tasos41997 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Ποια η διαφορά του σαρκασμού από την ειρωνεία; Νομίζω ο σαρκασμός είναι για να θίξεις ή να προσβάλλεις ένα πρόσωπο,μια ομάδα ατόμων ή μια κατάσταση πάντα με αρνητικό τρόπο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Μια συζήτηση για ακριβώς αυτό το θέμα: http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=1752567 1
viper2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Ποια η διαφορά του σαρκασμού από την ειρωνεία; Νομίζω ο σαρκασμός είναι για να θίξεις ή να προσβάλλεις ένα πρόσωπο,μια ομάδα ατόμων ή μια κατάσταση πάντα με αρνητικό τρόπο. Σαρκασμού = τσαλακωνω την "εικόνα" Ειρωνία = special kind of humor Αυτα.
Valerie_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 σαρκασμός αρσενικό η έντονη κοροϊδευτική ειρωνεία ειρωνεία θηλυκό λόγος που χαρακτηρίζεται από δηκτική διάθεση και συνήθως λέει το αντίθετο από αυτό που εννοεί
viper2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 αφου ανοιξαμε τα λεξικα sarcasm a sharp and often satirical or ironic utterance designed to cut or give pain 2 a : a mode of satirical wit depending for its effect on bitter,caustic, and often ironic language that is usually directed against an individual b : the use or language of sarcasm irony a pretense of ignorance and of willingness to learn from another assumed in order to make the other's false conceptions conspicuous by adroit questioning —called alsoSocratic irony 2 a : the use of words to express something other than and especially the opposite of the literal meaning b : a usually humorous or sardonic literary style or form characterized by irony c : an ironic expression or utterance 3 a (1) : incongruity between the actual result of a sequence of events and the normal or expected result (2) : an event or result marked by such incongruity b : incongruity between a situation developed in a drama and the accompanying words or actions that is understood by the audience but not by the characters in the play —called also dramatic irony, tragic irony
Hellaslover Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Εγω ξερω, και με λιγα λογια, οτι σαρκασμος ειναι να πεις κατι και να εννοεις το αντιθετο. Ειναι κατι σαν αστειο που λεμε, και αν δε το καταλαβει ο αλλος οτι κανουμε πλακα στο τελος λεμε εννοειτε πως οχι η εννοειτε οτι αστειευομαι Πχ. -Θα πας διακοπες φετος; -Οχι, θα μεινω Αθηνα -Ετσι μπραβο, να παρουν λιγο καθαρο αερα τα πνευμονια σου. Η ειρωνεια ειναι γεγονοτα, κατι που τυχαινει να γινει, και ειναι αστειο μονο και μονο επειδη αυτο που εγινε ειναι το αντιθετο απο αυτο που θα επρεπε η περιμενε καποιος να γινει η δε θα πρεπε να γινει καν. Πχ. Πας σε οικογενειακο συμβουλο να σωσεις τον γαμο σου, η γυναικα σου σε κερατωνει στο τελος με τον συμβουλο. Το να ειρωνευεσε καποιον ειναι να λες κατι με ειρωνεια δηλαδη να λες κατι αντι να πεις το αντιθετο, να συμφωνεις μαζι του για πλακα για να τον κοροιδεψεις. Πχ. -Η κορη μου ειναι πριγκιπισσα -Ναι ναι, πρεπει να της βρεις εναν γαμπρο απο βασιλικη οικογενεια, να καβαλαει ασπρο αλογο κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις