Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή το Carrefour βγάζει από αύριο για 4 ημέρες μία προσφορά στο κλιματιστικό Carrefour home Hac12410Agr-11 12.000Btu στα 239 ευρώ, το έχει αγοράσει κάποιος και αν ναι έχει αντιμετωπίσει κάποιος κανένα πρόβλημα; Σκεφτόμουνα για Inverter αλλά πάνε αρκετά ψηλά σε τιμή. Έχει μεγάλη κατανάλωση ένα συμβατικό(λέει Ενεργειακή κλάση Α) επειδή θα το χρησιμοποιώ και καλοκαίρι και χειμώνα μιας και το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τα inverter έχουν σαφώς μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση από τα απλά (τα on-off όπως λέγονται).

Αλλά........

Πάντα υπάρχει ένα αλλά. Την οικονομία που θα σου κάνει από την χαμηλότερη κατανάλωση στην πράξη την έχεις προπληρώσει με την αγορά, αφού ένα inverter έχει συνήθως 150-300 ευρώ παραπάνω από το αντίστοιχο on-off της ίδιας μάρκας και κατηγορίας.

Και για να αποσβέσεις αυτά τα παραπανίσια φράγκα θα πρέπει να το δουλέψεις αρκετά και για πολλά χρόνια (όχι 2-3).

Προσωπικά θεωρώ ότι το δίλημμα της οικονομίας είναι ψευδές.

Αν θα προτιμήσεις inverter το πραγματικό όφελος που θα έχεις είναι:

α) Πιο ευχάριστα σταθερή θερμοκρασία (τα on-off έχουν κάποιες διακυμάνσεις 1-2 βαθμούς)

β) Καλύτερη απόδοση στα άκρα του θερμοκρασιακού φάσματος λειτουργίας (όταν έχει ΠΟΛΥ καύσωνα αλλά κυρίως όταν έχει ΠΟΛΥ κρύο)

και

γ) Λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση από την οποία οφελούνται όλοι μας (και ο πλανήτης).

Δημοσ.

Σε σχέση με τα ποιοτικά κλιματιστικά (inverter πχ.), τα φθηνά έχουν τα παρακάτω μειονεκτήματα :

1. Μεγαλύτερη κατανάλωση.

2. Μεγαλύτερα επίπεδα θορύβου σε κάποια από αυτά. Ενδεχομένως και σε κάποια inverter όμως.

3. Χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής.Ενδεχομένως να παρουσιαστούν τριξίματα από πετσικάρισμα πλαστικών με τα χρόνια. Τίποτα που να μη διορθώνεται με κάποια σφουγγαράκια ανάμεσα στις επιφάνειες που τρίζουν ^_^

4. Πιο 'ακραία' λειτουργία λόγω του τρόπου που λειτουργούν (κόβει ο θερμοστάτης σβήνουν-ανοίγει ο θερμοστάτης παίρνουν μπροστά και βαράνε στο φουλ μέχρι να ξανακόψει). Τα inverter δουλεύουν πιο ομαλά ...

Έχουν όμως και 2 τρομερά πλεονεκτήματα:

1. Έχουν τεράστια διαφορά τιμής. Αν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό όπως όλος ο κόσμος, δηλαδή δύο-τρεις μήνες το καλοκαίρι, και δεν είσαι κι όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι, το inverter δεν σου προσφέρει οικονομία γιατί το έχεις χρυσοπληρώσει κατά την αγορά.

2. Ο νόμος του Μέρφυ ισχύει και για τα φθηνά και για τα ακριβά. Δηλαδή αν είναι να χαλάσει, θα χαλάσει εκτός εγγύησης.
Κυρίως λόγω ΔΕΗ. Μιλάμε για βλάβες κομπρεσέρ ή πλακέτες που δεν θα συμφέρει να φτιαχτούν. Δεν είναι σπάνιες.

Αν χαλάσει ένα φθηνό, το πετάς και παίρνεις άλλο.
Αν χαλάσει ένα inverter το πετάς και παίρνεις άλλο και κλαις :-) .

Προσωπικά έχω γεμίσει το σπίτι με φθηνά κλιματιστικά, ένα σε κάθε δωμάτιο και ένα στο σαλόνι-κουζίνα (σύνολο 4).
Ανάβω όποιο χρειάζομαι.Μάλιστα είναι τρεις μάρκες (firstline, καρφούρ home, kelvinator) αγορασμένα με αρκετά χρόνια διαφορά , και παίζουν με όλα τα τηλεκοντρόλ τους όλες οι συσκευές !

Το δωδεκάρι καλύπτει για ψύξη χώρο μέχρι 40 τετραγωνικά , λιγότερα αν είναι ρετιρέ και το βαράει ο ήλιος από πάνω.Ανάλογα και τη μόνωση.

Καρφούρ έχω από τότε που άνοιξε η αλυσίδα. Και σε σπίτια συγγενών. Από τα πρώτα firstline μέχρι τα καρφούρ home.

Το ένα firstline μου τα δωσε στο χέρι μετά από μια τίμια δεκαετία, μάλλον από ηλεκτρολογικό πρόβλημα που του καψε πλακέτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο στην καλωδίωση, σε κάποια είναι ανάποδη από το σύνηθες και αν ο τοποθέτης δεν τα έχει δουλέψει (και δε διαβάσει το ρημάδι το σχεδιάγραμμα που έχουν στη συσκευασία) μπορεί να σου συνδέσει τα καλώδια λάθος (splitter με μονάδα) και να μη δουλεύει σωστά.

Δημοσ.

Έχω 2 από αυτά στο σπίτι μου σε ενιαίο χώρο 75 τετραγωνικών. Μαζί με τα δωμάτια τα τετραγωνικά είναι 130 περίπου. Εάν ανάψω και τα δύο το σπίτι δροσίζει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ενώ είναι και πολύ αθόρυβα. Βέβαια έχω πολύ καλή μόνωση, διπλή γυψοσανίδα, πετροβάμβακα και τούβλο στην τοιχοποιία, και πετροβάμβακα πλάκα και κεραμύδι στην οροφή.

Δημοσ.

Και εγώ έχω το συγκεκριμένο δύο χρόνια τώρα στο υπνοδωμάτιο και όλα είναι μια χαρά. Δουλεύει κυρίως το καλοκαίρι δύο ώρες το μεσημέρι και όλο το βράδυ από 11 μέχρι 7 το πρωί. Ψύξη ικανοποιητική για τα δεδομένα μου ακόμα και σε κάυσωνα. Διαφορά στο ρεύμα δεν έιδα τρελή άντε κανα 30αρι το πολύ παραπάνω στο τετράμηνο όλο το καλοκαίρι. Θόρυβος αποδεκτός και αρκετά χαμηλός και όχι ότι λένε δεξιά και αριστερά ότι δηλαδή ουρλίαζει κιόλας. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, εγώ το είχα πάρει 219 σε προσφορά. Και πήρα χτες ένα 9αρι ίδιο στα 199 για το δωμάτιο του παιδιού.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε σχέση με τα ποιοτικά κλιματιστικά (inverter πχ.), τα φθηνά έχουν τα παρακάτω μειονεκτήματα :

1. Μεγαλύτερη κατανάλωση.

2. Μεγαλύτερα επίπεδα θορύβου σε κάποια από αυτά. Ενδεχομένως και σε κάποια inverter όμως.

3. Χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής.Ενδεχομένως να παρουσιαστούν τριξίματα από πετσικάρισμα πλαστικών με τα χρόνια. Τίποτα που να μη διορθώνεται με κάποια σφουγγαράκια ανάμεσα στις επιφάνειες που τρίζουν ^_^

4. Πιο 'ακραία' λειτουργία λόγω του τρόπου που λειτουργούν (κόβει ο θερμοστάτης σβήνουν-ανοίγει ο θερμοστάτης παίρνουν μπροστά και βαράνε στο φουλ μέχρι να ξανακόψει). Τα inverter δουλεύουν πιο ομαλά ...

Εγω παντως εχω παρει 3 επωνυμα και απο τα 3 εχω παραπονο σε σχεση με την τιμη τους.. τα 12αρια η μεση τιμη στο εμποριο ειναι550ε/τμχ και ενα 9αρι αξιας 450ε. Με το 9αρι εχω θεμα στο inverter(κατω απο τα 400watt κλεινει ο συμπιεστης) και ξεκινανε οι διαστολες-συστολες. Τα 12αρια ειναι τα ιδια(μοντελο) στο ενα σφυριζει η εξωτερικη μοναδα και ακουγεται και λιγο η εσωτερικη ενω στο αλλο οταν χαμηλωνουν η στροφες τις εξωτερικης μοναδας καποια στιγμη τριζει εντονα για λιγα δευτερολεπτα(λιγο το κακο). Δεν εχω ομως παραπονο στις καταναλωσεις.. Μηπως πρεπει να δωσουμε 1000ε για ενα 12αρι για να μην κανει τιποτα..??? Γιατι και απο αυτο εχω εμπειρια.. 

Παραμυθιαζουν τον κοσμο.. κερδοσκοπικα ειναι ολα..   Δεν θελω να πω οτι δεν ειναι καλυτερο απο ενα φτηνο απο την αλλη ομως το χρυσοπληρωνεις γιατι δεν βγαινει ετσι οπως το περιμενεις..  δηλαδη πραγματικα αθορυβο και οικονομικο..

Δημοσ.

Σαν γενικότερη πληροφόρηση να ξέρετε ότι πολλές καλές εταιρίες (σε πολλούς τομείς, όχι μόνο κλιματιστικά) έχουν παρατήσει την έρευνα/ανάπτυξη στα μικρά/οικονομικά μοντέλα και ασχολούνται με τις "ναυαρχίδες"/ακριβά (αν ασχολούνται και με αυτά).

Τα υπόλοιπα είναι με subcontractors (φασόν επί το "ελληνικότερον"). Ανάλογα τώρα με την πολιτική της εταιρίας αυτό μπορεί να σημαίνει μηχάνημα του σωρού με αυτοκόλλητο επώνυμης εταιρίας ή (στις καλές περιπτώσεις) μηχάνημα το οποίο πληρεί κάποια βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θέτει η "μαμά" εταιρία.

Εν ολίγοις, σε πολλές περιτπώσεις έχει "πεθάνει" αυτό που ξέραμε για κάποιες εταιρίες ("η Χ μάρκα είναι φοβερή μου έλεγε ο παππούς μου") και πρέπει κατά το δυνατόν να παίρνουμε φρέσκιες πληροφορίες από την αγορά (του σήμερα)

Δημοσ.

Εγω παντως εχω παρει 3 επωνυμα και απο τα 3 εχω παραπονο σε σχεση με την τιμη τους.. τα 12αρια η μεση τιμη στο εμποριο ειναι550ε/τμχ και ενα 9αρι αξιας 450ε. Με το 9αρι εχω θεμα στο inverter(κατω απο τα 400watt κλεινει ο συμπιεστης) και ξεκινανε οι διαστολες-συστολες. Τα 12αρια ειναι τα ιδια(μοντελο) στο ενα σφυριζει η εξωτερικη μοναδα και ακουγεται και λιγο η εσωτερικη ενω στο αλλο οταν χαμηλωνουν η στροφες τις εξωτερικης μοναδας καποια στιγμη τριζει εντονα για λιγα δευτερολεπτα(λιγο το κακο). Δεν εχω ομως παραπονο στις καταναλωσεις.. Μηπως πρεπει να δωσουμε 1000ε για ενα 12αρι για να μην κανει τιποτα..??? Γιατι και απο αυτο εχω εμπειρια.. 

Παραμυθιαζουν τον κοσμο.. κερδοσκοπικα ειναι ολα..   Δεν θελω να πω οτι δεν ειναι καλυτερο απο ενα φτηνο απο την αλλη ομως το χρυσοπληρωνεις γιατι δεν βγαινει ετσι οπως το περιμενεις..  δηλαδη πραγματικα αθορυβο και οικονομικο..

Συμφωνώ μαζί σου,

δεν έχω πάρει ποτέ επώνυμο , δεν αποσβένεται παρά μόνο σε πολλές πολλές ώρες λειτουργίας ημερησίως,

και ΑΝ δε βγάλει ζημιές..

Δημοσ.

Έχω ένα απο 2006, 12άρι, του κάνω λίγη χρήση το καλοκαίρι, το χειμώνα σχεδόν καθόλου. Για τα λεφτά του πολύ καλό, μπορεί να το βρεις και με άτοκες από το carrefour (συνήθως έχει συνέχεια άτοκα τα ηλεκτρικά). Επίσης παίζει κατά διαστήματα με προσφορές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...