Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε Άγγελε, πες μας πόσα λεφτά διαθέτει η οικογένειά σου για τις σπουδές σου, για να σου πούμε κάτι σε ρεαλιστικό επίπεδο.

κοιτα μην φανταστεις οτι ειμαστε τιποτε σκατολευταδες...αλλα 5000το χρονο πιστευω θα μπορουσα να εξασφαλισω...επισης θα προσπαθισω να δουλευω ταυτοχρονα οσο γινεται ωστε να πληρωνω το ενοικιο μου ή κατι τελος παντων...μην τα δινουν ολα η οικογενοια μου...

Αμερικάνικα προγράμματα προσφέρουν στην Ελλάδα το New York College,το Deree και το City Unity College όπου σπουδάζω. Στο City για bachelor είναι πάνω κάτω 3500 χιλιάρικα τον χρόνο. Για το New York δεν ξέρω τίποτα ενώ το Deree το οποίο είναι το πιο ακριβό(αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει ότι θελαν 3000 το τρίμηνο) περιέχει και τα περισσότερα προγράμματα σπουδών, αν και δεν ξέρω αν προσφέρουν αυτό που θες να σπουδάσεις. Γενικά αν έχεις τα λεφτά πήγαινε στο Deree. Έχει τις καλύτερες εγκαταστάσεις και το πιο πιθανό είναι να σου βρούνε δουλειά όταν θα αποφοιτήσεις

μπορεις να μου πεις τι προγραμματα περιεχει το δικο σου;
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κοιτα μην φανταστεις οτι ειμαστε τιποτε σκατολευταδες...αλλα 5000το χρονο πιστευω θα μπορουσα να εξασφαλισω...επισης θα προσπαθισω να δουλευω ταυτοχρονα οσο γινεται ωστε να πληρωνω το ενοικιο μου ή κατι τελος παντων...μην τα δινουν ολα η οικογενοια μου...

μπορεις να μου πεις τι προγραμματα περιεχει το δικο σου;

http://www.cityu.gr/programmata

Δημοσ.

Αν θες ντε και καλά να σπουδάσεις στο εξωτερικό, στην Σουηδία νομίζω τα Πανεπιστήμια είναι δωρεάν για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες ντε και καλά να σπουδάσεις στο εξωτερικό, στην Σουηδία νομίζω τα Πανεπιστήμια είναι δωρεάν για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

κοιταξε...εγω θελω να ζησω στην αμερικη...και αυτος ο τροπος ειναι ο μονος οπου εχω ελπιδες για να το πραγματοποιησω...θα παω να κανω τις σπουδες μου...θα βρω καμοια να παντρευτω και ολα μελι γαλα...:D
Δημοσ.

Νομίζω πως ναι ,αν και δεν είμαι σίγουρος. Σε ένα από τα μαθήματα έχουμε μια κοπέλα η οποία έχει έρθει από την Ρουμανία για το συγκεκριμένο τρίμηνο οπότε υποθέτω πως γίνετε. Καλό θα ταν να πάρεις τηλέφωνο στην γραμματεία της σχολής και να ρωτήσεις ότι θες, να κανονίσεις να μπεις σε κανένα μάθημα να δεις πως είναι κτλ. Πάντως είναι νωρίς ακόμα για να ψάχνεις για σχολή. Δώσε πανελλήνιες πρώτα, δες αν θα περάσεις σε κλάδο που σου αρέσει και αν όχι κοιτάς για κολέγιο.

Δημοσ.

κοιταξε...εγω θελω να ζησω στην αμερικη...και αυτος ο τροπος ειναι ο μονος οπου εχω ελπιδες για να το πραγματοποιησω...θα παω να κανω τις σπουδες μου...θα βρω καμοια να παντρευτω και ολα μελι γαλα... :D

Εντελώς ενημερωτικά, από την μικρή μου εμπειρία στην Αμερική, η όλη ήπειρος είναι για μπάζα όπως και οι άνθρωποι εκεί. Χίλιες φορές Αγγλία.

Δημοσ.

Εντελώς ενημερωτικά, από την μικρή μου εμπειρία στην Αμερική, η όλη ήπειρος είναι για μπάζα όπως και οι άνθρωποι εκεί. Χίλιες φορές Αγγλία.

εχω στο νου μου και την αγγλια...αλλα η αμερικη εχει αλλη κουλτουρα...επισης τα λευτα και το μελλον οπου μπορει να μου εξασφαλισει δεν συγκρινεται με την αγγλια πιστευω...
για να μεινεις στις εστιες πληρωνεις τιποτε εξτρα?
Δημοσ.

tumblr_mcfoxvFkOR1rw5melo1_500.gif

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως ναι ,αν και δεν είμαι σίγουρος. Σε ένα από τα μαθήματα έχουμε μια κοπέλα η οποία έχει έρθει από την Ρουμανία για το συγκεκριμένο τρίμηνο οπότε υποθέτω πως γίνετε. Καλό θα ταν να πάρεις τηλέφωνο στην γραμματεία της σχολής και να ρωτήσεις ότι θες, να κανονίσεις να μπεις σε κανένα μάθημα να δεις πως είναι κτλ. Πάντως είναι νωρίς ακόμα για να ψάχνεις για σχολή. Δώσε πανελλήνιες πρώτα, δες αν θα περάσεις σε κλάδο που σου αρέσει και αν όχι κοιτάς για κολέγιο.

ναι σιγουρα...απλα ειμαι ατομο οπου σχεδιαζει το μελλον απο νωρις...δεν θελω να τρεχω τελευτεα στιγμη και να μην προλαβενω...καλο ειναι να εχω μια ιδεα το τι γινεται...
Δημοσ.

εχω στο νου μου και την αγγλια...αλλα η αμερικη εχει αλλη κουλτουρα...επισης τα λευτα και το μελλον οπου μπορει να μου εξασφαλισει δεν συγκρινεται με την αγγλια πιστευω...

Στην Αμερική έχω φίλο που έχει σπουδάσει οικονομικά και έχει MBA και δουλεύει σε ένα φαστφουντάδικο. Αυτά είναι τα λεφτά και το μέλλον, ε;

@Nenya Δεν υπερβάλλω καθόλου. Από τα πολλά hamburger έχουν μπιφτέκι αντί για εγκέφαλο. Εξαιρείται βέβαια ο Καναδάς που ίσως είναι από τις καλύτερες περιοχές με τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει. Από εκεί και κάτω το χάος, και όσο πιο κάτω, τόσο χειρότερα.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ λέω να μιλήσεις στους γονείς σου για τα γεμάτα από τρύπες ελπίδες όνειρα που έχεις, να σου δώσει κανεις κανά χαστούκι και να στρωθείς να δώσεις πανελήνιες.

με 5.000 δεν πας πουθενά στο αμέρικα. έχεις κάτσει και χεις ψάξει όπως μας λες για τη κουλτουρα τους από το youtube και απο γενικά οτι ιντερνετική παραπλυροφόρηση υπάρχει. 16 χρονών και έχεις καταλάβει να ούμε τι σου αρέσει, ποια κουλτούρα και ποια όχι.

έχω πάμπουλους φίλους/κολλητους αμερική και αγγλία. 2-3ς είχανε τα ίδια μυαλιά με εσένα. στο δεύτερο εξάμηνο τα μαζέψανε και φύγανε "άρων άρων" σιγομουρμουρώντας το "αχ ελλάδιτσα"

παρολαυτα όπως θες να λες σου αρέσει να προετοιμάζεις το έδαφος, δεν μπήκες καν σε ένα πανεπιστήμιο να δεις τα δίδακτρα, το πρόγραμμα σπουδών, τι απολυτήρια και έξτρα εξετάσεις χρείαζεται ώστε να μπεις σε αυτά τα πανεπιστήμια.

Για μένα δεν θες φοιτική βίζα, αλλά ένας πατέρας να σου ρίξει κανα χαστούκι να ηρεμήσεις και να στρώσεις το κωλο σου.

και θα στο πω τελείως φιλικα: είσαι ένας τεμπέλης που κοιτάει την εύκολη λύση είδη απο τα 16 του και το γρήγορο χρήμα (σε αυτή τη περίπτωση το απατηλό όνειρο της αμερικής) . Κοίτα να το αλλάξεις, να δεις το διάβασμα και την ελληνικη μόρφωση με άλλο μάτι και θα βγεις χίλιες φορές περισσότερο κερδισμένος από όλη τη διαδικασία. Αν δεν το αλλάξεις όλο αυτό θα γυρήσει μπούμπερανγκ με καταστροφικά αποτελέσματα.

• Like 3
Δημοσ.

@Nenya Δεν υπερβάλλω καθόλου. Από τα πολλά hamburger έχουν μπιφτέκι αντί για εγκέφαλο. Εξαιρείται βέβαια ο Καναδάς που ίσως είναι από τις καλύτερες περιοχές με τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει. Από εκεί και κάτω το χάος.

Κοίτα, αυτή την στιγμή βρίσκομαι σ'ένα δωμάτιο με 3 Αμερικάνους συναδέλφους. Πώς θα ένιωθαν αν τους έλεγα 'ε ψιτ είστε όλοι για τα μπάζα κι εσείς και η χώρα σας'; Όπως θα νιώθαμε κι εμείς όταν άλλοι λένε 'Όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, μαλάκες κλπ.' Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να πεις ότι ΟΛΟΙ οι κάτοικοι μιας χώρας είναι έτσι ή γιουβέτσι.

My point is, το τσουβάλιασμα είναι κάτι ανούσιο. Ας μην βάζουμε την ίδια ταμπέλα σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να τους ξέρουμε και όλους στο κάτω κάτω.

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, αυτή την στιγμή βρίσκομαι σ'ένα δωμάτιο με 3 Αμερικάνους συναδέλφους. Πώς θα ένιωθαν αν τους έλεγα 'ε ψιτ είστε όλοι για τα μπάζα κι εσείς και η χώρα σας'; Όπως θα νιώθαμε κι εμείς όταν άλλοι λένε 'Όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, μαλάκες κλπ.' Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να πεις ότι ΟΛΟΙ οι κάτοικοι μιας χώρας είναι έτσι ή γιουβέτσι.

My point is, το τσουβάλιασμα είναι κάτι ανούσιο. Ας μην βάζουμε την ίδια ταμπέλα σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να τους ξέρουμε και όλους στο κάτω κάτω.

Προφανώς όταν λέω "όλοι" εννοώ η πλειονότητα, απλά το θεώρησα πλεονασμό να το εξηγήσω.

Πάντως ισχύει πως όσο πιο κάτω στην Αμερική, τόσο χειρότερα.

Δημοσ.

:) άλλο να πεις 'όλοι' άλλο 'πλειονότητα'. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές διαφορετικές λέξεις για να εκφραζόμαστε. Προφανώς και δεν μπορώ να φανταστώ πώς ορίζεις εσύ την λέξη 'όλοι'. Την πήρα με την γνωστή έννοια του λεξικού.

Πάντως αφού ισχύει ρε παιδί μου δεν το συνεχίζω το off-topic.

Αφού το λες θα ισχύει, θά'χεις τις πηγές σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...