rus Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ο σεβασμός κερδίζεται,δε χαρίζεται. Στο πούτσο μου ποσο μεγάλος ειναι κάποιος αν δε με σέβεται. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σεβόμαστε(μιλάω για σεβασμό και οχι εγωισμό) ΠΑΝΤΑ,ειναι ο εαυτός μας. Μα δεν ειπαμε οτι ο αλλος δε θα σε σεβαστει. Μαλλον πρεπε να προσδιορισουμε τι ακριβως σημαινει "σεβασμος". Το να δωσεις τη θεση στο λεωφορειο εχει να κανει με ευγενεια ή κατανοηση, δε νομιζω οτι αυτο ειναι ενδειξη σεβασμου. 2
Razor_7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 ^ ακριβώς αυτό, προφανώς ο TS αναφερόταν σε κάτι πιο βαθύ και γενικότερο, κι όχι αν δίνεις τη θέση σου στο λεωφορείο.Εξάλλου μη γνωρίζοντας τον άλλο πως γίνεται να χει κερδίσει το σεβασμό σου και να σηκώνεσε εσύ αυτοβούλως? Απλά ευγένεια είναι αυτό και καλό είναι να υπάρχει. Πάντως κι εμένα όταν ήρθε ένας παπούς και μου ζήτησε τη θέση επιτακτικά ενώ ήμουν ετοιμος ένα δέκατο πριν να σηκωθώ όπως και μόλις είχα ξεκινήσει να κάνω, εντέλει σε κλάσματα ξαναέκατσα και έμεινε μλκς που το είδε.Άσε που παραλίγο να σπάσω στο ξύλο και δυο επιβάτες που μου ζήτησαν τα ρέστα γιατί και πώς, έχε χάρη που μπήκαν άλλοι στη μέση όμως...Όχι ρε πούστη τέτοιος είσαι? Δε θα κάτσεις και στα @@ μου πόσο είσαι.
zio10 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Η γενικότερη κατάσταση της χώρας έχει επηρεάσει και αυτό το θέμα πιστεύω. Πιο παλιά υπήρχε σεβασμός προς τους μεγαλύτερους σχεδόν από όλους τους νεότερους. Τώρα, έστω και υποσυνείδητα, πολλοί νέοι θεωρούν τους μεγαλύτερους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχουμε φτάσει και δεν τους βγαίνει κανένας σεβασμός προς αυτούς 1
Pankar95 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 <p>Γιατί τόσο μένος για τους μεγαλύτερους;</p> Έχει το insomnia δημιουργήσει ένα νέο επικό μιμίδιο;
kfyros Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ρε μάγκες δεν υπάρχει 'σεβασμός στους μεγαλύτερους'. Υπάρχει 'σεβασμός στους ηλικιωμένους και στους ανήμπορους'. Δηλαδή, στα ΜΜΜ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να σηκωθείς για να κάτσει κάποιος ηλικιωμένος , ή κάποιος ανήμπορος (πχ. με πατερίτσα, έγγυος, ανάπηρος κλπ.). Κι ας είναι γεροντομπεμπέκα και πατσουλοπασαλιμένη. Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να σε πετάξει έξω αν δεν το κάνεις. Στις ουρές ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να παραχωρήσεις τη θέση σου σε τέτοιες περιπτώσεις.Άλλο πράγμα αυτό και άλλο το να δέχεσαι ότι μαλακία σου λέει ο καθένας.Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, μιλάνε όπως τους μιλάς..Πχ. σου μιλάει κάποιος στο ενικό, του απαντάς στον ενικό. Αν θέλει να του μιλάς στον πληθυντικό, θα πρέπει να σου μιλάει κι αυτός στον πληθυντικό..Μόνο στο στρατό και στις ελληνικές ταινίες (με τους κυρίους διευθυντάς) η ιεραρχία επιβάλλει ο ανώτερος να προσβάλλει τον κατώτερο ή να του μιλάει με διαφορετικό τρόπο από ότι εκείνος. Τέλος, άλλο πράγμα ο σεβασμός στους μεγαλύτερους ,και άλλο ο σεβασμός στην ιεραρχία. Πχ. ο προϊστάμενος σου , είναι ανώτερος στην ιεραρχία από εσένα. Υποχρεούσαι να κάνεις αυτό που λέει, όχι ως ένδειξη σεβασμού, αλλά ως μέλος της δομής μιας επιχείρησης την οποία οφείλεις να τηρείς. 4
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ανοιγω αυτο το θεμα με για το σεβασμο διοτι ειναι ενα θεμα που μου σπαει τα νευρα απο μικρο παιδι εως σημερα. Λενε παντα να σεβεσαι τους μεγαλυτερους σου να μιλας με σεμνοτητα και να μην αντιμιλας. Τι ισχυει ομως? Και για ποιον ισχυει?Θεωρω οτι για να υπαρχει σεβασμος αναμεσα σε 2 ατομα πρεπει να να το προσπαθισουνε και οι 2. Τι γινεται αν ομως ο ενας δεν κραταει αυτο το κανονα? Γιατι μια ζωη οι μικροτεροι πρεπει να φταινε?Εχω φτασει σε μια καλη ηλικια και βλεπω ποιους πρεπει να σεβομαι πιο πολυ αλλα ανταποκριση 0. Στη δουλεια μου? Σεβασμος πολλες φορες. Εξω αν βγεις και μιλησεις με καποιον παιζει και ξεσπασει επανω σου επειδη εχει τα νευρα του.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και χωρις να κανεις κατι ειναι ικανος-η να ξεσπασει επανω σου. Αναθεμα την ωρα που θελουνε σεβασμο ολοι. Ειμαι 24 χρονων και απαιτω να μου μιλανε οπως τους μιλαω οσο πιο σωστα μπορω. Προσπαθω να καταβαλω προσπαθειες για σεβασμο αλλα δεν μπορω μονος. Αν εχει καποιος αποψη ως προς το θεμα ας την πει. Η αν εχει παρομοιο θεμα. Το να μιλάς σεμνά (δεν εννοώ υποτακτικός βέβαια) και να μην πας γυρεύοντας για καυγά (έτσι μεταφράζω το "αντιμιλάς") είναι γενικά πολύ καλή ιδέα παντού και πάντα, οπότε παρόλο που όντως η έκφραση πάει "να σέβεσαι τους μεγαλύτερους" δε νομίζω ότι είναι θέμα σεβασμού προς τον άλλο αλλά σεβασμού προς τον εαυτό σου. Όταν κανείς ωρύεται κλπ κλπ χωρίς ικανή αιτία το μόνο που σίγουρα πετυχαίνει είναι να δείξει σε όλους το χαμηλό του επίπεδο. Εδώ τώρα έρχεται το άλλο που λες, αν το κάνουν και οι 2. Η θέση μου είναι πως δεν έχει καμία σημασία τι κάνει ο άλλος -- η δική του συμπεριφορά αντικατοπτρίζει πάνω του, και η δική σου πάνω σου. Αν π.χ. στο δρόμο ο μπροστινός ενοχληθεί από κάτι που έκανες και κατέβει κάτω και σε καντηλιάζει, αυτό δείχνει απλά πως είναι καραγκιόζης. Αν εσύ δεν είσαι επίσης, δεν πρόκειται να κατέβεις να κάνεις το ίδιο απλά επειδή το κάνει κι ο άλλος. Οπότε το τι γίνεται όταν ο άλλος ξεφεύγει δε θα έπρεπε καθόλου να εξαρτάται από το ότι ξέφυγε. Είναι επίσης περίεργο αυτό που λες "προσπάθειες για σεβασμό" -- does not compute. Για μένα είναι σα να λες "προσπαθώ να καταβάλλω προσπάθειες να αγαπήσω". Ο σεβασμός είναι στην κατηγορία των αισθημάτων που προκύπτουν από μόνα τους και δε μπορείς να τα προσπαθήσεις εσύ, παρά μόνο ο απέναντι να τα κερδίσει. Γενικά έχω μείνει με την αίσθηση ότι κακώς χρησιμοποιείς τη λέξη σεβασμός γιατί αυτό που θέλεις να πεις μάλλον είναι σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, επαγγελματισμός ή κάτι ανάλογο -- όλα τους πράγματα τα οποία μπορεί κανείς να δουλέψει μόνος του για τον εαυτό του. Κι όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, εσύ τα δουλεύεις για τον εαυτό σου κι αυτοί που δεν το κάνουν (ελπίζεις ότι) θα βρουν το κάρμα τους αργότερα. Αν μπεις στο τριπάκι να κρίνεις τους άλλους με μανία το μόνο που θα καταφέρεις είναι να είσαι δυστυχισμένος. Αυτη ομως ελεγε οτι και καλα επιδη πληρωνα μισο που δεν πληρωσα επρεπε να σηκωθω απο τον νομο, το οτι ειναι 80 χρονων δεν παιζει ρολο αν ηταν ειχε αναγκη να κατσει τοτε ναι να σηκωθω. Κάποτε τα πάσα έλεγαν επάνω ότι υποχρεούσαι αν έχεις κόψει μισό εισιτήριο να δώσεις τη θέση σου σ' αυτόν που έχει κόψει ολόκληρο. Μήπως το λένε ακόμα; Κι αν δεν το λένε επάνω, μήπως το λέει αλλού; Μπα μην το λες αυτο ειναι στον ανθρωπο πχ υπαρχουν γεροι που εκαναν παιδια γιατι τα αγαπανε και γεροι που εκαναν παιδια για να τους ξεσκατιζουν. Το να βγάζεις συμπέρασμα για ποιό λόγο έκαναν παιδιά κάποιοι ενώ όχι απλά δεν έχεις παιδιά αλλά ούτε έχεις πλησιάσει καν στη φάση που θα σκεφτόσουν σοβαρά να κάνεις παιδιά είναι... amusing. 1
xifiassamsung Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 οπως ειπαν μερικοι παραπανω,δε τιθεται θεμα σεβασμου,αλλα πολιτισμου,κ εσωτερικης ολοκληρωσης-ωριμοτηττας. ο γερος που σου μιλαει καλα με τον γερο που σου μιλαει ασχημα ειναι το ιδιο προσωπο αν σκεφτεις οτι ειναι ενας ταλαιπωρημενος ανθρωπος ετσι κ αλλιως. αρα οι δικαιολογιες του στυλ "μου μιλησε ασχημα" κλπ,δειχνουν παιδικη νοοτροπια του στυλ "κ ο γιαννακης μιλαει κυρια". αν εισαι νεος,υγιης,οφειλεις να παραχωρησεις τη θεση σου σε καποιον που ειναι πχ ανω των 60.period. 1
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δηλαδή ρε παιδιά μπαίνει παππούς στο λεωφορείο, εσείς κάθεστε, σας λέει "σήκω ρε μαλακισμένο να κάτσω, δε βλέπεις που μαι γέρος;". Σηκώνεστε; Τι "δεν έχει σημασία ο τρόπος", πότε έγιναν αυτά.
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δηλαδή ρε παιδιά μπαίνει παππούς στο λεωφορείο, εσείς κάθεστε, σας λέει "σήκω ρε μαλακισμένο να κάτσω, δε βλέπεις που μαι γέρος;". Σηκώνεστε; Όχι, αλλά τους περισσότερους φαντάζομαι δε μας έχει μιλήσει έτσι κανένας παππούς (ή τον ένα σαλεμένο που το έκανε δεν τον συνεριστίκαμε). Εγώ προσωπικά αν μου το έκαναν αυτό θα σηκωνόμουν και θα του έλεγα συγγνώμη, δεν πρόσεξα ούτε ότι είστε γέρος ούτε ότι δεν έχετε τρόπους. 2
De@th L0rd Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Όχι, αλλά τους περισσότερους φαντάζομαι δε μας έχει μιλήσει έτσι κανένας παππούς (ή τον ένα σαλεμένο που το έκανε δεν τον συνεριστίκαμε). Εγώ προσωπικά αν μου το έκαναν αυτό θα σηκωνόμουν και θα του έλεγα συγγνώμη, δεν πρόσεξα ούτε ότι είστε γέρος ούτε ότι δεν έχετε τρόπους. Αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στις γριές. Δοκιμάστε το, ειδικά αν είναι καμια βαμμένη με το μαλλί και τα ρούχα στη πένα. Σαν γεροτσατσάδες κάνουν αν τους πεις κάτι τέτοιο.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Όχι, αλλά τους περισσότερους φαντάζομαι δε μας έχει μιλήσει έτσι κανένας παππούς (ή τον ένα σαλεμένο που το έκανε δεν τον συνεριστίκαμε). Εγώ προσωπικά αν μου το έκαναν αυτό θα σηκωνόμουν και θα του έλεγα συγγνώμη, δεν πρόσεξα ούτε ότι είστε γέρος ούτε ότι δεν έχετε τρόπους. Δεν έχω κι εγώ τέτοιου είδους εμπειρίες. Αλλά ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το εξής: ο κολλητός στην αποβάθρα του μετρό, όλες οι θέσεις πιασμένες, αυτός καθισμένος. Σκάει γραία, ο κολλητός σηκώνεται για να κάτσει, η γριά κάθεται και όχι απλώς δε λέει ένα "ευχαριστώ" αλλά γυρνάει στην κοπελιά που κάθεται στη διπλανή της θέση και της κάνει παρατήρηση επειδή έχει τα πόδια της το ένα πάνω στο άλλο και μπορεί να λερωθεί κάποιος. Δικαιούται σεβασμό και εξυπηρέτηση; Αυτή τη γριά θα μπορούσαμε να την ταΐσουμε στους φτωχούς, αλλά αντ' αυτού, δικαιούται μισό εισιτήριο για να βολτάρει με τα ΜΜΜ.
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ρε μάγκες δεν υπάρχει 'σεβασμός στους μεγαλύτερους'. Υπάρχει 'σεβασμός στους ηλικιωμένους και στους ανήμπορους'. Δηλαδή, στα ΜΜΜ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να σηκωθείς για να κάτσει κάποιος ηλικιωμένος , ή κάποιος ανήμπορος (πχ. με πατερίτσα, έγγυος, ανάπηρος κλπ.). Κι ας είναι γεροντομπεμπέκα και πατσουλοπασαλιμένη. Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να σε πετάξει έξω αν δεν το κάνεις. Στις ουρές ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να παραχωρήσεις τη θέση σου σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλο πράγμα αυτό και άλλο το να δέχεσαι ότι μαλακία σου λέει ο καθένας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, μιλάνε όπως τους μιλάς.. Πχ. σου μιλάει κάποιος στο ενικό, του απαντάς στον ενικό. Αν θέλει να του μιλάς στον πληθυντικό, θα πρέπει να σου μιλάει κι αυτός στον πληθυντικό.. Μόνο στο στρατό και στις ελληνικές ταινίες (με τους κυρίους διευθυντάς) η ιεραρχία επιβάλλει ο ανώτερος να προσβάλλει τον κατώτερο ή να του μιλάει με διαφορετικό τρόπο από ότι εκείνος. Τέλος, άλλο πράγμα ο σεβασμός στους μεγαλύτερους ,και άλλο ο σεβασμός στην ιεραρχία. Πχ. ο προϊστάμενος σου , είναι ανώτερος στην ιεραρχία από εσένα. Υποχρεούσαι να κάνεις αυτό που λέει, όχι ως ένδειξη σεβασμού, αλλά ως μέλος της δομής μιας επιχείρησης την οποία οφείλεις να τηρείς. βασει ποιανων νομων υποχρεουμαι να σηκωθω για να κατσει αλλος? στην ουρα ξερω οτι πρεπει να παραχωρησω τη θεση μου για αμεα,οχι για οποιον δειχνει γερος.
deesnider Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αυτή τη γριά θα μπορούσαμε να την ταΐσουμε στους φτωχούς Να τη φας εσύ ρε! Τι σού έφταιξαν οι φτωχοί; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα