dimitris212 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας, έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με την παρακράτηση φόρου 20% και τι ισχύει σε κάθε τιμολόγιο που κόβουμε? Στους κωδικούς που έχω ανοίξει στην εφορία: Υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο Υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων Για κάθε τιμολόγιο που κόβω θα πρέπει ο πελάτης να μου παρακρατεί 20% για την εφορία? Δείτε εδώ: http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=225012&artTitle=afta_einai_ta_epangelmata_pou_ypokeintai_se_parakratisi_forou_eos_kai_20_ Εσείς τι κάνετε όσοι έχετε επιχείρηση?
DrLo Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας, έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με την παρακράτηση φόρου 20% και τι ισχύει σε κάθε τιμολόγιο που κόβουμε? Στους κωδικούς που έχω ανοίξει στην εφορία: Υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο Υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων Για κάθε τιμολόγιο που κόβω θα πρέπει ο πελάτης να μου παρακρατεί 20% για την εφορία? Δείτε εδώ: http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=225012&artTitle=afta_einai_ta_epangelmata_pou_ypokeintai_se_parakratisi_forou_eos_kai_20_ Εσείς τι κάνετε όσοι έχετε επιχείρηση? Αν κόβψεις τιμολόγιο σε μια επιχείρηση (σε μια μελέτη πχ) τότε ναι θα πρέπει να κρατήσει το 20% και στις αρχές του επόμενου χρόνου θα σου δώσει μια βεβαίωση. Το ποσό που παρακρατήθηκε το γ΄ραφεις στη δηλωσή σου και είναι σαν να το έχει πληρώσει προκαταβολικά στην εφορία. Αν θες να κόωεις ένα ΔΠΥ σε έναν ιδιώτη (πχ είσαι υδραυλικός και κάνεις κάτι σε ένα σπίτι) τότε όχι δε μπαίνει το 20%. Δε ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ πότε μπαίνει και πότε όχι. Χοντρικά -> Ισχύει και τιμολόγια προς εταιρείες (δηλαδή να είσαι συνεργάτης της .. δε μιλάμε να είσαι υδραυλικός και να φτιάξεις μια βρύση στα γραφεία μιας εταιρείας) -> Δεν ισχύει για τιμολόγια προς ιδιώτες Ίσως υπάρχει και όριο ποσού .. δε ξέρω, ρώτα κάποιον λογιστή
dimitris212 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ας πούμε ότι πχ συνεργάζομαι με μια εταιρία και τους φτιάχνω κάποια site ή έχω και δικούς μου πελάτες (επιχειρήσεις) που τους κόβω ΤΠΥ τότε πρέπει να μου παρακρατούν 20%? Μελέτη τι εννοούν? Μελέτη δεν κάνω την κατασκευή κάνω.
defacer Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ας πούμε ότι πχ συνεργάζομαι με μια εταιρία και τους φτιάχνω κάποια site ή έχω και δικούς μου πελάτες (επιχειρήσεις) που τους κόβω ΤΠΥ τότε πρέπει να μου παρακρατούν 20%? Ναι. Αν είσαι "τυχερός", ένα μέρος από αυτό το 20% θα το πάρεις πίσω του χρόνου με τη μορφή πιστωτικού εκκαθαριστικού. Λίγο προσοχή θέλει στα νούμερα. Αν εσύ κόψεις ένα ΤΠΥ 100 ευρώ + 23% φπα τότε θα πρέπει να πάρεις στο χέρι 100 * 1.23 - 100 * .2 = 103 ευρώ. Από αυτά τα 103 τα 23 "παίζονται" στην επόμενη περιοδική φπα ανάλογα με το τι άλλο θα υπάρχει στα βιβλία σου.
DrLo Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ας πούμε ότι πχ συνεργάζομαι με μια εταιρία και τους φτιάχνω κάποια site ή έχω και δικούς μου πελάτες (επιχειρήσεις) που τους κόβω ΤΠΥ τότε πρέπει να μου παρακρατούν 20%? Μελέτη τι εννοούν? Μελέτη δεν κάνω την κατασκευή κάνω. Νταξει μωρέ ... το "μελέτη" βγήκε από κεκτημένη ταχύτητα λόγω επαγγέλματος (μηχανικός) Λογικά όπως τα λες ΝΑΙ έτσι θα είναι , θα πρέπει να σου παρακρατούν το 20% αλλά δε ξέρω αν αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις (πχ αν σου ζητήσει μια εταιρεία να κάνεις μια πολύ απλή δουλειά που έχει ξέρωγω κόστος 50 ευρώ ... ίσως να εξαιρείται από τον κανόνα) .. ίσως να έχεις να κάνει μόνο εφόσον υπάρχει σύμβαση έργου κλπ τις λεπτομέρειες δε τις ξέρω καθώς προσωπικά κόβω μόνο σε έναν "πελάτη"/εταιρεία.
The_Judas Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Νομίζω ότι πλέον η παρακράτηση γίνεται από το πρώτο ευρώ.
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Στο 300αρι+ γίνεται παρακράτηση όχι για 30ευρα και ποτέ μα ποτέ από ιδιώτη
dimitris212 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ναι όντως ισχύει ότι 300+ ευρώ υπάρχει παρακράτηση 20% σε κάθε τιμολόγιο που κόβεται. Η παρακράτηση ειναι στο καθαρό ποσό ή στο ποσό μαζί με το ΦΠΑ? Edit: Από ότι είδα ο defacer λέει ότι είναι στο καθαρό ποσό και λογικό είναι.
Typhoon Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Νομίζω ότι πλέον η παρακράτηση γίνεται από το πρώτο ευρώ. Η παρακράτηση πάντα γινόταν από το 1ο ευρώ, δεδομένου ότι η εφορία δεν μπορεί να ξέρει πόσα θα βγάλει κανείς μέσα στο έτος. Αναλογά με τα συνολικά εισοδήματα που θα δηλώσεις μετά στην φορολογική σου δήλωση, είτε θα σου επιστραφεί κάποιο ποσό από την παρακράτηση, είτε θα πληρώσεις και άλλο φόρο. Η διαφορά φέτος είναι ότι δεν υπάρχει αφορολόγητο. Δηλαδή αν βγάλεις 5000, σου παρακρατείται 20% (μπορεί να έχει γίνει και 26%, δεν είμαι σίγουρος), δηλαδή 1000 ευρώ. Πέρσι θα το έπαιρνες πίσω αυτό το χιλιάρικο στο ακέραιο. Φέτος, θα πέσεις στο χαμηλό φορολογικό συντελεστή, νομίζω 10%, οπότε θα πάρεις τα μισα.
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Edit: Από ότι είδα ο defacer λέει ότι είναι στο καθαρό ποσό και λογικό είναι. Edit λάθος Επεξ/σία 12 Μαΐου 2014 από qsis
DrLo Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Η παρακράτηση ειναι στο καθαρό ποσό ή στο ποσό μαζί με το ΦΠΑ? Στο καθαρό ποσό (= καθ. αξία τιμολογίου)
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ναι είπα μαλακία, κόλλησα Σε αμοιβή πχ 1000 η παρακράτηση είναι 200, ο φπα 230 , οπότε αυτός που εκδίδει το παραστατικό παίρνει 1030 στο χέρι Ότι λέει ο defacer, απλά ισχύει από 300+
dimitris212 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Πήγα στον λογιστή και στην εφορία και ρώτησα, μου είπαν, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί και έχουν ζητήσει διευκρινήσεις... (Για τους κωδικούς: Υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο Υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων) Ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να μας κάνουν οι πελάτες παρακράτηση φόρου 20% και ισχύει όπως ίσχυε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα