stefa_1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Καλησπερα Δουλευα σε ξενοδοχειο για 2 σαιζον σε ενα ξενοδοχειο στη γειτονια μου. Φετος δεν θα δουλεψω γιατι βρηκε φθηνοτερα εργατικα χερια. Το προβλημα ειναι οτι μου χρωσταει αρκετα λεφτα απο περυσι, και ενω το ξενοδοχειο ειναι γεματο απο κοσμο, οταν παω να ζητησω τα λεφτα μου μου λεει πως δεν εχει τιποτα να μου δωσει και μου βαζει τις φωνες που ζηταω τα λεφτα μου. Υπαρχει κατι που μπορω να τον κανω, μπορω να τον καταγγειλω δηλαδη στην επιθεωρηση εργασιας ? Δεν ειναι τοσο τα λεφτα, οσο το οτι με κοροιδευει εδω και πολυ καιρο ενω το ξενοδοχειο ειναι full απο κοσμο για βδομαδες τωρα. Ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εχεις αποδεικτικά στοιχεια οτι δούλευες εκει? 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εφόσον εργάσθηκε νόμιμα και υπάρχει νόμιμη απόλυση κτλ, κάνεις καταγγελεία και του αλλάζουν τα φωτα, ενω παιρνεις και τα λεφτά σου. Αν εργαζόσουν με μαύρα, ακόμα και καταγγελία να του κάνεις δε θα κερδισεις ΕΣΥ κάτι. Μπορεις μόνο να τον απειλήσεις με καταγγελία αλλά θα σου βγει σε καλό? Εσυ ξέρεις καλύτερα..
stefa_1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οχι μονο οι γειτονες. Αν κατσω στο ξενοδοχειο επειδη το πρωι δεν δουλευει κανενας και κανει καποιος καταγγελια οτι καποιος δουλευει παρανομα εκει μπορει να γινει κατι ? Θα την πληρωσω και γω ? Δηλαδη να περασουν απο την επιθεωρηση και να τους πω οτι ναι δουλευω εδω και ειπε οτι θα με ασφαλισει. @Cossutius και ας μην κερδισω τιποτα, το θεμα ειναι να την πληρωσει αυτος γιατι μου το παιζει φτωχος, μονο που δεν μου ειπε οτι παει στα συσσιτια.
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Θα πρέπει να υπάρχει άτομο που να επιβεβαιώσει οτι εσυ εργάζεσαι ΤΩΡΑ εκει.
DrLo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Αν εργαζόσουν με μαύρα, ακόμα και καταγγελία να του κάνεις δε θα κερδισεις ΕΣΥ κάτι. Αυτο δεν ισχύει. Εχω κερδίσει δικαστήριο για δουλειά μου δεν ειχα πρόσληψη ή συμβαση. Ισως να υπάρχει όριο χρονκό για το πότε αφού σταματησες να δουλευεις εκεί να μπορεις να κάνεις καταγγελία 1
igoods Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Πλεον την πληρωνει ΚΑΙ αυτος που δουλευει παρανομα καπου..
Pa0ki Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εφόσον εργάσθηκε νόμιμα και υπάρχει νόμιμη απόλυση κτλ, κάνεις καταγγελεία και του αλλάζουν τα φωτα, ενω παιρνεις και τα λεφτά σου. Τα φώτα ποιός τα αλλάζει? Η επιθεώρηση στην ουσία δεν κάνει τίποτα
ParhsG Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τετοιες ιστορίες έχω ακούσει πολλες. Και 90% καταλήγουν έτσι.Αν δε πληρώνει την κάνουμε.Το θέμα ειναι πως οταν δεν υπάρχει ελπιδα κάθονται και χρονια με το 1/3 του μισθου. Πιστευω πως καλυτερα ειναι να προσεχουμε για να εχουμε Σωστο οτι δε κάνει τιποτα αλλα εχω δει περιπτώσεις να καρφώνει και αυτον που εκανε καταγγελία.
stefa_1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μαλιστα, αρα δεν μπορω να κανω τιποτα. Επειδη ξερω οτι γραφει μονο το 1/5 των επισκεπτων του ξενοδοχειου στο βιβλιο, μηπως μπορω να καταγγειλω αυτο ? Να ερθουν δηλαδη για διασταυρωση στοιχειων βιβλιων-επισκεπτων ?
ParhsG Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ε καμια καταγγελια στο ΣΔΟΕ πχ. Ξέρω περιπτωση που εστελνε ενας υπάλληλος τα παντα σδοε κτλ και το αφεντικο δε το ενοιαζε καν γιατι ειχε το τροπο. Αποδέξου την ήττα σου και ΠΡΟΣΕΧΕ απο εδω και πέρα. Θα μπορούσες να πάρεις εκδίκιση με πολλους τροπους αλλα δεν αξίζει το ρισκο. Επισης μπορείς να επιμένεις αφου ειναι στη περιοχή σου και να ζητήσεις τα μισά εστω. 1
paylidis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ζητά του τα χρήματα και απείλησε τον ότι έχεις στοιχεία και θα κανείς καταγγελία!
michael92 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Άρχισε να χτυπάς τα δωμάτια φωνάζωντας ότι το ξενοδοχείο το έχει απατεώνας που δεν πληρώνει τους εργαζομένους του. Μόνο και μόνο για να μην γίνει ρεζίλι θα κανονίσει την πληρωμή σου. Δυστυχώς μόνο με "κατινιές" μπορείς να βρεις το δίκιο σου σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι κακό ή μεμπτό να κάνεις τσαμπουκάδες όταν έχεις το δίκιο σου. Δεν φεύγεις από εκεί αν δεν σε πληρώσει. Αν τολμήσει και φωνάξει την αστυνομία αυτός θα έχει πρόβλημα και όχι εσύ.
stefa_1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Michael θα το εκανα, αλλα εφοσον ειναι στη γειτονια μου δε μπορω να κανω και πολλα πραγματα. Το πιο πιθανο ειναι να του στειλω το ΣΔΟΕ να δει τα βιβλια και να τον κανονισει. 1
kyriakh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Αυτο δεν ισχύει. Εχω κερδίσει δικαστήριο για δουλειά μου δεν ειχα πρόσληψη ή συμβαση. Ισως να υπάρχει όριο χρονκό για το πότε αφού σταματησες να δουλευεις εκεί να μπορεις να κάνεις καταγγελία 5 χρόνια είναι το όριο να διεκδικήσεις ένσημα και τα επιπλέον που μούχουν φάει εμένα.Ίσως είναι το ίδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα