Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! υπάρχει κάνεις που να γνωρίζει αν υπάρχουν εταιρίες στις οποίες μπορείς να νοικιάσεις κάποια στρέμματα γης για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων ?

και αν υπαρχουν γνωριζετε καποια αξιοπιστη και φερεγγυα?

Σας ευχαριστώ πολυ εκ των πρότερων!

Δημοσ.

εσυ έχεις χωράφια κ θες να τα νοικιάσεις ή θες από εταιρεία να νοικιάσεις χωράφια?

Δημοσ.

Γεια σε όλους! υπάρχει κάνεις που να γνωρίζει αν υπάρχουν εταιρίες στις οποίες μπορείς να νοικιάσεις κάποια στρέμματα γης για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων ?

και αν υπαρχουν γνωριζετε καποια αξιοπιστη και φερεγγυα?

Σας ευχαριστώ πολυ εκ των πρότερων!

έχω την αίσθηση οτι για τα φωτοβολταϊκά πάρκα κάνεις συμβόλαιο για 20 χρόνια οπότε μαλών οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν ενδεχόμενες χρησικτησίες. 

αξιόπιστη και φερέγγυα εταιρία.. Ελλάδα είσαι.. πάντως αν είναι να βάλεις εσύ σκέψου το καλύτερα. κάτι ακούω για τρελές φορολογίες  ( 30%) χωρίς να εισπράττουν χρήματα, πράγμα που κάποιοι κύριοι απο μια μεγάλη εταιρία όταν την έψαχνα την δουλειά μου εγγυόταν οτι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

ρίξε πάντως μια ματιά μέσα στην σελίδα τις neon energy..

Δημοσ.

έχω την αίσθηση οτι για τα φωτοβολταϊκά πάρκα κάνεις συμβόλαιο για 20 χρόνια οπότε μαλών οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν ενδεχόμενες χρησικτησίες. 

Μη γράφουμε ρε παιδιά ότι παραριά μας κατέβει στο κεφάλι.

Δημοσ.

Μη γράφουμε ρε παιδιά ότι παραριά μας κατέβει στο κεφάλι.

δεν το ξέρω με σιγουριά αυτό και δεν επιμένω, αλλά διαφώτισε με αν μπορείς 

Δημοσ.

δεν το ξέρω με σιγουριά αυτό και δεν επιμένω, αλλά διαφώτισε με αν μπορείς 

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι να σε διαφωτίσω.

Το πως συνέδεσες το να νοικιάσεις κάτι για 20-40-340-53424324 χρόνια με χρησικτισία είναι τόσο άκυρο που ξεπερνά λογικές.

Και μόνο που κάποιος νοικιάζει από σένα κάτι αυτόματα σε αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη (άσχετα με το αν υπάρχει κράτος με τίτλους κλπ κλπ).

ontopic

Το σημαντικό ερώτημα είναι αν αξίζει πλέον να ασχοληθείς με φωτοωολταϊκά.

Δημοσ.

ontopic

Φουσκα που ηδη εχει αρχισει να ξεφουσκωνει και θα συνεχισει .
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι να σε διαφωτίσω.

Το πως συνέδεσες το να νοικιάσεις κάτι για 20-40-340-53424324 χρόνια με χρησικτισία είναι τόσο άκυρο που ξεπερνά λογικές.

Και μόνο που κάποιος νοικιάζει από σένα κάτι αυτόματα σε αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη (άσχετα με το αν υπάρχει κράτος με τίτλους κλπ κλπ).

ontopic

εγώ μέσα στις άκρες αυτό ήξερα. 

Η τακτική χρησικτησία προϋποθέτει το ακίνητο να είναι δεκτικό χρησικτησίας, ενώ παράλληλα ο αποκτών την κυριότητα θα πρέπει να το νέμεται καλόπιστα για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών, αποδεικνύοντας το με νόμιμο ή νομιζόμενο τίτλο.  Πράξεις οι οποίες συνηγορούν στην απόδειξη της νομής αρχικά θα πρέπει να είναι εμφανείς και διαρκείς. Π.χ. η εκμίσθωση, η φύλαξη, η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος, η επισκευή, η συντήρηση, η περίφραξη ή αποδοχή κληρονομιάς και η καταβολή οικείου φόρου αποτελούν τέτοιες πράξεις.

Η έκτακτη χρησικτησία δεν απαιτεί ύπαρξη νόμιμου ή νομιζόμενου τίτλου, παρά μόνο η απόδειξη της νομής για διπλάσιο, σε σχέση με την τακτική χρησικτησία, διάστημα. Άρα μετά την έλευση της 20ετίας δύναται να αποκτηθεί η κυριότητα του ακινήτου.

Link.png Site: και εδώ

Δημοσ.

Η τακτική χρησικτησία προϋποθέτει το ακίνητο να είναι δεκτικό χρησικτησίας, ενώ παράλληλα ο αποκτών την κυριότητα θα πρέπει να το νέμεται καλόπιστα για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών, αποδεικνύοντας το με νόμιμο ή νομιζόμενο τίτλο.  Πράξεις οι οποίες συνηγορούν στην απόδειξη της νομής αρχικά θα πρέπει να είναι εμφανείς και διαρκείς. Π.χ. η εκμίσθωση, η φύλαξη, η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος, η επισκευή, η συντήρηση, η περίφραξη ή αποδοχή κληρονομιάς και η καταβολή οικείου φόρου αποτελούν τέτοιες πράξεις.

Η έκτακτη χρησικτησία δεν απαιτεί ύπαρξη νόμιμου ή νομιζόμενου τίτλου, παρά μόνο η απόδειξη της νομής για διπλάσιο, σε σχέση με την τακτική χρησικτησία, διάστημα. Άρα μετά την έλευση της 20ετίας δύναται να αποκτηθεί η κυριότητα του ακινήτου.

Ασ'το καλύτερα. Δε ξέρεις για τι πράγμα μιλάς.

Πάντως στο θέμα μας θα πρέπει να ξέρει ο ΤΣ ότι οι όροι χρηματοδότησης/επιδότησης/φορολογίας έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.

μαλών εσύ κάνεις τον τζάμπα μάγκα.  

Ναι ΟΚ. έτσι όπως τα λες είναι. Θα στο επιβεβαιώσει και ο paredwse που είναι δικηγόρος.

Αν δε πιστεύεις εμένα ζήτα να δει τι έγραψες στο 1ο post σου.

Δημοσ.

χρειάζεται δικηγόρος να εξηγήσει την διάφορα εκμισθωτή-ενοικιαστή και ότι η ενοικίαση αναιρεί την χρησικτησία;

• Like 1
Δημοσ.

Sorry αλλά έχει δίκιο ο DrLo, δεν ξέρεις καν για τι πράγμα μιλάς, ούτε καταλαβαίνεις τι ακριβώς είναι αυτά που έκανες copy paste.

Χρησικτησία είναι η άσκηση φυσικής εξουσίας επί του ακινήτου επί δέκα έτη (τακτική) ή είκοσι έτη (έκτακτη), εφόσον όμως η φυσική αυτή εξουσίαση του ακινήτου συνοδεύεται με διάνοια κυρίου, δηλαδή με την πεποίθηση του ασκούντος την φυσική εξουσίαση επί του ακινήτου ότι αυτό του ανήκει. Κλασσικό παράδειγμα είναι η μίσθωση ακινήτου, που δεν αρκεί για να αποκτηθεί κυριότητα. Ο μισθωτής έχει την φυσική εξουσίαση του ακινήτου, όχι όμως και την διάνοια κυρίου, αφού αναγνωρίζει ότι κύριος του ακινήτου είναι άλλος, ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής).

Πηγή: http://www.patrides.com/oct011/iliopx1.htm''>http://www.patrides.com/oct011/iliopx1.htm'>http://www.patrides.com/oct011/iliopx1.htm

Δημοσ.

χρειάζεται δικηγόρος να εξηγήσει την διάφορα εκμισθωτή-ενοικιαστή και ότι η ενοικίαση αναιρεί την χρησικτησία;

Έλα ντε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...