thomasG4 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Για τόσο μικρά ποσά καλό είναι να μην δέχονται κάρτες, παίρνει και προμήθεια η τράπεζα και δεν αξίζει τον κόπο (για το μαγαζί) Έστω ότι υπάρχει προμήθεια για τον καταστηματάρχη (ειλικρινά δεν ξέρω). Αποκλείεται να είναι πάνω απο 1%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει το μικρό κατάστημα όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη πιστωτική, δεν είναι η προμήθεια αλλά ο ΦΠΑ που θα δώσει στο κράτος αυτόματα όταν γίνει η συναλλαγή. Με τα μετρητά δεν θα έκοβε απόδειξη και θα είχε 23% μεγαλύτερο κέρδος ή θα μείωνε τη τιμή στο πελάτη 10% για να πείσει το πελάτη να μην κόψει την απόδειξη και να έχει 13% παραπάνω κέρδος.
Praetorianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Έστω ότι υπάρχει προμήθεια για τον καταστηματάρχη (ειλικρινά δεν ξέρω). Αποκλείεται να είναι πάνω απο 1%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει το μικρό κατάστημα όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη πιστωτική, δεν είναι η προμήθεια αλλά ο ΦΠΑ που θα δώσει στο κράτος αυτόματα όταν γίνει η συναλλαγή. Με τα μετρητά δεν θα έκοβε απόδειξη και θα είχε 23% μεγαλύτερο κέρδος ή θα μείωνε τη τιμή στο πελάτη 10% για να πείσει το πελάτη να μην κόψει την απόδειξη και να έχει 13% παραπάνω κέρδος. Χωρίς "έστω", υπάρχει. Επίσης δεν είναι σταθερό ποσοστό, έχει κατώτατο όριο. Δηλαδή από ένα σημείο και μετά το μαγαζί μπαίνει μέσα αν κάνει τη συναλλαγή μέσω κάρτας. Για τον ίδιο λόγο πολλά μαγαζιά στην Αγγλία (μικρά) δεν σε αφήνουν να πληρώσεις με κάρτα κάτω από 5 λίρες. Τα μεγάλα σε αφήνουν γιατί δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν πελάτες κι ας μπουν μέσα μερικά σεντς (μεγάλα σουπερμαρκετ, αλυσίδες fast food κτλ) 2
Porg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Ξέρει κανείς τι προμήθειες παίζουν; Με στοιχεία, να ισχύουν. όχι μου είπαν/άκουσα/φαντάστηκα
fylatos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 3.5% είναι σε εμένα με Visa Mastercard 5% paypal 6% American express (που δεν έχω) Δεν είναι ότι χάνεις και το κέρδος δηλαδή. Στην τελική το μετακυλειεις στον πελάτη. 3.5% συνήθως είναι λεπτά του ευρώ. Οι επιχειρήσεις τις αποφεύγουν για να μην κόβουν αποδείξεις
Porg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 χρεωστική/πιστωτική είναι το ίδιο; μήπως υπάρχουν ειδικές συμφωνίες με κάποιες εταιρίες;πχ βενζινάδικα/σουπερ μαρκετ κτλ;ειδικά σε βενζινάδικο το 3.5% μοιάζει πολύ
fylatos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Ναι πάει με τον τζίρο. Δεν ξέρω για πάνω από 50.000 να σου πω αλλά προφανώς και υπάρχει διαφορά.
lak10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 εγω πλεον ψωνιζω 100% απο το ιντερνετ πλην σουπερ μαρκετ εχω χρεωστικη αλλα και πιστωτικη την οποια πληρωνω μεσω e-banking ανα πασα στιγμη και ετσι ξερω τι ξοδευω. απο λογαριασμους (ΟΤΕ,Cyta,Nova,Vodafone Actionaid) εχει κοπει η χαρτουρα και τους λαμβανω ηλεκτρονικα και πληρωνονται με παγια εντολη στην πιστωτικη η σε διαφορετικη περιπτωση e-banking πχ ΕΝΦΙΑ το οτι μπορω να τακτοποιω τις υποχρεωσεις μου και να κανω τα ψωνια μου απο την ανεση του σπιτιου μου το γουσταρω παρα πολυ. το μονο που χαλαει λιγο ειναι που μερικα καταστηματα χρεωνουν την προμηθεια της τραπεζας στον πελατη ενω πλεον με νομο νομιζω ειναι παρανομο. Το ζουμι για μενα ειναι οτι αντι να παω εγω στο προιον ερχεται αυτο σε μενα
idomeneas7 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Αν κανεις σε αλλη τραπεζα καταθεση, πληρωνεις το ΔΙΑΣ και την προμηθεια. Μιση μιση προμηθεια λογικο να μην δεχτει το καταστημα ειναι σαν να σου κανει εκπτωση. Αν σε ενοχλει τοσο, να χρησιμοποιεις παντα ιδια τραπεζα με το καταστημα για την πληρωμη ή αλλον τροπο. Επισης ενας αλλος λογος που πολλοι δεν βγαζουν πιστωτικη ειναι οτι δεν ξερουν να κουμανταρουν τα οικονομικα τους και θα αρχισουν να αγοραζουν ολο μαλακιες που δεν εχουν να πληρωσουν. Ειναι οι τυποι που μας εφεραν στην κριση με το ψωνιο τους και την απουσια αυτοελεγχου. Ας τους να στηνονται στις ουρες σαν τα προβατα που ειναι. 1
fylatos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Όταν κάποιος πληρώνει μέσω κάρτας δεν παίζει ρόλο η τράπεζα αλλά η εταιρεία Visa Mastercard κλπ
Costakiss Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Όταν κάποιος πληρώνει μέσω κάρτας δεν παίζει ρόλο η τράπεζα αλλά η εταιρεία Visa Mastercard κλπ Θα συμφωνήσω. Εγώ για παράδειγμα έχω λογαριασμό στην Εθνική και μαθαίνοντας για τον πόλεμο των χρεωστικών vs προπληρωμένων άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω για να δω αν μπορώ να κάνω αγορές με την συγκεκριμένη κάρτα που έχω ( χρεωστική) γιατί δεν είναι visa όπως αντίστοιχες άλλων τραπεζών.Τελικά έμαθα ότι ο μια λύση από ΕΤΕ είναι η προπληρωμένη Virtual Mastercard. Γνωρίζω για τις προμήθειες αλλά θεωρώ καλύτερη λύση από το να κάνω την διαδικασία να βγάλω νέο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα μόνο και μόνο για να την χρησιμοποιώ στο internet. Έχει δοκιμάσει κανείς virtual prepaid κάρτες; Είναι όντως πιο βολικό να έχεις μια άυλη κάρτα;
idomeneas7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Maestro ειναι? Βασικα ο,τι και να ειναι τα περισσοτερα μαγαζια τις παιρνουν και αν οχι, το paypal σιγουρα. Virtual prepaid και γενικα prepaid αξιζει μονο αν εχεις σκοπο να την χρησιμοποιησεις σε αναξιοπιστα μερη (τσοντοσάιτ κλπ) αλλιως τζαμπα κοπος και προμηθειες.
Costakiss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Ναι maestro είναι και ξέρω ότι δεν χρησιμοποιείται στο internet. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ούτε στο paypal συνδέεται αν δεν είναι visa. Mου το έχουν πει και σε άλλο thread αυτό σχετικά με τις προμήθειες στις προπληρωμένες.. αλλά νομίζω είναι η πιο καλή λύση για την συγκεκριμένη τράπεζα. έχω μάθει και με βολεύει το i-bank και δεν με ενδιαφέρει άνοιγμα λογαριασμού σε άλλη τράπεζα μόνο γ αυτό το λόγο. Δηλαδή να έχω 2-3 λογαριασμούς ενώ μπορώ να τα έχω όλα από έναν; Δεν είναι κ αυτο κόπος; Δεν βρίσκω τον λόγο αν είναι απλά για την προμήθεια.
celarg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Φίλε κι εγώ μαζί σου! Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ένα σωρό λογαριασμούς, αν μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα! Αρκεί βέβαια να είσαι σε μια τράπεζα αξιόπιστη! Η Εθνική έχει μια καλή φήμη γενικά. Οπότε αν έχεις ήδη i-bank, βολεύει να βγάλεις μια virtual prepaid στην ίδια τράπεζα! Όσο για τις προμήθειες, αν σκοπεύεις να κάνεις συχνά αγορές μέσω ίντερνετ, φόρτωνε λίγο πιο μεγάλα ποσά κάθε φορά για να μπορείς να πληρώνεις πολλές φορές με το υπόλοιπό σου, αντί να φορρτώνεις την κάρτα κάθε φορά που παραγγέλνεις!
Costakiss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Δεν έχω λογαριασμό σε άλλη τράπεζα και νομίζω θα είναι πιο εύκολο για μένα με αυτό τον τρόπο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στην Virtual Mastercard της Εθνικής αν θέλει κάποιος να το ψάξει ή να δώσει κάποιο feedback. Είναι προπληρωμένη και φορτώνεται μέσω του i-bank. Εχει κάποιος τέτοια κάρτα;
Soulseeker Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Επισης ενας αλλος λογος που πολλοι δεν βγαζουν πιστωτικη ειναι οτι δεν ξερουν να κουμανταρουν τα οικονομικα τους και θα αρχισουν να αγοραζουν ολο μαλακιες που δεν εχουν να πληρωσουν. Ειναι οι τυποι που μας εφεραν στην κριση με το ψωνιο τους και την απουσια αυτοελεγχου. Ας τους να στηνονται στις ουρες σαν τα προβατα που ειναι. Ολο το ζουμι ειναι εδώ. Απο εκει και περα και με βαση ολα αυτα που γραφτηκαν, εχω να προσθεσω τα εξης: Οι μεγαλοι ανθρωποι δεν πειραζει να μην εχουν.Δεν υπαρχει λογος να μπουν σε αυτην την διαδικασια πλεον. Το προβλημα ειναι να φοβουνται και να μην θελουν ατομα μεχρι τα 50. Η καρτα οτι και να ειναι (προπληρωμενη,χρεωστικη,πιστωτικη) ειναι απιστευτα χρησιμη οπως και το e-banking.Καθε μια εχει μειωνεκτηματα και πλεονεκτηματα. Προσωπικα την χρεωστική την εχω κοψει τελειως για 2 λογους. Πρωτον αν υποθεσουμε οτι υπαρχει κινδυνος κλοπης (δεν μου εχει τυχει ποτε εδω και 10 χρονια περιπου που εχω καρτες) ειναι χειροτερο να χασεις τα στοιχεια της καρτας που ειναι συνδεδεμενη με το λογιαριασμο σου (στον οποιο μπορει να ειναι η μισδοδοσια σου ή λεφτα που εχεις στην ακρη) απο το να σου κλεψουν τα στοιχεια της πιστωτικης που αυτη εχει ενα οριο (γι αυτο θα μιλησω παρακατω). Δευτερον δεν την χρησημοποιω ουτε για ΑΤΜ πλεον γιατι η τραπεζα Πειραιως εχει ενα μαματο συστηματακι απο το e-banking της (υπαρχει και σε app) το οποιο λεγεται Λεφτα στο Λεπτο. Με αυτο μπαινεις στο λογαριασμο σου απο το σπιτι ή απο το κινητο στελνεις οτι λεφτα θες σε σενα ή σε οποιον θες, σου ερχετε ενα sms στο κινητο με ενα κωδικο τον οποιο βαζεις στο ATM και παιρνεις τα λεφτα. Μηδέν κινδυνος λοιπον και για να βγαζεις λεφτα. Για την πιστωτική για μενα κανονας ειναι τα παρακατω: 1)Το Οριο θα πρεπει να μην ειναι μεγαλο. Ιδανικα να ειναι 200-300€ λιγοτερα απο τον μισθο σου.Ωστε ακομα και να μην μπορεις να συγκρατηθεις (απαραδεκτο) να σου μενουν και λεφτα 2)Να βαζετε ολικη εξοφληση του λογαριασμου. Μηδεν χρεος, μηδεν τοκοι 3)Να βαζετε μηδενικο οριο αναληψεων. Και ειναι μια μινι αυτοσυγρατηση και αν στην κλεψουν λεφτα δεν θα μπορουν να βγαλουν. 4)Να υπαρχει παντα αυτοσυγκρατηση και βασικη οικονομικη διαχειρηση.Νταξ αυτο το θεωρω αυτονοητο αλλα το γραφω. Απο εκει και περα καλο ειναι να εχετε βρει μια καρτα που να εχετε και καποιο οφελος. Παραδειγματα η Alpha bonus και η Πειραιως ΑΒ(Με την μια μαζευεις ποντους με τις αγορες τους οποιους εξαργυρωνεις σε πολλα καταστηματα και με την αλλη μαζευεις ποντους Βασιλοπουλου οποτε αν ψωνιζεις απο εκει θα παιρνεις συχνα κουπονια των 6€) Η prepaid τελος ειναι η πιο ασφαλης αν ο φοβος σας ειναι μεγαλος. Μιας και αν τυχον γινει στραβη θα χασεις μονο το ποσο το οποιο εσυ εχεις επιλεξει να εχει μεσα η καρτα. Το κακο ειναι οτι εχουν εξοδα φορτησης και εκφορτησης τα οποια 1-2€ Μιλαω παντα απο την πλευρα του καταναλωτη. Αν καποιος ειναι επιχειρηματιας προφανως ειναι διαφορετικες οι αναγκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα