Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενω στην αστυνομία κτλ θα είσαι πιο χαλαρός και δε δουλευουν 8ωρο απο οσο ξέρω.Και ξέρω ατομα που πάνε σε μπαρ ενω έχουν βάρδια.

Αυτοί που πάνε στα μπαρ θα έπρεπε να είναι ήδη σπίτι τους και εσύ το λες σαν παράδειγμα για τον άλλον. Μετά αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά.

Δεν χρειάζεται άλλους χαλαρούς η αστυνομία. Ας πάει στρατό.

Αλήθεια πόσες ώρες δουλεύουν? Γιατί ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ο αδερφός μου ήρθε σπίτι πριν κλείσει 9 ώρες. 

• Like 2
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο θεμα οτι δεν υπαρχει μια για σπουδες μπορει να λυθει με σπουδες στον τοπο κατοικιας σου που μπορει

να συνδιαστει με εργασια.

Παντως μην φοβασαι οτι θα χαραμισεις την ζωη σου, οι περισσοτεροι εχουμε γονεις που στην ηλικια σου οχι

για νετ καφε και φροντιστηρια αλλα ουτε με το ζορι να φανε ειχανε. Ομως με εργασια και προσπαθεια και σπουδασανε

και κανανε και χρημα.

Αν εισαι εργατικος και με ορεξη να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις πραγματα στη ζωη σου.

Αν εχεις βυσμα και τυχη.. Ειδικα αυτες τις εποχες..

Οσο για τα φροντιστηρια. Εαν το παιδι απο μικρο δεν εχει παρει σωστες βασεις, τοτε τα τελευταια χρονια λογικο ειναι να μη καταλαβαινει τι διαβαζει..

Δημοσ.

Αρχικά χέστηκες για τους φίλους που δε σε καταλαβαίνουν οπότε καιρός να αναθεωρήσεις και να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα, αν θεωρείς ότι πιέζεσε αρκετά απ' αυτούς.

Δεύτερον μην το κάνεις αυτό να ξεκινήσεις δουλειά σ' αυτό το σημείο που είσαι, είναι αυτοκαταστροφικό και θα το μετανοιώσεις σίγουρα.Στα επόμενα χρόνια και ενώ είσαι φοιτητής θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις όσο θες και να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι.

Επίσης επειδή δεν έχεις χρήματα μια καλή πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει είναι αυτή εδώ με μαθήματα που γίνονται στο Πολυτεχνείο σε όλα τα μαθήματα της Τεχνολογικής.

483562_191774944280422_823871476_n.jpg

Ό,τι χρειαστείς παραπάνω ρωτάς, εδώ είμαστε.

Btw σε τι μέσο όρο είσαι περίπου στα θετικά μαθήματα

Πολυ καλη η ιδεα με τα δωρεαν μαθηματα , μεσος ορος 17 και μαθηματικα 15 , φυσικη 16 . Και οσο πηγαινα φροντηστηριο για ενα διαστημα μας λεγανε οτι αν πας να γραψεις με τις ασκησεις που κανετε στο σχολειο το μεγαλυτερο  που μπορεις να γραψεις ειναι 8 ... τετοια ακους μετα και ...

Δημοσ.

Και εγω το ίδιο έλεγα αλλα τελικά είχαν δίκαιο. Γιατι να βγάζεις λιγότερα όπως είδα σε μία αγγελία "c++ προγραμματιστής με αριστες γνώσεις μαθηματικών και open gl για 700 fulltime" ενω στην αστυνομία κτλ θα είσαι πιο χαλαρός και δε δουλευουν 8ωρο απο οσο ξέρω.Και ξέρω ατομα που πάνε σε μπαρ ενω έχουν βάρδια.Επίσης μπορείς να μπεις και σε σχολή μετα και να έχεις και άδειες οτι γουστάρεις.

Γιατί έχεις όνειρα και περηφάνια.... και δεν ανέχεσαι να γίνεις ένας μπάτσος, πουλώντας τα όνειρά σου, επειδή και μόνο θα έχει δουλειά. 

Γιατί θέλεις να κυνηγήσεις να γίνεις αυτό που γουστάρεις... να παλέψεις για αυτό και να μην κρυφτείς πίσω από μία σιγουριά φορώντας στολή, γράφοντας κλίσεις σε παπάκια και ξεσπώντας τα απωθημένα σου σε τσόντες και πάσης φύσεως πορνογραφικό υλικό και ουσίες. 

Και η ιερόδουλες έχουν δουλειά, αλλά εάν ήμουν γυναίκα και δεν μου άρεσε αυτή η δουλειά δεν θα την έκανα μόνο και μόνο για να βγάλω λεφτά. 

Ειλικρινά κρίμα που νέα παιδιά σκέφτονται έτσι. 

• Like 9
Δημοσ.

Μια καλη λυση για να περασεις σε καποιο τει,χωρις φροντιστηριο, θα ηταν να πηγαινες επαλ,αλλα πας β λυκειου οποτε πλεον δεν γινεται...Αστυνομια θα ηταν μια παρα πολυ καλη επιλογη και ειναι μια χαρα επαγγελμα και προστατευεις κοσμο (δεν ειπαμε να γινεις ματατζης κιολας) αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να πας λογο πολλων αιτησεων και επισης η βασεις δεν ειναι λιγο ψηλες αν δεν κανω λαθος;

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα κοινωνικά φροντιστήρια που είναι δωρεάν για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα...

Δημοσ.

Είναι εντελώς λάθος ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αντι να ντρέπεσαι που δεν έχεις λεφτά να πας φροντιστήριο, πρέπει να πεισμώσεις ακόμα περισσότερο και να διαβάσεις πιο εντατικά για να γράψεις καλά στις εξετάσεις.

Που και να μη γράψεις καλά δηλαδή δεν θα χαθεί και ο κόσμος αλλά πίστεψε με δεν θα φταίει το γεγονός πως δεν πήγες φροντιστήριο.

Σου τα γράφει ένας που έβγαλε 18900 μόρια χωρίς ούτε μια ώρα φροντιστήριο.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό βοήθημα για Μαθηματικά και Φυσική Κατεύθυνσης. Και πολλή πολλή δουλειά.

Όταν έδινα εγώ (τις καλές εποχές δλδ) όλοι σχεδόν οι συμμαθητές μου έκαναν φροντιστήριο ακόμα και για ιστορία. Απλά ανασφάλεια των γονιών.

Όσο για το ενδεχόμενο να εργασείς κάπου, άφησε το όταν θα είσαι φοιτητής. Τώρα δεν πρέπει να χαραμίσεις το χρόνο σου για να βγάλεις λεφτά και να το παίζεις ισάξιος (οικονομικά) με τους φίλους σου. Στη ζωή σου θα καταλάβεις όσο θα μεγαλώνεις ότι κανένας δεν θα σε εκτιμά περισσότερο ή λιγότερο λόγω των χρημάτων που έχεις ή δεν έχεις.

• Like 5
Δημοσ.

Σου τα γράφει ένας που έβγαλε 18900 μόρια χωρίς ούτε μια ώρα φροντιστήριο.

Εσύ ή έδινες δεύτερη φορά ή πήγαινες ιδιωτικό.... ή απλά τρολλάρεις.

Πολυ καλη η ιδεα με τα δωρεαν μαθηματα , μεσος ορος 17 και μαθηματικα 15 , φυσικη 16 . Και οσο πηγαινα φροντηστηριο για ενα διαστημα μας λεγανε οτι αν πας να γραψεις με τις ασκησεις που κανετε στο σχολειο το μεγαλυτερο  που μπορεις να γραψεις ειναι 8 ... τετοια ακους μετα και ...

Εντάξει είσαι σε γενικές γραμμές. Βέβαια θα χρειαστεί να διαβάσεις αρκετά φέτος το καλοκαίρι ώστε να έχεις πιθανότητες για να πετύχεις κάποια σχολή κοντά στα 15.000. Πειθαρχία χρειάζονται οι Πανελλήνιες πάντως και μεγάλη αφοσοίωση, κλείσε fb,insomnia  B)  κλπ κλπ. αν σε αποσπούν και απλά συγκεντρώσου στο στόχο.

Σκέψου ότι θα 'χεις και καλή δικαιολογία(ακα διάβασμα) για να μη βγαίνεις και συχνά να χαλάς λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ ή έδινες δεύτερη φορά ή πήγαινες ιδιωτικό.... ή απλά τρολλάρεις.

Γάτα είσαι. Τρολάρω γιατί ήθελα να διαφημίσω τον εαυτό μου σε ένα φόρουμ που διατηρώ την ανωνυμία μου.

• Like 3
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , έγραψα σε αυτό το forum του insomnia για να συζητήσουμε λιγο την κατάσταση τα τελευταία χρόνια . [...]

ΕΙμαι 17 χρονων , η μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου άνεργος ... σε ενα χρονο θα δωσω πανελληνιες και δεν εχω ιδεα αν θα εχουν λεφτα για να με ζησουν οταν θα σπουσαζω ... το φροντηστηριο κοπηκε στην μεση της χρονια γιατι απλα δεν ειχαν να το πληρωσουν και ουτε λογος για του χρονου  . Οπως καταλαβαινετε λεφτα για  χαρτζιλικη δεν υπαρχουν ... εχω σκεφτει να δουλεψω καπου αλλα ολοι θελουν 8ωρο και σχεδον ολοι ζηταν προυπηρεσια . Τα μονα που εχω ειναι ενα pc το οποιο το πηρα απο τα λεφτα που μου εδιναν για να τρωω στο σχολειο ( τις καλες εποχες ... ) μεσα σε ενα χρονο μεζεψα και το πηρα και πουλησα το account μου στο λολ .. Βλεπω τους φιλους μου να βγαινουν και να εχουν αρκετα λεφτα και να λενε οτι δεν ειναι αρκετα και περνανε ισα ισα ... θες δεν θες αμεσως νιωθεις μειονεκτηκα απεναντι τους . Το σκεφτομαι ολη μερα , δεν θελω να τους τα λεω γιατι ξερω οτι και αυτοι νιωθουν ασχημα .. πανε για καφε , σε μπαρ και σε internet cafe και απλα δεν μπορω να τους ακολουθησω . Δεν μου αρεσει να διχνω οτι δεν εχω μια ... δεν θελω να με λυπουνται .  Και στην τελικη η μανα μου μου λεει γιατι εισαι ολη μερα μεσα και δεν πας καμια βολτα με τους φιλους σου ? Αυτο που με καιει ειναι το μελλον μου , νομιζω οτι απλα θα χαραμισω την ζωη μου και δεν θα ζησω τιποτα ...

:( :( :( :( :( :(

Οι συμβουλες μου εμένα είναι οι εξής:

1. Για να μην βγάλεις καρκίνο απ την αδικία που νιώθεις, και με το δίκιο σου, να σκέφτεται ότι το ποσοστό τύχης σου συγκριτικά με το σύνολο του παγκοσμίου πληθυσμού είναι πολύ καλό. Σκέψου τις συνθήκες ζωής σε άλλες χώρες και άλλες εποχές. Δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα νομίζω, καταλαβαίνεις τι λέω. Ο κόσμος είναι άδικος, αυτό να το έχεις ως δεδομένο στο μυαλό σου.
  2. Να μην ντρέπεσαι και να μην κρύβεις με 1002 τεχνάσματα το πρόβλημά σου. Η αξιοπρέπεια δεν κερδίζεται με την οικονομική θέση κάποιου. Δεν φταις για κάτι εσύ εξάλλου, και αν φανείς ικανός μακροχρόνια θα αποκτήσεις αυτά που σου αξίζουν, είναι νόμος της φύσης.
  3. Μην διανοηθείς να μην προσπαθήσεις και τα παρατήσεις με την δικαιολογία ότι είσαι άτυχος άρα και καταδικασμένος. Αυτό θα σε βαλτώσει. Να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό είναι προσωρινό και αξίζεις περισσότερα τα οποία και θα πετύχεις στο μέλλον.
  4. Χέσε τα φροντιστήρια. Κι εγώ δεν πήγα φροντιστήριο στην 3η Λυκείου γιατί δεν είχαμε λεφτά αλλά πέρασα σε πολύ υψηλόβαθμη σχολή. Ασφαλώς και βοηθάνε τα φροντιστήρια αλλά αν αποφασίσεις να διαβάσεις δεν θα έχει διαφορά. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, μπορείς να βρεις άπειρο υλικό και αν έχεις μέθοδο να τα καταφέρεις. Εγώ π.χ. είχα πάρει πολλά βοηθητικά βιβλία με ασκήσεις (τα πιο πολλά χωρίς να τα αγοράσω από μεγαλύτερους φίλους) και έλυνα ασταμάτητα. Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, να κοιτάξεις να μην νιώθεις μειονεκτικά ή πως έχεις κενά γνώσης επειδή δεν θα πηγαίνεις φροντιστήριο. Να ξεκινήσεις να το κάνεις αυτό από το καλοκαίρι και μέσα στην χρονιά να πρήζεις όσο δεν πάει τους καθηγητές σου με απορίες λέγοντάς τους ότι δεν πας φροντιστήριο. Αυτά δεν στα λέω για να σε καθησυχάσω αλλά επειδή ισχύουν και τα πέρασα κι εγώ.
  5. Ως προς τις σπουδές, προσπάθησε να περάσεις σε κάποια σχολή που προσφέρει άμεση αποκατάσταση. Εγώ μετάνιωσα που δεν το έκανα, ενώ μπορούσα, τότε ήταν άλλες εποχές και νόμιζα πως θα βγάλω τρελά λεφτά στην ελεύθερη αγορά. Αν πάλι έχεις άλλες υψηλες βλέψεις, οκ, αλλά θα πρέπει να δουλεύεις ενώ σπουδάζεις και να γαμιέσαι και στο διάβασμα παράλληλα.
  • Like 2
Δημοσ.

Γιατί έχεις όνειρα και περηφάνια.... και δεν ανέχεσαι να γίνεις ένας μπάτσος, πουλώντας τα όνειρά σου, επειδή και μόνο θα έχει δουλειά. 

Γιατί θέλεις να κυνηγήσεις να γίνεις αυτό που γουστάρεις... να παλέψεις για αυτό και να μην κρυφτείς πίσω από μία σιγουριά φορώντας στολή, γράφοντας κλίσεις σε παπάκια και ξεσπώντας τα απωθημένα σου σε τσόντες και πάσης φύσεως πορνογραφικό υλικό και ουσίες. 

Και η ιερόδουλες έχουν δουλειά, αλλά εάν ήμουν γυναίκα και δεν μου άρεσε αυτή η δουλειά δεν θα την έκανα μόνο και μόνο για να βγάλω λεφτά. 

Ειλικρινά κρίμα που νέα παιδιά σκέφτονται έτσι. 

Ωραια ειναι ολα αυτα αλλα οταν η τσεπη ειναι αδεια και ο αλλος δεν εχει καμμια ορεξη να ειναι μεσα στα βιβλια τα επομενα 5 χρονια δεν μπορεις να του πεις και κριμα....αλλωστε καποιοι πρεπει να κανουν και αυτες τις δουλειες(δυστυχως).

Καλως ή κακως οι ενστολες σχολες αποτελουν καλο deal σημερα, εξαργυρωνεις 10 μερες εξετασεων με μισθο που θα παρακαλαμε να βρουμε σαν μηχανικοι οπως πανε τα πραγματα.

Δημοσ.

Φίλε μου, εναλλακτικές πάντα υπάρχουν. Να, σου έχω μια πρόχειρη:

Δώσε του χρόνου εξετάσεις μόνο ενδοσχολικά (όχι Πανελλήνιες) ώστε να έχεις αρκετά μεγάλο μέσο όρο και μπες μέσω προκήρυξης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Οι Α.Ε.Ν. εκτός από δύο (Ασπροπύργου και Ιονίου εάν θυμάμαι καλά) έχουν ενδιαίτηση (εν ολίγοις μένεις και τρως μέσα) και μετά εάν βρεις δουλειά θα έχεις πολύ καλά λεφτά (μαζί όμως με όλα τα προβλήματα της δουλειάς αυτής).

1000-5000 ευρω το μηνα... στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα..

Επισης σε στρατιωτικες σχολες ειναι καλα.

Δημοσ.

1000-5000 ευρω το μηνα... στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα..

Επισης σε στρατιωτικες σχολες ειναι καλα.

Δεν πάει έτσι. Συγγενής Πλοίαρχος Α' βγάζει 11.000€ μηνιαίως. Σε τάνκερ φυσικά. Εταιρία Ιταλική. Έχουμε να τον δούμε 3 χρόνια όμως.

Επίσης κρίμα είναι να μπει σε Στρατιωτική και λόγω του καψωνιού και του τρέξιμου εκεί μέσα να την παρατήσει.

Δημοσ.

Φίλε μην μασάς, αν προσπαθήσεις και λάβεις τις σωστές αποφάσεις με κριτήριο το τι σε κάνει περισσότερο χαρούμενο και σου εξασφαλίζει παράλληλα ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης όλα θα πάνε καλύτερα.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως 100% υπεύθυνο για την θέση που βρέθηκε ο φίλος μας είναι το καταραμένο ελληνικό κράτος.

Που τα σχολεία είναι τόσο ανεπαρκή που πρέπει οι μαθητές να ξηλώνονται σε φροντιστήρια ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες το σχολείο καλύπτει σε γνώση τους μαθητές και η παιδεία είναι πραγματικά δωρεάν.   

Ανήκουστο να έχουμε φτάσει στο σημείο οι ίδιοι οι καθηγητές σχολείων να υποστηρίζουν ότι χωρίς φροντιστήρια ένας μαθητής με μόνο όπλο τα σχολικά μαθήματα θα πάρει μάξιμουμ 8(!!!) στις πανελλήνιες. Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουμε σαν χώρα... 

Δημοσ.
η παιδεία είναι πραγματικά δωρεάν.   

καλά μην παίρνεις και όρκο,η παιδεία δεν ήταν και μάλλον δεν θα είναι ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ πραγματικά δωρεάν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...