Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιά είναι η διαφορά χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας;

Αποστολή από το LG-E400 με τη χρήση Insomnia App

η χρεωστικη ειναι συνδεδεμενη με τραπεζικο λογαριασμο και δεν μπορεις να πληρωσεις κατι με αυτην αν δεν εχεις το αντιστοιχο ποσο  στον λογαριασμο αυτον.

η πιστωτικη δεν ειναι συνδεδεμενη με λογαριασμο..ξοδευεις μεχρι το οριο της καρτας και καθε μηνα σου ερχεται ο λογαριασμος.κοινως σου πιστωνει το ποσο που ξοδεψες (εξ'ου και ο ορος πιστωτικη) και το πληρωνεις στον επομενο λογαριασμο της καρτας.

Η χρεωστικη σου "χρεωνει" το ποσο επιτοπου..εξ'ου παλι και ο ορος χρεωστικη.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα δεν έχω κάνει αγορά με κάρτα εδώ και κάποια χρόνια, όταν κάνετε με χρεωστική, βάζετε πιν στο μηχανάκι;

Στην ιρλανδία είναι στάνταρ, βάζεις την κάρτα, ζητάει πιν, και κάνει τη χρέωση.

Στις ΗΠΑ και στη Ρωσία περνούσε η κάρτα χωρίς το πιν.

επίσης πολύ μαγκιά το σύστημα visa verified, νιώθω πάντα πιο σίγουρος.

Ζητάει

Δημοσ.

Αλλο αγορες μεσω ιντερνετ και αλλο να δινεις καρτα και οχι μετρητα. Το δευτερο συμφωνω αν και σπανια το κανω. Το πρωτο οπως γουσταρει ο καθενας. Εγω ας πουμε ειμαι συνηθως ο τυπος του αγοραστη που οταν θελησω κατι, το θελω τωρα και ας το πληρωσω ακριβοτερα, οποτε το φυσικο μαγαζι ειναι μονοδρομος. Οταν λεμε τωρα εννουμε ΤΩΡΑ και οχι σε 5 εργασιμες που μπορει να γινουν και 10. Εδω Κυριακη μου εχει ερθει κατι στο μυαλο και βγαζω σπυρια και μονο που σκεφτομαι οτι ειναι κλειστα.... ποιο ιντερνετ???

Ποιος σου ειπε οτι οι γιαγιαδες δεν κανουν παραγγελειες? Η δικη μου παραγγελνει απο τον πατερα μου, εχει να πατησει σε μαγαζι χρονια. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στο εξωτερικό αν πας να πληρώσεις με μετρητά σε κοιτάνε παράξενα, στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο...

Ήμουν στο super market (γνωστής αλυσίδας)  δεν μου έφταναν τα μετρητά και τους είπα να πληρώσω με την χρεωστική  μου κάρτα και οι υπάλληλοι με κοιτούσαν σαν εξωγήινο και έψαχναν ο ένας τον άλλον και η όλη διαδικασία πήρε 10 λεπτά..... γι' αυτό στην Ελλάδα δε πληρώνουμε με κάρτες....

Δημοσ.

Άλλο Εξωτερικο Άλλο Ελλαδα Εμεις Προτιμάμε Τα Πατροπαράδοτα Αλλιως Μεγαλώσαμε Τι Να Γινει Μετρητα Μετρητα Δεν Ειμαστε Ολοι Οι Λαοι Ιδιοι

Intel Core i7 4700MQ 8GB RAM Nvidia Geforce GT750m SLI  

Δημοσ.

Μου έχει τύχει και μένα να μη ξέρει ο υπάλληλος τι και πως αλλά πριν 2-3 χρόνια και ίσως να έτυχε στο συγκεκριμένο κατάστημα

Πλέον βλέπω όλο και περισσότερους να δουλεύουν κάρτα, μέχρι και μια γιαγιά-υπεύθυνη σε βενζινάδικο μου έλεγε για το bonus που μου δίνει η κάρτα μου, έστω και αν δεν ήταν τόσο καλά ενημερωμένη

Προσωπικά το ξεκίνησα για το μικρό κέρδος που δίνει και για δεύτερο λόγο την ευκολία μου.

Αποτι παρατηρώ και οι άλλοι το κάνουν για αυτό το λόγο

Δημοσ.

O Έλληνας σερβιτόρος όταν μια παρέα  ζητά το λογαριασμό και προσπαθεί  να πληρώσει ο καθένας τα δικά του με 4 διαφορετικές κάρτες.

o7x1oEZ.gif

• Like 3
Δημοσ.

Εδιμβούργο , πάς για ΜΠΥΡΑ και πληρώνεις αμα θες με κάρτα !

Μπαρ-Πάμπ .... με μηχάνημα για κάρτα.... για να πληρώσεις...

Εδω δεν τολμάω να το επιχειρήσω...παίζει να μου φέρουν την προστασία για να πάω στο κοντινότερο ΑΤΜ 

Δημοσ.

Aπο ελληνικα καταστηματα online σχεδον παντα αντικαταβολη γιατι δεν τους εμπιστευομαι οτι θα μου ερθει συντομα το πακετο.. Και αν δεν ερθει τρεχα γυρευε τα λεφτα σου..

Αλλα γενικα χρησιμοποιω αρκετα την καρτα σε βενζιναδικα σουπερ κτλ..

Νομιζω οτι ο λογος που δεν την χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι ειναι η αγνοια και η τρομολαγνεια ειδησεων γυρω απο το θεμα.. οτι δηλαδη θα τους κλεψουν τα στοιχεια , τα λεφτα, το πιν κτλ κτλ

Δημοσ.

Στο μεταξύ η πιθανότητα να σου κλέψουν την κάρτα με cloning στο ΑΤΜ είναι καμιά 50ριά φορές μεγαλύτερη από να σου φάει λεφτά το ονλαην κατάστημα.

Δημοσ.

Εδιμβούργο , πάς για ΜΠΥΡΑ και πληρώνεις αμα θες με κάρτα !

Μπαρ-Πάμπ .... με μηχάνημα για κάρτα.... για να πληρώσεις...

Εδω δεν τολμάω να το επιχειρήσω...παίζει να μου φέρουν την προστασία για να πάω στο κοντινότερο ΑΤΜ 

Για τόσο μικρά ποσά καλό είναι να μην δέχονται κάρτες, παίρνει και προμήθεια η τράπεζα και δεν αξίζει τον κόπο (για το μαγαζί)

Δημοσ.

Προμήθεια λέγοντας ;

Με "πληρώνει" κάποιος με την χρεωστική του , ουσιαστικά δίνει στην τράπεζα την "εντολή" "πλήρωσέ του απο τον λογαριασμό μου 5€" (βλέπε πχ αγορές ebay κλπ) . Πάω εγω με την "εντολή" (την απόδειξη που βγαίνει απο το μηχάνημα) στην τράπεζα , και αντί για 5€ παίρνω πχ 4,9€ ;

Απόσο γνωρίζω , προμήθεια η τράπεζα παίρνει ανάλογα το ποσό όταν πάς για κατάθεση και φορτώνεις στην κάρτα ενα χρηματικό ποσό .

Δημοσ.

Απόσο ξέρω όταν πληρώνεις σε ένα μαγαζί με κάρτα το μαγαζί δεν παίρνει όλο το ποσό αλλά παίρνει και ένα μικρό ποσοστό η τράπεζα. Για σένα δεν αλλάζει κάτι, για το μαγαζί το είπα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...