Jibz Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Γεια σας, θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με τις RAM(DDR3). Ενας φιλος μου, μου ειπε πως αμα, για παραδειγμα εχω 1 RAM χωρητικοτητας 1GB και προσθεσω και μια των 4GB, δεν θα ειναι σωστος ο συγχρονισμος τους και πιθανοτατα να μην λειτουργουν σωστα. Ισχυει; Ή δεν παιζει σημασια η χωρητικοτητα; Ευχαριστω εκ των προτερων.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 σχεδον ολα παιζουν σημασια,το καθενα με τον δικο του τροπο Αρχικα,αν εχεις 1 στικ ραμ και θες να βαλεις αλλο ενα θα πρεπει: 1)να δεις σε τι ταση παιζει η τωρινη ραμ και 2)να δεις σε τι συχνοτητα παιζει η τωρινη ραμ και να βρεις αντιστοιχη για να βαλεις Απο και και περα,αν η μια ειναι 1 γιγα και η αλλη 4 γιγα τοτε θα εχεις "στραβο" dual channel και αντι τα δεδομενα να γραφονται τυχαια στα στικ της μνημης οταν γεμισει το ενα το αλλο θα παιζει μονο του. δευτερο και σημαντικο πρεπει να δεις μεχρι και τι χωρητικοτητας μνημες δεχεται η μητρικη(μπορει το στιν των 4 γιγα να μην το διαβαζει) Τελος και λιγοτερο πιθανο ειναι να υπαρχει ασυμβατοτητα αναμεσα στο τωρινο στικ και στο αλλο που θα βρεις που να πληροι τις παραπανω προϋποθέσεις.
SPANK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ολα αυτα που ειπε ο χρήστος αλλα θα προσθέσω εγω οτι αμα πάρει ειτε μια 4g μόνη της η σετάκι 2 x 4gb μην νομίζεις οτι θα εχει τρελή διαφορά στα χρήματα οποτε καλύτερα συμφέρει ετσι και γλιτώνεις και πιθανή ασυμβατότητα με την παλιά ram
cabdik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ολα αυτα που ειπε ο χρήστος αλλα θα προσθέσω εγω οτι αμα πάρει ειτε μια 4g μόνη της η σετάκι 2 x 4gb μην νομίζεις οτι θα εχει τρελή διαφορά στα χρήματα οποτε καλύτερα συμφέρει ετσι και γλιτώνεις και πιθανή ασυμβατότητα με την παλιά ram καπου κανεις λαθος..! 1χ4 = γυρω στα €35 2χ4 = γυρω στα €60-65 μηπως εννοεις 2χ2...? παντως καλο ειναι να ξερουμε και σε ποια μητρικη θα μπουν αυτες...!!!
SPANK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ναί εχεις δίκιο ενοούσα 2 x 2gb που αν δεν κάνω λάθος εχουν γύρω στα 40 με 45 euro 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα