tasos41997 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 καλά μην παίρνεις και όρκο,η παιδεία δεν ήταν και μάλλον δεν θα είναι ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ πραγματικά δωρεάν... Κοίτα παιδεία στην Φιλανδία που είναι 1η στην Ευρώπη και μετά μίλα. Η δικιά μας είναι τελευταία στην Ευρώπη και μια θέση κάτω από εμάς είναι η Χιλή
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δεν βλέπω να λέτε και κάτι διαφορετικό. Και οι 2 σας γράφετε οτι η παιδεία δεν πάει καλά στην Ελλάδα. Οπότε μάλλον τζάμπα απάντησες για τα περί Φινλανδίας. Εκεί η παιδεία είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερη από εδώ, αυτό είναι αυτονόητο, οπότε δεν έχει νόημα να ψάξουμε.
laikos123 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Κοίτα παιδεία στην Φιλανδία που είναι 1η στην Ευρώπη και μετά μίλα. Η δικιά μας είναι τελευταία στην Ευρώπη και μια θέση κάτω από εμάς είναι η Χιλή το οτι είναι καλύτερη απο όλες τις άλλες χώρες δεν σημαίνει πως είναι και δωρεάν.Αν π.χ. σε 4 χώρες πεθαίνουν απο δολοφονία 10 άτομα και σε μία πέμπτη χώρα πεθαίνουν 9 άτομα τότε θα είναι σε καλύτερη θέση,αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πεθαίνουν 9 άτομα...Τέλος πάντων βγήκαμε εκτός θέματος νομίζω.
funbreaker Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 οκ αλλά φτάνει με το offtopic. Ο άνθρωπος άνοιξε το thread για άλλο λόγο.
conqueror06 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Κοίτα παιδεία στην Φιλανδία που είναι 1η στην Ευρώπη και μετά μίλα. Η δικιά μας είναι τελευταία στην Ευρώπη και μια θέση κάτω από εμάς είναι η Χιλή +1000 την Φινλανδία ξέρω και εγώ ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου δεν χρειάζεται καν μελέτη στο σπίτι... Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται είναι 100% αληθινό και με ντοκουμέντα. Μια αναζήτηση στο νετ αρκεί. Πραγματικά είναι να σε πιάνει μελαγχολία σε πιθανές συγκρισεις με το ελληνικό σύστημα.
Valerie_ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Εγώ θα έλεγα στο παιδί να βάλει τα δυνατά του, όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται, να κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί μόνο τότε θα το κάνει καλά και με πείσμα και μεράκι. Οι δουλειές με στολή, ναυτικού,αστυνομικού έχουν ένα τίμημα.. Το ψυχολογικό 1
michael92 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Κοίτα παιδεία στην Φιλανδία που είναι 1η στην Ευρώπη και μετά μίλα. Η δικιά μας είναι τελευταία στην Ευρώπη και μια θέση κάτω από εμάς είναι η Χιλή Η οποία Χιλή έχει παραπλήσια οικονομία με εμάς, δεν είναι υποανάπτυκτη.
rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Eγω παντως οταν εγινα 17 και απεκτησα δικαιωμα εισοδου στα coin ops(ufo) ημουν καταχαρουμενος. Περναγα εκει τις ωρες μου χωρις να σκοτιζομαι για ολ αυτα που λετε 1
funbreaker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Οι δουλειές με στολή, ναυτικού,αστυνομικού έχουν ένα τίμημα.. Το ψυχολογικό Ναι ενώ στις άλλες δεν υπάρχει αυτό το τίμημα.... 1
Razor_7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 ^ λεει κάποιος: "το τσιγάρο είναι βλαβερό" του απαντάει ο άλλος: "ναι ενώ το καυσαέριο?" Τραβα βγάλε άκρη τώρα εσύ. Και μετά απορούμε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Λογική μηδέν. Δεν ισχυρίστηκε ότι άλλα επαγγέλματα δεν έχουν το ανάλογο ψυχολογικό βάρος, ούτε ότι τα πρωτεία τα κατέχουν ΕΛΑΣ/Στρατός. Αυτό που λέει είναι ότι πρέπει να 'σαι "ιδιαίτερος" χαρακτήρας για τέτοια πόστα, με ό,τι αυτό σημαίνει η λέξη.(δυνατός χαρακτήρας,ακαμπτος,πειθαρχημένος ό,τι θες βάλε). 3
funbreaker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Εγώ θα έλεγα στο παιδί να βάλει τα δυνατά του, όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται, να κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί μόνο τότε θα το κάνει καλά και με πείσμα και μεράκι. Οι δουλειές με στολή, ναυτικού,αστυνομικού έχουν ένα τίμημα.. Το ψυχολογικό Ναι ενώ στις άλλες δεν υπάρχει αυτό το τίμημα.... 1.^ λεει κάποιος: "το τσιγάρο είναι βλαβερό" του απαντάει ο άλλος: "ναι ενώ το καυσαέριο?" 2.Τραβα βγάλε άκρη τώρα εσύ. Και μετά απορούμε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Λογική μηδέν. 3.Δεν ισχυρίστηκε ότι άλλα επαγγέλματα δεν έχουν το ανάλογο ψυχολογικό βάρος, ούτε ότι τα πρωτεία τα κατέχουν ΕΛΑΣ/Στρατός. 4.Αυτό που λέει είναι ότι πρέπει να 'σαι "ιδιαίτερος" χαρακτήρας για τέτοια πόστα, με ό,τι αυτό σημαίνει η λέξη.(δυνατός χαρακτήρας,ακαμπτος,πειθαρχημένος ό,τι θες βάλε). 3. Το τι ισχυρίστηκε ο φίλος είναι αρμόδιος να μας το πει αυτός και όχι εσύ. Επομένως εσύ μου την λες για μια διαφορετική ερμηνεία σου των ισχυρισμών ενός τρίτου. [1] Η αναφορά στις δουλειές με στολή, σε σώματα ασφαλείας δηλαδή, πραγματοποιήθηκε προφανώς όχι τυχαία αλλά ως ένα σενάριο επιλογής καριέρας. Όταν λοιπόν το ένα σενάριο επιλογής καριέρας είναι τα σώματα ασφαλείας και το άλλο είναι οι υπόλοιπες δουλειές και για το πρώτο σενάριο κάποιος δηλώνει πως το τίμημα είναι το ψυχολογικό, τότε κάθε λογικός νους συμπεραίνει πως υποννοεί πως το ψυχολογικό τίμημα στις άλλες είναι μικρότερο και στα σώματα ασφαλείας είναι μεγαλύτερο. Κι έτσι ήρθα κι εγώ και είπα την άποψή μου, πως δεν είναι κι εσύ έπρεπε να με κράξεις γι αυτό. [2] 1. Ως προς το τσιγάρο και το καυσαέριο, ο παραλληλισμός δεν είναι δόκιμος γιατί η επιλογή του ενός δεν ισοδυναμεί με μη δυνατότητα επιλογής του άλλου, ώστε η επισήμανση από κάποιον πως το ένα σε βλάπτει περισσότερο να σε οδηγεί αναγκαστικά στην άλλη επιλογή όπως με τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις καριέρας. [3] 4. Ενώ για τις άλλες δουλειές, δεν πρέπει να είσαι δυνατός, άκαμπτος, πειθαρχημένος και βάλε ότι θες... Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει κάπου στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως προσοχές βαράς παντού και η καταπίεση και οι ευθύνες είναι μεγάλες, συχνά περισσότερο από τα σώματα ασφαλείας. Δεν λες κάτι διαφορετικό απ αυτό που είπε ο άλλος, λες πάλι πως στα σώματα ασφαλείας κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι χειρότεροι από άλλες δουλειές κάτι με το οποίο διαφωνώ. [4] 2. Δεν ήξερα πως εύθύνομαι για το πως φτάσαμε ως εδώ επειδή διαφώνησα με κάποιον την άποψη του οποίου ερμηνεύσαμε με διαφορετικό τρόπο. Ούτε πως δεν έχω λογική για τον ίδιο λόγο. [5] Αναρωτιέμαι πως κατάφερες να πεις [5] μπούρδες σε 6 σειρές και να γίνεις επιθετικός και αγενής χωρίς λόγο. Υποθέτω πως έχεις νεύρα. ^με κάλυψες απόλυτα Επειδή εμένα δεν με κάλυψες όμως, μπορείς να μου εξηγήσεις αν με αυτό που είπες εννοούσες πως στα σώματα ασφαλείας η ψυχολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη από άλλες δουλειές? Στην περίπτωση που δεν το εννοούσες και λες τελικά πως και σε άλλες δουλειές η ψυχολογική επιβάρυνση είναι εξίσου μεγάλη ή και μεγαλύτερη τότε γιατί έτσι στο άσχετο αποφασισες να αναφερθείς στην ψυχολογική επιβάρυνση των σωμάτων ασφαλείας και όχι των άλλων επαγγελματων? Κάτι θα είχες στο μυαλό σου και κάποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις αναφέροντάς τα. 1
The_Judas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Εγώ θα έλεγα στο παιδί να βάλει τα δυνατά του, όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται, να κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί μόνο τότε θα το κάνει καλά και με πείσμα και μεράκι. Οι δουλειές με στολή, ναυτικού,αστυνομικού έχουν ένα τίμημα.. Το ψυχολογικό Με τα σημερινά δεδομένα το ψυχολογικό υπάρχει σε πολλές δουλειές. Τουλάχιστον στα σώματα ασφαλείας παίρνουν τις άδειες τους, πληρώνονται στην ώρα τους, έχουν και εξουσία στα χέρια τους με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ το κράτος προσπαθεί να τους κάνει τα χατίρια γιατί τους χρειάζεται. Ούτε έχουν ιδιαίτερη πίεση να επιτύχουν στόχους όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Είτε συλλάβουν ένα είτε 30 το ίδιο είναι για το ελληνικό κράτος. Για τον στρατό, θα δεχόμουν το ψυχολογικό τίμημα αν ζούσαμε στην Αμερική που είναι μάχιμοι. Εκεί πράγματι οι βετεράνοι έχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε.
Valerie_ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Εγώ θα έλεγα στο παιδί να βάλει τα δυνατά του, όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται, να κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί μόνο τότε θα το κάνει καλά και με πείσμα και μεράκι. Οι δουλειές με στολή, ναυτικού,αστυνομικού έχουν ένα τίμημα.. Το ψυχολογικό Επειδή εμένα δεν με κάλυψες όμως, μπορείς να μου εξηγήσεις αν με αυτό που είπες εννοούσες πως στα σώματα ασφαλείας η ψυχολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη από άλλες δουλειές? Στην περίπτωση που δεν το εννοούσες και λες τελικά πως και σε άλλες δουλειές η ψυχολογική επιβάρυνση είναι εξίσου μεγάλη ή και μεγαλύτερη τότε γιατί έτσι στο άσχετο αποφασισες να αναφερθείς στην ψυχολογική επιβάρυνση των σωμάτων ασφαλείας και όχι των άλλων επαγγελματων? Κάτι θα είχες στο μυαλό σου και κάποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις αναφέροντάς τα. Αναφέρθηκα γενικά στις δουλειές με στολή , όχι ,ειδικά στα σώματα ασφαλείας αν και έχω και από εκεί παραδείγματα. Ειναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία της εξουσίας που τους δημιουργείται ,που νομίζουν πως σε όλους τους τομείς της ζωής θα έχουν το πάνω χέρι να το πω ευγενικά. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μην έχουμε το "έλα μωρέ ας γίνω μπάτσος,σίγουρα λεφτά,σταθερό ωράριο ζωάρα" γιατί δεν είναι έτσι. Κι αν είναι έτσι γιατί πολλοί τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα; Οπότε εκεί πάμε σε μια άλλη κοινωνική συζήτηση.
ChimairaX Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Κακώς τον βάζετε στο λούκι του στρατού/αστυνομίας και του εμπορικού ναυτικού. Άμα το παιδί δεν γουστάρει, δεν γουστάρει. Θα έχει να λέει στην ζωή του "δουλεύω στον ΕΣ γιατί μου το είπαν κάτι παιδιά απ το insomnia αλλά δε γουστάρω την φάση"; Τι λέτε τώρα; Ξεκολλάτε, κι εγώ δουλεύω, για τα χάλια της οικογένειας μου δεν σπούδασα, δεν προβλέπεται να σπουδάσω ποτέ, και δε μου μένει και φράγκο στο φινάλε. Δηλαδή θα πρέπει να γίνω κι εγώ στρατονόμος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα