mastoras007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Καλημέρα. Θελω να σάς ρωτήσω το εξής. Θέλω να κάνω αναβάθμηση ΄τον υπολογιστή μου σε επεξεργαστή και αναγκαστικα και σε μητρηκη. το ερώτημα μου είναι το εξής. Ας πούμε οτι πέρνω έναν επεξεργαστή αρκετά καλό ο οποίος μπορεί ναι παίξει απο μόνος του κάποια παιχνίδια χωρίς την κάρτα γραφικών εάν εγώ βάλω την κάρτα γραφικών επάνω η οποία ΄δεν είναι και η καλύτερη πχ nvdia 9800 το συστημά μου θα υπολειτουργεί? Η ο επεξεργαστής θα κάνει την δουλιά του και η κάρτα απλά θα τόν βοηθάει λίγο? Η είναι προτημότερο να μήν βάλω κάν την κάρτα επάνω?
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 δεν καταλαβαινω αυτο που λες περι επεξεργαστη και καρτας γραφικων Αν παρεις καποιον επεξεργαστη με ενσωματωμενα γραφικα(AMD apu's H intel core Ixxxx)τοτε η amd εχει δυνατοτερα γραφικα σαν συνολικη αποδοση απ οτι η ιντελ. Ενα παιχνιδι οπως φανταζομαι καταλαβαινεις εξαρταται απ το συνολο(επεξεργαστης+γραφικα)για να μπορεσεις να παιξεις σωστα. δευτερον,αν εχεις μια 9800GT(φανταζομαι)και αγορασεις καποιον απο τους παραπανω επεξεργαστες, το συστημα οχι δεν θα υπολειτουργει μιας και η 9800 δεν ειναι και τρομερα δυνατοτερη απο τις πλεον ενσωματωμενες.
mastoras007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Για να σου δώσο να καταλάβεις τι ενωω ακου το εξής. Πχ θέλω να παίξω το call of duty ghost και αγοράζω έναν επεξεργαστή ο οποίος έχει έπεξεργαστή γραφικών ώστε να το παίζει χωρίς κάρτα γραφικων αλλά απο μόνος του. Εάν εγώ συνδέσω επάνω και την 9800 η οποία στο site με το system req του παιχνιδιού δέν είναι κατάληλη να το παίξει αυτο το game εγώ θα το πάιζω?
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 οχι φυσικα. Αν θυμαμαι καλα το παιχνιδι ειναι DX11 αποκλειστικα και η 9800 δεν ειναι. οποτε καταλαβαινεις οτι δεν θα παιζει. Επισης σημαντικο,αν ειναι και πας σε amd apu χρειαζεσαι γρηγορες μνημες ωστε να εχεις καλυτερα fps(οσο μπορει να δωσει το συστημα δηλαδη)
mastoras007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Οκ ας πούμε οτι είναι ένα παιχνίδι οποιοδήποτε το οποίο υποστηρίζετε απο την vga αλλά δέν μπορεί να το παίξει απιδή είναι low κάρτα. Με ένα πολύ καλό επεξεργαστή με ενσωματομένο επεξεργαστή γραφικών θα το παίζει?
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 αν τα ενσωματωμενα γραφικα ειναι δυνατοτερα της ξεχωριστης vga ναι και θα εχεις και καλυτερες επιδοσεις. Επισης σημαντικο που ξεχασα να αναφερω. Επειδη μιλαμε για ενσωματωμενα γραφικα εχε υποψιν σου οτι για Vram δεσμεουν μερος της κανονικης σου ram και θα εχεις μειωμενη χωρητικοτητα(το μεγεθος της Vram καθοριζεται μεσα στο bios) και κατι ακομα μιας και δεν ξερω αν εχει γινει κατανοητο. Επειδη μιλας για nvidia να ξερεις οτι αν βαλεις την 9800 στο συστημα,τα γραφικα του επεξεργαστη απενεργοποιουνται Αν παρεις amd apu μπορεις να παρεις και μια φτηνη AMD καρτα γραφικων(συμβατη)και να γινει crossfire με τα γραφικα του επεξεργαστη και θα εχεις παραπανω επιδοσεις. Το παραπανω δεν ισχυει σε ιντελ επεξεργαστες με ο,τι καρτα γραφικων και να βαλεις(ξεχωριστη παντα) 2
mastoras007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Επιδή πρόκειτε για κατάστημα και όχι για σπίτι, με 20 υπολογιστές σκοπευω να βάλω intel για λόγους κατανάλωσης ρέυματος. Ακόμα κάνω έρευνα πρίν διαλέξω τι και πώς. σκοπέυω να διαθέσω 150 € περίπου για κάθε υπολογιστή άντε πολύ βαριά 200. μπορείτε να μου προτείνετε κάτι? Επεξεργασή+ μητρική Τωρα φοράω intel Ε7300 2,66 mhz Και σε δίαφορα παιχνίδια έχω θεματάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα