Joshua21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Εδινα 1.01 στο στοίχημα, πως θα την άκουγα αυτήν την ανοησία... Το οτι ενα ΔΣ είναι μια μικρογραφία τους Βουλής, είναι αληθινό. Αλλά υπερμικρογραφία. Οι βρωμιές του κάθε βολευτή βγαίνουν διαρκώς μιας και ολα τα μεσα ασχολούνται μαζί του, κρύβοντας τα ή φέρνοντας τα στην επιφάνεια. Λες να ασχοληθεί η εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας και τη Μαρία τη Γιακομίτισα του Συνδυασμού "Ολοι για το Λέχοβο"; Ε δε νομίζω...Γι'αυτό πρέπει να "πας απο εκεί". Απλώς όταν είσαι δημότης και γνωρίζεις τους 20-30-40 συμβούλους απ'τους 60 "εξω" που εχεις ένα γειά, ως πολίτης, συντοπίτης, επαγγελματίας μπλα μπλα, καλό είναι να επισκεφθείς το ΔΣ για να τους δείς πώς προσπαθούν να ασκήσουν πολιτική, με τι σκεπτικό είναι εκεί και πάει λέγοντας. Και φυσικά για να βγάλεις συμπέρασμα ποιος αξίζει, ποιός ειναι απλά για να πιάνει τη καρέκλα, κτλ. Εφόσον λοιπόν δε τα κάνεις αυτά (εσύ προσωπικά, εγώ, ο χ, ο ψ) και απλώς αρκείσαι στη καφετέρια να λές "ολοι ειναι για το πέος του στρουθοκάμηλου" ή στα φόρουμ, καταντείς γραφικός... Συγχαρητήρια, θα πήγαινες ταμείο αν έβρισκες να το παίξεις. Τώρα το αν είναι ανοησία, αυτό είναι άλλο θέμα. Ναι, ένα ΔΣ είναι μικρογραφία της βουλής όπως συμφωνείς και εσύ, έστω υπερμικρογραφία. Από πολιτικούς απαρτίζονται και τα δύο, η δουλειά τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για το καλό της χώρας και του δήμου αντίστοιχα, κομματόσκυλα είναι στην πλειοψηφία τους κτλ. Επίσης ναι, η εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας δεν θα ασχοληθεί με την Τοπαλοπούλου του συνδυασμού "Όλοι μαζί για την Πρέσπα", θα ασχοληθεί όμως ο τοπικός τύπος. Και τέλος δεν είναι ανάγκη να παρακολουθείς για κανα χρόνο τα ΔΣ για να δεις αν κάνουν σωστή δουλειά. Όσο σοβαρή είναι η προτροπή να παρακολουθήσει κάποιος τα ΔΣ, άλλο τόσο σοβαρή είναι η προτροπή να παρακολουθήσει κάποιος τις συνεδριάσεις της βουλής. αν κρίνω απο την κατασταση που ειναι ο δήμος μου, και οι δημοι που έχω μια εικονα, άλλος ένας αποτυχημένος θεσμός ειναι. Ε όχι ρε συ, πρέπει να παρακολουθήσεις πρώτα για κανα χρόνο τα ΔΣ του δήμου σου, μόνο έτσι θα έχεις άποψη. Αλλιώς θα σε αποκαλέσει ο παραπάνω γίδι
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 1. οι 40-50 ψήφοι απο το σόι σου ειναι ενα καλο κονε για να μπεις σε ψηφοδέλτιο Μην βιάζεσαι. Αν και δεν έχουμε όλοι 40-50 άτομα από το σοι να μας ψηφίσουν. Αν δεν ανήκεις και στο εκάστοτε πολιτικό κόμμα που επιθυμεί να ψηφίσει ο καθένας από το σοι σου δεν θα σε ψηφίσουν. Οι περισσότεροι θα σου πούνε ναι ΟΚ για να μην φανεί οτι σε γράφουνε, και όταν θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα θα τρίβεις τα μάτια σου. Πέρα από αυτό οι 40-50 σταυροί για μια πόλη άνω των 100000 κατοίκων και λίγους λέω είναι μηδέν εις το πηλίκο.
kage Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Να απαντήσω γενικά; ναι όλα τα παραπάνω είναι θέματα επιτροπών αρχικά και κατ'επέκταση ΤΥΠΙΚΗΣ ψήφισης απ'το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο. Ασε που κάποια πράγματα, συνήθως τα ψηφίζουν ώς έχουν, διότι λογικότατο είναι όταν ψηφίζουν καθορισμό όρων για τη δημοπρασία ενός έργου, να μην γνωρίζουν που πάνε τα 4, όντας ΜΗ μηχανικοί. Και αυτά τι να μας πούν δηλαδή; ότι...τα παίρνουν οι μισοί για ψηφίζουν τα θέματα; @@ μάντολες. Η μόνη περίπτωση να χρηματιστούν κάποιοι του δημουτικού συμβουλίου (φυσικά με μπροστάρη το δήμαρχο) είναι για κάποιο υπερσοβαρό θέμα ,πχ τη δημιουργεία κάποιου λατομείου παραέξω απο ένα χωριό... Αλλά πλέον αυτά έχουν ελαχιστοποιηθεί. Σε πληροφοροώ, απ'την αγνωμοσύνη τους οι περισσότεροι και απο τον φόβο τους, προσέχουν πάρα πολύ τι ψηφίζουν και πώς. Τωρα εάν ανήκεις στους γραφικούς που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορεί να πάρουν 5 δραχμές για τους δώσουν άδεια...μουσικών οργάνων, είσαι για το καφενείο. Το δημοτικό συμβούλιο, στα περισσότερα, έχει απλώς εγκριτικό χαρακτήρα και τίποτε άλλο. Η επιτροπή του δήμου, δίνει τις άδειες λειτουργίας, σφραγίζει τα καταστήματα, δίνει άδειες για χαρτοτράπεζα και πάει λέγοντας. Η ιδια επιτροπή τα φέρνει εμπρός του δημ. συμβουλίου για επικύρωση. Δε θα κάτσει να ελέγξει ο εκάστοτε δημ. σύμβουλος, τη κάτοψη, ή το σχέδιο της πυροσβεστικής, ή του υγειονομικού. Τα ίδια και στα υπόλοιπα. ΟΤαν ένας δήμος έχει χαραγμένη πορεία, όλα βαίνουν προβλεπόμενα. Τωρα να νομίζεις εσύ και ο καθε εσύ, οτι αν εχεις δικο σου σύμβουλο, μπορείς να πάρεις άδεια λειτουργίας χωρίις φάκελο, εισαι γελασμένος. Αν του ζητήσεις να σφραγίσει το κατάστημα του γείτονα, εισια νυχτωμένος. Αν νομίζεις οτι μπορει να σου σβήσει κλήσεις, είσαι ασχετος. Αν νομίζεις οτι μπορει να περάσει απ'την υπηρεσία δόμησης την οικοδομική σου άδεια, είσαι για τα πανυγήρια. Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου. Αν πάλι θες να κάνουμε κουβέντα καφενείου, να ψήσω έναν ελληνικό κια να ακούσω τη κάθε παπαριά. Ποτέ ομως δεν είπα, πως όλοι οι σύμβουλοι είναι παναγίες, προς θεού. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν εχουν τη πρακτική δύναμη που νομίζει ο κόσμος. Επίσης πλέον υπαρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορούν να παίρνουν χρήματα απ'το δημόσιο στο Δήμο τους. Δηλαδή δε μπορούν να είναι εργολάβοι,μελετητές, προμηθευτές του δήμου τους...(απ'οτι θυμάμαι,΄ίσως μέχρι το ποσό των 6.000ε, αλλά επειδή είναι ανήθικο, δε νομίζω να γίνεται σε κάποιον δήμο) Και επαναλαμβάνω, πως αφού γνωρίζεις τα πάντα ολα θετικοαρνητικά, να κατέβεις κι εσύ υποψήφιος να καθαρίσεις τη σαβούρα του δικού σου δήμου. Εδινα 1.01 στο στοίχημα, πως θα την άκουγα αυτήν την ανοησία... Το οτι ενα ΔΣ είναι μια μικρογραφία τους Βουλής, είναι αληθινό. Αλλά υπερμικρογραφία. Οι βρωμιές του κάθε βολευτή βγαίνουν διαρκώς μιας και ολα τα μεσα ασχολούνται μαζί του, κρύβοντας τα ή φέρνοντας τα στην επιφάνεια. Λες να ασχοληθεί η εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας και τη Μαρία τη Γιακομίτισα του Συνδυασμού "Ολοι για το Λέχοβο"; Ε δε νομίζω...Γι'αυτό πρέπει να "πας απο εκεί". Απλώς όταν είσαι δημότης και γνωρίζεις τους 20-30-40 συμβούλους απ'τους 60 "εξω" που εχεις ένα γειά, ως πολίτης, συντοπίτης, επαγγελματίας μπλα μπλα, καλό είναι να επισκεφθείς το ΔΣ για να τους δείς πώς προσπαθούν να ασκήσουν πολιτική, με τι σκεπτικό είναι εκεί και πάει λέγοντας. Και φυσικά για να βγάλεις συμπέρασμα ποιος αξίζει, ποιός ειναι απλά για να πιάνει τη καρέκλα, κτλ. Εφόσον λοιπόν δε τα κάνεις αυτά (εσύ προσωπικά, εγώ, ο χ, ο ψ) και απλώς αρκείσαι στη καφετέρια να λές "ολοι ειναι για το πέος του στρουθοκάμηλου" ή στα φόρουμ, καταντείς γραφικός... προφανως παληκαρι και ζεις-συμμετεχεις σε αγια κοινωνια ή ησουν τιποτα δημοτικος συμβουλος σε κανα μικρο κομμα ή δεν σε καναν "παρεα" εκει που εισουν ή εχεις σκοπιμοτητα να τα παρουσιαζεις ετσι. εγραψα 10-15 πραγματα που μου γραψε ο αλλος οτι δεν εχει να κανει με τον δημο. σε μερικα οντως δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ για σπρωξιμο αλλα σε πολλα υπαρχει.-(αρκετα ειναι γνωστα κ στο κοινο...αν κανεις πως δεν ξερεις στειλε μου πμ) το δσ ειναι η βιτρινα.χλωμο να δεις τι παιζει αν και πλεον παντα καποιος ξεβρακωνει τον αλλον... δεν ειναι μονο η ψηφος του δημοτικου αλλα και οι γνωριμιες τους προς τα πανω-κατω για να βοηθησει αφιλοκερδως παντα.ΕΙναι γνωστο οτι σε μια "πουλημενη"υπηρεσια δεν πληρωνεται μονο ο πανω αλλα και οι απο κατω του .θα το χεις ακουσει και σαν "το ψαρι βρωμα απο το κεφαλι" αλλα να διαβαζω μαλακιες του τυπου δεν εχουν δικαιωμα να παιρνουν δουλειες του δημου στο ονομα τους(λες και δεν μπορουν να την δωσουν σε φιλους-ή σε ονομα συγγενη)κ κατι τετοια που γραψες εν ετη 2014 με οσα εχουν βγει και στον απλο λαο ξερναω για την σκοπιμοτητα που γραφεις. Μονο 30δημοι απο τους 300κατι δεν χρωστανε... μπορει να γινεις πιστευτος σε τιποτα κομματοσκυλα ή σε τιποτα αδαεις ή σε βολεμενους. Τελος μπορεις αφου βγεις δημοτικος συμβουλος μετα δημαρχος μετα περιφερειαρχης κ μετα βουλη ,υπουργος και πρωθυπουργος να σωσεις ολο τον κοσμο... lol Επεξ/σία 11 Μαΐου 2014 από kage
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 αν κατεβω θα με ψηφισεις? Έχω μία μακρινή ανηψιά Χρυσό κορίτσι, πολύ σεμνή με τρόπους, αριστούχος σε ΑΕΙ, μιλάει 2 ξένες γλώσσες, έχει πτυχίο υπολογιστών και είναι εξαιρετική μαγείρισσα Μπορούμε να την βολέψουμε κάπου; Ένα προβλήμα υπάρχει. Είναι ακόμα αγέννητη
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μπορούμε να την βολέψουμε κάπου; Ένα προβλήμα υπάρχει. Είναι ακόμα αγέννητη Περίμενε να στείλω το αίτημά σου στον αρμόδιο του κόμματος, έτσι απλά δεν κανονίζονται αυτά P:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα