέφουν μετά από χρόνια με τη νοοτροπία του μαμάω και δέρνω, αναλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις, είτε σε εταιρείες, είτε στη δημόσια διοίκηση και τα κάνουν όλα ρδελο. Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα, έχουν μεγαλώσει και σπουδάσει έξω. 1
kfoynt Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Προφανώς και δεν απεχθάνονται όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού την Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει αντιληπτό από οποιονδήποτε αυτό. Προσωπικά έφυγα πριν 5 χρόνια για την εμπειρία και γιατί ήθελα να κάνω γνωριμίες σε μεγάλα πανεπιστήμια. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση όμως κάθε φορά που έρχομαι για διακοπές, είναι η έλλειψη κοινωνικής μόρφωσης σε πολλά επίπεδα, π.χ παρκάρω όπου θέλω γιατι θεωρώ οτι ο δρομος είναι δικός μου. Βέβαια αντιληπτό είναι ότι όλοι οι λαοί έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους. Ακόμη και να παρκάρεις όπου γουστάρεις έχει τη χάρη του!! Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω ένα κράτος με τα θετικά όλων, που είναι και ευέλικτο όταν πρέπει. Επειδή δεν μπορώ, επιλογή μου ήταν λοιπόν να είμαι ο κλασσικός υβριδικός μετανάστης που αξιοποιεί τα καλά της Ελλάδας αλλά και της βόρειας Ευρώπης. Για παράδειγμα, όταν είμαι βόρεια Ευρώπη, τρώω σαν Έλληνας, αλλά η κοινωνική μου συμπεριφορά είναι βόρειου Ευρωπαίου, το ίδιο φυσικά και όταν ειμαι Ελλάδα. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές για την ζωή του με βάση τα πιστεύω του. Δεν είναι λογικό να κατηγορεί ο ένας το άλλο για αυτό, γιατί είναι ένα υποκειμενικό θέμα όπου κάθε άποψη είναι σωστή. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2014 από kfoynt 1
Zein Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αυτοί που λένε ότι δεν αντέχουν την Ελλάδα, τη νοοτροπία κ.τ.λ. είναι χειρότεροι από αυτά που κατηγορούν. Να σας εξηγήσω. Όταν είσαι όμοιος με κάτι, αυτομάτως μπορείς να το αναγνωρίσεις. Κι όταν το αναγνωρίσεις, επειδή δε μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για αυτό, αρχίζεις και μισείς το άλλο. Δηλαδή, αυτοί που έφυγαν εξωτερικό και λένε ότι είναι καλύτερα εκεί και δεν ξαναγυρνούν κ.τ.λ. έχουν όλα τα ελληνικά κουσούρια ανεξαιρέτως. Και μένοντας στο εξωτερικό προσπαθούν να τα ξορκίσουν. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος κατηγορεί τα περί ελλάδας, αυτομάτως ξέρω ότι αν τον είχαμε στην εξουσία, θα ήταν ο χειρότερος που μπορούμε να βρούμε. Ας υποθεςουμε λοιπον πως ολοι οι ανθρωποι εχουμε κουσουρια. Το προβλημα ξεκιναει πως στην ελλαδα επιβραβευεσαι αμα εχεις κουςουρια και γενικα εισαι λαμογιο, ενω στο εξωτερικο πας στην φυλακη.! Αυτο ειναι ενα απο τα χιλιαδες προβληματα της χωρας, πως δεν κανει στην ουσια τιποτα το ουσιαστικο για να βαλει τον "κακο" πολιτη στον ισιο δρομο. Οσοι μενουμε εξωτερικο ναι, προσπαθουμε οντως να ξορκισουμε νεο-ελληνικες συμπεριφορες οπου μεχρι πριν απο καποια χρονια πισω στην ελλαδα τις θεωρουσαμε φυσιολογικες, αλλα οταν κανεις ενα διαλειμα στο εξωτερικο για λιγους μηνες και γυρισεις πισω, ανακαλυπτεις ποσο ουγκαντα ειμαστε. Δε μου αρεσει που το λεω αυτο αλλα ειναι η πικρη αληθεια
Fotis13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Γιατι τοσο μενος για την ελλαδα ? Δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι , αλλα σαν φαρα ημασταν ειμαστε και θα ειμαστε κομπιναδοροι...παρτε το και σαν καλο και σαν κακο.Απο ενα σημειο και περα της ιστοριας μας ειναι απλα πολεμοι πολεμοι , να βαλω ταμπελα στον αλλον , να του βγαλω τα ματια , να κοιταξω την παρτι μου. Τουλαχιστον στα πιο παλια χρονια ειχαμε και ενδοξες στιγμες (λογω συγκυριων αναδειχτηκαν αυτες) και ισως στο μελλον δειξουμε παλι το γαμηστερο μας προσωπο. Αλλα προς το παρον ειμαστε για το πεος καβαλα...δουλευουμε χωρις να παραγουμε τιποτα..ειμαστε τριτοκοσμικοι και ο καθενας κοιταει την παρτι του , πως να κλεψει ,και να φαει τα περισσοτερα. Ξερω ξερω ουτε εσυ εκλεψες που με διαβαζεις ουτε ο αλλος στην γωνια ουτε ο αλλος που με κοιταει...ξαφνικα οταν θιγουμε τετοια θεματα..ξαφνικα κανεις δεν εκλεψε. Αλλα σαν την ιδιοσυγκρασια του ελληνα δεν υπαρχει αλλος λαος...και αυτη η ιδιοσυγκρασια ειναι που τον απογειωνει σε ακραιες στιγμες και καταστασεις.Μεχρι να ερθουν αυτες οι στιγμες θα αυτοκαταστρεφεται , θα βγαζει τα ματια του μονος του οπως εκανε τοσες χιλιαδες χρονια. Σαν λαος ειμαστε για το πεος απλα...και αυτο φαινεται και στην ελλειψη οργανωσης στην χωρα μας...αλλα ελπιζω σε καλυτερες μερες Δεν είναι αισχρό και ρατσιστικό να λες πως ο Έλληνας έχει πρόβλημα παιδείας, συμπεριφοράς και νοοτροπίας, είναι η πραγματικότητα Δεν αμφισβητώ την πιθανότητα πολλοί από όσους κράζουν, να το κάνουν από τη μιζέρια τους και μόνο, όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι είναι που συντηρούν και διαιωνίζουν την κατάσταση που κράζουν. Υπάρχουν και οι άλλοι όμως που προσπαθούν, που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά που καθημερινά απελπίζονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τη βαθειά ριζωμένη νοοτροπία μας, που περιλαμβάνει κουτοπονηριά, αγελαία συμπεριφορά, λάδωμα για να γίνει η δουλειά μας, ωχαδερφισμός και σταρχιδισμός nowhere else to be found! Έχουμε πρόβλημα. Το πρώτο βήμα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, είναι να παραδεχτούμε πως το έχουμε. Αν κάποιος πρέπει να φύγει, είναι αυτός που νομίζει πως μπορεί να θίγεται και να αφορίζει όποιον του λέει πράγματα που δεν του αρέσουν. Ας δούμε πρώτα μήπως και έχουν δίκιο αυτοί που κράζουν και θιγόμαστε μετά.. Aυτα . 1
christopher0016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 με τους συν-Ελληνες ως ανθρώπους δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχει καλούς , κακούς και άσχημους όπως έχει σε κάθε χώρα, αν και εγώ προσωπικά δεν ταιριάζω καθόλου με την γενικότερη ελληνική κουλτούρα, πάντα ένιωθα ξένος στην χώρα. Μακάρι να μείνω για πάντα, αν ήμουν χριστιανός θα έλεγα μια προσευχή. Η Γυναίκα όμως υπεραγαπάει την Ελλάδα όσο την μισώ εγώ, οπότε υπάρχει λίγο θέμα 30 χρόνια Ελλάδα 4 χρόνια έξω είμαι. Όπως βλέπεις από τα νούμερα δεν είχα κάνα σκοπό να φύγω. 30 χρονια δηλαδη ανεχοσουν την ελλαδα και τους ελληνες γιατι? μηπως γιατι υπηρχαν λεφτα ? 30 χρονια ολοκληρα γιατι δεν εφυγες ποτε αφου δεν σου αρεσαν η Ελλαδα και οι Ελληνες??(και τους μισεις) μηπως γιατι εγινε το σκατο παξιμαδι ξαφνικα, και λες την κανω για εξω , και μισω την χωρα που μεγαλωσα 30 χρονια? και κατι τελευταιο αφου δεν γουσταρεις τους ελληνες και την ελλαδα γιατι γραφεις σε ελληνικο φορουμ?
alex_000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αυτοί που λένε ότι δεν αντέχουν την Ελλάδα, τη νοοτροπία κ.τ.λ. είναι χειρότεροι από αυτά που κατηγορούν. Να σας εξηγήσω. Όταν είσαι όμοιος με κάτι, αυτομάτως μπορείς να το αναγνωρίσεις. Κι όταν το αναγνωρίσεις, επειδή δε μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για αυτό, αρχίζεις και μισείς το άλλο. Δηλαδή, αυτοί που έφυγαν εξωτερικό και λένε ότι είναι καλύτερα εκεί και δεν ξαναγυρνούν κ.τ.λ. έχουν όλα τα ελληνικά κουσούρια ανεξαιρέτως. Και μένοντας στο εξωτερικό προσπαθούν να τα ξορκίσουν. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος κατηγορεί τα περί ελλάδας, αυτομάτως ξέρω ότι αν τον είχαμε στην εξουσία, θα ήταν ο χειρότερος που μπορούμε να βρούμε. lol Common sence is not a common thing. Αυτό πρέπει να βάλω σαν επιγραφή. 3
Fotis13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 @ christopher0016 Αναφορα θα σου δωσει που θα γραφει ? Τι ανοησιες ειναι αυτες και τι ανυποστατα επιχειρηματα ειναι αυτα για οσους ειναι εξω ?Τι θα πει εισαι εξω και μεσα ? Κανενα σοβαρο επιχειρημα εχεις να παραθεσεις? Η' περιοριζεσαι στο "Οι Ελληνες ο καλυτερος λαος τους κοσμου γιατι ετσι ..." 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα