Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνάδελφος και φίλη γραφίστρια που δούλευε νόμιμα από το σπίτι με έναρξη κλπ έπεσε σε έλεγχο της bsa. Είχε νόμιμα άδεια για σχεδόν όλα με μαγική τη λέξη σχεδόν. Δεν είχε σπασμένα Windows ή προγράμματα αλλά είχε ένα freeware για οικιακή χρήση και κάποια open source χωρίς τις άδειες τους. Είχε επίσης αρκετές γραμματοσειρες ελεύθερες από το διαδίκτυο. Μπουκάρει λοιπόν η bsa με το ΣΔΟΕ στο τμήμα του σπιτιού που έχει ορίσει ως κατοικία βάζει ένα στικακι στον υπολογιστή και τα βρίσκει όλα αυτά. Έφαγε πρόστιμο 13.000 για το freeware 2 open source και 6-7 γραμματοσειρες και είναι απελπισμένη και έτοιμη να φουνταρει. Βασικά λιποθύμησε μπροστά μου και προσπαθούσα να τη κρατήσω (με φώναξε στον έλεγχο). Υπόψιν το freeware το είχε διαγράψει σε παλαιότερο πλήρες format, αλλά το βρήκαν (Nero free).

Και ερωτώ θέλοντας να αποφύγω η γκαντέμω αντίστοιχα τρεχάματα τι μπορώ να κάνω για να διασφλιστώ; format και Λίνουξ με άδεια; τι άδεια και τι format για να μην μπορεί το πρόγραμμα τους να βρει τίποτα; Και με τις γραμματοσειρες που είναι creative commons; Τι άδειες πρέπει να έχω για όλα αυτά;

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν ειναι τρολλαρισμα παει καλα...

περιεργα μας τα λες...δηλ.εφαγε 13χιλ απο bsa για βλακειες και οχι απο σδοε?
και ειχε αγορασει ολα της adobe Που χρησιμοποιουσε?
παιζει να ακουω πρωτη φορα bsa σε ελευθερο επαγγελματια .Ελεγχο απο microsoft εχω ακουσει σε εταιριες.
τι στικακι ειναι αυτο που ανακαλυπτει τα παντα ?
τι αδεια να χει το open source και το freeware ?

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Υπόψιν το freeware το είχε διαγράψει σε παλαιότερο πλήρες format, αλλά το βρήκαν (Nero free).

Η bsa ήρθε ή η NSA ;

Πρόστιμο για freeware και open source πως γίνεται;

Δημοσ.

Πως μπηκαν σπιτι της? Με τι δικαιωμα? Νομιζα πως χρειαζεται ενταλμα για να μπει καποιος σπιτι σου..

και μετα αναρωτιουνται "μα για ποιο λογο οι ελληνες εγκαταλειπουν την χωρα" ? Μπραβο στο ΣΔΟΕ , πιασανε την μεγαλυτερη πειρατη της ελλαδας που κατεκλεψε το ελληνικο δημοσιο με το freeware open source..! Ε ρε γλεντια..

Λοιπον, η αληθεια ειναι πως ειτε κανεις delete ενα αρχειο, ειτε κανεις φορματ στον δισκο σου, το αρχειο δε διαγραφεται ακριβως αλλα πηγαινει σε ενα σημειο του δισκου στο οποιο δεν εχεις προσβαση ,εκτος αμα εχεις τα καταλληλα εργαλεια βεβαια. -τα οποια μπορεις να βρεις με 3 δευτερολεπτα ερευνα στο διαδικτυο-

Μια ευκολη λυση ειναι να χρησιμοποιησεις αυτο πριν βαλεις νεο os στον δισκο σου και να καθαρισεις τα παντα: http://www.dban.org/download

Κατα τα αλλα, αμα το σδοε-bsa εχει προσβαση μονο στον χωρο εργασιας στο σπιτι σου, γιατι δεν βαζεις μια μπακατελα windowx xp και Photoshop 7 στο "γραφειο" σου, ενω στο διπλανο δωματιο να εχεις ενα σουπερ διαστημοπλοιο mac με 30 ιντσες εργαλειο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-δεν καναν σε σπιτι αλλα στον επαγγελματικο χωρο του σπιτιου.
-(για τις freeware αδειες)οτι και καλα ηταν για οικιακη χρηση free και οχι για company (που το ξεραν αυτοι?)
-για να σβησεις τα παντα απο τα παλια στον σκληρο πρεπει να κανεις Low Level Format - zero-filling
-τι γινεται σε περιπτωση προγραμματων σε cloud ?π.χ. ενας σερβερ με licence και ολοι να "δουλευουν" σε αυτον..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Είχε άδεια για τα προγράμματα όλα και μάλιστα το Adobe creative cloud. Πρέπει να έστειλαν τη bsa κάρφωμα.

για το open source της είπαν μπροστά μου να πρόσεχε να το έχει δηλωμένο και ότι έπρεπε να έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην εφορία της ότι το κατέχει το ίδιο και για τα creative commons fonts που είχε. ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δε μπήκανε διπλανό δωμάτιο και είχαν εισαγγελική εντολή

Δημοσ.

Κάποια πράγματα δεν σκέκουν...

Πρόστιμο για open source δεν γίνεται. 

Τι υπεύθυνη δήλωση να κάνει στην εφορία; Με την ίδια λογική πρέπει να κάνουμε υπεύθυνη δήλωση «ότι έχουμε windows xp, avast κλπ»;

Δημοσ.

Εγώ έχω μια πιο σημαντική ερώτηση kage τι γίνεται με τις γραμματοσειρες; Επίσης τι γίνεται με αρχεία που σου έχουν στείλει από μη open source μηχάνημα. Πώς δικαιολογεί κάνεις ότι δεν είναι δικά του; Με Android μηχάνημα που όλα είναι online τι άδειες δείχνεις;

Της είπαν ότι έπρεπε να έχει τις άδειες του open source, ότι υπάρχουν άδειες για όλα κι ότι δε τις έχει. Εναλλακτικά μια κυρία από την υπηρεσία ελέγχων της είπε ότι για να μην είναι υπεύθυνη να επιδείξει τιμολόγιο αγοράς θα επαναληφθεί έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση στην εφορία ότι κατέχει το χρόνο πρόγραμμα βάσει αυτής της άδειας. Εσύ για τα xp έχεις τιμολόγιο αυτή δεν είχε τίποτα

Δημοσ.

Σύμφωνα δηλαδή με την κυρία, για να έχω Ubuntu π.χ. εγώ στο pc μου χρειάζομαι κάποιου είδους άδεια από την Canonical.. :wacko:

Δημοσ.

creative commons fonts=free

τα viewer γνωστων προγραμματων/αρχειων συνηθως ειναι φρεε.δηλ.το να το δεις ειναι οκ.(δεν κυνηγανε αρχεια αλλα προγραμματα)

τωρα αυτο για android δεν το πιασα.κανα tablet εννοεις?αν το tablet δεν ανηκει στον εξοπλισμο εταιριας δεν νομιζω οτι μπορουν να το δουν.

στανταρτ δεν ηταν καμμια απατη?ζητησαν μετρητα?τα "βρηκαν"με "φακελακι"?
ειναι δυνατον να ασχολουνται με πειρατεια και να λενε για οpen source αδειες?http://en.wikipedia.org/wiki/Open-source_software
A report by the Standish Group (from 2008) states that adoption of open-source software models has resulted in savings of about $60 billion per year to consumers
υπευθυνη δηλωση για προγραμμα σε εφορια :P Αν πας εφορια και ζητησεις κατι τετοιο θα θελουν να δουν φεκ. ειναι τρελα πραγματα αυτα και πανω απ ολα ΠΕΡΙΕΡΓΑ

κατα 99% δεν θα πληρωσει τιποτα ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ TROLLAREIS :)

Δημοσ.

http://www.linuxinside.gr/forum/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%8E-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-linux-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-open-source-software-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AE

Το χα με συζητήσει εκτενώς εδώ και το συμπέρασμα μου ήταν ότι ακόμα και με Λίνουξ πρέπει να κάνεις υπεύθυνη δήλωση για όλα τα υποπροϊόντα του και ότι άλλο εγκαθίσταται. Δείτε το δεύτερο ποστ επίσης για επίσημη απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας. Βασικά μπου__λο η κατάσταση. Συλλυπητήρια στη φίλη σου malvinan

Δημοσ.

κοιτα, θεωρητικα οχι μιας και η canonical σου δινει φουλ Licence για να κανεις οτι μα οτι θελεις με το λογισμικο της. 

Δημοσ.

Επειδή έχω linux σε όλο το γραφείο, συγκεκριμένα, ElementaryOS και LXLE στους παλιούς υπολογιστές, αυτό με τις άδειες για το opensource, απλά δεν παίζει και αποκλείεται να έφαγε πρόστιμο γι' αυτό. Οι άδειες χρήσης υπάρχουν μεν σε εκτυπώσιμη μορφή, αλλά δεν λέει πουθενά στη φορολογική νομοθεσία ότι χρειάζεται κοινοποίηση και αν σου πουν κάτι μπαίνεις στο site του εκάστοτε προγράμματος. Καλύτερα να προσέχουμε τι γράφουμε, και να μην παραπλανούμε τον κόσμο. Αυτό για τον TS. Εγώ έχει τύχει να ζήσω τέτοιο έλεγχο, και μάλιστα 3 φορές στα χρόνια που έχω επιχείρηση, μάλλον από καρφωτή ανταγωνιστή. Μπουτάρουν τον υπολογιστή με στικάκι, το οποίο είναι διανομή Linux (την οποία δεν έχω ξαναδεί ούτε ξέρω ποια είναι. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε μου είπαν τίποτα, μάλιστα τους άρεσε και το λειτουργικό και πιάσαμε και την κουβέντα γι' αυτό και τις δυνατότητές του. 

ΟΜΩΣ: το να χρησιμοποιούνται γραμματοσειρές των windows χωρίς άδεια χρήσης του λειτουργικού, ναι επιφέρει πρόστιμο και είναι μεγάλο (πχ Times New Roman, Arial, Calibri, νομίζω γενικά τα core fonts της MS). Το ίδιο ισχύει για τις commercial γραμματοσειρές.

ΝΑΙ δικαιούνται εδώ και ένα χρόνο νομίζω να ελέγξουν δωμάτιο οικίας το οποίο έχει δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω εύκαιρο το άρθρο που το διάβασα, εμένα μου είχε έρθει με email. Γίνεται αυτοψία στο χώρο (σε περίπτωση υποψίας/καταγγελίας για παράβαση) και κανονικά δεν δικαιούσαι να έχεις αντικείμενα-πάγια μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο, για τα οποία δεν έχεις παραστατικά (πχ κρεβάτι), αλλά μου φαίνεται κουλό να σου πουν κάτι γι' αυτά. 

Και κάτι άλλο: έχω και 3 Toshiba R950-14L (dual boot βέβαια), τα οποία είναι professional series, και έχουν και windows 7 και windows 8 σε DVD. Είδα ότι δεν είχαν αυτοκόλλητο για τα windows 7, παρά μόνο για τα windows 8. Σ' αυτά είχα πρόβλημα, αλλά με κάλυψε κανονικά η Microsoft την οποία κάλεσα τηλεφωνικά μπροστά τους, καθώς είναι λάθος της Toshiba η οποία έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο serial number σε όλους τους υπολογιστές της σειράς, και δεν καλύπτονται από τη διαδικασία downgrade αλλά ΔΕΝ το αναγνωρίζει η Toshiba. Είχα επικοινωνήσει από πρίν για το συγκεκριμένο ζήτημα, και ακόμα άκρη δεν έχω βρεί, παρά μόνο τη δέσμευση του τμήματος πειρατείας της MS, για κάλυψη σε περίπτωση ενδεχόμενου μελλοντικού ελέγχου.

Δημοσ.

Britgreek δες τι ανέβασα. Δεν αμφισβητώ έλεγχο που έχει γίνει σε εσένα αλλά...

Και ξαναρωτάω εσένα και την ts που έχετε παρευρεθεί σε έλεγχο με ένα αρχείo doc που σου το έστειλε κάποιος σε Arial τι κάνεις;

Επίσης τι επιχείρηση έχεις και πώς έγινε ο έλεγχος; Για αυτό με το σπίτι που το διάβασες αν το βρεις θα μου ήταν χρήσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...