Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sorry αλλά ατυχής είναι η βλακεία που λέει ο Κοέλιο, και δεν δέχομαι ότι καταλαβαίνω λιγότερο αυτό που θέλει να πεί από κάποιον άλλον, γιατί λέει κάτι πολύ ξεκάθαρο που δεν σηκώνει και πολύ παρερμηνία. (τουλάχιστον το συγκεκριμένο δίστιχο, γιατί δεν γνωρίζω το context στο οποίο γράφτηκε)

Η εστίαση σε ένα στόχο μου φαίνεται παντελώς άσχετη με το συγκεκριμένο quote και δεν καταλαβαίνω με πια βάση τα συνδέεις μεταξύ τους. 

Ο καθένας βλέπει και ερμηνεύει τα πράγματα διαφορετικά , οπότε το να διαφωνούμε είναι άτοπο.

Ο Κοέλιο παρουσιάζει την δύναμη της εστίασης με έναν παραμυθένιο τρόπο.

Εάν για σένα λέει κάτι άλλο , όχι μόνο δεν σε κρίνω , αλλά σε υποστηρίζω κιόλας , γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα και την πραγματικότητα με διαφορετικό μάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ψευτης , ο κλέφτης , ο κομπιναδόρος , ο φονιάς , ο φασίστας ...........είναι πολύ δυστυχισμένοι άνθρωποι καταβάθος.

Πιο δυστυχισμένοι απο όλους αυτούς που που δεν είπαν ψέμματα, δεν έκλεψαν, ήταν τίμιοι στις δουλειές τους, και φτάσαν στο σημείο να αυτοκτονούν επειδή η κρίση τους έφερε να μην έχουν μια να ζησουν τις οικογένειες τους? 

• Like 4
Δημοσ.

Το παρααναλύεται παίδες. Το διάβασα στα γρήγορα το βιβλίο του Καλογήρου, είναι ο ορισμός της pseudoscience και επικαλείται απατεώνες όπως ο τύπος που και καλά λύγιζε τα κουτάλια για να μας δείξει τη δύναμη του νου. Μπλέκει θεούς , ψυχές , μυαλά και τα ρέστα. 

Εγώ δεν έχω πχ. πρόβλημα με το life coaching , όπως τη βρίσκει κανείς, αλλά LiquidTroll , η γνώμη μου, εφόσον διάβασα το βιβλίο του τύπου , είναι πως είναι απατεωνάκος. Μπορεί να έχει βοηθήσει κόσμο. Δεν αντιλέγω. Αλλά έτερον εκάτερον. Δεν σε βλέπω όμως να εστιάζεις σε αυτή την αντικειμενική κριτική που κάνω.

Δημοσ.

Το παρααναλύεται παίδες. Το διάβασα στα γρήγορα το βιβλίο του Καλογήρου, είναι ο ορισμός της pseudoscience και επικαλείται απατεώνες όπως ο τύπος που και καλά λύγιζε τα κουτάλια για να μας δείξει τη δύναμη του νου. Μπλέκει θεούς , ψυχές , μυαλά και τα ρέστα. 

Εγώ δεν έχω πχ. πρόβλημα με το life coaching , όπως τη βρίσκει κανείς, αλλά LiquidTroll , η γνώμη μου, εφόσον διάβασα το βιβλίο του τύπου , είναι πως είναι απατεωνάκος. Μπορεί να έχει βοηθήσει κόσμο. Δεν αντιλέγω. Αλλά έτερον εκάτερον. Δεν σε βλέπω όμως να εστιάζεις σε αυτή την αντικειμενική κριτική που κάνω.

Μα σου ειπα , ο καθείς έχει την γνώμη του και καλα κάνεις και την εκφράζεις.

Μπορεί , τι να σου πω , επειδή κάνει και ακαδημίες , μπορεί να είναι της φάσης :" Κανε και αυτο το σεμινάριο , κάνει και το αλλο τώρα που ξεκίνησες , κανε και εκεινο...."

Δεν τον ξέρω προσωπικά μπορεί να είναι χαρτόμουτρο , να κερατώνει την γυναίκα του , να μεθάει και να χτυπάει την γυναικα , να βιάζει 5χρονα και να σκοτώνει κουταβάκια.

Εγώ , όπως προείπα , πήγα σε 2 σεμινάριά του. Μου αρέσανε , μου ταιριάξανε , έμαθα 5 πράγματα ....μπορεί όλο το σκηνικό να ητανε placebo , μπορεί μπορε μπορει......

Επίσης τί θα πει αντικειμενική κριτική? Η κριτιή είναι πάντα υποκειμενική , απλά κάποιες φορές συμβαδίζει με την μέση άποψη , ή την άποψη μεταξύ δυο απόψεων.....

Κατηγόρα τον Καλογήρου όσο θες , την γνώση μην κατηγορείς , εκει θα με βρεις πολέμιό σου.....

Το να σου δίνει κανείς 5 κατευθυντήριες για να βελτιώσεις την ζωή σου δεν είναι κατακριτέο....

Το να μην της κάνει ο ίδιος είναι , το να σε βάζει σε ένα φαυλο κύκλο σεμιναρίων είναι ,το να σε εκμεταλευεται με παπατζες είναι.....

Τα new age πάντα κατακρίνονται , αλλά μήπως υπάρχουνε κάποια μυστικά της ζωής που δεν τα ξέρουνε ?

Πχ. ποιος ξέρει για τον νόμο της έλξης φεροιπιν , που τον αποδέχονται και διακεκριμένοι ψυχίατροι?

Πιο δυστυχισμένοι απο όλους αυτούς που που δεν είπαν ψέμματα, δεν έκλεψαν, ήταν τίμιοι στις δουλειές τους, και φτάσαν στο σημείο να αυτοκτονούν επειδή η κρίση τους έφερε να μην έχουν μια να ζησουν τις οικογένειες τους? 

Αυτή ακριβώς η λογική είναι που φέρνει τις κρίσεις και τα παιδάκια της Αφρικής που πεθαίνουν.

Και αυτή ακριβώς την λογική , είτε την εφαρμόσαμε , είτε δώσαμε την δύναμη σε άλλους (μέσω ψήφου...) να την εφαρμόσουνε...

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα από μας σε όλα, από τα πιο απλά (να αλλάξουν μια λάμπα πχ) μέχρι τα πιο σύνθετα (όπως το να σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου). 

Εγώ διαφωνώ.

Εγώ και μόνο έγω, ξέρω ποιός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ζήσω τη ζωή μου. Εφόσον κάποιος είναι ενήλικος, αρτιμελής και έχει σώας τας φρένας ΔΕΝ χρειάζεται «πατερούληδες» για να ζήσει τη ζωή που θέλει να ζει.

Οι «πατερούληδες» είναι για να τους έχουν τα θύματα και όχι τα ελεύθερα πνεύματα.

Δημοσ.

Με την ιδια λογικη LiquidTroll , και καφετζου αμα εμπιστευτεις, μπορει να σου φανει χρησιμη. Κοσμος και κοσμακις περναει απο τα χερακια της , ολο και κατι παραπανω ξερει απο ψυχολογια και διαχειριση σχεσεων.

Οποτε, αν εφαρμοσουμε την λογικη σου που ειναι "δε με νοιαζει αν ειναι Placebo, με νοιαζει οτι δουλευει"; τοτε να αρχισουμε ολοι να πηγαινουμε στα μεντιουμ.

Απο επιστημονικης αποψης, ο νομος της ελξης, δεν εχει καμια λογικη. Ακομα. Μπορει σε 100 χρονια να εχει. Μπορει σε 200 χρονια να ανακαλυψουμε μυστηρια ενεργειακα πεδια γυρω μας τα οποια σημερα να μας φαινονται βουντου και μαγειες. Αλλα σημερα... sorry.. nope, ολα αυτα ανηκουν στο φασμα των ψευδοεπιστημων και των τσαρλατανων.

Και ναι, απο την στιγμη που μπαινει και το κερδος στην μεση, ειτε ειναι τα 10 ευρω για ενα βιβλιο, ειτε 250 για ενα σεμιναριο, ειτε 10.000 για ενα bootcamp , οσο να ναι πρεπει να ειμαστε λιγο αυστηροι.

Ασφαλως το ιδιο ισχυει και με το αν επιλεξουμε εναν ψυχολογο-γιατρο στην περιπτωση.

Αλλα αλλο το "δουλευει και δε με νοιαζει πως δουλευει" και αλλο το "δουλευει και ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι δουλευει επειδη φημες που δε μπορουν να επαληθευτουν ποτε λενε πως το χρησιμοποιουσε και ο ταδε διασημος"

• Like 1
Δημοσ.

Και ένας άλλος τυπάς θα μπορούσε να εμφανιστεί πουλόντας μια ρίζα ισχυριζόμενος ότι γιατρέυει όλες τις αρρώστιες και όντος κάποια άτομα με κρυολόγημα ή με κάποιους ψυχοσωματικούς πόνους να βοηθιόντουσαν άλλοι όμως με καρκίνο κλπ όχι. Κάτι παρόμοιο φαντάσου και εδώ, αν κάποιος έχει πρόβλημα και πιστεύει ότι δυσκολέυετε να διαχειριστεί τη ζωή του μπορεί να έχει κάποια δυσλειτουργία στη συμπεριφορά που να τον εμποδίζει ή να έχει κάποια σοβαρή μορφή κατάθλιψης κλπ. Το σύμπτωμα μπορείνα είναι το ίδιο η ρίζα όμως του προβλήματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το οτι μπορεί κάποιοι να παρακινηθούν δε σημαίνει ότι η μέθοδος είναι αξιόπιστη στο σύνολο της ή οτι δεν πάνε να εκμεταλευτούν τον κόσμο.

Εγώ διαφωνώ.

Εγώ και μόνο έγω, ξέρω ποιός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ζήσω τη ζωή μου. Εφόσον κάποιος είναι ενήλικος, αρτιμελής και έχει σώας τας φρένας ΔΕΝ χρειάζεται «πατερούληδες» για να ζήσει τη ζωή που θέλει να ζει.

Οι «πατερούληδες» είναι για να τους έχουν τα θύματα και όχι τα ελεύθερα πνεύματα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι κανείς δε τα ξέρει όλα από την αρχή πάντα θα μπορείς να μάθεις κάτι από τους άλλους. Και δεν είναι για όλους το ίδιο έυκολο να βρούν το δρόμο τους. Αν ήταν έτσι ούτε φιλόσοφους θα είχαμε ούτε ψυχολόγους ούτε δασκάλους και πάει λέγοντας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ διαφωνώ.

Κι αν δεν θέλει να ζήσει;

Να τον αφήσουμε να μην ζήσει;

Δημοσ.

Με την ιδια λογικη LiquidTroll , και καφετζου αμα εμπιστευτεις, μπορει να σου φανει χρησιμη. Κοσμος και κοσμακις περναει απο τα χερακια της , ολο και κατι παραπανω ξερει απο ψυχολογια και διαχειριση σχεσεων.

Οποτε, αν εφαρμοσουμε την λογικη σου που ειναι "δε με νοιαζει αν ειναι Placebo, με νοιαζει οτι δουλευει"; τοτε να αρχισουμε ολοι να πηγαινουμε στα μεντιουμ.

Απο επιστημονικης αποψης, ο νομος της ελξης, δεν εχει καμια λογικη. Ακομα. Μπορει σε 100 χρονια να εχει. Μπορει σε 200 χρονια να ανακαλυψουμε μυστηρια ενεργειακα πεδια γυρω μας τα οποια σημερα να μας φαινονται βουντου και μαγειες. Αλλα σημερα... sorry.. nope, ολα αυτα ανηκουν στο φασμα των ψευδοεπιστημων και των τσαρλατανων.

Και ναι, απο την στιγμη που μπαινει και το κερδος στην μεση, ειτε ειναι τα 10 ευρω για ενα βιβλιο, ειτε 250 για ενα σεμιναριο, ειτε 10.000 για ενα bootcamp , οσο να ναι πρεπει να ειμαστε λιγο αυστηροι.

Ασφαλως το ιδιο ισχυει και με το αν επιλεξουμε εναν ψυχολογο-γιατρο στην περιπτωση.

Αλλα αλλο το "δουλευει και δε με νοιαζει πως δουλευει" και αλλο το "δουλευει και ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι δουλευει επειδη φημες που δε μπορουν να επαληθευτουν ποτε λενε πως το χρησιμοποιουσε και ο ταδε διασημος"

Πάλι τα κάνετε κουλουβάχατα..................

ελεος πια δεν μπορώ να απαντάω στα αυτονόητα....!!!

Ξεκολήστε λιγάκι , την έχετε πέσει προσωπικά σε μένα και δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Πεστε την στην φάση , πέστε την στον κάθε Καλογήρου !!!

Χριστιανέ μου , ποιος σου είπε ότι μου εγώ ακολουθάω τον κάθε γκουρού?

Και ποιος σου είπε ότι είπα εγώ ότι είναι placebo?

Μου εξισώνεις τα σεμινάρια αυτά με καφετζούδες...Οκ , όπως θες , για να πηγαίνει τόσος κόσμος

στον κάθε Καλογήρου πάντως , σημαίνει ότι κάποιο αποτέλεσμα βλέπουνε....και λειτουργεί πολύ το Word Of Mouth/......!! Και εγώ απο γνωστό το έμαθα....

Εάν πάω σε ένα σεμινάριο Πωλήσεων , υποτίθεται ότι ο ομιλητής έχει χρόνια που κάνει πωλήσεις !!

Εάν πάω σε ένα σεμινάριο για την ζωή , περιμένω ο ομιλητής να μου δώσει μυστικά που δεν ήξερα !

Και ο πωλητής , και ο coach μπορεί να είναι εξίσου λαμόγια , δεν διαφέρει σε τίποτε ο ένας απο τον άλλον !

Στα σεμινάρια σου λένε 5 πραγματα , ε αυτά τα 5 γαμημένα πράγματα δεν τα είχα ακούσει πουθενα , και στην ζωή μου μου φάνηκαν χρήσιμα.

Γαμώ το κερατό μου δηλαδή , ξεκολήστε , εγώ πάντα αναζητούσα και αναζητάω να μάθω καινούρια πράγματα. ενοχλώ κανέναν δηλαδή?

Εγώ έχω 1 άποψη , εσύ έχεις μια άλλη , σεβαστές και οι δύο , όλοι ενήλικες ήμαστε , δεν λέω σε κανέναν τραβα στα σεμινάρια ή διάβασε το τάδε βιβλίο , απλά παρέθεσα 2 πράγματα που έχω δει στην ζωή μου , και με βγάλατε μαλάκα , αποτυχημένο , ότι τους διαφημίζω , ότι ότι ότι........

Κράξτε όσο θέλετε , αλλά εγώ δεν σας φταίω σε τίποτε , οπότε μην αναφέρεστε προσωπικά.

Εγώ το βλέπω έτσι , εσύ αλλιώς , και οι δύο έχουμε δίκιο , γιατί είναι θέμα οπτικής ...!!

Στην τελική δεν θέλω να έχω δίκιο , πάρτε το όλο όσοι το θέλετε , εγώ θέλω να είμαι χαρούμενος :D ...

Δημοσ.

Εάν πάω σε ένα σεμινάριο Πωλήσεων , υποτίθεται ότι ο ομιλητής έχει χρόνια που κάνει πωλήσεις !!

Εάν πάω σε ένα σεμινάριο για την ζωή , περιμένω ο ομιλητής να μου δώσει μυστικά που δεν ήξερα !

Και ο πωλητής , και ο coach μπορεί να είναι εξίσου λαμόγια , δεν διαφέρει σε τίποτε ο ένας απο τον άλλον !

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά, τη ζωή δεν μπορείς να την βιώσεις και να την κατανοήσεις μέσα από ένα τεχνικό σεμινάριο.

Λες ότι στις πωλήσεις έχει μεγάλη εμπειρία ο ομιλητής... Στο σεμινάριο για τη ζωή τι ακριβώς κατέχει και σου μεταβιβάζει ο ομιλητής; Το νόημα της ζωής;

Αυτό δεν διαφέρει στον καθένα μας; Άλλος είναι ευχαριστημένος με λίγα πράγματα και άλλος θέλει να έχει τα πάντα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν τα πάντα και δεν είναι ευτυχισμένοι.

Δημοσ.

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά, τη ζωή δεν μπορείς να την βιώσεις και να την κατανοήσεις μέσα από ένα τεχνικό σεμινάριο.

Λες ότι στις πωλήσεις έχει μεγάλη εμπειρία ο ομιλητής... Στο σεμινάριο για τη ζωή τι ακριβώς κατέχει και σου μεταβιβάζει ο ομιλητής; Το νόημα της ζωής;

Αυτό δεν διαφέρει στον καθένα μας; Άλλος είναι ευχαριστημένος με λίγα πράγματα και άλλος θέλει να έχει τα πάντα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν τα πάντα και δεν είναι ευτυχισμένοι.

Όταν λες τα πάντα τι έννοείς? υλικά αγαθά?

Όταν ένας άνθρωπος έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία πως να υποκινεί τους ανθρώπους να πετυχαίνουνε στόχους , μπορεί να σε βοηθήσει πιστεύω.

Όπως ένας coach έναν αθλητή. Τι θα κάνει , θα του μάθει μπάσκετ? Όχι , θα τον βοηθήσει να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του , να γνωρίσει τις πραγματικές ικανότητές του , να σπάσει τα οριά του , να κάνει το κάτι παραπάνω απο αυτό που κάνει , να οργανώσει το παιχνίδι του έτσι , ώστε να βγει νικητής. Και είτε νικήσει τα ματς είτε χάσει , τα μαθήματα και οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα τον έχουνε κάνει +50% καλύτερο παίχτη

Δεν καταλαβαίνω γιατί απορείτε ότι το ίδιο δεν μπορεί να γίνει με τις ζωές μας....

Συμφωνώ για τον τσαρλατανισμό , υπάρχουνε πολλοί....

Πχ. ο Jurgen Holler , είναι απο τους κορυφαίους ομιλητές στον κόσμο ,και κάνει σεμινάρια σε πολυ-εθνικές της Γερμανίας...

Δημοσ.

Liquidtroll παρότι συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που λες, μου κανει εντύπωση ποσο σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι πανω στην άποψη σου, ιδίως σε ενα θέμα που υπάρχει τοσο μεγάλη προκατάληψη σε όλη την κοινωνία. Η αντίδραση σου στον χλευασμό δειχνει οτι κι εσύ δεν είσαι τόσο σίγουρος γι αυτά που λες. Ακόμα ψαχνεσαι και δεν τα πιστεύεις 100%, αλλιως δεν θα αντιδρουσες με τέτοιο εκνευρισμό. Φιλικά πάντα

Αποστολή από το Xiaomi Hongmi με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Το κλειδι για την ευτυχια ειναι να μην ακους κανεναν αλλον. Το αντιθετο απο αυτο που συζητατε δηλαδη. Την λογικη την εχει εξελιξει ο ανθρωπος για να μπορει να υπερτερει των αλλων, να εχει περισσοτερα αγαθα απο τους αλλους κτλ. Βγες και πες μου, οτι πριν εκατομμυρια χρονια, οι ουγκανοι προγονοι μας, που μαζευονταν καμια 15αρια σε σπηλιες και ετρωγαν οτι εβρισκαν, ειχαν τετοιες συζητησεις και αποριες οπως τωρα εμεις. Στην πουτσακλαρα τους ολοι. Μπορει να μην ειχαν ολα αυτα που εχουμε εμεις τωρα, αλλα δεν βασανιζαν και το μυαλουδακι τους με κατι τετοια.

Επισης, υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται ενστικτο, διαισθηση οπως θες πεστο, και οποιος εχει καταφερει να το ακολουθησει, εχει ανταμιφθει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

new age motivational 'crap' είναι

καλά για δυο τρεις φορές

όχι για χόρταση όμως

Δημοσ.

Liquidtroll παρότι συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που λες, μου κανει εντύπωση ποσο σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι πανω στην άποψη σου, ιδίως σε ενα θέμα που υπάρχει τοσο μεγάλη προκατάληψη σε όλη την κοινωνία. Η αντίδραση σου στον χλευασμό δειχνει οτι κι εσύ δεν είσαι τόσο σίγουρος γι αυτά που λες. Ακόμα ψαχνεσαι και δεν τα πιστεύεις 100%, αλλιως δεν θα αντιδρουσες με τέτοιο εκνευρισμό. Φιλικά πάντα

Αποστολή από το Xiaomi Hongmi με τη χρήση Insomnia App

Τσου !

Δεν με αφορά τι θα πει ο άλλος , αλλά δεν ανέχομαι κι ολας να μου την λένε για κάτι το οποίο ΔΕΝ εκπροσωπώ.

Δεν υποστηρίζω τίποτε , και πάλι μου την λες προσωπικά , εγώ παρέθεσα 2 πληροφορίες για όποιον θα ήθελε να ψαχτεί σε 1-2 πράγματα.

Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος είναι αρκετά δυστυχισμένος , και η κρίση , έχει βγάλει την δυστυχία στην φόρα.

Μπες στο e-psychology.gr , και ρίξε λίγο μια ματια και θα καταλάβεις !

Πριν , ήτανε πολλοι , σε μια ψέυτικη ευτυχία , φάση αμάξι , γκομενα , παρέες , κλαμπάκι κλπ . Η κρίση μας τα πήρε όλα αυτά.

Σε προσωπικό επίπεδο , η πρόκληση αυτής της εποχής είναι να κοιτάξουμε μέσα μας και να επαναπροσδιορίσουμε τί θεωρούμε σημαντικό , τί θέλουμε πραγματικά , τι θα μας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους.

Ξανα-μανα-λεω , ο καθένας μπορεί να βρει τον δρόμο του διαφορετικά.

Ο Χ μπορεί να πάει σε 2 σεμινάρια και να τον βοηθήσουνε να επαναπροσδιορίσει την ζωή του.

Ο Ψ μπορεί να βρει τον δρόμο του μέσω της Θρησκείας.

Ο Ω μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο να του αλλάξει την ζωή....

Αυτό που υποστηρίζω , και μου την έχετε πέσει , είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται μια συνεχής εξέλιξη , σε πνευματικό επίπεδο , και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της γνώσης.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του , απλά αυτό που πολεμάω είναι το "βόλεμα"

Όπου βόλεμα = Ασε μας μωρέ , μια χαρά είμαι στην ζωή μου , τι τα χρειάζομαι όλα αυτά εγώ......Εγώ ξέρω τι θέλω και είμαι καλά"

ΚΑι έρχονται κρίσεις και σφαλιάρες απο την ζωή , και ξαφνικά σου τραβάνε το χαλάκι απο τα πόδια και σου ταρακουνάνε το βόλεμα , και εκεί δεν ξέρεις τι να κάνεις. συνέβη σε πολύ κόσμο.

Γνώση φίλοι μου , γνώση. Αναζητήστε την , μόνο καλό θα σας κάνει.

Αυτά απο μένα , σας εύχομαι τα καλύτερα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...