Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έναν ξέρω μόνο που τον βοήθησε ....

550_334_303265.jpg

Για την ιστορία , η Δρούζα του έκλεψε το λογότυπο , του έκλεψε αυτά που έλεγε , ενώ πριν την είχε βοήθησει να φτιάξει την σχέση της με τον Οικονόμου , που ήτανε στα μαχαίρια.......

και του το ξεπλήρωσε με την μεγαλύτερη πουστιά.

Ποιος έχασε , ο Καλογήρου ή αυτή? Θεωρείς την Δρούζα ένα ευτυχισμένο και πετυχημένο άτομο?

Με την πουστιά δεν πήγε κανείς μπροστά!

Καλά, μετά από όλα αυτά που έγραψα για να βρεθεί κοινός τόπος εσύ αυτό κατάλαβες;

Στο σχολείο δε μας έδωσαν κανένα βιβλίο, αλλά είχαμε γονείς και οι γονείς έκαναν επιλογές (συγκεκριμένα σα γονέας ο ίδιος θα σου πω ότι όφειλαν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους να κάνουν επιλογές) οι οποίες είχαν στόχο να βοηθήσουν το παιδί να διαμορφώσει ισορροπημένο και υγιή χαρακτήρα. Φυσικά είναι υπεράνθρωπο να το κάνει αυτό κανείς "τέλεια" (what does it even mean, "τέλεια"), αλλά δεν είναι τόσο παράλογο να αξιώνεις το "good enough και τα υπόλοιπα θα τα βρει μόνο του στην πορεία".

Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο μαλλιοτράβηγμα. Τόσο περίεργο σου φαίνεται ότι έμαθα από μικρός πως μπορώ να κάνω οτιδήποτε αν βάλω τις δυνάμεις μου εκεί; Συγκεκριμένα μάλιστα το παραέμαθα και έπρεπε μετά να το ξεμάθω λίγο, γιατί κάποια στιγμή ήμουν με την εντύπωση ότι ακόμα και στη θέση του James Bond που τον έχουν βάλει να πεθάνει να βρισκόμουν, θα έβρισκα τον τρόπο να γλυτώσω. Ο πρώτος αρμόδιος να μιλήσει για μένα είμαι εγώ και μετά όσοι με ξέρουν. Εσύ δε με ξέρεις και θα πρέπει να δεχτείς αυτά που λέω για τον εαυτό μου. That's life.

Το τελευταίο μέρος του post σου νομίζω ότι ήδη το έχω καλύψει στο προηγούμενο δικό μου, θα είχαμε πολύ καλύτερη επικοινωνία αν το διάβαζες προσεκτικά και το σχολίαζες όμορφα αντί να κράζεις.

Κράζω την πεποίθηση ότι ήμαστε ξερόλες και γαμάουα....μόνο αυτό.

Και ότι όσοι διαβάζουνε , πάνε σε σεμινάρια κλπ , είναι βλάκες.

Αυτό.

το κουράσαμε , είπαμε ότι ήτανε να πούμε , απο μένα τέρμα.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεωρείς την Δρούζα ένα ευτυχισμένο και πετυχημένο άτομο?

Δε την ξέρω.

Θα διακινδύνευα να πώ πάντως ότι είναι πιο επιτυχημένη από τα θύματά της, όπως και όσοι κάνουν "καριέρα" στη πλάτη των θυμάτων που πηγαίνουν σε "συνέδρια" του τύπου του 1oυ ποστ είναι πιο επιτυχημένα από τα δικά τους θύματα.

Δημοσ.

Και ότι όσοι διαβάζουνε , πάνε σε σεμινάρια κλπ , είναι βλάκες.

Αυτό.

το κουράσαμε , είπαμε ότι ήτανε να πούμε , απο μένα τέρμα.

Το κράξιμό σου έχει λάθος παραλήπτες γιατί

1. Φαντάζεσαι με το μυαλό σου πως "εμείς που ξέρουμε" θεωρούμε τους εαυτούς μας ξερόλες και γαμάουα. Θα μπορούσες να μας ρωτήσεις και θα σου απαντούσαμε ότι το αυτονόητο δεν θεωρείται γαμάουα. Όσο γαμάουα αισθάνομαι που ξέρω πόσο κάνει 5 * 9, άλλο τόσο γαμάουα αισθάνομαι γι' αυτά που συζητάμε.
  2. Φαντάζεσαι με το μυαλό σου πιστεύουμε πως όσοι κάνουν ΧΥΖ είναι βλάκες. Θα μπορούσες να μας ρωτήσεις και θα σου απαντούσαμε ότι δεν τους θεωρούμε βλάκες, αλλά θεωρούμε ότι η έλλειψη αντίληψης που έχουν για το ΑΒΓ τους βάζει στο όχι καλύτερο δυνατό μονοπάτι.

Θα μου πεις, "καλύτερο" μονοπάτι το λες εσύ. Αυτός άλλο μονοπάτι μπορεί να θεωρεί καλύτερο. Και θα 'χεις δίκιο, γιατί αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα ο Καλογήρου δε θα έβγαζε λεφτά.

Αλλά ξέρεις κάτι; Φαντάσου ότι είσαι άσχετος από μαγειρική, δεν ξέρεις ούτε αβγό να βράσεις ούτε να κάνεις μακαρόνια. Άμα πάρεις ένα βιβλίο μαγειρικής και ο γείτονας που είναι νοικοκύρης και μαγειρεύει 5-10 χρόνια το δει και σου πει "αυτά είναι μαλακίες, τα πράγματα είναι απλά, κάντο έτσι", ο γείτονας ίσως να μη σε βοηθάει και τόσο αλλά σίγουρα δεν είναι μαλάκας.

Open mind που λες και συ.

Δημοσ.

Κραζεις; Αρα θαυμαζεις.

10325306_1456637317915542_77235734938209

• Like 1
Δημοσ.

Μια δυσλειτουργεία στη συμπεριφορα μικρή ή μεγάλη την αναπτύσσουμε όλοι μεγαλώνοντας και έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα δε νομίζω οτι μεγαλώνουν όλοι σε ιδανικά περιβάλλοντα.
Το να αλλάξει κανείς παλιές πεποιθήσεις, να απαλλαγεί από συνήθειες και γενικά να αντιμετοπίσει τον εαυτό του και να αρχίσει να πέρνει τον έλεγχο της ζωής του είναι πράγματα για τα οποία έχουνε γράψει φιλόσοφοι και ψυχολόγοι πολλά χρόνια τώρα και είναι και κάτι που πρέπει να το κάνεις μόνος σου αλλιώς δεν έχει νόημα. αν κάποιος βλέπει ότι έχει πρόβλημα γιατί να πάει σε κάποιο guru και να μη πάει σε κάποιο ψυχολόγο που στην τελική είναι και  η δουλειά του; Οι ψυχολόγοι δεν είναι μόνο για όσους πάσχουν από διπολική διαταραχη ή έχουν πολλαπλές προσωπικότητες.

Δημοσ.

Το κράξιμό σου έχει λάθος παραλήπτες γιατί

1. Φαντάζεσαι με το μυαλό σου πως "εμείς που ξέρουμε" θεωρούμε τους εαυτούς μας ξερόλες και γαμάουα. Θα μπορούσες να μας ρωτήσεις και θα σου απαντούσαμε ότι το αυτονόητο δεν θεωρείται γαμάουα. Όσο γαμάουα αισθάνομαι που ξέρω πόσο κάνει 5 * 9, άλλο τόσο γαμάουα αισθάνομαι γι' αυτά που συζητάμε.
  2. Φαντάζεσαι με το μυαλό σου πιστεύουμε πως όσοι κάνουν ΧΥΖ είναι βλάκες. Θα μπορούσες να μας ρωτήσεις και θα σου απαντούσαμε ότι δεν τους θεωρούμε βλάκες, αλλά θεωρούμε ότι η έλλειψη αντίληψης που έχουν για το ΑΒΓ τους βάζει στο όχι καλύτερο δυνατό μονοπάτι.

Θα μου πεις, "καλύτερο" μονοπάτι το λες εσύ. Αυτός άλλο μονοπάτι μπορεί να θεωρεί καλύτερο. Και θα 'χεις δίκιο, γιατί αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα ο Καλογήρου δε θα έβγαζε λεφτά.

Αλλά ξέρεις κάτι; Φαντάσου ότι είσαι άσχετος από μαγειρική, δεν ξέρεις ούτε αβγό να βράσεις ούτε να κάνεις μακαρόνια. Άμα πάρεις ένα βιβλίο μαγειρικής και ο γείτονας που είναι νοικοκύρης και μαγειρεύει 5-10 χρόνια το δει και σου πει "αυτά είναι μαλακίες, τα πράγματα είναι απλά, κάντο έτσι", ο γείτονας ίσως να μη σε βοηθάει και τόσο αλλά σίγουρα δεν είναι μαλάκας.

Open mind που λες και συ.

Τώρα μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Προσωπικά , στην ζωή μου , πάντα μου άρεσε να συναντάω "δασκάλους". Τι θεωρώ δασκαλους? Ανθρώπους ψημένους.

Ό περιπτεράς , ο πατέρας μου , ο γείτονας , μια ταινία , ένα βιβλίο , μια γκόμενα που τα είχα 5 μήνες....όλοι τους έχουνε κάτι να με μάθουνε , που θα με βοηθήσουνε να βελτιώσω τον εαυτό μου.

Τα πάντα γύρω μας έχουνε γνώση , αυτό προσπαθώ να σας πω. Καλός και ο γείτονας , καλός όμως και ο Chef που θα με μάθει μυστικά και έχει 30 χρονια εμπειρίας πάνω στο θέμα. Ναι , η μάνα μου με έμαθε , έμαθα και μόνος μου να μαγειρέυω , αλλά πως να το κάνουμε , αν κάνει ο τάδε σεφ σεμινάρια , και γουστάρω να πάω , θα πάω , γιατί θέλω να γίνω τοπ μάγειρας.

Με το να αναζητάς ανθρώπους που μπορούνε να σε διδάξουνε πολλά πρα΄γματα , αυτό δεν σε κάνει πρόβατο ή αφελη.

Σε κάνει επιτυχημένο , γιατί μαθαίνεις πράγματα που δεν ξέρει ο γενικότερος πλυθησμός.

Το παράδειγμα που έδωσες ήτανε καλό , και σε ευχαριστώ για αυτό.

Οπότε τι κακό έχει το να γουστάρεις να πηγαίνεις σε 1-2 σεμινάρια απο ανθρώπους που δουλέυουνε χρόνια στο κάθε αντικείμενο?

Δημοσ.

Τώρα μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Το παράδειγμα που έδωσες ήτανε καλό , και σε ευχαριστώ για αυτό.

Οπότε τι κακό έχει το να γουστάρεις να πηγαίνεις σε 1-2 σεμινάρια απο ανθρώπους που δουλέυουνε χρόνια στο κάθε αντικείμενο?

Χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε.

Το μόνο που βλέπουμε διαφορετικά είναι το τι κακό έχει που λες να πας στο σεμινάριο. Λοιπόν θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα κι ελπίζω να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Η διαφορά ανάμεσα στο να την ψάξεις μόνος σου και να πας στο σεμινάριο είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στο να φας το γλειφιτζούρι που ζήτησες από τον κύριο στο παγκάκι και στο να φας το γλειφιτζούρι που σου πρόσφερε ο κύριος στο παγκάκι. Δηλαδή καμία που να μπορείς να προδικάσεις χωρίς να ξέρεις περισσότερα, αλλά όταν ακούω το δεύτερο με ζώνουν τα φίδια, και στα παιδιά μου θα λέω μακριά.

Δημοσ.

Μου θυμιζουνε λιγο φαση Αλχημιστη αυτα, ισως να κανω λαθος. Πιστεψε οτι θελεις πολυ κατι, οτι εισαι γαματος πιστεψε στον ευατο σου , αντε προσπαθησε και λιγο και ολα θα πανε υπεροχα. 

Ο μονος που μπορει να σου δωσει ευτυχια εισαι εσυ. Αντε και το λοττο.

Αλλο να μαθεις ΜΕΡΙΚΑ πραγματα απο καποιον που ξερει τον τομεα του, απο εναν σεφ, απο εναν προγραμματιστη απο εναν οδηγο, και αλλο να μαθεις απο καποιος που ισχυριζεται οτι μπορει να σου μαθει την ΖΩΗ ΟΛΗ. Δεν θα μαθεις απο τον σεφ πως να οδηγεις, ουτε απο τον προγραμματιστη πως θα πηδας, αντε να σου μαθουνε μερικα πραγματα  που ομως πρεπει μεσα απο την εφαρμογη τους θα τα κανεις δικα σου. 

Ο life coach σου κοτσαρει οτι εχει φαει την ζωη με το κουταλι και ξερει λιγο πολυ τα παντα... Γιατι για να διδαξεις κατι πρεπει να εχεις περασει ωρες ατελειωτες. 

Το αντικειμενο που δουλευουναι χρονια οπως ανεφερε ο φιλος ειναι το πως to scam people for money.

Και μονο γεγονος οτι η επιτυχια και ευτυχια του ενος θα δουλεψει σε καποιον αλλον ειναι τραγικη σαν ιδεα.

Και αυτος που παραδιδει το σεμηναριο ? Προφανος και θα ειναι ευτυχισμενος πιθανοτατα. Εχει λεφτα, εχει συνηθως ωραια εμφανιση, ειναι εξυπνος και εχει αυτοπεποιθηση . Χαιρω πολυ, αμα τα εχεις αυτα και δεν εισαι happy εχεις προβληματα άλλα και πρεπει να καταφυγεις σε φαρμακευτικη αγωγη. 

• Like 1
Δημοσ.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν θύματα που θα τους εκμεταλλέυονται πιο έξυπνοι άνθρωποι.

Όπως είχε πει και ο μοντεχρήστος στον ισοβίτη ... "πιο παλιά θα τους πέρναν τις μπανάνες οι άλλοι πίθηκοι", ε τώρα τους πέρνουν τα λεφτά.

Ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν μας ?

Υπάρχει διαφορά όμως ανάμεσα στο εκμεταλλεύομαι τη βλακεία του άλλου και στο εκμεταλλεύομαι τα όνειρα και τις ελπίδες του άλλου. Το πρώτο είναι προσβλητικό και για τους δύο, ενώ το δεύτερο μόνο για τον εκμεταλλευτή (ή μπορείς να το πεις και μαγκιά του, δε με απασχολεί να διαφωνήσω εδώ στο ηθικό της υπόθεσης).

Το θέμα είναι πως ακόμα και για τον king of the hill η ύβρις είναι κακό πράγμα και στο τέλος το κάρμα πληρώνεται. Στα 19 μου σκεφτόμουν ακριβώς όπως τα έγραψες, αλλά έκτοτε κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθια θύματα περισσότερο απ' όσο εγώ είμαι αντικοινωνικός νέρντουλας.

• Like 1
Δημοσ.

Μονος σου....μάλιστα......δηλαδή πχ. ο Dyer που είναι ψυχίατρος 40 χρόνια , και ο Καλογήρου που κάνει personal coaching 40 χρόνια , εσύ πιστεύεις ότι δεν είναι ικανοί να σου μεταλαμπαδεύσουνε γνώσεις απο τόσα χρόνια εμπειρίας πάνω στην δουλειά τους με ανθρώπους.

Ευγε....

Το ότι κάποιος κάνει κάτι επί 40 χρόνια δε σημαίνει κάτι.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοινοί ληστές επί τόσο διάστημα. Δεν τους δίνει κάποιο κύρος ο χρόνος.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική άποψη.

Το να βρεθείς και μόνο σε μια κατάσταση που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάτι τέτοιο για να ζήσεις την ζωή σου, (σεμινάρια, βιβλία αυτοβοήθειας κ.λ.π) είσαι καταδικασμένος σε μια ζωή ρουτίνας που απλά θα θαυμάζεις και θα ζηλεύεις τρόπους ζωής που θα μπορούσες άνετα να κάνεις αλλά η τεμπελιά σου υπερνικάει την θέληση. Όσο για το πόσο βοηθάνε? Όσο η ασπιρίνη στον καρκίνο. Παραφιλολογία που ντύνεται με την λέξη ψυχολογία για να δείχνει επιστημονικό.

Συνεπώς με το να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και να περιμένεις σαν την π)τ@α να εμπνευστείς, το μονο που θα καταφέρεις ειναι να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και να περιμένεις σαν την π)τ@α να εμπνευστείς. ''Συν Αθηνά και χείρα κίνει'', που λέγαν οι αρχαίοι, ή ''αν δεν βρεξεις κωλο ψάρια δεν πιάνεις'', που λέει ο μπάμπης ο φίλος μου. Ο Παπαδόπουλος. Που πέρασε μαθηματικό στην Κρήτη με την δευτερη.

• Like 3
Δημοσ.

Συνεπώς με το να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και να περιμένεις σαν την π)τ@α να εμπνευστείς, το μονο που θα καταφέρεις ειναι να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και να περιμένεις σαν την π)τ@α να εμπνευστείς.

Θεός. :D

• Like 1
Δημοσ.

Το μονο που εχει δουλεψει αυτος ο ανθρωπος ειναι πως να τα παιρνει απο ανθρωπους λιγοτερο εξυπνους απο αυτον.

Και επειδη παιρνουνε σαν δεδομενο, οτι ειναι αρκετα εξυπνος,γιατι δεν ειναι κατι που μπορει να το κανει ο καθενας, ειναι πολυ πιθανο να ειναι πιο εξυπνος απο μενα και απο σενα  (εξυπνος δεν το λεμε με την αφηρημενη εννοια της εξυπναδας ,στην συγκεκριμενη περιπτωση οτι μπορει να πεισει με επιχειρηματα που φαινονται λογικα τους αλλους ) , οποτε με το που πας εκει εισαι χαμενος. 

Το μονο που εχεις να κερδισεις ειναι η εμπειρια στο μελλον επειδη την πατησες μια φορα, οτι δεν θα την ξαναπατησεις. Αλλα αμα δεν εισαι αρκετα εξυπνος , ισχυρος χαρακτηρας, που μαλλον για να πας σε κατι τετοιο δεν εισαι, θα βρεθει ενας ακομη πιο εξυπνος που θα σου δωσει παρομοιοες συμβουλες και θα την ξαναπατησεις...

Θα πας με την θεληση σου να σου πει καποιος τι να κανεις και πως να ζησεις την ζωη σου ? Και αμα ειναι αυτος τοσο εξυπνος, για ποιον λογο να θελει το δικο σου καλο και οχι το δικου του? Και γιατι πιστευεις οτι αυτα τα δυο συμπιμπτουν πες μου.

Θεωρω δηλαδη οχι απλα οτι ειναι περιττο να πας σε κατι τετοιο, αλλα ειναι και σαφεστατα επικινδυνο και πρεπει να το αποφυγεις. Καπως ετσι ξεκινησανε την πορεια τους πολλοι cult leaders, σαν life coachers. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...