Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ελπισουμε ομως να μην γινει ποτε!!

Ποτέ;;; Τον παππού τον ρωτάει κανείς;

αν πεθάνω πετάξτε με στη θάλασσα.

Αυτό λέω, κάθε φορά που γίνεται τέτοια κουβέντα. Άρχισα να το λέω επειδή πραγματικά αυτό είναι που θέλω, αλλά πλέον - ενώ δεν έχω πάψει να το θέλω - ο βασικός λόγος είναι ότι διασκεδάζω με τις αντιδράσεις.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό λέω, κάθε φορά που γίνεται τέτοια κουβέντα. Άρχισα να το λέω επειδή πραγματικά αυτό είναι που θέλω, αλλά πλέον - ενώ δεν έχω πάψει να το θέλω - ο βασικός λόγος είναι ότι διασκεδάζω με τις αντιδράσεις.

Εγω ακριβως το ιδιο το κανω με την καυση, η οποια εκτος των οντως πολυ αστειων αντιδρασεων, αν νομικα γινεται (δεν το εχω ψαξει), πολυ θα το ηθελα να το αφησω ως τελευταια επιθυμια, παρεα με το να ανεβουν οι φιλοι μου στα τζουμερκα (πανω απο το χωριο μου), να σκορπισουν τη σταχτη στο κενο απο κατω τους, και μετα να γλεντησουν με την ψυχη τους για χαρη μου...

Δημοσ.

Ρε συ math τι βάλατε στον τάφο και πήγε 12χιλιάρικα ?

Λες και τα μάρμαρα θα τα κρατήσετε μετά..

Ο παππούς μου αγόρασε μεγάλο οικογενειακό τάφο επειδή θέλει να ταφεί δίπλα στη γιαγιά μου. Τα μάρμαρα τι εννοείς να τα κρατήσουμε; Εκεί θα μείνει ο τάφος με τα μάρμαρα για πάντα. Δεν νοικιάσαμε τον χώρο, τον αγοράσαμε.

Δημοσ.

Εμείς έχουμε βάλει τον παππού την γιαγιά τον προπάππου και την αδερφή του στο ίδιο μνήμα...

Δημοσ.

Άρα δεν πάει στο κόστος κηδείας καθώς μιλάμε για οικογενειακό τάφο.

Για αυτό μου έκανε εντύπωση.

Ναι, εγώ γενικά μίλησα για το πόσο μας κόστισε. Ο τάφος τότε αγοράστηκε που πέθανε η γιαγιά μου. Όταν χτύπα ξύλο μετά από καμιά 30αριά και χρόνια πεθάνει ο παππούς μου, δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε τάφο.

Δημοσ.

Σταχτη μωρε ολοι, και τα 12 χιλιαρικα διακοπες και κραιπαλες. Ακου 12 χιλιαρικα ο ταφος...

Όχι ο τάφος ρε. Όλη η κηδεία μαζί με τάφους και λοιπά.

Παρ' όλα αυτά έχω καλύτερη ιδέα από την στάχτη:

• Like 1
Δημοσ.

Σταχτη μωρε ολοι, και τα 12 χιλιαρικα διακοπες και κραιπαλες. Ακου 12 χιλιαρικα ο ταφος...

γτ σταχτη?...Και τα δενδρακια τι λιπασμα θα εχουν?..Δεν καταλαβα :P

Δημοσ.

γτ σταχτη?...Και τα δενδρακια τι λιπασμα θα εχουν?..Δεν καταλαβα :P

Μην αγχωνεσαι, δεν κινδυνευοιυν τα δεντρακια απο ελλειψη λιπασματος οταν πεθανουμε, οσο ειμαστε ζωντανοι μας τρεμουν :)

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή πρόσφατα είχα κάτι ανάλογο έχουμε και λέμε η πιο φθηνή κηδεία είναι 1100 ευρώ τουλάχιστον στο τρίτο Αθηνών.

Μέσα στην τιμή είναι το γραφείο και τα δικαιώματα του τάφου από τον δήμο.

Ο τάφος είναι έξτρα 250 ευρώ το λιγότερο και από εκεί και πέρα είναι έξτρα κορνιζες σταυροί κλπ.

Υπολόγισε τους καφεδες και τα λεφτά για κολυβα αργότερα.

Από όλα αυτά το ΙΚΑ δίνει 750 ευρώ αν έχει άλλο ταμείο είναι λιγότερα ή περισσότερα και το χειρότερο είναι ο ΟΓΑ.

Εξαρτάται πως θες να θάψεις τον νεκρό σου βέβαια συμφωνώ ότι αυτό το ποσό είναι υπερβολικό.

Η καύση πάντως είναι πολύ πιο ακριβή από μια απλή ταφή

Εξαρτάται πως θες να θάψεις τον νεκρό σου βέβαια συμφωνώ ότι αυτό το ποσό είναι υπερβολικό.

Δημοσ.

Η καύση είναι πιο ακριβή γιατί γινόταν μεταφορά στη Βουλγαρία.

Ακόμα και 2 χιλιάρικα να κοστίζει στην Ελλάδα, που αποκλείεται, τιμή γύρω στο χιλιάρικο θα βάλουν, αν υπολογίσεις ότι μια απλή ταφή θέλει 1000 ευρώ συν 500 τα μάρμαρα, βάλε καφέδες και τραπέζια παρηγοριάς, μνημόσυνα, βενζίνες να πηγαινοέρχεσαι στα κοιμητήρια 3 χρόνια τουλάχιστον, παπάδες να τον μνημονεύουν, κεριά και λάδια, λουλούδια, προσωπικός χρόνος, έξτρα λεφτά αν θες να τον κρατήσεις 5 χρόνια θαμμένο, να πληρώνεις να τον ξεθάψουν, μετά οστεοφυλάκιο και μαλακίες, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ξεχνώ, προσωπικό χρόνο που διαθέτεις 5 χρόνια για επισκέψεις, καθαριότητα κτλ, τότε θα δεις ότι η ταφή βγαίνει κατά πολύ ακριβότερη της καύσης.

• Like 1
Δημοσ.

Η καύση είναι πιο ακριβή γιατί γινόταν μεταφορά στη Βουλγαρία.

Ακόμα και 2 χιλιάρικα να κοστίζει στην Ελλάδα, που αποκλείεται, τιμή γύρω στο χιλιάρικο θα βάλουν, αν υπολογίσεις ότι μια απλή ταφή θέλει 1000 ευρώ συν 500 τα μάρμαρα, βάλε καφέδες και τραπέζια παρηγοριάς, μνημόσυνα, βενζίνες να πηγαινοέρχεσαι στα κοιμητήρια 3 χρόνια τουλάχιστον, παπάδες να τον μνημονεύουν, κεριά και λάδια, λουλούδια, προσωπικός χρόνος, έξτρα λεφτά αν θες να τον κρατήσεις 5 χρόνια θαμμένο, να πληρώνεις να τον ξεθάψουν, μετά οστεοφυλάκιο και μαλακίες, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ξεχνώ, προσωπικό χρόνο που διαθέτεις 5 χρόνια για επισκέψεις, καθαριότητα κτλ, τότε θα δεις ότι η ταφή βγαίνει κατά πολύ ακριβότερη της καύσης.

Κοιτά δεν ξέρω τώρα τι παίζει με την καύση πριν ένα χρόνο που είχα ρωτήσει μου είχαν πει 3000-4000.

Πάντως αν κάποιος δεν έχει λεφτά μπορεί να τον θάψει η πρόνοια ή μπορούν οι συγγενείς να δωρισουν το πτώμα σε κάποιο νοσοκομείο για πειράματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...