Tenshi Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 @ tenshi "το ότι δηλώσεις..." είναι καραμέλα από τα παλιά, κάτσε να μπείς στην παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα του 2014+ και θα δεις αν πιάνει η ατάκα σου. Επίσης αν δεν καταλαβαίνεις ότι το πρώτο μου κατα σειρά πόστ περιέχει συμβουλές δεν ξαναμπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω. Είμαι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας εδώ και 10 έτη. Επίσης έχω δεί ξενοδοχειακή (μου) μονάδα να στήνεται απο το μηδέν και την δεδομένη χρονική στιγμή ανακαινίζω σπίτι με μάστορες που δηλώνουν επαγγελματίες, με 15 και 20 χρόνια στην πλάτη τους.Το τι μαλακίες έχω δεί να γίνονται και στις δύο περιπτώσεις είναι κάτι που μόνο εγώ γνωρίζω,άλλα αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα σμπούτσα'μ και να μήν μου απαντήσεις,γιατί το βάψιμο γίνεται όντως πιο γρήγορα με την χαρτοταινία...
d..b Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 παιδες ο archsatan εχει δικιο σε αυτα που γραφει ειδικα με τους διακοπτες εννοειται οτι θα τους βγαλεις για να βαψεις αυτα τα κανανε πριν 20 χρονια...απλα αυτο που καταλαβαινω εγω οτι λεει ο archsatan και συμφωνω ειναι οτι το αποτελεσμα θα ειναι αναμφιβολο οπως και οτι δν θα εχει την αναμενομενη αντοχη στο χρονο.... θα ειναι απλα ενα πασαλειμα και τπτ παραπανω...
Stavmitsos Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Ωραία να το θέσω λίγο διαφορετικά. Λεφτά για μαστόρους ΔΕΝ υπάρχουν, κι επειδή θέλω να φέρω την Ελενίτσα που είπε κι ο συμφορουμίτης τον άλλο μήνα, πώς θα πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Θέλω τρόπο αντιμετώπισης της υγρασίας γενικά και τι μπορώ να κάνω με την τέντα που δημιουργησε τη ζημιά της φώτο. Επιμένω πως έγινε απ την τέντα γιατί έχει βίδες η βάση στα πλακάκια και μάλλον έφτασαν αρκετά μέσαArchstan, άσε μας μια καρτούλα σου γιατί άκουσα πως το Μπακιγχαμ θέλει ένα φρεσκάρισμα. Είμαι σίγουρος πως ξέρεις πράγματα επί του αντικειμένου, αλλά το υφάκι σου είναι ανεπιθύμητο και ενοχλητικό.
IOSTEFO Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Πάντως εμείς εδώ στην Ολλανδία τους διακόπτες τους βγάζουμε. http://www.praxis.nl/medias/sys_master/video/klusvideo/8797867212830.video/Schilderen-van-een-wand.video.mp4
lary7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Stavmitsos αμα το γουσταρεις ξεκινα το . Στο ιντερνετ θα βρεις πολλες οδηγίες για σωστη εφαρμογη κονιαματων και τεχνικες. Θα το κανεις ποιο αργα απο εναν μαστορα, ισως κανεις και κανενα λάθος αλλα τουλάχιστον θα μαθεις. Λίγο διαβασμα, λιγο κριτικη σκεψη και εφευρετικότητα χρειαζεται και καλά (και ακριβα) υλικα. Πάντως ειναι μανίκι το μερεμέτι μην νομίσετε οτι σε 5-6 ημέρες θα ξεμπερδεψετε.
mphxths Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 @ tenshi "το ότι δηλώσεις..." είναι καραμέλα από τα παλιά, κάτσε να μπείς στην παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα του 2014+ και θα δεις αν πιάνει η ατάκα σου. Επίσης αν δεν καταλαβαίνεις ότι το πρώτο μου κατα σειρά πόστ περιέχει συμβουλές δεν ξαναμπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω. Ε ναι ρε φίλε τι να σου πω, όταν λες ότι καθαρίζεις τα πινέλα από πλαστικό με νέφτι προφανώς και δεν έχεις ιδέα -μπορεί να σου εξηγήσει τον λόγο η Εύα- (όου γουέιτ ή μήπως του πρότεινες να βάψει με ριπολίνη όλο το ακίνητο , όταν μου λές ότι βάφεις το διακόπτη γύρω γύρω και είναι πιο γρήγορο να κολλήσεις την ταινία, παρά να χαλαρώσεις 2 βίδες και να τον τραβήξεις έξω τί να σου πω, δοκίμασέ το και κρίνε μετά. Όταν δεν αναφέρεις καν για primer, ε ναι ρε μάν έχεις δει 2 πράγματα από κοντά αλλά δεν την ξέρεις την δουλειά, πώς θα γίνει δλδ; Επίσης προσωπικά δεν έχω δει επαγγελματία να στρώνει εφημερίδες αντί για ρολλό (οντουλέ) στα πατώματα, εκτός αν είναι τοπικό το μερεμέτι-βάψιμο. Βέβαια το punchline ότι ο γέρος σου έβαψε τα έδρανα της βουλής ήταν κορυφαίο, δηλώνει αυθεντία στον χώρο αν μη τι άλλο (όπως άλλωστε όλες οι εργολαβίες στην Ελλάδα δίδονται αξιοκρατικά! λόλ). Πάνε ρώτα τον ξανά γιατί μπορεί να μην τα θυμάσαι και τόσο καλά και τσάμπα να τον εκθέτεις (έστω και σε ένα απρόσωπο φόρουμ). Ντάξει το παράδειγμα με την κάσα δεν το σχολιάζω καν (φαίνεται και από άλλο θρέντ ότι έχεις υπανάπτυκτη κριτική σκέψη). Επίσης άμα πας ποτέ σε οικοδομή και δεις τι κάνουν οι παλιάς σχολής μαστόροι μπορεί να αναθεωρήσεις για αρκετά πράγματα. Τα υπόλοιπα καλά του τα πες. μιλησα εγω για πλάστικο ή οτιδηποτε αλλο συγκεκριμενο? εγω εδωσα γενικες και αοριστες ιδεες για το τι πραγματα ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ θα χρειαστει... προφανως και δεν ξερω εξιδικευμενες λεπτομερειες και τεχνικες...και προφανως αυτα που χω δει μπορει καλλιστα ναναι παρωχημενα...αλλα δεν παυει να ισχυουν ...αν γινονται πολυ καλυτερα (και πιο πολυεξοδα) με αλλους τροπους και τεχνικες δεν αποκλειεται , ισα ισα ειναι και δεδομενα..αλλα εδω μιλαμε για καποια ερασιτεχνικη δουλεια που θα κανει ο ιδιος και η παρεα του...αλλιως θα επαιρνε εναν επαγγελματια και θα τα κανε εκεινος οπως καλυτερα μπορουσε... Τελος οσο για το ποσο αξιοκρατικα δινοντουσαν και δινονται οι εργολαβιες..και προφανως δεν υπαρχει αξιοκρατια σε τιποτα...ουτε τοτε ουτε σημερα..αν μη τι αλλω ομως σε ιδιωτικες δουλειες που αναλαμβανε (χωρις εργολαβια) θα επαιρνε ποδι και πουλο αν δεν εκανε καλη δουλεια... Αμα παω ποτε σε οικοδομη? Λες να μην ΕΙΧΑ παει ? ποτε σε οικοδομη? η φαντασια σου τι σου λεει ?και μιλαμε για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ πριν...αρα μιλαμε για μαστορους "της παλιας σχολης"....σημερα ολα γινονται διαφορετικα...προφανως...οποτε δωσε μας τα δικα σου φωτα!! Αντε τα καταφεραμε και σε αυτο το θρεντ να μαλωσουμε..ποιος την εχει τελικα πιο μεγαλη καταληξαμε?!?!?! Πάντως εμείς εδώ στην Ολλανδία τους διακόπτες τους βγάζουμε. http://www.praxis.nl/medias/sys_master/video/klusvideo/8797867212830.video/Schilderen-van-een-wand.video.mp4 και στην ολλανδια εχετε επιπεδες λεκανες και κοζαρετε το σκατο σας μεχρι να τελειωσετε..επειδη..απλα..ετσι το κανανε απο παλια..ε και ? Στο βιντεο ο τυπος ειναι επαγγελματιας? με τζινακι και σπορτεξ? και βαφει τον τοιχο με ενα ρολλο πιο μικρο και απο το πουλι μου? αμα τον βαλεις να βαψει καμμια προσοψη κτιριου ποσο θα κανει ? 3 χρονια? με ενα κανονικο ρολλο θα τον τελειωνε σε 5 λεπτα...αυτος του βγαλε τα ματια...
3.2GHz Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Πάντως εμείς εδώ στην Ολλανδία τους διακόπτες τους βγάζουμε. http://www.praxis.nl/medias/sys_master/video/klusvideo/8797867212830.video/Schilderen-van-een-wand.video.mp4 Από ότι βλέπω στο βιντεάκι που ανέβασες ο προηγούμενος που είχε βάψει τον τοίχο δεν είχε βγάλει τους διακόπτες
IOSTEFO Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Τους διακόπτες πάντα τους βγάζουμε, και δυο μεγάλα δωμάτια μπας και κάτι αρπάξετε. http://www.praxis.nl/medias/sys_master/images/video/8828654649374.video/33_schilderenck.video.mp4 http://www.praxis.nl/medias/sys_master/images/video/8814689976350.video/praxisschilderen.video.mp4 Και εδώ ολόκληρη βιντεοθήκη από μαστορέματα. http://www.praxis.nl/c/inspiratie/eigen-huis-en-tuin/video
Joshua21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 οπως ειπα ο πατερας μου ηταν ελαιοχρωματιστης , εχοντας βαψει απο απλα δωματια , μεχρι μεγαλα κτιρια , εδρανα βουλης κλπ μεγαλες δουλειες.. ποτε δεν τον ειδα να βγαζει διακοπτες...αλλα τους καλυπτε οπως ειπα με κολλητικες χαρτοταινιες , και εβαφε με λεπτο πινελο γυρω γυρω απο αυτους προσεκτικα.. θεωρω οτι ειναι πιο γρηγορο..απο το να ξηλωσεις ενα διακοπτη..να βαψεις γυρω απο αυτον σε 1 λεπτο..και να τον ξαναβιδωσεις... ασε που εχοντας τον καλυμενο με χαρτοταινια εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να λερωθει με τιποτα σε ολη την διαρκεια των εργασιων. Στις κασες τι κανεις? τις ξηλωνεις και αυτες για να μην λερωθουν ? τωρα βεβαια τι να ξερει ο πατερας μου τοσα χρονια στο επαγγελμα...να μου πεις ε? Για να γίνει σωστή δουλειά, πρέπει απαραίτητα να ξηλωθούν οι διακόπτες. Όσο και να προσέξεις στο χάρτωμα, κάποιο σημείο του διακόπτη θα λερωθεί. Άσε που όταν βγάλεις τις χαρτοταινίες θα φαίνεται "σπασμένο" το χρώμα γύρω γύρω. Όσο για ταχύτητα είναι πολύ πιο γρήγορο να ξηλώσεις διακόπτες. Δεν γίνεται όπως περιγράφεις(ξήλωμα έναν, βάψιμο και ξανά μοντάρισμα). Ξηλώνεις τις πρίζες και τους διακόπτες από όλο το χώρο που θα βαφτεί, βάφεις κανονικά με το ρολό χωρίς να καθυστερείς με το πινέλο, και όταν στεγνώσει τους ξανατοποθετείς όλους μαζί. Και σίγουρα θα μείνουν πιο καθαροί όταν βρίσκονται σε άλλο χώρο από αυτόν που βάφεις. Όσο για τις κάσες, αναγκαστικά χαρτώνεις γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Και τέλος, το ότι κάποιος είναι επαγγελματίας δεν λέει κάτι. Όποιος μάθει να κάνει κάτι με λάθος τρόπο, για πάντα θα το κάνει λάθος.
Stavmitsos Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Ξήλωμα λοιπόν σε διακόπτες. Μπορεί κάποιος να προτείνει υλικά για την υγρασία και κάποια καλή και φτηνή μάρκα σε χρώματα;
zio10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μπαίνω σε ένα θέμα λόγω ατελείωτης κυριακάτικης βαρεμάρας, που βάζω στοίχημα ότι θα μου είναι τελείως αδιάφορο κι όμως με διαψεύδει! Μάλλον θα αρχίσω να διαβάζω και τους θερμοσίφωνες! 1
archsatan Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Επίσης έχω δεί ξενοδοχειακή (μου) μονάδα να στήνεται απο το μηδέν και την δεδομένη χρονική στιγμή ανακαινίζω σπίτι με μάστορες που δηλώνουν επαγγελματίες, με 15 και 20 χρόνια στην πλάτη τους.Το τι μαλακίες έχω δεί να γίνονται και στις δύο περιπτώσεις είναι κάτι που μόνο εγώ γνωρίζω,άλλα αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα σμπούτσα'μ και να μήν μου απαντήσεις,γιατί το βάψιμο γίνεται όντως πιο γρήγορα με την χαρτοταινία... Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το θέμα που συζητάμε και μπήκες να κάνεις τί; Να μου την πείς; Γι αυτό κάθεσαι και σιγοντάρεις τις βλακείες που είπε ο μπήχτης για τους πριζοδιακόπτες. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μη μιλάς απ το να λες αρλούμπες. Πολύ καλό επίπεδο για άνθρωπο 35χρονών. (βλ. bold) @μπήχτης Ρε μάν δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε, κατάλαβες πιστεύω που είχες/έχεις άδικο. Θες να κρατήσεις την άποψή σου, ποσώς με ενδιαφέρει. Κατά τα άλλα η εξέλιξη δεν είναι μόνο στους υπολογιστές και τα σμάρτφον. Προφανώς αγνοείς ότι υπάρχει έρευνα και ανάπτυξη/καινοτομίες σε χρώματα, κονιάματα, τεχνικές, σκαλωσιές κλπ κλπ που σχετίζονται με την δουλειά του μπογιατζή και την κάνουν πιο αποτελεσματική. + οι λεκάνες στην ολλανδία ας είναι όπως θέλουν, υπάρχει το λεγόμενο courtesy flush, που σου λύνει το πρόβλημα. Το θέμα είναι οι σωλήνες που έχουν και τα ρίχνουν όλα μέσα και όχι στο απαίσιο καλαθάκι-μπίχλα-τέτανος-δενξέρωγωτιάλλο(!) το οποίο έχω καταργήσει εδω και 25 χρόνια και άμα το δω πουθενά μου ρχεται αναγούλα :puke: @Στάβμίτσος Ειρωνείες και ατάκες δημοτικού καλό είναι να λείπουν. Δεν νομίζω να ανέφερα εξάλλου ότι ασχολούμαι με φρεσκαρίσματα ε.
Tenshi Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το θέμα που συζητάμε και μπήκες να κάνεις τί; Να μου την πείς; Γι αυτό κάθεσαι και σιγοντάρεις τις βλακείες που είπε ο μπήχτης για τους πριζοδιακόπτες. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μη μιλάς απ το να λες αρλούμπες. Πολύ καλό επίπεδο για άνθρωπο 35χρονών. (βλ. bold) Είναι ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας με κακεντρεχείς καρικατούρες, που έρχονται σαν αλεξιπτωτιστές,λένε την άποψή τους (άσχετα αν είναι σωστή ή λάθος) και παράλληλα βγάζουν μια κάποια χωλή...έτσι,για να μειώσουν τον συνομιλητή τους,να νοιώσουν κάτι παραπάνω απο αυτό που είναι στην καθημερινότητά τους (ο μίστερ κανένας) και να δώσουν έμφαση στην αξιοπιστία των όσων γράφουν. Αφού δηλώνεις γνώστης/ασχολείσαι,θα μπορούσες κάλλιστα να παραθέσεις την γνώμη σου και τις γνώσεις σου.Πρόσεξε με...ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ.Τι να προσέξει ο OP,που να επικεντρωθεί,τι να αποφύγει,τι υλικά να χρησιμοποιήσει*.Αντ' αυτού κάνεις λόγο για τις πρίζες (και την εικαστική που θα χαλάσει αν κάνει δόντι η μπογιά),κάτι που πραγματικά είναι το τελευταίο πράγμα που θα απασχολήσει τον OP με ανοιγμένα ντουβάρια και τα γύψινα να πέφτουν σάν μετεωρίτες. Για τις μπογιές,no comment,γράφουν ξεκάθαρα οι οδηγίες χρήσης τι πρέπει να κάνεις. Το υπόλοιπο μήνυμα αναλώνεται απλά σε χλευαστικά σχόλια.Τι απο αυτά* έκανες στο μήνυμα #7; Οπότε μπορώ να καταλήξω σε δύο συμπεράσματα.Είτε είσαι κακοηθέστατος ΚΑΙ δειλός (επειδή αρέσκεσαι στην one way κριτική,άλλα αρνείσαι να δεχτείς ανάλογου ύφους σχόλια προς το πρόσωπό σου), είτε θεωρείς οτι δέν είναι χρέος σου να βοηθήσεις μέλος του φόρουμ,άσχετα αν δηλώνεις επαγγελματίας του χώρου και αυτά τα tips,που προκύπτουν απο εμπειρία ετών,θα πρέπει να πληρώνονται... Btw,το προφίλ μου έχει την ακριβή ηλικία (με αριθμό), αν τα μαθηματικά δέν είναι το δυνατό σου κομμάτι. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2014 από Tenshi
Stavmitsos Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Να συμπληρώσω κι εγώ πως ούτε σε ρώτησα archsatan με τι ασχολείσαι, και ποσώς με ενδιαφέρει μάλιστα! Θες να βοηθήσεις και να δώσεις 2-3 συμβουλές; Ευχαρίστως. Αν θες να επιδείξεις τον επαγγελματισμό σου βρες κάποιον καλύτερο τρόπο. Άνοιξα ένα θέμα για να μάθω τι μπορώ να κάνω εγώ για το σπίτι μου. Οι γνώσεις σου επί καζανακίων ολλανδίας και διακοπτών να σου υπενθυμίσω πως μου είναι άχρηστες και θα σε παρακαλέσω να περιορίσεις την κριτική σου στους συνεργάτες-υπαλλήλους-whatever σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα