deesnider Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) ο Dyer που είναι ψυχίατρος 40 χρόνια , και ο Καλογήρου που κάνει personal coaching 40 χρόνια , εσύ πιστεύεις ότι δεν είναι ικανοί να σου μεταλαμπαδεύσουνε γνώσεις απο τόσα χρόνια εμπειρίας πάνω στην δουλειά τους με ανθρώπους. Ευγε.... Τον Dyer και τον κάθε Dyer, όσο κινείται εντός των ορίων τής επιστήμης του, όσο λειτουργεί ως γιατρός και αντιμετωπίζει τούς ανθρώπους που απευθύνονται σ' αυτόν ως ασθενείς που έχουν την ανάγκη του, παρέχοντάς τους βοήθεια και λύσεις αποκλειστικά και μόνο μέσα από την επιστήμη του, τον σέβομαι και τον ακούω μετά μεγάλης προσοχής. Η στιγμή όμως που αποφασίζει να το παίξει μάγος-γιατρός των Cheyenne, είναι εκείνη από την οποία κι έπειτα, το γεγονός ότι είναι 40 χρόνια ψυχίατρος, έχει τόση σημασία, όση και το γεγονός ότι η μαντάμ Αϊσέ απ' το Αιγάλεω, είναι 40 χρόνια ...μελλοντολόγος: Απολύτως καμία. Ακόμα χειρότερα την έχει ο Καλογήρου και ο κάθε Καλογήρου, ο οποίος δηλώνει εξ αρχής ως επάγγελμα, ειδικότητα και «επιστήμη» του το ...personal coaching (...το ποιο;;; ) Προσωπικά λοιπόν - αν και δεν απευθύνθηκες σ' εμένα - δεν αμφισβητώ την ικανότητα τύπων όπως οι παραπάνω, να ...«μεταλαμπαδεύουν(!!!) γνώσεις αποκτηθείσες μετά από όσα χρόνια εμπειρίας, πάνω στη δουλειά τους με ανθρώπους». Την υποτιθέμενη «δουλειά» τους αμφισβητώ, ή μάλλον δεν την αναγνωρίζω καν ως τέτοια. Οπότε τι κακό έχει το να γουστάρεις να πηγαίνεις σε 1-2 σεμινάρια απο ανθρώπους που δουλέυουνε χρόνια στο κάθε αντικείμενο? Τίποτα το κακό, κάθε άλλο: Αποδεικνύει ότι έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο, οπότε μάλλον είσαι ήδη ευτυχισμένος, οπότε...μάλλον κάτι δεν πάει καλά αφού συνεχίζεις τα σωληνάρια... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2014 από deesnider 3
LiquidTroll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Για να μην πεσετε να με φάτε ότι έχω να κερδίσω τίποτε κλπ απο τον Καλογήρου , σε 2 τους σεμινάρια έχω πάει..... Έχω πάει σε άλλα 3 στην Αγγλία με τον McKenna και τον Bandler , ο οποίος Bandler ήτανε απο τους founding fathers tou NLP. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας , είναι ότι δεν κάνει για όλους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι όμως : έχω τρανταχτά παραδείγματα απο Ελλάδα και Αγγλία που κάνανε τρομερες αλλαγές στην ζωή τους προς το καλύτερο , μαθαίνοντας τεχνικές απο αυτά τα σεμινάρια! Το έχω δει με τα μάτια μου δηλαδή , δεν σας λέω παπάτζες.! Αυτό πως το εξηγείτε?
Papakaliati Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Για να μην πεσετε να με φάτε ότι έχω να κερδίσω τίποτε κλπ απο τον Καλογήρου , σε 2 τους σεμινάρια έχω πάει..... Έχω πάει σε άλλα 3 στην Αγγλία με τον McKenna και τον Bandler , ο οποίος Bandler ήτανε απο τους founding fathers tou NLP. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας , είναι ότι δεν κάνει για όλους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι όμως : έχω τρανταχτά παραδείγματα απο Ελλάδα και Αγγλία που κάνανε τρομερες αλλαγές στην ζωή τους προς το καλύτερο , μαθαίνοντας τεχνικές απο αυτά τα σεμινάρια! Το έχω δει με τα μάτια μου δηλαδή , δεν σας λέω παπάτζες.! Αυτό πως το εξηγείται? Στο οτι ειχανε τις δυνατοτητες να τις κανουνε, και ητανε θεμα χρονου μεχρι να γινουνε . Το οτι δεν ειχε γινει μεχρι τοτε ητανε απλα συμπτωση. Και εγω ειχα παρει τον Σεπτεμβρη εναν μικρο βουδα για το σπιτι μου και απο τοτε σε εναν μηνα βρηκα δουλεια γκομενα και ειμαι ευτυχησμενος. Θα υποθεσω δηλαδη οτι ολα αυτα χαρη στον βουδα? ΥΓ. Του χαιδευω την κοιλια καθε μερα, just in case. 1
lepaterious Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 LiquidTroll θα σε ρωτησω κατι αλλο.. Εφοσον οι συγκεκριμενοι τυποι και η συγκεκριμενη διαδικασια επιφερει το μεγιστο αποτελεσμα στον ανθρωπο δηλ να ξεκλειδωνει πτυχες και διαθεση για καινουργια πραγματα γιατι δεν γινεται ποιο διαδεδομενα? Εφοσον κανει τοσο καλο θα επρεπε να υπαρχει και η αντιστοιχη σχολη σε πανεπιστημια να βγαζει life coachers να κοβουν χρημα. Δηλ αμα ειναι ετσι οπως τα λες γιατι οι ψυχιατροι καθονται και αναλυουν προσωπικοτητες και εχουν βγαλει ολοκληρες εγκυκλοπαιδιες απο θεωριες για ολες της πτυχες της ανθρωπινης φυσης κτλ κτλ. Επισης αντιλαμβανεσαι οτι βαζεις καποιον αλλον να αναψει το φυτιλι για σενα ενω θα μπορεσεις να το κανεις μονος σου.. Καταλαβανεις οτι αυτο που κανει αυτος σε σενα ειναι placebo και τιποτα αλλο.. Μπορω αυτη την στιγμη να σε παρω να σου μιλησω και να σε πεισω οτι εχω δικιο λεγοντας βεβαια οτι ξερω και στο αποδεικνυω οτι ξερω αλλα δεν σημαινει οτι κανω το σωστο η σε χρησιμοποιω... Σε κανει καποιος να πιστευεις οτι εχεις δυνατοτητες που οντως ειχες αφου μπορεις και μετα λες "πωπω ο πουστης ειχε δικιο" οχι δεν ειχε δικιο μονος σου το βρηκες με την βοηθεια ενω μπορουσες εξαρχης μονος σου επειδη ο ιδιος δεν σε ξερει και δεν θελει να σε μαθει μονο να στα παιρνει και πιστεψε με αυτοι ξερουν πως να στα παρουν... Πατανε σε πετυχημενες συνταγες και παιρνουν συγκεκριμενες πτυχες της καθημερινοτητας. Παραδειγμα... Καθημερινη δουλεια ρουτινα Παιδια - σκυλια - γατια Αναγκη για χρηματα. Πανω σε αυτα βρισκουν και το κλειδι και στο πουλανε ενω απο μονος σου ειχες το κλειδι αλλα δεν το εβλεπες. Καταλαβαινεις οτι ο ανθρωπος ειναι ικανος για ολα απλα μπορει να χρειαζεται καθοδηγηση αλλα ετσι εμαθε και αυτο ειναι βαθια ριζωμενο στον ανθρωπο. Και για να σου δωσω ενα απλουστατο παραδειγμα που ειπα για το placebo αμα σου δωσω ενα ντεπον και νιωσεις καλα και καθε μερα το κανω και σου περναει ο πονος απο το κεφαλι, δεν ξερεις αν οντως σου εδινα ντεπον η καραμελα αλλα εσενα σου περναγε ο πονος. Κοινος σε ειχα επεισα οτι αυτο που σου δινω εχει αποτελεσμα ενω στην ουσια το καταφερες μονος σου.
LiquidTroll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Τουλάχιστον συμφωνούμε ελπίζω ότι ο άνθρωπος , για να κάνει το παραπάνω βήμα , χρειάζεται γνώση..... Χρειάζεται κάτι να του αφυπνήσει τα ταλέντα του και τις δυνατότητές του! Το θέμα αυτή την γνώση που μπορεί να την βρει κανείς και πως θα γνωρίσει πως να την ξεκλειδώσει! Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι , εγώ πήγα σε εν λόγω σεμινάρια , μόνο για την ΓΝΩΣΗ. Δεν θεώρησα ποτε γκουρού κανέναν , και κάτι βλαμένες γκόμενες που κρεμόντουσαν απο τα χείλη τους τις έκραζα.! Όπως θα πάω σε ένα σεμινάριο που έχει σχέση με την δουλειά μου , έτσι μπορώ να πάω σε ένα σεμινάριο για την ζωή μου...! Δεν περιμένω να μου αλλάξει την ζωή ο κάθε λογής , αλλά παίρνοντας την γνώση απο τον καθένα , να την βάλω σε δράση για να κάνω θετικές αλλαγές στην ζωή μου. Για όσους νομίζανε ότι θεοποιώ ή ότι ακολουθώ γκουρού 1
caution Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Ναι το παν είναι το ταλέντο και η θέληση. Με αυτά τα δύο προσπερνάς όλα τα προβλήματα της ζωής... είπε κανένας και ποτέ στην Αφρική. Από την άλλη τι να σου κάνουν και οι τσαρλατάνοι, το Τσι τους το πήραν οι Κινέζοι, την θετική ενέργεια η Amita, πρέπει να βγάλουν κάτι καινούργιο για να σας φάνε κανένα 50ευρω... 2
xgol Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σπουδάζουν ψυχολογία, έχουν κλινική εμπειρία με 1000άδες περιστατικά σε νοσοκομεία σαν ψυχίατροι, είναι εξειδικευμένοι, έχουν ελεγχθεί και έχουν πιστοποιηθεί αναλόγως, γιατί να προτιμήσει κάποιος να πάει σε έναν τσαρλατάνο? Δώστε μου λίγο τα φώτα σας, γιατί έχω χαθεί.
Muchacho Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Με μια προχειρη αναζητηση εμαθα το μυστικο της ευτυχιας. Τι μυστικο ειναιι να γραεις βιβλια,να διοργανωνεις σεμιναρια και αμα εισαι αρκετα καλος να φτιαξεις μια αιρεση-θρησκεια.Επειτα να κανεις μια πολυτελη ζωη πατωντας πανω σε προβληματικους ανθρωπους. 1
zio10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Και έμμεσα να σε βοηθήσει ένας τέτοιος coach, να σε βγάλει από τη μιζέρια σου και να σου δώσει όρεξη και κίνητρο για να προχωρήσεις είναι κάτι. Και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και πολύ σημαντικό και έχει βοηθηθεί κόσμος! Ας είναι και ψευδαίσθηση τύπου placebo, από τη στιγμή που θα λειτουργήσει και θα ανέβει η ψυχολογία του άλλου σημαίνει ότι πέτυχε! Δεν είναι ωραίο να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αυτοί που κάνουν στα σοβαρά αυτή τη δουλειά δεν το παίζουν Θεοί, απλά προσπαθούν να σε βοηθήσουν ώστε να βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου, κάπως έτσι. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν λίγο σπρώξιμο, δεν είναι κακό Επίσης, το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο νομίζω έχει τμήμα life coaching και δίνει μια σχετική πιστοποίηση
caution Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 ...έχει βοηθηθεί κόσμος! Ας είναι και ψευδαίσθηση τύπου placebo, από τη στιγμή που θα λειτουργήσει και θα ανέβει η ψυχολογία του άλλου σημαίνει ότι πέτυχε! Δεν είναι ωραίο να ισοπεδώνουμε τα πάντα...
zio10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δεν κάνουν μαγικά ούτε διαβάζουν το μέλλον, ούτε σου δίνουν μαντζούνια...μια οργάνωση του εαυτού σου κάνουν, σε βοηθάνε να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, να δεις τι θέλεις και τι μπορείς και σε βοηθάνε να ξεκολλήσεις και να προχωρήσεις. Δεν είναι και τόσο τραγικό!
caution Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δεν "σε βοηθάνε" έτσι απλά - σου πουλάνε βοήθεια. Και δεν είπα ότι κάνουν μαγικά, απλά αν είσαι διατεθειμένος να πεις "πέτυχε" σε κάτι που έχει απλά placebo effect, τότε είσαι διατεθειμένος να αναγνωρίσεις και την μέθοδο του βίντεο σαν πετυχημένη, σωστά;
LiquidTroll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=357 Το καποδιστριακό διδάσκει Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό Το εκπαιδευτικό αντικείμενο "Αποτελεσματική Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)" περιλαμβάνει τις κάτωθι τέσσερις (4) θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στον Νευρογλωσσικό Προγραμματικό (NLP): Βασικές Θεωρίες και Επιρροές Η Λειτουργία του Εγκεφάλου στη Διαδικασία της Επικοινωνίας Βασικές Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας Εφαρμογές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού Μήπως είναι και αυτοί τσαρλατάνοι? Δεν "σε βοηθάνε" έτσι απλά - σου πουλάνε βοήθεια. Και δεν είπα ότι κάνουν μαγικά, απλά αν είσαι διατεθειμένος να πεις "πέτυχε" σε κάτι που έχει απλά placebo effect, τότε είσαι διατεθειμένος να αναγνωρίσεις και την μέθοδο του βίντεο σαν πετυχημένη, σωστά; Θέλω να μου πεις πού το ξέρεις, ειλικρινά..... Απορρίπτεις , όπως και οι προηγούμενη , κάτι που ΔΕΝ γνωρίζεις και δεν το έχεις διδαχτεί και δεν το έχεις βιώσει ! Επίσης κάτι για όλους...αυτό που λες ότι μονος σου μπορείς κλπ κλπ κλπ. Γιατί οι αθλητές χρειάζοντε προπονητές τότε|? Γαιτί δεν γυμνάζονται μόνοι τους?
caution Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Που ξέρω ότι σου πουλάνε (επειδή πληρώνεις) ή ότι είναι placebo (το υπέθεσε ο συνομιλητής μου) ; Επίσης στο ρητορικό σου "πως το απορρίπτεις αν δεν το δοκιμάσεις" ξερωγώ... και σε πρόταση ακρωτηριασμού το ίδιο θα με ρώταγες; Γενικά σε οτιδήποτε εξόφθαλμα ανόητο, θα πρέπει να το δοκιμάζω πρώτα για να μπορώ να έχω άποψη; Επίσης μην διαστρευλώνεις την πραγματικότητα, το πανεπιστήμιο δεν "διδάσκει" (δεν είναι σε πρόγραμμα σπουδών κάποιας σχολής θετικών επιστημών και δεν έχει εγκριθεί ως κάτι τέτοιο) αλλά πουλάει επιμόρφωση. Κακώς. Εδώ και ο τιμοκατάλογος για τις μαγικές πετρίτσες σας -> http://elearn.elke.uoa.gr/cost_program.php?prID=357
LiquidTroll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Αόριστη απάντηση... ΣΕ ξαναρωτάω λοιπόν. Έχεις διαβάσει ένα βιβλίο σχετικο , και έκανες αυτά που έλεγε μέσα , και δεν είδες καμια διαφορά? Έγινε κάτι τέτοιο? ΔΕΝ θα πληρώσεις πολλά λεφτά 15-20 Ευρω για ένα βιβλίο θα πληρώσεις ! Το δοκίμασες και απέτυχε? Πραγματικά δηλαδή γιατί όλοι με βγάζετε παράλογο εδω μέσα , και κράζετε χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο! Και εγώ σας λέω΄οτι έχω δει αμνθρώπους να πιάνουνε κορυφές σε όλους τους τομείς , και δεν το περίμενα κιόλας.!! Επίσης δεν μου απαντάς , γιατί εφόσων είναι ψευτικα και τσαρλατανίστικα , γιατί το ΚΑποδιστριακό το έχει στο e-learning του , και γιατί τόσες πολυεθνικές , στελνουνε τα στελέχη τους σε τέτοια σεμινάρια !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα